Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Jendis » pon 24. led, 2011 14:17

ale prodává...je běžně dostupný.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 25. led, 2011 15:06

Mimochodem...pánové(a dámy),znáte Polentu??? Doma ji děláme docela často......je to super jak čerstvé,horké....tak i když to vychladne a ztuhne :wink:

Nejraději ji mám jen tak,s trochou kurkumy,na cibulce a přidat něco málo bílého masa(než kuřecí používám krůtí prsa)......když je to horké,je to taková kaše...když to ztuhne,dostane to takový rosolovitější nádech......a jako vždy,ochucuju maximálně mírně solí a trochou pepře(vyjma té kurkumy).
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 25. led, 2011 15:37

jojo polenta good. rad delam a la pizza, cili zapecena se zeleninou v troube.;-)
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 25. led, 2011 15:39

ked som bol este skolak, tak nasich chytil modny zachvat vegetarianstva, strasne ma to sralo :evil:

vsetky decka na desiatu chleba so sunkou, len ja chleba so zeruchou :twisted:

ale seitan mi chutil, dokonca musim povedat, ze segedin zo sojoveho masa tiez nebol uplne najhorsi.

najhorsie boli rozne klicky a podobne zalezitosti, hyperzdrave, ale zvyknut som si na to nevedel ani za nic. uplna pohroma. nastastie to rodicov po roku preslo 8)

otazka: ktore potraviny posobia najblahodarnejsie na SLACHY? okrem uz zmienovanych lanovych semienok a oleja?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 25. led, 2011 15:40

double
Naposledy upravil cohen dne stř 26. led, 2011 9:03, celkově upraveno 1
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 25. led, 2011 16:05

cohen píše:otazka: ktore potraviny posobia najblahodarnejsie na SLACHY? okrem uz zmienovanych lanovych semienok a oleja?

Jak už jsem říkal,nejsem odb(p)orník,vůbec tomu nerozumím. Ale co vím,tak pro šlachy je potřeba těchto minerálů : hořčíku, draslíku a vápníku.

Takže bych radil obecně potraviny bohaté na tyto minerály.

Potraviny bohaté na hořčík :

http://www.zbynekmlcoch.cz/info/strava/ ... oriku.html

Potraviny bohaté na draslík jsou třeba brambory,banány....

Potraviny bohaté na vápník :

http://www.osteoporoza.cz/pyramida
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 25. led, 2011 16:07

PC píše:jojo polenta good. rad delam a la pizza, cili zapecena se zeleninou v troube.;-)

To jsem si myslel,že Ty ji budeš znát :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod krovak » stř 26. led, 2011 13:01

cohen píše:otazka: ktore potraviny posobia najblahodarnejsie na SLACHY? okrem uz zmienovanych lanovych semienok a oleja?

skusim to doplnit podla tcm slachy patria k systemu dreva, cize k peceni/zlcniku. na to aby boli v dobrom stave by mali byt dobre vyzivovane, cize potraviny by mali doplnat krvi pecene. Ak sa vsak jedna o konkretny problem so slachami, nie len vseobecna podpora pri zdravom jedincovi moze to byt roznymi dalsimi problemami a bez diagnostiky tazko radit.
Ako prve je samozrejme vhodne si dat dokopy travenie, cize menej muky, viac obilnin (ryza ako priloha, rozne kase a pod).
Priklad potravin ktore vyzivuju krv pecene (podla Kastnera):
Obilniny
amaranth, ryža
Zelenina
neutrálna a osviežujúca zelenina, najmä taká, ktorá majú červenú farbu, ako ako repa, červená kapusta, mrkva, rovnako ako špenát, fenikel
Mäso
Hydinové mäso, hydinová pečeň, hovädzie mäso, hovädzia pečeň, teľacia pečeň, jahňacia pečen (pri pečeni obzvlášť pozor na spôsob chovu)
Ryby
ústrice, mušle, chobotnice, ostriež, úhor
Ovocie
Červené druhy ovocia, ako sú
hrozno, čerešne, longan, slivky
Orechy a semená
sezam, slnečnicové semienka
Nápoje
šťava z červenej repy, čerešňová šťava, slivková šťava, červený čaj (Šípkový čaj, ibištek), červená hroznová šťava, červené víno
krovak
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod PC » čtv 17. úno, 2011 12:23

Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 17. úno, 2011 17:54

Však taky proč ne?! Kecy ve stylu :" njn,Češi,hlavně ,že je to levné.....".....to je hovadina. Nic proti naší kuchyni,ale když si dám lehké těstoviny,tak funguju. Když si dám knedlo vepřo zelo/nebo smažák.......tak jsem out.

Jinak jsem asi výjimka,ale hovězí maso u nás doma celkem dost jede....mám ho hodně rád a jen tak se jej nevzdám. Ovšem v omezené míře(myslím na váhu),kvalitní a dobře připravené.
Von totiž takovej stejk je mnohem zdravější(buď na teflonu - nebo lehce na oliváči) ,než spousta jiného masa. Nebo jej pomalinku vařím a mám bezva maso a super vývar,který pak mohu použít jakkoliv. I třeba jen popíjet z hrnečku....teď v zimě je to paráda.
Naopak se vyhejbám vepřovému,maximálně čas od času udělám panenku. Ale fakt málokdy.

Než kuřecí raději používám krůtí prsa. Maso je mnohem lepší a kvalitnější(a taky držší,nutno dodat). Kuřecí je často honěné čortviečím,ještě to napíchaj vodou....

Když už se teda bavíme o mase. Jinak i bez masa(nemyslím jako vegetarián,ale tak,že nemáme maso každej den) se dá kvalitně a dobře najíst. Do těstovin (nebo rejže,kuskusu atd.) zeleninu,pesto.......houby na x způsobů......nebo.....viz další recept ve vlákně recepty(jen pro ilustraci).
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 25. úno, 2011 10:39

Teď jsem "objevil" brokolici. Ale ne tu zeleninu.....to tak maximálně rozdrtit a zašmrdlat do rejže(nebo těstovin).
V týhle zimě je famózní vývar z brokolice......nechám ji tak 5-10 minut přejít varem,mírně osolím a vývar si pak naleju do hrnku. Paráda !!!!!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 25. úno, 2011 10:58

Jendis píše:Teď jsem "objevil" brokolici. Ale ne tu zeleninu.....to tak maximálně rozdrtit a zašmrdlat do rejže(nebo těstovin).
V týhle zimě je famózní vývar z brokolice......nechám ji tak 5-10 minut přejít varem,mírně osolím a vývar si pak naleju do hrnku. Paráda !!!!!

8O
sakra kde sou ty zvracejici smajliky??? :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pát 25. úno, 2011 11:09

Jendis píše:Teď jsem "objevil" brokolici. Ale ne tu zeleninu.....to tak maximálně rozdrtit a zašmrdlat do rejže(nebo těstovin).

Doporučuji to vylepšit na polévku "Brokolicový krém" :)
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 25. úno, 2011 11:31

To ne...já to piju,je to fakt dobrý !!!!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 25. úno, 2011 17:34

Dalt píše:

8O

Si ho nevšímej, prasáka... :x :lol: Za chvíli tady bude psát, že objevil lahodnej vývar ze šlupek od brambor, který nechá tak 5-10 minut přejít varem, mírně osolí a paráda... :roll: :lol: :twisted:

PS: Osobně polívky moc nemusím, považuju je za něco, co v žaludku jen zabírá místo hutnějším pokrmům... :D Ale ten brokolicovej krém, co zmiňoval DrGlock, je fakt dobrej... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 25. úno, 2011 19:21

A tak,brokolicovou krémovou samozřejmě znám......a dělám. Ale tohle mne překvapilo,že je to fakt dobrý a osvěžující(samozřejmě beru,že každej máme jiný chutě ).
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 25. úno, 2011 20:02

TongPo píše:
Dalt píše:

8O

Si ho nevšímej, prasáka... :x :lol: Za chvíli tady bude psát, že objevil lahodnej vývar ze šlupek od brambor, který nechá tak 5-10 minut přejít varem, mírně osolí a paráda... :roll: :lol: :twisted:

PS: Osobně polívky moc nemusím, považuju je za něco, co v žaludku jen zabírá místo hutnějším pokrmům... :D Ale ten brokolicovej krém, co zmiňoval DrGlock, je fakt dobrej... :wink:

K smrti nenavidim brokolici, polivku dam tak jednou za 1/4 roku, ale kdyz jsem mel prerazenou celist, zdratovanou hubu, tak bylo brokolicove pyre a jina tekuta strava zachrana. Tekuta strava musi mit aspon 12 voltu, jinak neni na me nemoce :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 25. úno, 2011 21:42

luen píše: Tekuta strava musi mit aspon 12 voltu, jinak neni na me nemoce :lol: :wink:

Návod na Plzeňskou polívku:
voda
ječmen
chmel
kvasnice
ale vždyť to všichni znáte.
A jezte tataráky.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Havamal » sob 26. úno, 2011 10:24

Zdar, chcu se zeptat, do ted jsem valil hlavne posilku a nabirani. Ale tedka bych chtel zmenu a jet posilovna+bojovy sport+beh vsecko 2x tydne. No a zajimalo by me, jestli ma cenu brat na noc pomalou bilkovinu at uz tvaroh nebo protein, dik za radu.
Havamal
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » sob 26. úno, 2011 14:15

Havamal píše:Zdar, chcu se zeptat, do ted jsem valil hlavne posilku a nabirani. Ale tedka bych chtel zmenu a jet posilovna+bojovy sport+beh vsecko 2x tydne. No a zajimalo by me, jestli ma cenu brat na noc pomalou bilkovinu at uz tvaroh nebo protein, dik za radu.

si myslím(z mého laického pohledu),že pokud jen 2x týdně,že je to zbytečný.

Jinak...abyste si nemysleli,že se neumím nažrat....kuk do receptů !!!!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj