Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 12:34

ad 1) opakoval bych se, viz x prispevku vyse

ad 2) jak "alespon neco" - to ze mi vkladas do ust neco co jsem nerekl (cela veda je na hovno, hura zpet na stromy), a dovadis to ad absurdum, neni moje chyba

ad 3) ale o tom se tu ve vlakne nebavime, koukni se na tema ju? jinak ano, souhlasim, zahnal si to opet do extremu, o preventivnich prohlidkach (a o tom, ze bych byl jejich odpurcem) tu opet z mych ust nepadlo slovo

ad) "rakovina, ustav ve kterem si pracoval - nezajima, nezajima me teorie, ale praxe a vysledky, nezajima me haseni pozaru, ale predchazeni pozaru." - presne tak, bavime se tu stale o vyzive? odhaleni rakoviny v pocatecnim stadiu je pro me stale haseni pozaru (byt maleho ohnicku, zaplatpambu za to), ale stale je to reseni nasledku, ne priciny. k "agresivni" formulaci (ty jako vdzelany clovek vis, z ceho ono slovo vzniklo ze) - vis, bude to tim ze nerad tancuju okolo horke kase - "zamirit, vystrelit". nemotam do toho vedu obecne, globalni oteplovaky, whatever.

ad) karcinom prsu - well, neudelam s nim nic, protoze to neni muj obor a moje prace, stejne tak neudelam nic s tim, kdyz ke me nekdo prijde, a v uvodnich testech mobility/flexibility/stability se objevi nekde bolest - to je prace pro nekoho jineho, ne pro me. nejsme odbornik na operace srdce, moje prace je aby opercace srdce nebyla vubec potreba.

"penize tecou do uplne spatnych kapes a na spatne projekty, lecba rakoviny je byznys a nic jineho" - ctes vubec, o cem jsem tu celou dobu psal? registrujes tema tohoto threadu?

"existuji i slusni lide a slusne projekty, ktere potrebuji podporu" - ale ano, v tom se shodneme (opet se zeptam - ctes to co vubec pisu?) - ale jedna se o projekty, ktere zamezi pozarum, nejen velkym pozarum, ale i ohnickum. ciste pragmaticky - kdyz vrazim penize do A a efekt je 80 % (voda, vzduch, puda, zemedelstvi.... zivotosprava v nejsirsim slova smyslu), nebo do B, a efekt je 0,?%?

nejsme kritik- teoretik, se systemem nechci kolaborovat a bojuju asi vic nez ty. "mensi zlo"? ha ha ha

co usuzujes z mojich vyroku je opet Tvuj problem, ne muj, to ze my vkladas do ust slova co jsem nikdy nerekl taktez, o rozsirovani tematu a odbihani od tematu nemluve. napis neco relevantniho k tematu, please.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 16. led, 2011 13:15

4 Marcelo - díky za tip na úpravu pohankové kaše. My jí doma děláme taky,na sladko jí ale nedám.

Ještě je dobrá jáhlová s gomasiem(nebo jak se to píše) - to se opraží sezam a sůl(taky opražit) a potom to rozdrtíš v suribašce.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » ned 16. led, 2011 13:20

marcelo píše:..dufam ze som vas nenudil priatelia :wink:

No je z tebe mladý chemik, takže vlastně zabavnej být nemůžeš.
Jinak už jsi několikrát zmínil překyselování oraganismu. Jsem pivař a proto si taky pomalu vybírám co dovnitř, abych nemusel omezovat svojí lásku. Zatím pomohlo omezení vína a kafe, ale až mi mládí dá navždy sbohem, budu se tomu muset pověnovat trochu víc. Tebou zmíněný produkty se dají vygooglovat, ale přeci jen o věcnější popis tebou zmíněných produktů. Myslím, že třeba ječmen používáš jinak, než já.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 16. led, 2011 14:35

Zdar Maro.

Stran:

..dalej konzumujem minimalne ryzu a zemiaky ako prilohu, priloha u mna znamena uz iba "zivy" zeleninovy salat z uhoriek,paradajok,papriky,olivy a feta syr,ten syr si dam aby som odrbal mozog,zasa ta zdrava strava az taka chutna nie je Podlý ..trosku zhresit mozem :lol:

salát bereš z nějaké "eko" farmy, případně vypěstované na zahrádce, nebo...?

Dík Z.

8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 14:55

hellas píše:Zdar Maro.

Stran:

..dalej konzumujem minimalne ryzu a zemiaky ako prilohu, priloha u mna znamena uz iba "zivy" zeleninovy salat z uhoriek,paradajok,papriky,olivy a feta syr,ten syr si dam aby som odrbal mozog,zasa ta zdrava strava az taka chutna nie je Podlý ..trosku zhresit mozem :lol:

salát bereš z nějaké "eko" farmy, případně vypěstované na zahrádce, nebo...?

Dík Z.

8)

..nie,nie..zasa taky magor nie som..proste idem na obed a ku masu si objednam velku porciu greckeho alebo sopskeho salatu..

..nie som ziaden makrobiotik atd.. obcasne chlastam, casto sukam,som stary pervert :twisted: :lol:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 16. led, 2011 18:37

PM: jak ja to vidim, tak jeste 14 ledna 2011 12:24:22 jsem psal jen a jen k tematu.

Pak jste tu zacali resit muj zdravotni stav, zacal jsem byt neprimo davan do souvislosti s lidmi co se posmivaji vegetarianum (nevim proc), zacalo mi byt naznacovano ze tomu vlastne nerozumim a vsechno si googluju (dokud jsem nenapsal co jsem studoval), onemocneni rakovinou jsi zacal resit take jako prvni Ty (ze nahodou zrovna v tehle oblasti se mj. aktivne pohybuju a byla to tedy voda na muj mlyn - to uz neni muj problem, ja se bavil o BIOpotravinach a bakteriich), zacal jsem byt poucovan o cem je veda a teoreticky vyzkum (od lidi, kteri v tehle oblasti... biologie, biochemie, medicina... sami nikdy v zivote nepusobili), zacalo mi byt neprimo naznacovano ze nejspis ani me vzdelani nakonec nemusi za moc stat bo skolstvi je prece take jen byznys a pokud zeru co mi ve skole profesori rikali tak me litujes (aniz bys mel byt tu nejmensi predstavu o tom jak u nas co funguje), takze secteno a podtrzeno - co k tomu muzu vlastne rict...

Nez nekdo zacne psat ze to beru moc osobne, tak podotykam ze to je jen takova strucna rekapitulace k tem otazkam "ale o tom se tu ve vlakne nebavime, koukni se na tema ju?" a "bavime se tu stale o vyzive?" - ju, bavili jsme se o vyzive a ja timto rozhodne popiram, ze bych snad mel byt jediny kdo tuhle diskusi privedl tam kde je ted. :-)

I´am sorry, muzu k tomu rict dost - nepopiram, ze jsi na tom co se zdravi tyce tisickrat lip a co se me tyce (to je i pro Luena), budu nakonec jen rad kdyz se te padesatky ani nedoziju, ale to fakt jeste neznamena ze za a) nemam co rict k tematu a za b) ze si kvuli tomu necham uplne vsechno libit. Pokud tohle je mj. diskuse o tom jak ktera prirodni (nejen) latka pusobi/nepusobi na lidsky organismus, tak to jsem se ja osobne ucil uz od prvniho semestru (organickou chemii jsme meli primarne zamerenou na tohle tema/toxikologii) a bude-li muj nazor na nejakou konkretni vec odlisny nez Tvuj (nebo nekoho jineho), nebudu mit jediny duvod proc ho sem nenapsat.

Stale se domnivam, ze pokud chce clovek nekomu jinemu radit ve smyslu "tohle a tohle je dobre pro Tvoje zdravi, protoze to obsahuje velke mnozstvi te a te latky a ta latka pusobi na organismus takhle a takhle", stavi pritom v prevazne vetsine konkretnich pripadu prave na predchozich vysledcich vyzkumu, ktery to o te latce i jeji funkcnosti nejprve vubec musel zjistit/potvrdit (pak jsou tu treba potraviny o kterych se vi uz hodne dlouho ze jejich konzumace ma pozitivni vliv na lidsky organismus, jen proste nikdo driv netusil "jak presne to funguje" - a tady muzeme Ty i ja dojit ke zcela totoznemu zaveru, jen na zaklade ponekud odlisnych pristupu... napada me treba uslovi "jist do polosyta", jiste potvrzene praktickou zkusenosti mnoha generaci, cinskych, japonskych a nevim jakych lekaru atd... kontra moje znalosti o sirtuinu, genu SIRT1, proteinech Bax a PPAR-gama, molekule Ku70...).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » ned 16. led, 2011 19:17

marcelo píše:Ahoj Pajus,

ja pouzivam doplnky,ale uz len aby doplnili esencialne latky alebo napomohli k znizeniu prekyslenosti tela..to robia napr synergicky oboje mineraly aj zelene potraviny typu chlorela,jacmen a spirulina..

..cize kazde rano dodam 1 tabletu chelatovanych mineralov spolu s vitaminom C s pomalym uvolnovanim,ktore este viac spomalym tym ze si ho dam so cherry paradajkou,aby som nic nevymocil a vsetok vyuzil naplno

..dalej kde mozem priseriem lanove semena a lanovy olej, zacali sme pozivat na varenie olivovy olej namiesto slnecnicoveho..

..dalej konzumujem minimalne ryzu a zemiaky ako prilohu, priloha u mna znamena uz iba "zivy" zeleninovy salat z uhoriek,paradajok,papriky,olivy a feta syr,ten syr si dam aby som odrbal mozog,zasa ta zdrava strava az taka chutna nie je :twisted: ..trosku zhresit mozem :lol:

..vecer si davam asi 2 tablety silnych traviach enzymov a 15 chlorela tabliet a potom napr. srvatkovy protein Scitec s pohankouvou kasou a priliatym lanovym olejom...taky moj vlastny kulinarsky shit.. cisty proteinovy drink mi zdviha kufor a ta umela chut ma nevie nejak presvedecit ze je to fajn a prirodne..ale ked to tak zbastlim,stava sa z toho viac zdrava a chutna pozivatina...

Ja zasa az tolko preparatov nekonzumujem Pajus..

P.S. hej a este jedna vec, kazdy den si pridam do pollitra vody trosku sody bikarbony,asi tak stvrtku malej lyzicky na lespie zalkalizovanie PH..

..zatial to testujem..mozno casom zmenim nazor..

Cuzzz Pajus

Marcelo, ve foru o jidle jsi psal o vitaminech / mineralech, ktere si objednavas z USA kvuli lepsimu slozeni. Chtel bych se te zeptat, jak jsou na tom ve srovnani napr. s produktem Nexgen od Reflexu. Jaky mas nazor na tyto vitaminy a obecne na firmu Reflex (jedna z top firem ohledne fitness doplnku). Marketingove zvasty nebo skutecne kvalitni produkty? Dik
http://reflexnutrition.cz/katalog-47-Nexgen-Evolution
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 19:39

jestli jsem vyse popsal svoje prispevky jako "aim, shoot", tak ty od marcela jsou "shoot, kill" :lol:

Jian: (opominu Tvoji naprostou ignoraci vetsinu toho co jsme napsal, a to bod po bodu) a napisu Ti jen to, co jsem tu napsal asi 1000x: pri hledani reseni je treba jit ke koreni, ne nasledku - tolik k vyzive (a retezu vzduch/voda/puda - rostliny- zvirata co se na nich pasou - lidi co ony rostliny/zvirata konzumuji - onemocneni z nekvalitni stravy a spatne zivotospravy - odhaleni onech nemoci pri sekundarni prevenci - chemoterapie nebo jina lecba zalozena na tom, ze nejaky farmaceuticky koncern sbirka financuji vyzkum lecby one nemoci a jedeeem, od konce). tolik k nasi debate. globalni oteplovani, vedu a vyzkum jako takovy etc. etc. sem natahat.

teorie, veda, vyzkumy, grafy, tabulky, statistiky... fajn, ale jen teorie, jen veda, jen vyzkumy, jen grafy, jen jen statistiky = 0,nic, prakticka vypovidaci hodnota zadna, zkusenostni relevance zadna - tedy ano, vypovidaci hodnotou jsou otresne statistiky co se tyce kardiovaskularnich chorob, rakoviny, obezity, cukrovky etc. etc.

vzdelani ti nikdo nebere (a neber ho please ani ostatni, i ja se, div se, vysokolsky vzdelany clovek). pis si sem co chces, ale ocenil bych neco konkretniho, praktickeho, zkusenostniho, ze zivota. muzu Ti napsat stostrankovy elaborat na tema vzpory lezmo - struktura, mechanika, svalove skupiny, periodizace, sety, opakovani, TUT, max sila, vybusna sila, vytrvalostni sila bla bla blaaa, ale to je jen teorie, jen teorie, nic jineho.

last but not least, sorry, stejne jako v Tvojich x dalsich prispevcich zde na foru jsou Tvoje prispevky v tomto vlakne vice o Tobe samotnem nez o cemkoliv jinem (deja vu? o cem jsme se to posledne hadali?). ano, beres to moc osobne. nehodlam marnit cas debatou o voze a koze, natoz online psychoanalysou, takze sbohem, satecek, diskutuj s temi kteri Tvoje prispevky budou povazovat za prinosne (a jsme jen rad, ze taci jiste jsou), ja ucinim totez - pro me prinosne nejsou v tom si mam dat zitra k snidani a proc mi nepomuzou. chces-li, reaguj, ja se budu snazit reakce zdrzet.

zdravi (doslova preje)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 16. led, 2011 19:45

Riverman píše:
marcelo píše:Ahoj Pajus,

ja pouzivam doplnky,ale uz len aby doplnili esencialne latky alebo napomohli k znizeniu prekyslenosti tela..to robia napr synergicky oboje mineraly aj zelene potraviny typu chlorela,jacmen a spirulina..

..cize kazde rano dodam 1 tabletu chelatovanych mineralov spolu s vitaminom C s pomalym uvolnovanim,ktore este viac spomalym tym ze si ho dam so cherry paradajkou,aby som nic nevymocil a vsetok vyuzil naplno

..dalej kde mozem priseriem lanove semena a lanovy olej, zacali sme pozivat na varenie olivovy olej namiesto slnecnicoveho..

..dalej konzumujem minimalne ryzu a zemiaky ako prilohu, priloha u mna znamena uz iba "zivy" zeleninovy salat z uhoriek,paradajok,papriky,olivy a feta syr,ten syr si dam aby som odrbal mozog,zasa ta zdrava strava az taka chutna nie je :twisted: ..trosku zhresit mozem :lol:

..vecer si davam asi 2 tablety silnych traviach enzymov a 15 chlorela tabliet a potom napr. srvatkovy protein Scitec s pohankouvou kasou a priliatym lanovym olejom...taky moj vlastny kulinarsky shit.. cisty proteinovy drink mi zdviha kufor a ta umela chut ma nevie nejak presvedecit ze je to fajn a prirodne..ale ked to tak zbastlim,stava sa z toho viac zdrava a chutna pozivatina...

Ja zasa az tolko preparatov nekonzumujem Pajus..

P.S. hej a este jedna vec, kazdy den si pridam do pollitra vody trosku sody bikarbony,asi tak stvrtku malej lyzicky na lespie zalkalizovanie PH..

..zatial to testujem..mozno casom zmenim nazor..

Cuzzz Pajus

Marcelo, ve foru o jidle jsi psal o vitaminech / mineralech, ktere si objednavas z USA kvuli lepsimu slozeni. Chtel bych se te zeptat, jak jsou na tom ve srovnani napr. s produktem Nexgen od Reflexu. Jaky mas nazor na tyto vitaminy a obecne na firmu Reflex (jedna z top firem ohledne fitness doplnku). Marketingove zvasty nebo skutecne kvalitni produkty? Dik
http://reflexnutrition.cz/katalog-47-Nexgen-Evolution

Ahoj,

poviem iba svoj sukromny nazor,nemam vystudovanu ani medicinu,nie som ani biochemik...zlozenie vyzera zaujimavo,fakt zaujimavo...hlavne antioxidanty z rozlicnych zdrojov, mineraly v chelatovej vazbe atd...

..jediny problem mam s velkostou ucinnej davky a cenou daneho vyrobku..

..napr. terapeuticka davka koenzymu Q 10,kedy sa prejavi jeho sila je okolo 600 mg a tam mas 10mg na tabletu,mas brat 3 denne ako som sa docital,coze dostanes okolo 30mg Q10...tieto su skoro neucinne,nijako sa neprejavia,je to o nicom...a tak je to aj ucinou davkou antioxidantov,mineralov atd...

..podla mna vyhodene peniaze,ja by som si to nekupil..moje chelaty ktore teraz konzumujem tiez nie su ziadna slava co sa tyka ucinnej latky,ale oproti tomu co je v tom vyrobku ina kava ale uz mi idu "pecky" z USA,za super cenu a uplne ine mnozstvo ucinnej latky na tabletu...

..tu v CZ a SVK sa neoplati kupovat ziadne pripravky,su to drahe a slabe shity..objednavaj veci od firmy Swanson alebo Puritan pride :wink: Si pozri tie ceny a obsah ucinnych latok na ich strankach a porovnaj to s cenami tych sraciek v nasich lekarnach a to nehovorim o kvalite :wink:

P.S: som si pozrel ceny vyrobkov a drahota a ked som kukol na cenu 50mg KoenzymQ10 poviem uz iba tolko ,ze su uplne jebn.ti a kto to kupi je uplny magor..su to prasive drze nenazrane svine, za 50mg Q10- 90 kapsli pytat 890,- je absolutna drzost :roll:
Naposledy upravil marcelo dne ned 16. led, 2011 19:59, celkově upraveno 3
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 17. led, 2011 9:48

ad lanove semena:
vraj maju laxativny ucinok. nedaju sa nahradit niecim inym? napriklad sezamovymi semenami? alebo niecim inym?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 17. led, 2011 10:13

cohen píše:ad lanove semena:
vraj maju laxativny ucinok. nedaju sa nahradit niecim inym? napriklad sezamovymi semenami? alebo niecim inym?

..laxativne su len nepomlete,aby si vyuzil ich cenne latky musia byt pomlete a rychlo stabilizovane v oleji,jogurte,mlieku..na vzduchu rychlo oxiduju a znehodnocuju sa vzacne Lignany obsiahnute v nich :wink:

Sezamove su celkom gut,ale obsahom latok sa nevyrovnaju Lanovym semiackam.
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 17. led, 2011 10:30

mlety cerny sezam dobre papat kvuli vapniku, lnena seminka (tez cerstve mleta) z duvodu jinych, jak psal marcelo. osobne pouzivam oboji, plus stridave lneny olej, za studena
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pon 17. led, 2011 10:39

a třeba slunečnicová semena jsou na tom oproti nim jak?
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 17. led, 2011 10:48

cohen: AD laxativni ucinky:

1) zalezi kolik si toho vezmes :) Obecne len neni vyslovene silne laxativum, ale...
2) pokud budes konzumovat lnena seminka bez dostatecneho prijmu tekutin, dosahnes presne praveho opaku... takze zapijet.
3) nejsem si jisty tim do jake miry zrovna pomleti ty laxativni ucinky odstrani. Co si pamatuju je urcite to, ze nejvetsi laxativni ucinky ma sliz a to kvuli tomu jak pusobi v tlustem streve (ten se nachazi v osemeni, takze odstranit slupku ano, ale zase nevim jaky to pak ma smysl, kdyz semena se pouzivaji cela prave z tohoto duvodu... )
4) nedoporucoval bych prekrocit davku dvou lzic/den (drcenych seminek)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 17. led, 2011 10:53

Genesis: slunecnicova seminka = jeden z top zdroju Ecka a Becka (vitaminu),... kazde je prinosne v jinych smerech, nesrovnaval bych to zrovna takhle. Jak budu mit vic casu, muzu napsat vic.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 17. led, 2011 11:02

obecne jakykoliv seminka jsou good :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 17. led, 2011 11:09

Jasne, treba seminka Turbina curimbosa nebo durmanu :D
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 17. led, 2011 11:40

tech mam zasobu, sypu je nazorovym oponentum v diskuzich na netu do soukromych zprav :-D ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 17. led, 2011 13:46

a na ake rozne sposoby sa da pripravit lanovy olej? :D teda okrem pohankovej kase ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 17. led, 2011 14:06

aha, uz netreba, gúgl ví, gúgl poví 8)
koho by zaujimalo: http://www.zzz.sk/?clanok=4297&reakcia=11086
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj