Samostatný trénink

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Trian » stř 25. čer, 2008 20:54

Byt silny neznamena vzopriet 200 kg na benchi. V pripade Bu hovorime o sile vyuzitelnej v boji - teda nie o powerlifteroch, alebo kulturistoch, ktory maju kapanek ine treningove jednotky ako my a uplne inak zamerane.

Je to skôr maximálna sila, vytrvalostna a vybusna sila. Vsetky sa daju kvalitne precvicit so zelezami, doladovat vlastnou vahou a potom vyuzit pekne v boji.

Pokial niekto pouziva vylucne ruky (Boba Saapa som videl malokedy kopat), tak mu taka ohromna hmota moze byt k uzitko ako knokauterovi. Na bleskove vypady, haky a pod nepodtrebuje taku flexibilitu ako napr. niekto kto cvici taekwondo, kungfu, a pod.
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod klemjdouci_harlekyn » pát 27. čer, 2008 12:03

no když už jsme u toho Boba Sappa, tak bych řekl, že právě on je živoucí důkaz toho, jakou výhodu má v boji silný a těžký jedinec. Když takřka bez techniky je schopen porážet vrcholové bojovníky. Takže vy, kteří stále zatracujete posliování s činkama, se nad tim zamyslete.
klemjdouci_harlekyn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Franz » pát 27. čer, 2008 12:21

u sprinterů jo, ale v boji síla = rychlost???? se mi nezda
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 27. čer, 2008 15:31

klemjdouci_harlekyn píše:no když už jsme u toho Boba Sappa, tak bych řekl, že právě on je živoucí důkaz toho, jakou výhodu má v boji silný a těžký jedinec. Když takřka bez techniky je schopen porážet vrcholové bojovníky. Takže vy, kteří stále zatracujete posliování s činkama, se nad tim zamyslete.

Jenže on je fakt extrém a docela by mě zajímala jeho lékařská karta. A jak bude vypadat za třeba deset let. To radši budu mít normální tělo a dřít techniku.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 27. čer, 2008 15:39

kolemjdouci_harlekyn: Mas pravdu, ze diky svym svalum porazi mnohem lepsi fightery, ale a) Mnel Bob Sapp nekdy zapas s nekym sve vahove kategorie? b) Videl jsi treba zapas BS vs. CroCop? Tam se ukazalo ze technika je vic nez sila, i kdyz byl Sapp minimalne o 40 kilo tezsi nez Mirko.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 27. čer, 2008 15:44

2 Ghekon: bez urážky podle mého se tam ukázalo jen jedno. a to že žádmný tréning je někdy lepší než pár měsíců kickboxu, obzvlášť pokud jsi Bob Sapp :roll:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 27. čer, 2008 15:54

Panda píše: podle mého se tam ukázalo jen jedno. a to že žádmný tréning je někdy lepší než pár měsíců kickboxu, obzvlášť pokud jsi Bob Sapp :roll:

Tohle si napsal hodně hezky podepisuju v plným znění. 8)

Ono když někdo nějakej styl neumí pořádně, tak je mnohem lepší udírat, kopat a rvát se živelně, v situaci kdy člověk styl neumí je toto určitě mnohem víc účinný.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 27. čer, 2008 20:26

Panda: Ted jsem presne nepochopil, na co jsi reagoval.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » pát 27. čer, 2008 21:45

Ucrope,myslíš ty,co mají rozum,že jo?
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod klemjdouci_harlekyn » ned 29. čer, 2008 12:58

Genesis: jak bude vypadat za deset let nevim. Asi bude pěkně zrychtovanej.

ghekon: CroCop vs. Bob Sapp jsem viděl. To je (pokud vim) jediný KO který Sapp dostal. Ale stejně si myslilm, že dostat nařezáno od CroCopa neni takova ostuda.

Jinak si nemyslete, že Bob Sapp je můj vzor. Jen jsem poukazoval na to, že bejt silnej a těžkej je fakt velká výhoda.
klemjdouci_harlekyn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » ned 29. čer, 2008 14:11

Ucrope,bylo to míněno ze srandy,MT sama dělám a nikdy bych se o boxerech nevyjádřila,že jsou vypatlanci. Proto nemám ráda net. Občas dojde k nedorozumění.
Posilování s činkami nezavrhuji,jen jsem měla dojem,že chce jeden z kluků cvičit jako powerlifter, což pro BS/BU není zrovna nej. Aspoň podle mých zkušeností.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MartinMartin » pon 30. čer, 2008 12:49

:arrow: runar a ostatni zastanci posilovny
ja teda nevim,ale k tomu aby clovek mohl nekoho sundat pesti (ko) potrebuje krome spousty dalsich veci(timing napr.) silu to je fakt,ale hlavne tu silu potřebujes predat do uderu a to se v posilovne nenaucis.K cemu ti bude izolovana sila nekolika svalovych skupin, kdyz ti to antagoniste zase zbrzdi. Pro dobrej uder, je potřeba aby tělo pracovalo jako celek. Takze pokud mozno naraz zapojit všechny svalove skupiny,ktere k uderu potřebuješ, anatagonisty nechat relaxovane plus do uderu pridat svoji hmotnost. uz jen to co jsem popsal ti vyda na kazdodenni praci na hodne let. Ja teda trenuju jinou treninkovou metodou a netvrdim,ze chodit do posilovny je na nic. ale u vetsiny lidi co znam ten benefit neni tak velkej...aby me nekdo neobvinil,ze jsem linej makat tak do posilky jsem chodil 8 let jeste obcas zajdu(kruhovej trenink) a 150 kg na dřep a 100 na bench jsem zvedal v 17ti.ted trenuju kung fu (xing yi) a mam pocit ze narust sily v uderu je daleko vetsi ,nez za cely ty roky v posilovne(plus bs samozrejme) např. přijde mi daleko fyzicky a psychicky náročnější stát v postoji než zvedat činky.
je to jen muj osobni nazor a zkusenost a nikomu to nevnucuju,ocekavam totez :wink:
MartinMartin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » pon 30. čer, 2008 13:12

Martin:

Napsal jsi velmi hezký příspěvek, takhle reagujou lidi co jsou v pohodě.
Nikde jsem nepsal že ten kdo zvedá nejvíc na bench bude mít nejsilnější a nejprůraznější údery.
Souhlas s tebou, tak to určitě není.
Třeba v Karate je spousta lidí co bench vůbec necvičí a maj nesrovnatelně větší řachy než kulturisti.
To samý boxeři vs kulturisti atd.
Bylo by to na celej topic.
Ale tvrdim že těžký posilování nezpomaluje pokud se provádí správně.
(Pokud bude někdo těžce posilovat SPOUSTU SÉRIÍ a den nebo dva na to bude trénovat rychlostní a vytrvalostní cvičení BS tak výsledek bude k ničemu)
Jde spíš o to že nabušený lidi z posilovny pokud budou vědět na co si dát bacha maj velkou šanci ve střetech vítězit.
Ale ne se špičkovejma borcema BU/BS.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 30. čer, 2008 13:23

ukropcany píše:To, že naposilovanci nevedia buchnúť nie je problém posilky, ale toho, že nevedia buchnúť... :D LeBanner je taký pekný príklad, že sa to skutočne nevylučuje... 8)

:P 8)
Tak, tak těch příkladů borců co zvadaj železa a jsou špičkový by jsme našli spousty.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Franz » pon 30. čer, 2008 13:50

RUNAR píše:Martin:

Ale tvrdim že těžký posilování nezpomaluje pokud se provádí správně.
(Pokud bude někdo těžce posilovat SPOUSTU SÉRIÍ a den nebo dva na to bude trénovat rychlostní a vytrvalostní cvičení BS tak výsledek bude k ničemu)

no a tak prosimtě já cvičím shyby 5x5 pak mám den přestávku a cvičím zase 5x5 a v tom dni kdy mám přestávku tak cvičím rychlost. minutu boxuju s kilovejma čínkama...
dělám to špatně? nebo jsem špatně pochopil to co si napsal... jen taková otázka, nic rejpavýho :wink:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 30. čer, 2008 14:06

Franz:

Jde o to kolik vážíš a 5x5 opakování není "SPOUSTA TĚ®KÝCH SÉRIÍ"
Tohle ti do druhýho dne podle mě stihne regenerovat aby se dala cvičit rychlost.Takže pohoda 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 30. čer, 2008 14:20

ukropcany píše:leBanner je taký pekný príklad, že sa to skutočne nevylučuje... 8)

No težko říci. Myslím, že by mohl trochu svalů ubrat a vůbec by mu to na síle úderu neubralo. Musí to být záhul na hercnu takovou muskulaturu okysličovat.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trian » pon 30. čer, 2008 21:14

4 MartinMartin + RUNAR

Konečne rozumné príspevky, samozrejme úplne súhlasím.

Každého telo reaguje inak, pri tréningoch prekonávame rôzne etapy, obmieňame tréningy a práve tieto zmeny nás posúvajú dopredu.
Cvičím už dosť dlho, ale že by som sa nezamyslel nad rozumným argumentom...
Preto by som len chcel trochu naliehať na neveriacich tomášov, ktorý si prečítali 1 knižku o BU/BS a úplne zanevreli na posilovňu: preštudujte si viac prameňov, fór (aj tých kulturistických - často tam riešia svoje tréningy chalani z BU), odborných článkov, štúdií, niečo vyskúšajte a až potom hájte do krvi svoj postoj.
Trian
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Franz » úte 01. črc, 2008 8:10

Včera jsem si byl poprve zaběhat takovou 4km dlouhou trasu z který sem měl hrůzu, samej kopec, měl sem nějakou tu pauzu, ale zadejchanej sem byl mín a mín, sem mrtě rád... musel sem se někomu svěřit :lol: :lol:
Franz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod farmer » stř 02. črc, 2008 9:07

Když už je tu to téma posilování s/bez činek, v aktuálním Muscle and fitness magazínu je článek o posilování Bruce Leeho.
farmer
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj