DaveStone: pravda je, ze temer jakykoliv ockovani ti rozes... imunitu (se mnou treba docela zamavalo ockovani na zlout. B - zdravotnik

Moderátor: PC
Jian píše:DrGlock: a pohybujes se i nekde, kde se topi drevem?Ja tu zkusenost mam a nejak rozumne regulovat se to proste neda (hlavne kdyz jde o vetsi dum).
Toman píše:Jian píše:DrGlock: a pohybujes se i nekde, kde se topi drevem?Ja tu zkusenost mam a nejak rozumne regulovat se to proste neda (hlavne kdyz jde o vetsi dum).
Jde to výborně. Já topím dřevem cca 200 m2.Natápím 2500 l akumulační nádrž a ekvitermní regulace od komexthermu si pak automaticky z nádrže bere tolik co potřebuje.... ale máš pravdu kotle na dřevo mají obecně špatnou regulaci, mně jede furt na plný pecky, ale do nádrže.a pak ho vypnu
Dalt píše:Pec: jo tomu u nas rikaj krušpánkovej čaj - voda+slivovice+med - peknej hnus![]()
Michnov píše:will: nemůžeš napsat m3 a kw kamen a kw do výměníku? dík
Toman píše:Jo jo dříví na zimu je nejlepší workout. Odkud si že máš takový přístup k dříví?
will píše:Toman píše:Jo jo dříví na zimu je nejlepší workout. Odkud si že máš takový přístup k dříví?
Pocházím z vesnice a z Práglu hódně daleko, ale ze dřevem je to už tady taky špatný, zatím ještě mám nějaký kontkty, ale do budoucna dřevo nebude resp. bude, ale za těžký love, tak jsem si nějaký dubový klády nerozštípal, abych si měl až dřevo nebude s čím hrát, přenášení těch klád má pro svaly velice pozitivní vliv.
DaveStone píše:Mám ještě dotaz k otužování. Jelikož jsem dřív taky býval často nemocný a to takovým způsobem, že se mi nemoc často vracela, začal jsem uvažovat o otužování.
Zajímalo by mě:
- jak se správně otužovat? Prosím hoďte třeba link na nějakou knihu nebo přímo link na nějaký návod s tímto tématem.
- pomůže otužování taky v prevenci respiračních nemocí (kdy člověk chytí bacila od kolegy v práci, který přechází nemoc...) nebo se jím dosáhne jenom posunutí prahu zimy? (jako pokud bych mohl v zimě nosit o svetr míň, aby mi bylo stejné teplo jak předtím, ale když na mě někdo zakašle a já omarodím, pak to nemá pro mě cenu - lapidárně řečeno).
- pomůže otužování taky při nemocech zad z prochlazení? Dvakrát mě děsně bolela záda a až později jsem zjistil, že to bylo právě z prochlazení. Přitom ale pocitově mi zase tak velká zima nebyla. Dala se vydržet.
- nedojde otužováním k tomu, že mi pak zase v létě bude nesnesitelné horko? Nerad bych dospěl do stavu, že v zimě budu moct chodit bez bundy a v létě nebudu moct venku sportovat, protože bych vypustil duši. Už teď se v létě potím jak futra od chlíva.
luen píše:Celkove tim posilis svuj organismus (imunitni system), tvoje telo se nauci lepe pracovat v extremnich podminkach. Vyrazne vychychylky od "standardniho/normalniho" stavu, nebudou tolik zatezovat tvuj organismus a budes tedy odolnejsi vuci vnejsim vlivum.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků