zajimavosti

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Re: .

Příspěvekod PC » pát 26. zář, 2008 16:08

Panda píše:
PC píše:
kjang píše:
luen píše:http://www.youtube.com/watch?v=D3kBn1usddI

a dalsich 9 dilu si vyhledejte ... mimochodem, ten film je momentalne zakazane vysilat temer ve vsech statech NATO :evil:

Můžete mi hodit zdroj k tomu zákazu? Děkuji.

http://911blog.yweb.sk/508/Diskuse-k-fi ... ke-TV.html

No já se k tomu raději nebudu vyjadřovat konkrétně, protože bysme se tu zase pohádali, jen bych rád vyjádřil svuj osobní názor a to že je to podle mého blbost...každopádně je ale dobře že dneska mužou lidi říkat i blbosti aniž by je někdo zavíral a střilel.

Co je podle tebe blbost.. jen se ptam.. vyjadril ses celkem obecne :-)

A jinak za blbosti se dneska zavira :-(
ty dva neonackove dostali kolem 3 let v prumeru esli se nepletu a to za to, ze mleli ty svoje nazi/fascho blbosti :idea:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pát 26. zář, 2008 16:32

PC píše:
kjang píše:

a dalsich 9 dilu si vyhledejte ... mimochodem, ten film je momentalne zakazane vysilat temer ve vsech statech NATO :evil:

Aha...ja jsem myslel solidni zdroj, nejake medium s reputaci a ne blog...btw. jak jsem to prolítl, tak je tam psáno o tom, že nemohli najít distributora a tak to promítali sami, ale o zákazu jsem tam nic nečetl...nebo jsem se přehlíd?
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pát 26. zář, 2008 16:49

No ja jsem byl na promitani dok. filmu o vrazde ruskeho agenta Litvinenka, a byl tam reziser, ktery taky NEMOHL NAJIT distributora v Rusku a promital to po Rusku taky sam..... ;-)
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pát 26. zář, 2008 16:58

PC píše:No ja jsem byl na promitani dok. filmu o vrazde ruskeho agenta Litvinenka, a byl tam reziser, ktery taky NEMOHL NAJIT distributora v Rusku a promital to po Rusku taky sam..... ;-)

No, v zemi, kde se nepohodlni novinari strileji, se distributorovi ani nedivim :wink: , ale to už jsme odbočili. To ze nemohli najit distributora, nemusi byt prece jen zakazem, ale treba obchodni politikou..oficialni zakaz tedy asi neexistuje...pokud je to zakazane vysilat temer ve vsech statech Nato, tak se proti tomu filmu asi vsichni spikli... :wink: .OK, necham to tak, pokud neni oficialni zakaz, tak je to jen v rovine spekulaci.
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pát 26. zář, 2008 17:05

no a co se asi musi dit v zemich, kde probiha v tajnych veznicich muceni veznu (cizi statní prislusnosti) prislusniky cizich tajnych sluzeb vid? :D :D :D
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kjang » pát 26. zář, 2008 17:16

PC píše:no a co se asi musi dit v zemich, kde probiha v tajnych veznicich muceni veznu (cizi statní prislusnosti) prislusniky cizich tajnych sluzeb vid? :D :D :D

To bychom už hodně odbočili a ja tady nechci rozjet zadny flame :wink: , jen jsem chtel vedet zdroj, solidni zdroj, te zpravy o zakazu...pokud by se nasel, tak ho poslete. Diky. Jinak preji hezky zbytek dne.
kjang
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pát 26. zář, 2008 17:24

Jasne, peace :)
abych to vratil nejak zpet k tematu, myslim, proste, ze je dulezitym prvkem duchovniho rozvoje (v ty sekci se nachazime) zjistovat si i dalsi/jinou stranku/rovinu veci a koukat se na vec s nahledem padni komu padni! Pak se muze mozna clovek dobrat nejakeho moudra, ikdyz mam v posledni dobe pocit, ze pravda je skutecne velmi relativni pojem. ;-)

Diky za debatu a omluva za mirny offtopic.
Take pekny vikend.
PC
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 27. zář, 2008 15:21

PC píše:
Panda píše:
PC píše:
kjang píše:

No já se k tomu raději nebudu vyjadřovat konkrétně, protože bysme se tu zase pohádali, jen bych rád vyjádřil svuj osobní názor a to že je to podle mého blbost...každopádně je ale dobře že dneska mužou lidi říkat i blbosti aniž by je někdo zavíral a střilel.

Co je podle tebe blbost.. jen se ptam.. vyjadril ses celkem obecne :-)

A jinak za blbosti se dneska zavira :-(
ty dva neonackove dostali kolem 3 let v prumeru esli se nepletu a to za to, ze mleli ty svoje nazi/fascho blbosti :idea:

No já bych to v našich končinách jako blbosti neviděl.je to velmi nebezpačný .dokud tady budou lítat romům do baráku molotovovy koktejly,partočky deprivantů pochodovat kolem synagog,sem tam někoho sejmou kuli barvě pleti či že se jim nějak nebude zdát,a zakládat národní gardy .tak neonacistické projevy a hlavně vyvolávání nenávisti by mělo bejt potlačovaný.svoboda slova končí tam,kde svoboda ostatních
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » sob 27. zář, 2008 16:47

slovo blbost jsem pouzil, v jinem kontextu, asi jsi to nepochopil uplne spravne, rozhodne jsem nemel v umyslu nejak zlehcovat veci, ktery popisujes (molotovy,, rasovy utoky, apod), ALE toto nema co delat se svobodou slova!! To, ze se muzes svobodne vyjadrit, by melo byt zakladem svobodne spolecnosti, cesty zakazu hlasani techle jejich myslenek NIC nevyresi!! Vyspelost spolecnosti by se mela hodnotit podle toho jak se na tyto veci nahlizi, jinymi slovy, meli bychom byt tak vzdelani a na urovni, ze se proste temto, jedincum vysmejem (dobrym pocinem podle me byla ta kampan s nackama :-) ). Represe a to tvrda by mela nastoupit pri potlacovani trestnych cinu, kterymi ty veci, o kterych pises bezesporu jsou!
Ja mam pocit, ze kazdy z nas by mel mit pravo rikat si co chceme! Zakazy ukazuji akorat nevyspelost a slabost, navic vzbuzuji "kouzlo zakazaneho ovoce" a stavaji se zbytecne atraktivnejsi pro urcite jedince.
:cry:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 27. zář, 2008 17:46

PC píše:slovo blbost jsem pouzil, v jinem kontextu, asi jsi to nepochopil uplne spravne, rozhodne jsem nemel v umyslu nejak zlehcovat veci, ktery popisujes (molotovy,, rasovy utoky, apod), ALE toto nema co delat se svobodou slova!! To, ze se muzes svobodne vyjadrit, by melo byt zakladem svobodne spolecnosti, cesty zakazu hlasani techle jejich myslenek NIC nevyresi!! Vyspelost spolecnosti by se mela hodnotit podle toho jak se na tyto veci nahlizi, jinymi slovy, meli bychom byt tak vzdelani a na urovni, ze se proste temto, jedincum vysmejem (dobrym pocinem podle me byla ta kampan s nackama :-) ). Represe a to tvrda by mela nastoupit pri potlacovani trestnych cinu, kterymi ty veci, o kterych pises bezesporu jsou!
Ja mam pocit, ze kazdy z nas by mel mit pravo rikat si co chceme! Zakazy ukazuji akorat nevyspelost a slabost, navic vzbuzuji "kouzlo zakazaneho ovoce" a stavaji se zbytecne atraktivnejsi pro urcite jedince.
:cry:

tak také by mi vyhovoval stav ,kdy takovéhle výkřiky budou jen záležitosti pár frustrovaných jedinců. bohužel u nás a v evropě je realita jinná. mimochodem když budu v tisku veřejně napadat a urážet konkretní osobu pana či paní x tak mi také bude hrozit postih.a v podstatě když urážím či vyvolávám nenávist k určité skupině je to v principu to samé.
a druhá věc je,že právě postihovaní těch trestných činů nějak vázne.tuhle nějací naběhli do nějakéjo podniku zmlátili tam kde koho,ale jelikož nikoho nepřizabili tak se vlastně nic nestalo. a pak je tu další aspekt evropa zažila druhou svetovou ,nacismus a komunismus gulagy,koncentráky,holocaust a stále žijou lidé co to přežili.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 19. lis, 2008 17:07

A mame tady pokracovani filmu "Duch doby":

http://video.google.com/videoplay?docid ... 0989213588

Nezklamalo :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » čtv 01. led, 2009 20:40

Zdravím,doufám že v tomto threadu nejsem OT.Dneska jsme se známíma řešily jednu otázku,Karel IV položil základní kámen Karlova mostu přesně v 5:31,protože věřil numerologii,ale my jsme se dohadovaly,jak v té době mohl odměřit čas přesně na minutypadaly tam takový názory,jako sluneční a přesípací hodiny atd.,ale ty přece nejsou přesný na minutu,tak pokud někdo víte,jak to bylo,tak pište,díky
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 01. led, 2009 21:49

mirsv píše:Zdravím,doufám že v tomto threadu nejsem OT.Dneska jsme se známíma řešily jednu otázku,Karel IV položil základní kámen Karlova mostu přesně v 5:31,protože věřil numerologii,ale my jsme se dohadovaly,jak v té době mohl odměřit čas přesně na minutypadaly tam takový názory,jako sluneční a přesípací hodiny atd.,ale ty přece nejsou přesný na minutu,tak pokud někdo víte,jak to bylo,tak pište,díky

Uz za karla umeli merit cas :lol: jinak to bylo presne roku 1357 - 9.7. - 5:31 ... cili 135797531 :!: Tento letopocet a cas uz se nebude opakovat :idea:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » čtv 01. led, 2009 22:42

luen píše:
mirsv píše:Zdravím,doufám že v tomto threadu nejsem OT.Dneska jsme se známíma řešily jednu otázku,Karel IV položil základní kámen Karlova mostu přesně v 5:31,protože věřil numerologii,ale my jsme se dohadovaly,jak v té době mohl odměřit čas přesně na minutypadaly tam takový názory,jako sluneční a přesípací hodiny atd.,ale ty přece nejsou přesný na minutu,tak pokud někdo víte,jak to bylo,tak pište,díky

Uz za karla umeli merit cas :lol: jinak to bylo presne roku 1357 - 9.7. - 5:31 ... cili 135797531 :!: Tento letopocet a cas uz se nebude opakovat :idea:

Jo já vím,že uměli měřit čas,ale měřili ho pomocí slunečních nebo přesýpacích hodin a ty přece měřej čas v rámci hodin,možná desítek minut,ne?Nebo měli naky hodiny který byly schopný měřit čas na minuty,respective sekundy :?:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mirsv » pát 02. led, 2009 14:49

jde mi o to,ze jestli opravdu ten zakl. kamen zasadil v 15:31,tak musely mit hodiny,ktery umely merit s presnosti na sekundy,aby nekdo rekl:"presne ted je 15:31",ale myslim ze slunecni hodiny a tak,nedokazou merit cas s takovou presnosti, mohli urcit "ted je zhruba 15:30" ale on chtel ten zakl.kamen zasadit,presne v 15:31 a nejde mi do hlavy,jestli mel dostupny prostredky,aby to mohl zmerit tak presne
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mirsv » pát 02. led, 2009 14:49

jde mi o to,ze jestli opravdu ten zakl. kamen zasadil v 15:31,tak musely mit hodiny,ktery umely merit s presnosti na sekundy,aby nekdo rekl:"presne ted je 15:31",ale myslim ze slunecni hodiny a tak,nedokazou merit cas s takovou presnosti, mohli urcit "ted je zhruba 15:30" ale on chtel ten zakl.kamen zasadit,presne v 15:31 a nejde mi do hlavy,jestli mel dostupny prostredky,aby to mohl zmerit tak presne
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pát 02. led, 2009 15:14

Už od 13. století se v Itálii objevují první orloje, tedy velké věžní hodinové stroje, které uměly měřit leccos. U nás je první orloj doložený k roku 1375 v Kutné Hoře, ale určitě je starší (je to záznam o opravě). V Praze je zmínka o orloji cca k roku 1400, ale zase se předpokoládá, že byl starší, možná o dost. Není vyloučeno, že ho v roce 1357 v Praze už měli. Jinak čas se určoval astronomickým pozorováním a za Karla byly tyhle metody už známé. Základní informace: Hlaváček, I. - Kašpar, J. - Nový, R., Vademecum pomocných věd historických (kapitola o chronologii). Podrobněji: Friedrich, G., Rukověť křesťanské chronologie; Bláhová, M., Historická chronologie.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pát 02. led, 2009 22:48

mirsv píše:jde mi o to,ze jestli opravdu ten zakl. kamen zasadil v 15:31,tak musely mit hodiny,ktery umely merit s presnosti na sekundy,aby nekdo rekl:"presne ted je 15:31",ale myslim ze slunecni hodiny a tak,nedokazou merit cas s takovou presnosti, mohli urcit "ted je zhruba 15:30" ale on chtel ten zakl.kamen zasadit,presne v 15:31 a nejde mi do hlavy,jestli mel dostupny prostredky,aby to mohl zmerit tak presne

bylo to v v 5:31h ale umeli to jinak by to nemohli udelat :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 03. led, 2009 8:25

luen píše:bylo to v v 5:31h ale umeli to jinak by to nemohli udelat :wink:

Přesně řečeno to udělali v okamžiku, o kterém byli přesvědčeni, že je 5:31 :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 03. led, 2009 16:13

graver píše:
luen píše:bylo to v v 5:31h ale umeli to jinak by to nemohli udelat :wink:

Přesně řečeno to udělali v okamžiku, o kterém byli přesvědčeni, že je 5:31 :wink:

No nemyslim, podle neceho ten orloj pak museli stavet, takze je zrejme, ze mereni casu v te dobe uz nebyl zadnej luxus ... aspon mezi vzdelanejma lidma :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj