Moderátor: PC
luen píše:Uplne v poho ... uz se kazdemu stalo, ze byl necim tak pohlcen, ze se vlastne na chvilku rozpustilo jeho vedomi ... hele pri spani ti take nikdo nezaruci probuzeniale ne je to v pohode vsechny dulezite vegetativni procesy bezi na "pozadi" nebo dejme tomu v podvedomi
hellas píše:o karme sem uz slysel (o obou karmach;-)
luen píše: hele me meditace vlastne nezajima
luen píše:tak se seredne pletes, ale na to prijdes az zacnes meditovat ne se o to pokouset
jox píše:Asi to tak je. Proč teda ale tak útočně prosazuješ nějaká moudra
Jox píše:V meditaci samozřejmě nejde o lámání rekordů v nepřirozené fixaci očí pevně na cokoli. Nemá smysl fixace, ale klidné opětovné vracení se - očí i mysli.
Jox píše:®e poloha těla má vliv na polohu mysli, a to včetně tendence k usínání, je myslím jasné každému, koho to zajímá a kdo to zkusil. Snažit se nahrazovat rušivou silou vůle všechno, čemu lze pomoci i bez ní, je chyba.
Jox píše:®e by ses o to přeci jen zajímal? Dokonce víc než jen pokoušel?![]()
jox píše:Luene, chápu o co ti jde, a je to dobré. Podle mě sis ale zvolil blbý způsob, kdy ze sebe (i mě) zbytečně děláš mnohem většího hlupáka, než jsi. Máš na víc, nicméně se s tím smiřuju.
luen píše:xavier píše:Tak ja nevim - cetl jsem, ze meditace je stav kdy pauzy mezi myslenkami, ktere se ti i v klidu honi hlavou, jsou tak velke, ze vnimas svou pravou podstatu...
Mimochodem cist muzes cokoli co kdejakej trouba napise a nebo kdejakej trouba vytrhne z kontextu a uplne vadne to zasadi do souvislosti s necim jinym ...
luen píše:... povazuji to castecne za sve intimni/soukrome veci! Je vlastne uplne jedno co si o tom my dva myslime ... jen jsem poukazal na to, ze je hloupe udilet rady na zaklade jednoho vikendoveho seminare a nebo .....?
Pepah píše:luen píše:... povazuji to castecne za sve intimni/soukrome veci! Je vlastne uplne jedno co si o tom my dva myslime ... jen jsem poukazal na to, ze je hloupe udilet rady na zaklade jednoho vikendoveho seminare a nebo .....?
Ach. S tim vikendovym seminarem, to jako myslis me ?![]()
Promin ze jsem ve sve blahove egoicnosti vyjevil svou intimnost sve zkusenosti s meditaci a opovazil se doporucit aby se dotazovany obratil radsi na nekoho kdo ma opravdove zkusenosti s meditacemi![]()
Ty tu neco podobneho u sebe naznacujes, na druhou stranu to oznacujes za intimni .. hmm .. hezke vyhejbani se ..
luen píše: ... Neni co resitReseni je jen tvrda drina
luen píše:OK. Miro chces diskutovat o Dalajlamovi??? Tak muzeme, ale nemaz cizi prispevky. S tematem to souviselo!!!
Jinak pro ostatni: uvedl jsem, ze Dalajlamu nepovazuji za zadneho duchovniho, ale za spatneho politika. Jestli se ti to Mirku nebude opet libit a smaznes to, tak zalozime klidne nove vlaknoa ty tam budes moci svobodne obhajovat svuj osobni postoj k Dalajlamovi
![]()
Mimochodem napsal jsem ti SZ![]()
Miro píše:Povodna tema tohto threadu je ziadost o prakticke rady s meditaciou. To ani v najmensom nesuvisi s Tvojimi vyrokmi ohladne tibetskych otrokarov a ze duchovny odkaz dalajlamu nie je nic ekstra (napisal si doslovne "ekstra").
Preto som ako moderator povazoval za potrebne Tvoj prispevok zmazat, riadil som sa nazorom redakcie bojovaumeni.cz, vid vyjadrenie v threade Tibet vs. Cina:
Vážení,
politická diskuze nemá mnoho společného s tím o čem tento web je. Proto toto téma a další případná budoucí jemu podobná budou uzamčena či smazána.
Nastastie uz nie som viac moderatorom (zhodou okolnosti par hodin po mojom zmazani Tvojho prispevku sa redakcia rozhodla zrusit vsetkych moderatorov), takze sa nemusis obavat ziadneho dalsieho mazania Tvojich prispevkov z mojej strany.
Na temu dalajlamovho zivota ci duchovneho odkazu nemam potrebu debatovat, jeho zivot a skutky su dostatocne obhajitelne same sebou a ani v najmensom nepotrebuju moju obhajobu.
Okrem toho, uz sme toho nadebatovali tak vela, ze sa navzajom dost pozname a osobne si myslim, ze akakolvek debata s Tebou nikam nevedie. Preto nemam v plane si ani precitat Tvoju SZ. Maj sa fajn.
Miro
luen píše: Vzhledem k tomu, ze ji ale cist asi nechces, tak bych se pripomenul s tim domluvenym zapasemOcekaval bych tedy, ze das vedet, tak jak bylo dohodnuto
Doufam, ze se zase nic nezmenilo a ze tentokrat dodrzis sve slovo (jaro totiz prave dnes konci)
![]()
![]()
Nebo hodlas pokracovat dal ve svem jednani ... JA NIC, JA MUZIKANT A NEPAMATUJI SI, ZE BYCH NEKDY S NEKYM COKOLI DOMLOUVAL A RESIL![]()
majkx píše:4 luen, zajímalo by mě jestli se by se za meditaci od určitého levelu provedení, dalo považovat i stání v kung-fu pozicích např. ten postoj v pozici fotbalového brankáře atd.(sory ale čínský název si nepamatuju).
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků