posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 15:20

yep, to je zjednodusena verze FMS co testuje Justys, moc dobry DVD, stejne jako knizka, kterou studuju uz asi 2 roky a vyhlizime, kdy si bude moc Justys udelat ofiko certifikaci na komplet FMS

jinak Cook vydal ted http://www.amazon.com/Movement-Function ... -1-catcorr

mam to objednany tesim se na to jak malej kluk, protoze Cook je proste BOREC

viz tez

http://www.dragondoor.com/dvs018.html

a

http://www.dragondoor.com/wfms004.html

a SZ ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 15:25

Dobrá,uznávám....mluvilo se trošku o něčem jiném (pohybu,hybnosti ve vyšším věku) a já do toho pletl podmínky k životu jako takový... :wink:
Asi mi z těch pánů z Nipponu už trošku mr.á v hlavě.. :lol:

Ale přeci jenom si neodpustím...pokud to tu čte nějaký mladý nadšenec,který je přesvědčen,že jen v Asii se naučí ta pravá umění a jen hůlkama má smysl jíst a jen v Shaolinu jsou supermástři a jen on ví kde je pravda,tak věř mladý příteli,že ti ty růžové brýle na nose nejspíš brzo někdo rozbije...a to i s ksichtem pod nima...

Mě už z těch japlek fakt prcá v makovici....
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 15. zář, 2010 15:51

Klííííííd......dej si něco dobrého(doufám,že jsi nejel bez slivovičky,nebo něčeho takového - páč saké,nebo ta jejich "Suntory"(případně kirin) se nedá pít )......a vydejchej se. Případně běž vyčistit nějaký dojo tam...... :wink: :twisted: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 15:59

:D ale pohoda, zadnej stres ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » stř 15. zář, 2010 22:02

pm: Asi se vzájemně úplně nechápeme, ale už bych to nerozebíral :-)

To co píšeš o posilování je moc zajímavé čtení a takový přehled, jako máš ty, se často nevidí. Mám otázku, a protože by ji mohl nějaký čtenář špatně pochopit, upozorňuji že nejde o nějaké rýpání a seriózně mě to zajímá. Máš ke cvičení BU stejný přístup jako k posilování? Tím myslím, že kdyby jsi objevil nějaké moderní efektivnější metody tréninku BU, opustil by jsi ty metody, podle kterých cvičíš nyní? Tím pochopitelně netvrdím, že nějaké existují, netuším co a jak cvičíš. Zajímá mě ten přístup.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. zář, 2010 5:59

caj Honziku,

ve zkratce - ano, ver i ze mam solidni prehled co se tyce napr. ruznych RBSD systemu, MMA etc., bedlive sleduju nejnovejsi trendy v bu/bs (vlastni cviceni, uceni mojich zaku a vlastni sebevzdelavani mi zabere kazdy den tak 12+ hodin casu, deleno rovnym dilem), a vetsinou vidim, ze se a) jedna jen a jen o navrat ruznych tzv. "tradicnich" zalezitosti v ruznych podobach (muzu Ti nekdy ukazat, jak 99% toho co se dnes v RBSD dela mame tu ci onde v nasem systemu) b) idealni metoda a idealni bu/bs neexistuji (ani to nase neni idealni, je to tez neco za neco), je to vzdy neco za neco, dulezite je vedet "co za co".

v zavislosti na potrebach muzu sahnout do pytlicku a vybrat to nebo to - vedu napr. uz druhym rokem kurzy sebeobrany pro probacni-mediacni sluzbu, a delame tam jen zlomek, malilinkaty vylomek z naseho curricula (cca 2-3 pohyby, lapy, stity, pytel, modelovky, zatezove testy, taktiku a strategiim psychologii... ); kdyz ucim starsi klienty, sahnu do pytlicku, vytahnu neco jineho, a muzu pracovat na drzeni tela, odstraneni dysbalanci, zakladnich pohybovych vzorcich, strecingu, dechovych cvicenich etc.

to co je beze sporu nove je a) vybaveni b) vyukova metoda - oboji se vubec nebojim do vyuky obratem zaradit - napr. jak RBSD, tak bojove sporty a jejich mi maji co do metodiky nabidnout, tem neo onem typum zaku. to co je dulezite je to, ze mam diky zkusenosti a prehledu vyber, a muzu pro sveho zaka ci klienta vybrat to ci ono.

takze zaverem - jde-li to ci ono delat lepe, proc to nedelat lepe? nebojim se veci pridavat, ani opoustet.

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 16. zář, 2010 8:05

what have we done?!? :D ach jo cim vic ctu a studuju tim vic vim ze nic nevim (mno aspon neco vim ze jo) - kazdopadne jsem ted zanoren do clanku o behani naboso atd (byt preklad clanku mi trva hodiny - zkur anglanstina)

kdyby nekoho zajimalo - zajimavej clanek:

http://www.therunningfront.com/natural- ... -injuries/

ps.:behani si nactu, posilovani se naucim od pm na seminari a bude to cajk - hura na olympiadu :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. zář, 2010 8:20

Dalt píše:cim vic ctu a studuju tim vic vim ze nic nevim

vitej v klubu :-) nejvetsi procento tech, kteri vedi vsechno, je mezi 19-22 lety. jak pravil Oscar Wilde, uz nejsem tak mlady, abych vedel vsechno. (a ja ho budu parafrazovat - uz nejsem tak mladej, blbej a nafoukanej, abych si myslel, ze vim vsechno :-D )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 16. zář, 2010 8:27

To je to,co se mi na Tobě,Pájo,líbí.....otevřenej všemu. A vím,že chtělo HODNĚ SIL se tenkrát zvednout,oprostit se od všeho,co jsi ty roky dělal a začít od nuly. To nedokáže každej (koneckonců,někteří ,i když měli tu možnost,si raději vybrali tu snadnější cestu......minimálně Luen ví,o kom mluvím......tak talentovanej člověk,s takovou sebekázní....škoda slov)...... :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 16. zář, 2010 8:28

chybka (spatny linky) :(
Naposledy upravil Dalt dne čtv 16. zář, 2010 8:30, celkově upraveno 1
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 16. zář, 2010 8:29

defendu: tak jednoduche to ale neni... co se tyce Ciny (Asie obecne) tak velkou roli sehrava i strava a dalsi faktory jak pise PM. Kdyz uz jsme jednou u tech statistik - existuji stejne tak i statistiky, ukazujici ze v Asii je zcela minimalni vyskyt jistych typu rakoviny, zatimco CR je treba v pripade kolorektalniho karcinomu jednoznacne odstrasujicim prikladem pro cely zbytek sveta... coz rozhodne nesouvisi jen s tim kdo se jak casto "hybe". A urcite to take nezmenis "vytrzenim" nejakych vybranych cinskych metod a jejich naslednym "zasazenim" do nasich podminek - co by se muselo zmenit jsou totiz prave ty podminky a zde s tebou proto rozhodne nemuzu souhlasit v tom, ze jsou u nas "mnohem lepsi" (kdyz to pises takto obecne) - jak ktere a jak v cem!

PM: v Brne nejaky seminar ted nekdy (v rijnu) bude? Leto bylo hekticke jak se dalo predpokladat, tesil jsem se tedy na zari a ono nic... :cry:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 16. zář, 2010 8:32

pm píše:caj Honziku,

ve zkratce - ano, ver i ze mam solidni prehled co se tyce napr. ruznych RBSD systemu, MMA etc., bedlive sleduju nejnovejsi trendy v bu/bs (vlastni cviceni, uceni mojich zaku a vlastni sebevzdelavani mi zabere kazdy den tak 12+ hodin casu, deleno rovnym dilem), a vetsinou vidim, ze se a) jedna jen a jen o navrat ruznych tzv. "tradicnich" zalezitosti v ruznych podobach (muzu Ti nekdy ukazat, jak 99% toho co se dnes v RBSD dela mame tu ci onde v nasem systemu) b) idealni metoda a idealni bu/bs neexistuji (ani to nase neni idealni, je to tez neco za neco), je to vzdy neco za neco, dulezite je vedet "co za co".

v zavislosti na potrebach muzu sahnout do pytlicku a vybrat to nebo to - vedu napr. uz druhym rokem kurzy sebeobrany pro probacni-mediacni sluzbu, a delame tam jen zlomek, malilinkaty vylomek z naseho curricula (cca 2-3 pohyby, lapy, stity, pytel, modelovky, zatezove testy, taktiku a strategiim psychologii... ); kdyz ucim starsi klienty, sahnu do pytlicku, vytahnu neco jineho, a muzu pracovat na drzeni tela, odstraneni dysbalanci, zakladnich pohybovych vzorcich, strecingu, dechovych cvicenich etc.

to co je beze sporu nove je a) vybaveni b) vyukova metoda - oboji se vubec nebojim do vyuky obratem zaradit - napr. jak RBSD, tak bojove sporty a jejich mi maji co do metodiky nabidnout, tem neo onem typum zaku. to co je dulezite je to, ze mam diky zkusenosti a prehledu vyber, a muzu pro sveho zaka ci klienta vybrat to ci ono.

takze zaverem - jde-li to ci ono delat lepe, proc to nedelat lepe? nebojim se veci pridavat, ani opoustet.

zdravi

Díky za odpověď. Je fajn že se snažíš vychovávat nejen výborné atlety, ale i bojovníky. Respekt. :-)
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » čtv 16. zář, 2010 8:33

Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 16. zář, 2010 8:51

Poznámka k těm vitálním staříkům a statistikám: V Číne jsou důchodci objektivně v lepší kondici než třeba u nás. Ale hlavní důvod je ten, že se tam dožije důchodu cca polovina lidí oproti ČR. V Číně je 8% populace na 65let, v ČR je to 15%. Kdybychom vynechali tu méně zdravou polovinu našich důchodců, budeme si připadat, že máme důchodce zdravé jako v Číně. Další vlivy hraje porodní úmrtnost atd. V Čině se důchodu prostě dožijí jen ti od přírody nejsilnější jedinci.

Tohle se prý nesmí moc říkat nahlas, ale podle nejnovějších výzkumů z oblasti genetiky, nemá zdravý životní styl a sport na délku života zásadní vliv. Má samozřejmě vliv na kvalitu života, ale jestli se dožijeme stovky a budeme stále fit, je pravděpodobně dáno tím, s jakými geny jsme se narodili. Nějakým extrémně nezdravým životním stylem se pochopitelně zabijeme předčasně, ale třeba jedna z nejstarších žen světa, Jeanne Louise Calmentová, kouřila do 117 let a vínečko pila až do smrti ve 122.5 letech.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. zář, 2010 9:00

Cinane sami na to maji koncept "triady" Nebesa, zeme, clovek

Nebesa - to co mas dano (at uz geneticky nebo "hvezdama")

zeme - tvoje zivotni prostredi (at uz postel, pokoj, byt, mesto, stat, ovzdusi, voda... )

clovek - to jsi ty, tvoje cviceni, strava, pohlavni zivot, spanek, regenerace etc. etc.

s a) toho moc nenadelame, tak proc na to zehrat a vymlouvat se. zivot neni fer, ne kazdy bude Mike Tyson nebo Bill Gates, at se bude snazit sebevic
s b) uz ledaskdo muzem hejbat, ze
s c) muzeme delat kazdy hodne - a v tom je Cina na mile, na mile pred nama, ne diky "modernim" pristupum, ale "tradicnim" metodam

aneb - muzes dostat spatny karty, a uhrat s nima super poker, nebo dostat super karty, a totalne hru pros*at

(antropologove necht se touto optikou podivaji na spor mezi kulturnim a biologickym determinismem ;-) )

zbytek vyse (kvalita/kvantita etc.)

zdravi, a nekdy na osobni shledani se tesi
Naposledy upravil pm dne čtv 16. zář, 2010 9:02, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 16. zář, 2010 9:01

Dr.Glock- ako genetika predurcuje skoro vsetko,na druhu stranu zlou stravou si mozes vypestovat rakovinu celkom slusnu,popr. kardiacke problemy a obezita s tym spojena..tusim Slovaci a Cesi hraju prim vo svete ,co sa rakoviny criev tyka a takisto srdcovych chorob...oba narody mame veeelmi podobne stravovacie navyky :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 16. zář, 2010 9:08

Ešče že Moravani majó životní elixír S 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 16. zář, 2010 9:26

marcelo píše:Dr.Glock- ako genetika predurcuje skoro vsetko,na druhu stranu zlou stravou si mozes vypestovat rakovinu celkom slusnu,popr. kardiacke problemy a obezita s tym spojena..tusim Slovaci a Cesi hraju prim vo svete ,co sa rakoviny criev tyka a takisto srdcovych chorob...oba narody mame veeelmi podobne stravovacie navyky :wink:

Však jsem psal, že se nezdravým životním stylem zabijeme předčasně. Jde mi o to, že zdravý životní styl pravděpodobně nikomu nezaručí dlouhověkost, i když by bylo krásné, kdyby to fungovalo tak jednoduše.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 16. zář, 2010 9:31

DrGlock: ehm, tohle mi tak trochu nedava smysl.. leda bychom vychazeli z idealni modelove situace, kdy nebudeme vubec uvazovat napr. moznost jakehokoliv zavazneho onemocneni (zpusobeneho nejen prave nezdravym zivotnim stylem) a tedy zkoumat jaky vliv by mel zdravy zivotni styl + sport vliv na delku zivota u hypoteticky absolutne zdraveho jedince. Ted je ovsem otazkou ja moc velky ma neco podobneho smysl...

V jinem pripade totiz vidim v "podle nejnovějších výzkumů z oblasti genetiky, nemá zdravý životní styl a sport na délku života zásadní vliv" a "však jsem psal, že se nezdravým životním stylem zabijeme předčasně" rozpor.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 16. zář, 2010 12:24

edit:
"podle nejnovějších výzkumů z oblasti genetiky, nemá zdravý životní styl a sport na délku života zásadní vliv"

maji, zasadni, a i kdyby ne zasadni, stoji to za to, anzto s geny neudelame lautr nic
Naposledy upravil pm dne čtv 16. zář, 2010 15:22, celkově upraveno 1
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj