Moderátor: PC
ryunin píše:Takže teď už není co řešit, jestliže roshi Suzuki píše bludy, pak i já píšu bludy, ale to ještě neznamená, že roshi Suzuki nebyl živý buddha. Pokud ale přijímáte jeho učení a moje považujete za žvásty, pak jsem se zřejmě špatně vyjádřil. To ale není chyba zazenu nebo buddhismu.
roshi Suzuki: " I když si myslíte, že jste v iluzích, vaše čistá mysl je přítomná. Uskutečnit čistou mysl v iluzích znamená cvičit. Měli byste své cvičení zakotvit v iluzích. To znamená, že dosahujeme osvícení ještě předtím, než si to uvědomujeme. I když si to neuvědomujete, máte osvícení. Takže když říkáte - tohle je přece iluze - je to vlastně samotné osvícení.
practice píše:osviceni = porozumeni sve vlastni mysli
WT_Martin píše:ryunin píše:Takže teď už není co řešit, jestliže roshi Suzuki píše bludy, pak i já píšu bludy, ale to ještě neznamená, že roshi Suzuki nebyl živý buddha. Pokud ale přijímáte jeho učení a moje považujete za žvásty, pak jsem se zřejmě špatně vyjádřil. To ale není chyba zazenu nebo buddhismu.
To, co pise Suzuki je jeho vec. To, co pises Ty, je Tvoje vec - ale je to neco jineho. Jinymi slovy, kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez. Je to asi stejny jako kdybych ted ja zacal ucit Tit sin kyun (velmi vyznamna sestava naseho gungfu stylu), protoze jsem videl nejake instruktazni video, na kterem to ucil skutecny mistr. Zkratka a jasne, to, ze bezmyslenkovite prijmes nazory kohokoliv jineho neznamena, ze pak tyto nazory budou pro Tebe platne i kdyby tisickrat platili pro toho, od koho jsi je prebral.
P.S.: Nejsem mily.
ryunin píše:Myslenky kolem zazenu jsou jenom myslenky. Zazen je na nich nakonec nezavisly.
mao píše:kdybys ryunine poradne cetl Suzukiho, tak bys tu nekecal a cvicil zazen (rozebira tam spravnou pozici, spravne cviceni. Ale spravne kecani tam pokud vim neni)
h píše:roshi Suzuki: " I když si myslíte, že jste v iluzích, vaše čistá mysl je přítomná. Uskutečnit čistou mysl v iluzích znamená cvičit. Měli byste své cvičení zakotvit v iluzích. To znamená, že dosahujeme osvícení ještě předtím, než si to uvědomujeme. I když si to neuvědomujete, máte osvícení. Takže když říkáte - tohle je přece iluze - je to vlastně samotné osvícení.
Drahy R. Az opravdu pochopis tento text uvidis, ze to co jsi do ted napsal je uplne neco jineho nez myslel Suzuki.
Precti si to jeste jednou poradne a pak si pozorne precti to co napsal Miro. Snad to pochopis....
ryunin píše:Obávám se, že ty i Miro ulpíváte na slovech. Který výrok zůstává v tvé mysli jako konečný? Co je definitivní pravda? Zkus se nad tím zamyslet. Dokud nepoznáš definitivní pravdu, jaký smysl má radit druhým co mají číst nebo psát?
Ano ja souhlasim, ale co ty![]()
![]()
![]()
h píše:Obávám se, že ty i Miro ulpíváte na slovech. Který výrok zůstává v tvé mysli jako konečný? Co je definitivní pravda? Zkus se nad tím zamyslet. Dokud nepoznáš definitivní pravdu, jaký smysl má radit druhým co mají číst nebo psát?
Ano ja souhlasim, ale co ty![]()
![]()
![]()
mao píše:ryunin píše:Obávám se, že ty i Miro ulpíváte na slovech. Který výrok zůstává v tvé mysli jako konečný? Co je definitivní pravda? Zkus se nad tím zamyslet. Dokud nepoznáš definitivní pravdu, jaký smysl má radit druhým co mají číst nebo psát?
definitivni pravda je, ze zen je zalozen na praxi - na zazenu a ne na logickych uvahach posledni definitivni pravdy. Jestli hodinu denne sedis v zazenu 12 let a jeste ti to nedoslo, tak si promysli jestli nechces zmenit ucitele, pripadne si PORADNE precist suzukiho (zrovna o tomhle tam pise).
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník