Samostatný trénink

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod jimy_uzi » pon 23. čer, 2008 14:42

migli píše:
jimy_uzi píše:
migli píše:Lidicky, nechci moc stourat, ale tyhle veci se tady resily uz vicekrat. Funkce hledat a trocha snahy by neskodila :wink:
Ja vim, ze namitnete, ze v tech forech je tolik temat, ze najit tam neco je problem, ale to je prave vina tech lenochu, kteri kvuli kazde blbustce zakladaji nove vlakno. Tim se tady z toho stava spis xchat, a ne diskusni forum s hodnotnymi informacemi :roll:

Je mi to jasný ale zase to je blbý z toho hlediska ,že většina z těch příspěvků ,kterej třeba zrovna hledám je z data třeba 2005 a když si chci něco ujasnit tak nemusim ani čekat žádnou reakci ... v podstatě jsem to inovoval ... je pravda ,že někomu může přijít tohle fórum zbytečnost neberu mu to za zlý ale fórum se samostatným tréninkem jsem tu nenašel a někdo tu může najítt rady a podklady pro svůj trénink . A hledá třeba zrovna tohle téma .

Hele, jimy_uzi, tady schovavas svoji lenost za vymluvy :evil:. Bud aspon natolik chlap, ze uznas chybu a poucis se do priste.

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2843
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2375
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=414
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2850
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2152
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2152
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2532
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2281
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1896
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1650

Pet minut prace, a mas to. Kdybys napsal do kterehokoli z techto tematu prispevek, tak se objevi ve sloupecku mezi novymi prispevky a vetsina lidi si tvuj dotaz precte - pripadne i odpovi. For je v tom, ze se tady opravdu tohle vsechno resilo x-krat, a pokud se nezlepsi chovani mistnich navstevniku, tak tady za chvili nenajde clovek vubec nic.

Neni nad moderatory - benevolentni diktatory :twisted: :lol:.. uz zas brblam a nadavam, jdu se najist - asi mam nizkou hladinu cukru.

á skara :D njn dostal jsi mě kdybys nenapsal ty odkazy tak bych se aspoň snažil trochu hádat :) ale i tak jen si přiznej ,žes to hledal dýl jak těch pet minut . Jinak mimochodem vo tom sloupečku nevim jsem tu registlej krátce taže o tom sloupečku kdybych věděl tak tu jistě je o diskuzi míň víceméně jedna diskuze tu nikoho nezabije . :twisted:
Krom toho udělám ti radost ! Přiznávám svou chybu :D Spokojenost ?

Jinak neodsuzuju trénink v posilovně ale měl by být rozumně skolubenej s bojovym sportem ,kterej kdo dělá .

Příspěvekod Kid » pon 23. čer, 2008 14:47

K těm takedownům a boji na zemi, bojové sporty a umění nejsou o síle ač silový trénink je určitě důležitý není rozhodující, dělám judo a vím o čem mluvím. Když se biju se silnějšími soupeři čekám na jejich chyby a těch se snažím využít, taky je hodně důležitá technika, někdy se biju s kluky kteří mají i o 20 víc a přesto je dokážu hodit i porazit na zemi, ale nesmím se nechat chytit na zemi do držení to potom nemá lehčí šanci to znávám.
Kid
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Franz » pon 23. čer, 2008 16:16

no já přemýšlím taky, jak to uspořádat do co nejkratšího času, ale zase to dělat co nejpoctivěji, nejhorší je, že k tomu je eště škola atd... :evil:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 24. čer, 2008 8:16

K tomu posilování, nechtěl jsem reagovat ale když tady čtu ty 100 let zastaralý názory tak mi to nedá.
Jaka dětská naivita když si tady někdo myslí že když udělá 100 nebo 200 kliků na jeden zátah tak seřeže, nabušenýho borce s posilovny nebo dokonce powerliftera.
Je to tak naivní až běda.To jsou přesně ty názory teoretiků co nikdy pořádně neposilovali.
Zvedání těžkýho železa pokud je prováděný správně aby si člověk neublížil je jeden z nejúčinějších BOJOVÝCH SPORTŮ.
Takovýmu borec má velkou sílu ale i základní vytrvalost, potom stačí aby se pořádně naučil základy BS a sekne kde koho.
Další naprosto zastaralá a nesmyslná pověra je že posilování zpomaluje.
To je naprostý nesmysl.
Když se jeden den jede nějaký silový cvik, tak druhý den máte na ten cvik tak 1/2-2/3 síly, protože svaly jsou unavený a potřebujou regenerovat to samý platí pro výbušnost a rychlost.
Těžký posilování naopak výbušnost zvyšuje!
Tady se furt propaguje polovičatej a pseudoodbornej názor že nejlepší je cvičit jen na vytrvalost a speciální sílu ale zapomíná se na cvičení základní síly což je to podstatný.
Samozřejmě že i vytrvalostní síla je nezbytná, jenomže hodinovej silovej trénink dává sekundárně i tu vytrvalost.

P.S. Když někdo 100 kilovej udělá 50 shybů tak je to těžce nabušenej silák co v pohodě zvedne hodně těžký železa.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 24. čer, 2008 8:24

wordsworth píše:Jo,a jednoho takového benčaře a dřepaře jsem párkrát seřezala a to nejsem vůbec dobrá boxerka. .

Co to bylo zač? Tohle je pěkná pí*ovina.

Zjisti si jak trénovali šampioni boxu těžký váhy, tohle je fakt velká naivita.

Neber osobně-
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 24. čer, 2008 8:44

RUNAR píše:Těžký posilování naopak výbušnost zvyšuje!

Teda Tome to je comment jak sviň. Co si o tom mám myslet?

Pokud chci trénovat výbušnost, musím trénovat výbušně. Pokud vytrvalost tak zas pojedu jinak. Pokud někdo zvládne explozivní cviky se 150kg činkou na zádech jeho plus. Jinak nechápu jak si někdo může myslet že když zvedne 3x 130 na benči že mu to zlepší výbušnost.

Já teda pod pojmem výbušnost chápu věci typu sprint. Tzn. Intenzivní práce ve velmi krátkém čase.

A ohledně takedownu a hodu. Pokud chce někdo mít dobrý hody a tejky musí trénovat hlavně tejky a hody :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 24. čer, 2008 10:15

Toman píše:
RUNAR píše:Těžký posilování naopak výbušnost zvyšuje!

Jinak nechápu jak si někdo může myslet že když zvedne 3x 130 na benči že mu to zlepší výbušnost.

Já teda pod pojmem výbušnost chápu věci typu sprint. Tzn. Intenzivní práce ve velmi krátkém čase.

Já tuším PROČ si to někdo může myslet, prostudoval si metodiku sprinterů a taky atletických vrhů a hodů to jsou disciplíny kde jde předevšim o výbušnost.
Zjistil co je síla základní a co síla speciální a jak spolu úzce souvisí a jakými metodami se cvičí a rozvíjí.
Dál je velmi zajímavý znát druhy a funkce svalových vláken a hlavně podíl jejich zapojení během různých druhů výkonu.

Dále, mám to taky z vlastní dlouhodobý zkušenosti s posilováním a nějak ty borci co nechoděj do posilovny nejsou rychlejší než já, spíš naopak.

Nechci tady nikoho poučovat nebo dělat chytrýho
, píšu pro někoho kdo si to přečte a ty poznatky a metody si dohledá a někoho kdo chce zjistit jak se věci mají.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rexob » úte 24. čer, 2008 11:09

Souhlasim s Runarem. Praveze oni ti sprinteri drti 200 kilo na zadech, 130 kilo na silovy premisteni, a i bench samozrejme. Sou extremne rychly, explozivni, ale vytrvalost maji sice rychlostni, ne takovou jako ti vyhubly maratonci. Trenink se zelezem ti zvetsi vybusnost, silu a trochec i kondici.

Taky si myslim, ze to trochec wordsworth prehani. Podle me to bylo tak, ze tam silacek byl jako novacek. A videl o mensi krehkou holku, tak si nechtel nahanet ego jako vetsina muzu. Ale ty si toho vyuzila a jednu mu tam praskla, aniz by vedel neco o technice. Tvoje ego vzrostlo a on si podle me ztoho nic nedelal.

Zminovat Fedora je tak trochu misu nemyslis? Ten borec ma perfektni genetiku co se sily tyce, protoze to jinak mozny. A urcite ma hodne drahou a kvalitni sypku. Ale uznavam, ze je to nadclovek.
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » úte 24. čer, 2008 11:26

rexob píše:Zminovat Fedora je tak trochu misu nemyslis? Ten borec ma perfektni genetiku co se sily tyce, protoze to jinak mozny. A urcite ma hodne drahou a kvalitni sypku. Ale uznavam, ze je to nadclovek.

Jak to může být mimo mísu, Fedor se netají svými tréninkovými postupy a činky v nich prim ropzhodně nehrajou. Jak můžeš vědět něco o jeho genetice? A jestli sype. To že někdo něco tvrdě oddřě spláchneš ze stolu genetikou a sypkou? Prostě toho může odmakat 2x tolik co ostatní to tě nenapadlo?
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rexob » úte 24. čer, 2008 13:11

Protoze ten clovek je nesmirne talentovanej, takovej je jeden z milionu. Jiste trenuje poctive, je to dric. Ja bych nezvladl ani dvacetinu treninku co on a stejne bych plival krev to je jasny. Ale nemuzete to hazet na posilovani s vlastni vahou, kladivo a pneumatiku. Nenech se vysmat ,-) Tenhle nadclovek by byl stejne dobrej a mozna lepsi, kdyby i jenom vzpiral a delal silovej trojboj. Je proste geneticky obdaren herkulesovou silou. Jak to vim ? To snad vidi kazdej ne? Jestli sype nebo nesype to sem jak si nepatri, sory ze sem to vytahl, ale je to tak ,-)
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » úte 24. čer, 2008 13:13

Netvrdím,že jsou činky k ničemu,jen musíš cvičit podle toho, o co ti jde. Jo,sprinteři taky třeba dřepujou,ale v tréninku převažuje cvičení na výbušnost.
Takže,pokud jde někomu o rychlé tejkdauny,tak to s výsledky nejspíš nebude nic moc,pokud bude cvičit jako kulturista. Kdybych tohle chtěla cvičit já,tak otravuju nějakého slušného judistu ať mi poradí. Ti by měli mít zmáklé jak posilování, tak nějaké průpravné cvičení i ty tejky.

btw ten řízek tehdá boxoval cca 4 měsíce. Takže nováček úplně nebyl a je to ten typ,co se rozjede jak mašina a vypadá že ho chytil amok.A nepráskla jsem jednu,něžně jsem ťukala.Mám rozum.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 24. čer, 2008 13:24

rexob píše:Protoze ten clovek je nesmirne talentovanej, takovej je jeden z milionu. Jiste trenuje poctive, je to dric. Ja bych nezvladl ani dvacetinu treninku co on a stejne bych plival krev to je jasny. Ale nemuzete to hazet na posilovani s vlastni vahou, kladivo a pneumatiku. Nenech se vysmat ,-) Tenhle nadclovek by byl stejne dobrej a mozna lepsi, kdyby i jenom vzpiral a delal silovej trojboj. Je proste geneticky obdaren herkulesovou silou. Jak to vim ? To snad vidi kazdej ne? Jestli sype nebo nesype to sem jak si nepatri, sory ze sem to vytahl, ale je to tak ,-)

No tak přesně tuhle argumentaci mohu hodit inverzně zas na koho budu chtít já :roll: :roll: .... končím s debatou
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kid » úte 24. čer, 2008 13:40

4 RUNAR: asi nemám tolik zkušeností, tak jsem se chtěl zeptat jaktože lidi kteří zvedají jenom činky jsou silnější než ti co posilují s vlastní váhou? Znám plno kluků co chodí do posilovny zvedají x kilo na bench, na kladce a nedají tolik kliků co já, natož třeba klik na jedné ruce nebo shyb. Nedávno jsem byl ve škole v posilovně kluci tam zvedali činky, jeli na kladce a já dělal shyby, první se na mě blbě dívali a potom to šli zkusit pověsili se na hrazdu a nezvedli se ani jednou.
Jinak co vím tak sprinteři, atd. posilují s činkama, ale hlavně dřepy, výpony a nemyslím že je pro ně důležitý bench press. Pokud vím je pravda že rychlost závisí na síle takže je jasné že ti co posilují jsou rychlí, ale proč bych si nemohl stejně dobře zacvičit s vlastní váhou jako někdo s činkama?
Kid
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RUNAR » úte 24. čer, 2008 14:56

Kid:
No tak záleží co se bere jako že je někdo silnější.
Samozřejmě že s váhou vlastního těla se dá pořádně posilovat, když má někdo metrák tak jsou i kliky hodně výživný.
Ale činky umožňujou právě abys zvedal větší zátěž a tim šel silově ještě nahoru, ale je třeba vždy cvičit správnou technikou cviku aby si člověk nepřivodil zdravotní újmy.
To samý platí pro počty sérií a opakování.

Nejde podle mě zvedat těžký železa 10 let 4x tejdně atd.
Tam už se můžou poškodit klouby.
Chce to najít rozumnou zátěž aby si člověk ty klouby nepoškodil.

Nejlepší je když je trénink pestrej a střídáš různý tréninky, lehký a těžký.
Takže cviky s vlastní vahou jsou určitě taky nezbytný

P.S.
®e uděláš víc kliků a shybů než nabušený borci je tim že jsi lehčí a vytrvalejší.
Mám taky kámoše co udělá dvakrát tolik shybů než já ale já bych ho zase klíďo zvednul a prohodil zdí (betonovou=> ne sádrokarton) 8) :)
Joke
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » úte 24. čer, 2008 18:58

"Sila je matka rychlosti" - Zdenek Srstka (zapasnik)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 25. čer, 2008 8:16

Srstka je bourák jak řemen 8) Dokonce byl prej na olympiádě.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rexob » stř 25. čer, 2008 13:16

Jojo dobrej rizek, nejdriv delal box, pak vzpirani - to byl na olympiade a pak zapas.
rexob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Trian » stř 25. čer, 2008 17:22

4 Kid:
Riešiť kto dá koľko na benchi a naopak, kto dá koľko klikov je trochu smiešne, nie? Každý sa špecializuje na niečo iné.
Napríklad plavec, ktorý preferuje motýlika a plavec, ktorý preferuje kraula. Ten čo robí kraula, asi nikdy nebude mať takého dobrého motýlika a naopak. To, že tý chalani nezdvihli vlastnú váhu pri zhyboch neznamená, že boli slabší ako ty. Keby si si ľahol na lavičku a mal vzoprieť ich bench, možno by si sa našiel s činkou na krku a potom na nemocničnom lôžku.

PS: To je len príklad, NEBRA« OSOBNE!!! Nezaujímajú ma podrobnosti, len predostieram holé fakty.

4 all:
Myslím, že veľa ľudí sa tu háda úplne nelogicky... Posilovanie s činkami berieme (ako cvičenci bojových umení) ako doplnok tréningu. To znamená, že okrem toho cvičíme aj s vlastnou váhou, aj sparringy, aj techniku, aj vytrvalosť (behy)...
Nikto tu neodcudzuje ostatné na úkor činkovania. Len argumentujeme na zastaralé názory o negatívnom vplyve dvíhania železa na BU (spomalenie a podobné bullshity).
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Franz » stř 25. čer, 2008 19:47

když seš silnej seš rychlej??? není to hloupost??? :wink: já se jen ptam, protože přece když je někdo silnej, to může bejt nějaká namakaná gorilla, která chodí jako když má v podpaždí ježky jak je nedá k tělu a prece ty svaly ho stahujou, přece tím nemůže bejt rychlej ne???
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » stř 25. čer, 2008 20:26

Franz: Podivej se na sprintery, ti jsou samy sval! Ale vsechno ma sve meze ze.. Treba takovy bob sapp by asi moc rychle neutikal :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj