Samostatný trénink

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod jimy_uzi » ned 22. čer, 2008 15:37

čím ,že si posílil ten krk můžeš mi to pospat ?
Jinak já krk posiluju že si např lehnu na ring a zvedám hlavu nahoru a dolu buď kolem 50 nebo časovej limit např minuta na zádech a minuta na břiše ... akorát to chce bejt opatrnější a zezačátku nepřehánět můžeš si pak bloknout krk nebo se přecenit a druhej den neudržíš hhlavu moc rovně :) jinak pro posílení krku perfektní cvik
jimy_uzi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » ned 22. čer, 2008 15:46

posilovani krku:
http://youtube.com/watch?v=baw2uFqAU3g

Lidicky, nechci moc stourat, ale tyhle veci se tady resily uz vicekrat. Funkce hledat a trocha snahy by neskodila :wink:
Ja vim, ze namitnete, ze v tech forech je tolik temat, ze najit tam neco je problem, ale to je prave vina tech lenochu, kteri kvuli kazde blbustce zakladaji nove vlakno. Tim se tady z toho stava spis xchat, a ne diskusni forum s hodnotnymi informacemi :roll:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jimy_uzi » ned 22. čer, 2008 16:01

migli píše:posilovani krku:
http://youtube.com/watch?v=baw2uFqAU3g

Lidicky, nechci moc stourat, ale tyhle veci se tady resily uz vicekrat. Funkce hledat a trocha snahy by neskodila :wink:
Ja vim, ze namitnete, ze v tech forech je tolik temat, ze najit tam neco je problem, ale to je prave vina tech lenochu, kteri kvuli kazde blbustce zakladaji nove vlakno. Tim se tady z toho stava spis xchat, a ne diskusni forum s hodnotnymi informacemi :roll:

Je mi to jasný ale zase to je blbý z toho hlediska ,že většina z těch příspěvků ,kterej třeba zrovna hledám je z data třeba 2005 a když si chci něco ujasnit tak nemusim ani čekat žádnou reakci ... v podstatě jsem to inovoval ... je pravda ,že někomu může přijít tohle fórum zbytečnost neberu mu to za zlý ale fórum se samostatným tréninkem jsem tu nenašel a někdo tu může najítt rady a podklady pro svůj trénink . A hledá třeba zrovna tohle téma .

diskutér - nováček

Příspěvekod skiorh » ned 22. čer, 2008 17:01

Tak s mym kafem do mlynku... Ja se snazim cvicit pravidelne venku v parku kazdy den - jelikoz nechodim na treninky, muj samostatny trenink je to hlavni na cem stavim. Cvicim taiji, takze nejdriv nejake protazeni, pak trenink vseho mozneho, nakonci trocha obouchavani a zase protazeni.

Jinak s tim cvicenim s vlastni vahou - zakomponoval jsem nektere prvky s Rossova treninku do meho a musim rict, ze je to presne jak pise myslim v 'underground warrior' - lidi co cvici jen ve fitku proste nemaji chut zajit ve cviceni s vlastni vahou dal. Tj misto zvedani 100 kg zeleza po 20-30 opakovani zkusit zvednout svou vlastni vahu 150krat a vickrat. To same s klikama vs bench napriklad. Jak on sam pise - clovek muze svou hranici hodne posunout, jen se vetsina lidi citi neprijemne, kdyz dela napr. drepy 10 min v kuse. (Sam jsem driv dost dlouho busil se zelezem) Muj humble nazor :wink:
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Franz » ned 22. čer, 2008 19:13

rexob píše:Posilovani s vlastni vahou je na prd, protoze vede ke svalove disbalanci, teda pokud necvicic i drepy, ramena, zada. A to si nedovedu predstavit. Drepy s vlastni vahou sou moc lehke a neprinosne. Na ramena by se dali odjet kliky ve stojce budiz, ale zada muzes maximalne posilit tak shybama coz ale i ty budou za chvili hrozne lehke, jinak vzprimovace, trapezy, stred zad a krk chybi.

Na co pijes vodu s cukrem? Asi myslis s glukozou ze?

j cukr pro energii svalu a přidávám si do toho i sušený bílek...
myslím že i když ty shyby budou lehké vždycky se něco vymyslí aby byli zase těžší :wink:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kid » ned 22. čer, 2008 19:49

Můj trénink vypadá asi takhle, dělám judo a to 5x týdně v oddíle pod vedením trenéra a v neděli chodím běhat, ale jelikož tréninky mám jen 9 měsíců, musím zbívající měsíce trénovat sám.
Takže můj trénink přez prázdniny vypadá takhle: v pondělí, středa, pátek posilování (s vlastní váhou), úterý, čtvrtek vytrvalostní běhy a v neděli trénink rychlosti(sprinty, atd.), k těmto tréninkům si ještě každý den tak asi 30min zacvičím nějaké nástupy do chvatu.

K tomu posilování s vlastní váhou bych chtěl říct, že jsem nikdy do posilky nechodil, ale jen posiloval s vlastní váhou a když jsem jednou zkusil kolik zvednu na bench, zvedl jsem 50kg úplně v klidu a to mi je 15 a vážím 55kg. Jinak cviků s vlastní váhou je mnoho na všechny svaly.
svaly krku:
mosty
svaly zad:
shyby (minule jsem dal 4 série po 10 a další den mě pěkně bolely záda, super cvik)
záklony
lízané kliky
nohy:
dřepy (na jedné noze, s výskokem, ze široka(
výpady
přeskoky lavičky
výskoky na bednu
Kid
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Franz » ned 22. čer, 2008 19:58

shyby já dávám ob den serie 5x5 na sílu a musím souhlasit že je to good cvik

a ty kliky lízaný to sou takový jak to vypadá jako bys jezdil na bábě???

a abych doplnil to co jsem psal nahoře o cvičení vlastní vahou k těm klikům když mi už nestačí serie co dělám, tak nasypu do batohu všechno co doma najdu, čínky, všeljaký šampóny atd a cvičím s tím na zádech a mam vymalováno...
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kid » ned 22. čer, 2008 20:28

Kid
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » ned 22. čer, 2008 22:27

jimy_uzi píše:
migli píše:Lidicky, nechci moc stourat, ale tyhle veci se tady resily uz vicekrat. Funkce hledat a trocha snahy by neskodila :wink:

Je mi to jasný ale zase to je blbý z toho hlediska ,že většina z těch příspěvků ,kterej třeba zrovna hledám je z data třeba 2005 a když si chci něco ujasnit tak nemusim ani čekat žádnou reakci ... v podstatě jsem to inovoval ... je pravda ,že někomu může přijít tohle fórum zbytečnost neberu mu to za zlý ale fórum se samostatným tréninkem jsem tu nenašel a někdo tu může najítt rady a podklady pro svůj trénink . A hledá třeba zrovna tohle téma .

Hele, jimy_uzi, tady schovavas svoji lenost za vymluvy :evil:. Bud aspon natolik chlap, ze uznas chybu a poucis se do priste.

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2843
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2375
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=414
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2850
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2152
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2152
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2532
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2281
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1896
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1650

Pet minut prace, a mas to. Kdybys napsal do kterehokoli z techto tematu prispevek, tak se objevi ve sloupecku mezi novymi prispevky a vetsina lidi si tvuj dotaz precte - pripadne i odpovi. For je v tom, ze se tady opravdu tohle vsechno resilo x-krat, a pokud se nezlepsi chovani mistnich navstevniku, tak tady za chvili nenajde clovek vubec nic.

Neni nad moderatory - benevolentni diktatory :twisted: :lol:.. uz zas brblam a nadavam, jdu se najist - asi mam nizkou hladinu cukru.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 23. čer, 2008 10:06

Trian píše:Je úplne "zbytočné" keď niekto urobí bezproblémov 100 klikov a ani sa pri tom nezadýcha. Je to už skôr cvičenie pre ego, ako funkčnosť. Napr. bencher, ktorý vzoprie 100 kg vs cvičenec, ktorý benchom opovrhuje, ale urobí 100 klikov (na benchi da napr. 80 kg)... Skusme hadat, kto da druhemu skôr KO...

Jsem netušil, že na KO úder musí člověk dělat buď 100kliků nebo 100kg na benchi. :D

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 23. čer, 2008 11:06

100 kliků asi aby to ko bylo 100 údery :lol:
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rexob » pon 23. čer, 2008 11:12

RBR: na KO uder musis byt hlavne presnej a pohotovej. Ale me trenovani maximalky je mysleno na takedowny, silnejsi klinc, paky a celkove boj na zemi. A to u nejakych 100 drepu, 100 kliku nenazenes.

skiorh: nebud blahovy, ty si jako myslis, ze lidi sou lini udelat 150 drepu? Ty jsi asi nikdy nemel na zadech 150 kg cinku ze ne? To zazivas mnohem horsi pocity nez u 150 drepu prosimte. Tam to musis rozdejchavat dlouho do dalsiho opakovani a premlouvat se. Chce se ti blit a ke konci spadnes k zemi jak zkacenej strom. Takze tady de o to spis, proc posouvat ty hranice kdyz tim nezvysim vybusnou, max. silu nohou? To uz je spis kontraproduktivni cviceni.

migli: ano sice pekne cviky, ale vetsina z nich bude do budoucna hrozne lehka. Dragon flag pouzivam na bricho, mostovani na krk. Tyto cviky doporucuji. Ale hamstringy, a poradne vzprimovace tim neposilis ,-)
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod skiorh » pon 23. čer, 2008 11:39

2 rexob:

promin - asi to nevyznelo dost obecne.
Chtel jsem tim rict, ze at uz je to 150, 300 nebo 500 drepu co kdo zvladne s vlastni vahou, porad tam bude ten rozdil od zvedani zeleza. Jinymi slovy podle me zvedani 'pouze' vlastni vahy s napr. 10x vetsim poctem opakovani neni menecennejsi nez se zelezem.
K te vybusne sile - ty myslis ze to s vlastni vahou cvicit nejde?
skiorh
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » pon 23. čer, 2008 11:47

rexobe,nehádej se.Pro BS/BU je posilování s vlastní vahou výhodnější. I Lukáš Konečný tu někde psal,že do posilky nechodí. Popisoval tu někde kruhák tak brutální,že jsem to jen četla a bylo mi nevolno.
Jo,a jednoho takového benčaře a dřepaře jsem párkrát seřezala a to nejsem vůbec dobrá boxerka. Z té posilky si hoch jen přinesl takové zlozvyky,že byl tuhý a pomalý,hrozně silový. A 150kg na dřep mu bylo k ničemu.
®e si posilováním s vlastní vahou vytvoříš disbalance je taky kravina. Pokecej si někdy s nějakým gymnastou.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Franz » pon 23. čer, 2008 13:12

přesně takhle sem ty lízaný kliky myslel

RBR: :lol:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rexob » pon 23. čer, 2008 13:20

Dobre napisu to podruhe. Ja se tady nebavim o boxu, kick-thaiboxu. Ale cviceni maximalni a vybusne sily pro MMA, ultimaty, freefight, valetudo nebo jak to mam jeste jinak napsat. To ze udelam 300 drepu, 100 kliku je pekny ale jak asi dam poradnej takedown aniz bych necvicil tezky drepy, mrtvej tah a hlavne silovy premisteni s tlakem. Nojo serezala si silaka ale kdyby se jelo podle vale tudo pravidel tak stebou praskne o zem, skoci na tebe a bude do tebe solit hrozny udery aka GROUND n POUND. Zapasnici maj samozrejme perfektni takedowny a nemusi posilovat s vlastni vahou, ale furt zapasi a zvedaj se ze jo. Tudiz uz to neni posilovani s vlastni vahou ale treba s 85 kilama. A gymnasti nechodi do posilky? Jeste rekni ze nechodi i atleti :?
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » pon 23. čer, 2008 13:38

Atleti chodí. O tom něco vim, skákala jsem do výšky. Chodí,ale cvičí trochu jinak. Samo podle disciplín. Toho nabušence jsem dala aj na zemi,bo jsem na tom líp technicky, jsem rychlejší a nejsem žádné tintítko.
Já na výbušnost dělám odrazy (i se zátěží), švihadlo, medicimbal, člunkový běh, atletickou ABC,gymnastiku...je toho spousta. Navíc můžu porovnat typ tréninku jaký myslíš ty a ten můj. Zkoušela jsem i silový trojboj a za dobu,co jsem trénovala ten trojboj,jsem na tom byla co se výbušnosti týče hůř.
Vygoogli si něco,jak pracují svaly, svalová kontrakce, nitrosvalová koordinace.Muč se chvíli terorii.
Ty takedowny jdou i bez mrtvých tahů. Se mnou fláklo o zem moc pěkně spousta lidí, co posilku neznají. Důležitější než síla je podle mě timing(nejsem judistka).
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » pon 23. čer, 2008 13:50

rexob:

hele, myslim ze se tu zbytecne rozcilujes. Pokud ma jit o komplexni fyzickou pripravu pro sportovni disciplinu typu MMA, tak tady nikdo nepopira prinos posilovny.
Ale i tak tam borci nepojedou ciste trenink powerliftera - bylo by to pro jejich sportovni disciplinu kontraproduktivni. Priprava na BS v sobe musi zahrnovat vice aspektu, a borec je tak dobry jako jeho nejslabsi clanek. Vybusnost, vytrvalost, tolerance laktatu, maximalni sila, rychlost.... to me jen tak z hlavy napadaji cile jednotlivych druhu treninku. A patri tam i posilovani vlastni vahou, stejne jako posilovani se zavazimi.
Jinak nepodcenuj tzv. homemade pomucky - prave borci v BS (napr. Fedor :twisted:) ukazuji, ze jejich pouziti ma obrovskou efektivitu - v jednoduchosti je sila.

Podivej se, pro bojovnika je jedno, jestli ma po ruce posilovnu nebo ma za barakem hrazdu, pytel s piskem, kladivo a pneumatiku. At uz bude cvicit v posilce nebo za barakem, podstatne je pro nej nasazeni a vule makat. Spousta lidi zamenuje cil a prostredek - a posilovna je jen jeden z mnoha moznych prostredku, zrovna tak jako posilovani vlastnim telem. Clovek by se nemel omezovat na jedno nebo druhe - ale uzivat oboji k dosazeni maximalniho vykonu.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » pon 23. čer, 2008 13:57

Jo,přesně tohle jsem myslela :P
Napsals to moc pěkně.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 23. čer, 2008 14:24

Tak já přidám i svůj trénink:

Pondělí klid
Úterý běh a posilování s vlastní vahou (popíšu dál)
Středa kickbox
Čtvrtek posilování s vlastní vahou
Pátek běh a posilování s vlastní vahou
Sobota kickbox
Neděle posilování s vlastní vahou

S vlastní váhou se snažim tak nějak posílit celý tělo kromě noh, na který běhám. Takže moje cvičení sestává z:

3 série shybů nadhamtem
3 série shybů podhmatem
3 série kliků na bradlech (to teď nahrazuju takovym cvikem co moc neumim popsat, než doma vykoumám bradla)

A každej den, kromě pondělí dělám 4 x 30 sedů lehů, z toho pokaždý 10 posledních potom co se jakoby zvednu se natočim ještě do stran.

Pokud víte, jak to vylepšit ten můj plán, tak připomínky uvítám. Jde mi o zvýšení fyzičky a vytrvalosti, jakož i síly a rychlosti. Prostě všeobecně zesílit. Ale mělo by se to vejít do maximálně hodiny denně (do toho samo nepočítám ten čas co běhám a taky ne sedy lehy, do těch se dokopu v pohodě) ptže jinak mě to nebude bavit, ptže to bude trvat moc dlouho
:oops:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj