posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 12:04

a ted jeste tu chut pomerance :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 12:07

pm píše:a ted jeste tu chut pomerance :-)

Hela ja ucim sebeobranu neprodavam na trhu :wink:
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 15. zář, 2010 12:10

TongPo píše:
defendu píše:...Průměrný věk v Číně je 73,18 let a v ČR to je 76,62 :idea: :!: :roll:...

No vida, stačí trochu statistiky a mýtus o dlouhověkosti, zdravém a aktivním životním stylu Číňanů, šířený u nás zejména učiteli rozličných čínských "umění", končí zadupán do prachu o cca 3,5 roku déle žijícími požírači levných uzenin z hypermarketů... :lol: Jak kruté... :twisted:

aha, tak to jo....:roll: porovnavat Cinu s populaci kolem 1,323,591,583 Cechy s velikosti jednoho okresu v Cine, bez doplneni metody statistiky. Co treba zivotni podminky, zdravotnictvi, kvalita stravy, znecisteni ovzdusi? tohle vsechno je obecne v cine na mnohem nizsi urovni (jo kdybys napsal treba okres Quanzhou s populaci 12 mega, se znecistenim ovzdusi 100mgCO2/m3, zdravotnictvim na evropske urovni ma prumerny vek doziti 70let, tak to by byl jina, ale takle jen vykrik do tmy)..... v nekterych oblastech Ciny podle me videli naposled slunce, kdyz odjizdel Cankajsek na Taiwan :-)..... takze zpatky na zem hosi :roll:
Nikdo pokud vim z toho nedela nejaky zazrak, ci dokonce statistiky, jen se to tu prubezne obcas objevi.. mozna se pletu, kdyztak prosim o odkaz.
Ti kdo v Cine byli, jen piseme o svych dojmech co jsme videli, nekdo, kdo pise o "rude cine" o ni cte tak maximalne v MFDnes, a to je dycinky dost podstatny rozdil.
A posledni vec, v parcich je mmnoho lidi, ale malokdy, skutecne malokdy tam najdes BU (tak abys o tom mohl v tomto smyslu mluvit, ano cvici dejme tomu Taiji,ale jen pro radost) a jeste ridceji kvalitni TBU, to musis jit vetsinou s nekym, kdo se vyzna a vi kam jit. Obecne se v parcich cvici cokoliv, tanec, hakisack, ruzne sporty s palkama, naposled me prekvapili cvicenim s trekovymi holemi :-) Cili vinit nas z prihrivani vlstni polivcicky je dost mimo.
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 15. zář, 2010 12:12

pm: safra pozde, ty urcite pises vsema deseti vid? :-)
Pavel Codl
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 15. zář, 2010 12:18

..double..
Naposledy upravil marcelo dne stř 15. zář, 2010 12:33, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 15. zář, 2010 12:30

..no pozeram,ze viaceri z vas potrebovali "vyliat preplneny salok caju" :?

..to co hovori PM koliduje s TOP info od ludi z www.mbf.sk za ktore sa platia dost tazke prachy :wink:

..vazeni,drviva vacsina z nas tu je posturalne v p.ci,mame viacere dybalancie,zrotovania atd ktore ked silno zatazujeme,dochadza k doslova k urychlenemu opotrebovaniu klbov akoby ste s taku postavou len sedeli u PC alebo televizora..

..to je to iste ako ked mate rozdrbanu "geometriu" na naprave auta a potom sa cudujete,ze pneumatiky vam odidu v priebehu sezony,ze su nepravidelne zodrate,ze naprava vam odchadza a auto je rozhrkane..toto iste plati s ludskym telom :!:

..ja sam mam zaujimave dysbalancie a ked nerobim"kompenzacne cviky" okamzite citim ramena,kolena a hlavne bedernu oblast ..

PM velmi rad dojdem na tvoj kompenzacny seminar,urobis mi skrining a navrhnes cviky ,plus checknes cviky s kettlebells..

..ja osobne nemam velmi rad Tradicne BU, ale co nemam problem si zobrat z TBU je silovo-gymnasticky program..toto maju fakt premakane..je pravdou ze to na co prichadza vdaka MMA a peniazom tam,tak zacina mi kolidovat min. s tym co ucia TBU ohladom funkcneho posilovania..

..mne sa napr. velmi paci co robi M. Higaonna sensei na videach ohladom posilovania,otuzovania atd..vidno ze to ma hlavu a patu..

..treba mat vzdy otvorenu mysel,nielen smerom k ekletizmu ala Bruce Lee ale aj k tradicnym metodam..je tam vela zaujimaveho matrosu,co sa da "ukradnut" :twisted: :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 12:45

pm píše:chudoba, spatna lekarska (financne nedostupna) pece, kojenecka umrtnost, umrtnost na detske nemoci, cigarety, otresna ekologicka situace, otresne pracovni podminky delniku v Cine a jinde - nic vam to nerika? vse jde do statistiky

A právě kvůli tomuto mi chceš říci,že se tam důchodci plošně (protože tak to od tebe a často i jiných,vyznívá) pohybují a cítí ve stáří lépe než-li ti naši?To asi ne viď?Můžeme nanejvýš tvrdit,že znáš určité lidi,kteří znají určitý recept,ale "plošně" tam budou tzv. důchodci v totálních sračkách viz. výše...

Ale o tom to tady neni,tak zpět k železu a vlastnímu tělu :wink:

TongPo - jsi hovado :lol:

Naia - :lol:

PC - že by potrefená husa?
Nebylo by tedy lepší čínské metody napasovat do našich mnohem lepších podmínek a zajistit extrémně,kvalitně,dlouhověkou,evropskou populaci než tu naznačovat čtenářům MF dnes jak je to jinde s populací super a u nás na nic,když u nás se hlady nechcípá a jinde nejspíš ano,vezmu-li v potaz,že lidí nad 65 let je v Číně pouze 8%?

marcelo - máš recht,cokoliv člověku může pomoct je ok,ať je to staré,nové,prastaré...to tvrdím dlouho :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 15. zář, 2010 13:21

defendu píše:PC - že by potrefená husa?

ne to je hospoda :-D

jen sem zase nechal unest a pokusil se osvetlit, ze to neni tak jednoduchy... ale v poho, zij si dal svuj "narrow minded" svetonazor. ;–)
Pavel Codl
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 13:30

PC píše:
defendu píše:PC - že by potrefená husa?

ne to je hospoda :-D

jen sem zase nechal unest a pokusil se osvetlit, ze to neni tak jednoduchy... ale v poho, zij si dal svuj "narrow minded" svetonazor. ;–)

Kdepak,to bych to napsal s velkým Pé :wink:

Jen jsem se nechal unést a pokusil se osvětlit,že to neni tak jednoduché s tou dokokonalou dlouhověkostí u všech důchodců v Číně,ale v poho,ti co nejsou úzkoprsý to jistě pochopili :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 13:42

PC píše:pm: safra pozde, ty urcite pises vsema deseti vid? :-)

Podle me pm pise v kratkych intervalech :D

Marcelo: V cem to koliduje co to pise pm a MBF? A ma MBF nejaky univerzalni cviceni nebo ty vzdycky usiji na miru danemu cloveku? Abysme to treba mohli spolecne zacvcit po grapplingu atd...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 15. zář, 2010 13:46

Ja jen furt nechapu, kde to kdo psal (znovu te tedy prosim o odkaz na tvoreni si vlastnich statistik a daslich veci ktery tu byli uvedeny vyse.. ale vis co ani nic nepis), elegantne ses tomu vyhnul.....
Btw, kolikrat jsi tam byl, v Cine? Na zaklade par cisel ze statistik o ty zemi vis vsecko a vsem jsi to pekne osvetlil, ja se zase muzu divit, jak to, ze v Japanu este nekdo stastne zije, dyk maj prece nejvyssi cisla v poctech sebevrazd na svete, jak muze nekdo ve statech vubec vyjit bez vesty na ulici, kdyz maj prece nejvyssi pocet vrazd strelnou zbrani na svete ... :roll:

Delat si svetonazor podle statistiky, to neni muj salek kavy, ja spis nejdriv jedu, pobudu, udelam zkusenost a pak mluvim ;-)

Nic koncim, tenhle topic je o necem jinem, ostatnim se omlouvam, za plevel.
Pavel Codl
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLee » stř 15. zář, 2010 14:00

defendu píše:V Japonsku,které je na špičce v dlouhověkosti to je neuvěřitelných 82,07 a víte co?Starý lidi tady v Japanu sedí,nebo aspoň ty v městských částech, doma u bedny nebo se poflakují po supermarketech což je asi jejich největší zábava...takže zpátky na zem hoši :wink:
Jinak se momentálně pohybuju a budu pohybovat v prefektuře Shiga v Japonsku :wink:

tohle jim ted mozna ten prumer trochu zhorsi :wink:
Japonci začali hledat čtvrt milionu nezvěstných důchodců

.
MaLee
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 14:00

marcelo: jo, presne tak, BINGO, stejne tak i ja si beru z toho tzv. "moderniho" (tzv., protoze vetsinou je to jen navrat toho stareho, tzv. "tradicniho")

defendu: ale ano, chci to rict :-) , ne ze se maji lepe, ale ze se hybaji lepe. pece o sebe sama je v Cine (cviceni, strava), obzvlaste u starsi generace, na nesrovnatelne jinem levelu - to ovsem nevypovida o okolnich podminkach a zivotni urovni jako takove (zdravotnictvi, ekologie, jedy v rekach, potravinach, ovzdusi, priserne pracovni podminky etc.). "plosne" pro me znamena, ze rano a vecer vidim plne, PLNE parky duchodcu, co neco cvici; u nas? kdekoliv, at uz v telocvicnach, posilovnach, na hristich, v gymech?. kvalita poslednich (desitek) let - otresna - berle, vozik, tuna prasku, lezak. kvantitativne se dozivame vice, kvalitativne je to sesup dolu. moji babicce je 79, doziva se vice nez prumer, pa-ra-da... nadvaha, od cca. 40 let endoproteza, cukrovka, sotva chodi o 2 berlich, bere 3x denne 10 prasku (!), takhle statisticky se ma fajn. pecoval sjem od ni od rana do vecera pred 14 dny asi tyden - mela jinou stravu, prasky jsme zkrouhly na polovinu az tretinu, cvicila 1x a z 2x denne, a mela se diametralne lepe. ale, zvk je zelezna kosile, vsechno z5 ve starych kolejich... ale statisticky vlastne supeeer :-D

precti si please jeste jednou muj a PCho prispevek, tykajici se statistiky = kvantitativniho, ne kvalitativni mereni, mixujici x promennych ve dvou nesoumeritelnych celcich. statisticky za 2. svetove valky umirali Nemci nebo Polaci ve veku o x desitek let drive nez obyvatele jednoho klastera v Himalajich. statisticky. jinak, az budes mit za sebou byt jednu navstevu Ciny, napis co jsi tam videl, ju :-) takhle Ti nezbyva nez soudit podle "statistik" a MF Dnes

"napasovat cinske (ci jakekoliv jine) metody do mnohem lepsich podminek" - mno, to je mj. moje prace :-D o cem tady a si pisu?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 15. zář, 2010 14:02

NAIA píše:
PC píše:pm: safra pozde, ty urcite pises vsema deseti vid? :-)

Podle me pm pise v kratkych intervalech :D

Marcelo: V cem to koliduje co to pise pm a MBF? A ma MBF nejaky univerzalni cviceni nebo ty vzdycky usiji na miru danemu cloveku? Abysme to treba mohli spolecne zacvcit po grapplingu atd...

Naia: v com,v tom ze vacsina ludi je posturalne dodrbana,tym padom bezna posilka in to este zhorsi,popr. zamaskuje..v MBF sa vyuzivaju rozne modifikovane cviky z Yogy ale aj ich vlastne..vsetko je usite na kazdeho klienta ,na jeho dysbalancie zvlast..na zaklade skriningu kt. robi dany MBF kouc..

..mne je tazke o tom hovorit,kedze neviem ani 10 % toho co vie PM,ale ked citam jeho prispevky akoby som pocul slovenskeho kouca z MBF..

..to iste mi hovoril on,ked mas skrutene kolena,bud von alebo dnu,tazke drepy to zhorsia,ked mas slabe "core" ,bezne brusaky to zhorsia..ked mas oslabene medzilopatkove svaly a zadne deltoidy ,potom ta bolia ramena z "vytahovanych" boxerskych uderov a sranda je ,ze na to mi uz bezna posilka nepomahala vobec..este horsie..ked som zacal cvicit programy od neho,doslo k velmi radikalnym zlepseniam..

..problem je u mna ten,ze mna nebavi cvicit MBF cviky..su to na mna stereotypne a nudne rutiny, aj ked velmi ucinne..cize to flakam a obcas pocvicim ked ma daco boli,keby som ich cvicil pravidelne,bolo by som niekde inde.. a za dalsie je to financne dost drahe platit za kazdy level a za tu sumu za kazdy level radsej nakupim pomocky do svojho "underground" Dojo :wink: Keby som bol profi sportovec je to ine..

..ale verim ze su aj ine alternativy..ja kombinujem zopar MBF cvikov so zoapr cvikmi z Yogy ktore mi pocitovo robia dobre..

..ono ludia z MBF maju skusenost,ze po cviceni tychto cvikov doslo ku enormnemu zlepseniu u strikerov,zapasnikov,profi sportovcov co ku nim chodia..ved ty vies u ktoreho kouca myslim :wink:

..ja ti mozem ukazat zopar cvikov z mojho programu ,ale oni su site na moje dysbalancie..a to zrotovane prave koleno smerom von z boxingu,povytahovane ramena z boxingu,cize cviky na stahovanie ramien spat a nakoniec krize,detto z boxingu..plochy spodny chrbat,caste sedenie v aute a kancelarii,plus boxing dysbalancie do toho vyustili v zaujimavy mix :?
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lorne » stř 15. zář, 2010 14:06

Vidím že nikomu nedělá problém se pořádně vypsat.
Lorne
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: posilovat?

Příspěvekod fakt » stř 15. zář, 2010 14:06

Lord_Thoorin píše:zdravím.
tedka jsou prázdniny a mám Mnoho času na cvičení + jsem ještě na narozeniny dostal od tatky expander, a takové kolečko co se mačká.
Jinak doma mám ještě jeden starší expander,2x 5kg činky,2x 2kg činky,
potom nějaké blbůstky, a hrazdu.
Můj trenér mi nedoporučil posilovat a i tady na foru mi to někdo nedoporučil, tak by mě zajímalo proč? Co se mi stane když budu posilovat na tady těchto věcech co jse vam vypsal, popřípadě co za cviky byste mi doporučili? Pokud byste zas říkali že se mám zeptat trenéra tak o prázdninách nemáme tréninky a ještě jsem se na tomto foru ptal jestli zde nejsou nějaké tréninky klidně jiného BU/BS ale nikdo neodpověděl, tak se ptám tady.
Děkuji

Čau Lorde
Uplynul už nějaký čas od tvého dotazu. Takže: už někde cvičíš?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 14:14

NAIA: ha ha ha, jo, tukam to rychlou kadenci dvema prsty, technika uplne na h.vno

marcelo: MBF, Asses and Correct, FMS... v zasade stejne systemy, co na to jdou malinko jinak, dle meho nazoru totalni bomba a jedna z nejlepsich investic do vlastniho tela. jinak super popis, btw. Gray Cook a jeho FMS pouziva jako jedno z hlavnich diagnostickych a zaroven napravnych cviceni TGU s kettlebell, takze 3 mouchy jednou ranou - diagnoza, lecba a posilovani (navic zabava ;- )

jinak panove, opakuji: nenechte si nic vnutit :D, snidejte vodku a spek, benchujte a drepujte ostosest (jakkoliv, s cimkoliv, to je sumak, hlavne hard style), behejte kdekoliv, jakoliv, v cemkoliv a z jakehokoliv duvodu, pak se uteste statistikou, ze na tom nejste tak spatne no problemo :D sorry za sarkasmus... obecne nejak ztracim smysl pro humor, musime ho na bu.cz nejak vratit ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 14:22

ukropcany píše:Ja len k tej vede - veda je fasa, ale pozor na to, že "efekty" nových vedeckých postupov sa ukážu až po desiatkach (!!!) rokov a ja radšej verím tým starým ako tým novým - majú už totiž referencie...

ja taky, proto me potesi, kdyz moderni veda potvrdi tradicni cviceni, provozovane desitky ci stovky let :-) ovsem rada "referenci" rady tzv. "starych" postupu jsou sportovci v dezolatnim stavu - ve dvaceti, triceti, ctyriceti... ale jak jsem psal vyse, neco za neco

kdyz uz jsme u tech "tradicnich" metod, tak treba box:

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... =0&thold=0

:lol:

nemam iluze o urovni tehdejsich a dnesnich boxeru, ale - neco za neco. podobnych starych manualu mam kopu, zajimaci cteni ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 14:29

PC píše:Ja jen furt nechapu, kde to kdo psal (znovu te tedy prosim o odkaz na tvoreni si vlastnich statistik a daslich veci ktery tu byli uvedeny vyse.. ale vis co ani nic nepis), elegantne ses tomu vyhnul.....
Btw, kolikrat jsi tam byl, v Cine? Na zaklade par cisel ze statistik o ty zemi vis vsecko a vsem jsi to pekne osvetlil, ja se zase muzu divit, jak to, ze v Japanu este nekdo stastne zije, dyk maj prece nejvyssi cisla v poctech sebevrazd na svete, jak muze nekdo ve statech vubec vyjit bez vesty na ulici, kdyz maj prece nejvyssi pocet vrazd strelnou zbrani na svete ... :roll:

Delat si svetonazor podle statistiky, to neni muj salek kavy, ja spis nejdriv jedu, pobudu, udelam zkusenost a pak mluvim ;-)

Nic koncim, tenhle topic je o necem jinem, ostatnim se omlouvam, za plevel.

Napsal jsem ti SZ,nehodlám to tu plevelit hovadinama,ale nudím se tak se klidně s někým chytnu o Asii,když už tu sem...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 15. zář, 2010 15:09

marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj