Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Havamal » sob 26. úno, 2011 14:57

Ja myslel kazdy den :)
Havamal
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » sob 26. úno, 2011 17:48

Havamal píše:Ja myslel kazdy den :)

Důvtipnější pochopili, nicméně s tvarohem neporadím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Havamal » sob 26. úno, 2011 19:53

Myslis BS jenom 2x malo ? Ja jinou moznost ted nemam, mozna nekoho sezenu aspon na sparing a pytel mam doma a techinku muzu trenovat i tak.
Havamal
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PC » ned 06. bře, 2011 14:06

Havamal píše:Zdar, chcu se zeptat, do ted jsem valil hlavne posilku a nabirani. Ale tedka bych chtel zmenu a jet posilovna+bojovy sport+beh vsecko 2x tydne. No a zajimalo by me, jestli ma cenu brat na noc pomalou bilkovinu at uz tvaroh nebo protein, dik za radu.

Servus, mrkni na tento článek, třeba pomůže : http://galenus.cz/bilkoviny-bilkoviny-ve-vyzive.php
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

ecka

Příspěvekod luen » ned 16. říj, 2011 13:59

Ahoj lidi,

jiz delsi dobu je na trhu jedna chytra aplikace do telefonu. Zadate cislo "E-cka" a aplikace vam vyhodi informace o produktu a jeho skodlivosti.

Zatim to tedy necte EAN kody, ale udajne se na tom pracuje. Funguje to ve starych mobilech v androidech i na Iphone (*). Aplikace je zdarma a jeji provoz take, protoze neni nutne (pokud nechcete podrobnejsi informace) se pripojovat na Inet.

Vice zde:

http://www.emulgatory.cz/ecka-v-mobilu

Aplikace toho umi vice, ale recepty a dalsi veci nevyuzivam.

* - udajne je to u apple-u zpoplatnene. Steve Jobs se uz nediva pres ramena, tak to kudla naak haknete :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » pon 17. říj, 2011 13:47

Servus Lamo Luene :-)
mam pocit, ze tu aplikaci pro Iphone dela nekdo jiny (www.nutriatlas.cz, bo chemievjidle.cz, firma iMakers,.... ale zase tak do toho nevidim).....umi skenovat EANy, db 5000 potravin.... a stoji "strašlivých" 59 Kc,- ... jinac jsem trochu nastvanej pac uz jsme to meli malinko rozpracovany, myslim tim tu aplikaci pro iOS :-(
Pavel Codl
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 17. říj, 2011 15:39

Tak trochu si říkám k čemu taková aplikace je. Krom toho, že mi to připadá už trochu děsivý stát v obchodě a vyjíždět si co všechno za éčka tam je a zkoumat to delší chvíli na mobilu, tak - co pak s tím? Nekoupit? Být o hladu? :)

Kvůli éčkům jsem nikdy neplašil a doufám, že nebudu z nějakých zdravotních důvodů nikdy muset. Beztak jsou (skoro) všude a všem.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 17. říj, 2011 16:49

Gino píše:Tak trochu si říkám k čemu taková aplikace je. Krom toho, že mi to připadá už trochu děsivý stát v obchodě a vyjíždět si co všechno za éčka tam je a zkoumat to delší chvíli na mobilu, tak - co pak s tím? Nekoupit? Být o hladu? :)

Kvůli éčkům jsem nikdy neplašil a doufám, že nebudu z nějakých zdravotních důvodů nikdy muset. Beztak jsou (skoro) všude a všem.

Co nesere jednoho, to vadi druhemu :wink: Neni mi jedno, co jim ja i moje rodina.
To, ze je nekde nejake "ecko", jeste neznamena problem. Ale mame moznost se nekterym vecem vyhnout, tak proc byt linej a spokojit se s tim, ze otazku zdravi za nas vyresi nekdo jinej :idea: Jsem v tomto ohledu pro aktivni pristup ... jako u vseho.
Nekdo take neresi u koho a co cvici a jsou lidi, kteri to resi... vzhledem k tomu, ze patris k tem, kteri vedi, ze neni zlato vse, co se trpyti ... myslim, ze si rozumime :wink:
Naposledy upravil luen dne pon 17. říj, 2011 18:53, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 17. říj, 2011 18:30

Gino....já třeba ta éčka musím kontrolovat neustále, páč bych taky svojí pohodlností mohl prcka poslat na JIPku, nebo ho i zabít. Ale ano, to už je extrém - zdravotní důvody.

A pleteš se, nejsou ve všem a všude. Akorát to holt stojí víc oběhávání obchodů, trhů...domácích prodejců...a víc času na vaření. Ale výsledky stojej za to :wink:

A ani mně není jedno, co rodina jí....takže ten čas prostě tomu věnuju...ke všemu je vaření můj koníček, takže mne to i baví :)

A když už jsme u toho, dám vám recept na "pivní kuře"....

Vezme se celé kuře, očistí, křídla založí, osolí uvnitř i zvenku.
Vezme se půllitrová plechovka piva, je jedno jaké. Otevře se, třetina se vypije, do víčka plechovky se udělá další díra, naproti té původní.
Plechovka se postaví do nízkého pekáčku, stačí i hlubší žáruvzdorný talíř.
Vezme se kuře a ta plechovka se mu narve do prd...le.
Takže to vypadá následovně, pekáček, na něm stojí pivo a na pivu je navlečené kuře.
Může se nahoře spíchnout díra po krku, ale nemusí.
Zvenku se to opatrně pomaže směsí trochy piva, olivového oleje, soli, špetky červené papriky( nebo třeba kurkumy) a tymiánu.
Peče se to v troubě tak na 180°C, asi tak 60-90 minut občas potře zbylým mazáním. Kuře neleží v pekáči, pěkně se opéká ze všech stran, pivo v plechovce se vaří a ochucuje maso zevnitř. Báječné jenom s chlebem a samozřejmě pivem.

Žádný srágory, barva z plechovky při takto nízké teplotě taky nepustí.....akorát doporučuju vyzkoušet a pohlídat vyváženost toho kuřete a případně jej zapřít třeba špejlema o hranu .....

A tady si dovolím foto svého výtvoru :

Obrázek
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 17. říj, 2011 19:51

Jendis: Doufám, že máš taky recept s nealkoholickým pivem pro motoristy.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 17. říj, 2011 20:27

Hele..kdybys o vaření něco věděl, neptal by ses. Alkohol se tou teplotou vypaří, takže tohle mohou i motoristi....obsah alkoholu je po dokončení NULA.

Jo a sorry za to, že to není v receptech, ale tady...moje chyba :oops:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » stř 19. říj, 2011 13:39

o vitamínech:
http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/li ... ika/701888

Před nějakou dobou mne naštval jeden článek v Zemědělci nebo něčem podobném, který psal o éčkách ve smyslu "Nexistují dobrá a škodlivá éčka, ale jenom povolená a zakázaná". Autor ignoroval fakt, že se dá předávkovat i povoleným NaCl (smrtelná dávka kuchyňské soli je prý cca 0,25 kg), vitamíny, ...
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 19. říj, 2011 14:38

Pec: to uz je spis chyba na strane spotrebitele. Jinak pokud jde o "Ecka", tak asi nejproblematictejsi jsou synteticka barviva a co se toho tyce, cela rada vyrobcu zacala uz pred casem pouzivat prirodni alternativy, protoze proste nechteli mit na obalech svych vyrobku upozorneni typu "mohou negativne ovlivnovat cinnost deti" - ani se tomu nedivim. :P Nejvetsi legrace je, ze jako "Ecka" se oznacuji prave i nektere latky na prirodni bazi a pak se v tom ma clovek vyznat...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 19. říj, 2011 14:53

Ja vidim jako nejproblematictejsi konzervanty a sladidla (umela), i.. barviva nastesti produkty, ktere kupuju moc neobsahuji, cili z hlediska vyskytu, jsou pro me vesti problem vyse uvedene E, ktere jsou skorem vsude.

Ale to vi snad kazdy, ze ne kazde E je ee. Psal to tu uz Luen v odpovedi Ginovi. Aby se v tom clovek vyznal, muze pouzit prave ty aplikace o kterych tu sla rec.... :idea:
Pavel Codl
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 19. říj, 2011 18:52

PC píše:Ja vidim jako nejproblematictejsi konzervanty a sladidla (umela), i.. barviva nastesti produkty, ktere kupuju moc neobsahuji, cili z hlediska vyskytu, jsou pro me vesti problem vyse uvedene E, ktere jsou skorem vsude.

Ale to vi snad kazdy, ze ne kazde E je ee. Psal to tu uz Luen v odpovedi Ginovi. Aby se v tom clovek vyznal, muze pouzit prave ty aplikace o kterych tu sla rec.... :idea:

Moje rec, prave proto jsem to sem soupnul :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » úte 08. lis, 2011 21:24

Neviem kam to dať a nechcem zbytočne zakladat novu temu tak to hodim sem. Cim dalej tym viac sa snazim zdravo stravovat, doteraz to nebolo bohvie co, ale uz asi druhy tyzden jem 3-5x denne, no a druhy tyzden je mi fakt blbo od zaludka. Tak som skusil jeden den jest raz denne (ako tomu bolo kym som mal zle zorganizovany cas) a nevolnost ustupila. mam proste jest "!ako sa ma" a telo si zvykne, alebo mam jest podla toho co mi hovori telo ale je to nezdrave? O strave viem svoje ale nie v spojeni z aktivnym pohybom...
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod levakbob » stř 09. lis, 2011 8:34

No už jsem četl o studiích, které tvrdí, že jíst 5-6x denně je zbytečné, že stačí 3x denně a že to tělu více prospívá a naopak (viz různé warrior/anabolic diety). Nelze tedy jednoznačně říct, že jíst pouze 3x denně je nezdravé.
Být tebou tak se zaměřím spíš na to, proč ti ve skutečnosti bylo blbě, co za jídla jsi jedl, v jakém množství? Nebylo tam něco na co máš třeba intoleranci (jen jsi to doposud nevěděl)? Nemůže mít ta bolest úplně jiný důvod? Stres ve škole/práci?
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cohen » stř 09. lis, 2011 11:18

nick: dlllhe roky som vynechaval ranajky, potom som sa rozhodol to zmenit. zacal som s par piskotami a postupne som sa zo systemu 2x denne dopracoval k 5x denne. rozhodne sa nestazujem, ak som aj obcas maval zaludocno/crevne problemy, odkedy sa stravujem pravidelne, vsetky ustupili ;)

ale potom su tu este specialne kategorie ludi, napriklad priatelia anorektici, ktori sa riadia heslom JEDLO JE ZLOZVYK 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nick1234 » stř 09. lis, 2011 13:05

Aj ked percento tuku mám malé (pod 6% je anorexia) rozhodne nou netrpim :D
Rukavice: 25 eur
Oblečenie: 20 eur
Katsudo: 40 eur
Dobrý pocit po tréningu: Na nezaplatenie.
nick1234
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 14. pro, 2011 19:49

Dokumentární film 'Raději vidličky než nože' popisuje výzkumnou práci doktorů Colina Campbella (Cinska studie) a Caldwella Esselstyna. Doktor Colin Campbell je nutričním vědcem na Cornellově univerzitě a doktor Esselstyn špičkovým chirurgem a šéfem centra pro léčbu rakoviny prsu na světoznámé Clevelandské klinice. Oba nezávisle na sobě a za použití jiných výzkumů dospěli ke stejnému závěru: živočišné potraviny jsou špatné pro naše zdraví a jejich vyloučením z našeho jídelníčku můžeme nejenom zastavit, ale i uzdravit ty nejzávažnější západní choroby.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zvIGcvel-w
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj