Moderátor: PC
Dmitry píše:Ahoj, chce se mi zeptat, vážení, kde berete tolik času na forum
Posilování nedělá svaly tvrdé, ale silné a odolné, což je v každém případě žádoucí efekt!!! Pokud máš Dymo pocit, že posilováním sval tvrdne, tak buď neumíš posilovat vhodným způsobem pro BU/BS a nebo o tématu zase málo víš!!!
Hmm..Možná zase problém je v mé češtině, protože já si myslel ten analog toho slova co máme v ruštině - posilovat="качаться, качать мышцы", ale na jinou stranu, jestli říkáš "vhodným způsobem pro BU" - tak, prosím vysvětlí co si tím myslíš.Dělat z wing chunu něco, co není, přidáním nějakých buddhistických meditací je možná vznešenej počin, ale já osobně v tom přínos nevidím ... Někdo hold před cvičením kung fu ulétl na meditacích a teď se toho jaksi nechce vzdát??? Nebo jiná varianta, ale v každém případě, mi Dymo přijde při nejmenším podivné, abys nás tady poučoval o kung fu, když jsi v něm úplně na začátku - tomuhle "mesiášství" nerozumím ...
No tak, za prve máme cchi-kung a meditace jako díly našeho systému, a ne říkám že to je všechno. Za druhé je v tom konkretní účel a je to spojené z technikou a necvičíme nic zbytečného, co bych nedalo se použit v boje. A nakonec - co se tyče "poučoval" a "na začátku" - kolik krát ty si to už opakoval ? Vidím že nedáváš do toho smaily - tak že myslíš to važně, a proto já ti tak řeknu - diskuse musí probíhat v atmosféře vzájemné úcty účastnicků, a tvé slova nezní uctivě ale hrdě a domýšlivě. Já ti chci poradit nadál ne ukazovat těch svých kvalit - ono neděla z tebe většího mistra kung fu.
Já nechci nikoho "poučovat" - jestli někdo ptá - já odpovím, používat to co já říkám nebo nepoužívat - je to jeho výběr.Konec konců není přeci problém, přijít k nám do školy a prakticky si ověřit, jak blahodárnej vliv v kung fu, mají tyto gandalfoviny na bojeschopnost Mrkající Mrkající Mrkající Já na to nesázím, je někdo jiného názoru Tázající Tázající Tázající
Dej mi alespoň jeden důvod jít do tvé tělocvičny ti něco ukazovat ? Na co, jestli ty to pochopit nechceš ? Jedinou možnost kterou máš - příjit na naše cvičení a cvičit v nášé tělocvičně, a ještě líp - stavit se na našem semináře. Protože otázku máš ty, ne já.luen napsal:
meditace není vlastně žádný konkrétní stav mysli, ale její práce!!! Něco jako, že vnitřně "řešíš" nějaký problém, věc ... resp. se něco stane předmětem zkoumání tvé mysli ... "rozebíráš to", ze všech možných stran, úhlů pohledu atd ... volně to např. může přejít do stavu kdy subjekt s objektem jakoby splynou, ale tohle tady asi nemá smysl rozebírat.
PS: ještě doplním, je to vlastně takový vnitřní zkoumání nebo tak něco ...
Nevím.. možná existují různé druhy meditace, v tom případě já bych ti chtěl zeptat - jak se to jmenuje, kde ty si tomu naučil a jak to se dá použit v BU ?
Protože to co cvičíme my funguje jinak.
luen píše:
Ano trochu jsem se zarazil nad tim, ze tady poucujes lidi, kteri skutecne cvici dele, nez jsi na svete napr. tonglong ... proto se ti dostalo nejen od rozy doporuceni, aby ses nejdrive zorientoval v nasi scene bu a v tom, co muzes nabidnout a dejme tomu jakou formou. coz jsi zbytecne ignoroval, ale tva vec ...
fakt píše:luen píše:
Ano trochu jsem se zarazil nad tim, ze tady poucujes lidi, kteri skutecne cvici dele, nez jsi na svete napr. tonglong ... proto se ti dostalo nejen od rozy doporuceni, aby ses nejdrive zorientoval v nasi scene bu a v tom, co muzes nabidnout a dejme tomu jakou formou. coz jsi zbytecne ignoroval, ale tva vec ...
Proč tě prudí mladý neznalý oproti starýmu znalýmu.
Proč tě prudí mladý s čikungem oproti starýmu s jingjang rozinkovou monádou.
Proč tě prudí mladý obchodník oproti starýmu obchodníku.
Proč tě prudí mladý s ideou oproti starýmu s pohádkou.
Proč tě prudí mladý neznámý oproti starýmu známýmu.
Proč tě prudí mladý blbý oproti starýmu blbějšímu.
Proč tě prudí mladý nadšený oproti starýmu vyhořelýmu.
Proč tě prudí mladý co cvičí oproti starýmu co předstírá.
Proč tě prudí mladý neznalý oproti starýmu znalýmu.
Proč tě prudí mladý neznalý oproti starýmu.
Proč tě prudí mladý neznalý oproti.
Proč tě prudí mladý neznalý.
Proč tě prudí mladý.
Proč tě prudí.
Proč tě.
Proč?
Proč tě neprudí starý neznalý oproti mladýmu neznalýmu.
Kolik je ti!
Zatim co jeden cvicil, zazil makacku a jeste cvici, druhej medituje - resp. rika to, a na obhajobu sveho tvrzeni dotahne knihy a nebo zve na seminar ucitele sveho ucitele.
Taky jak jinak by mohl obhajit vlastni styl, cvici rok..
Dmitry píše::lol:![]()
Zatim co jeden cvicil, zazil makacku a jeste cvici, druhej medituje - resp. rika to, a na obhajobu sveho tvrzeni dotahne knihy a nebo zve na seminar ucitele sveho ucitele.
Za prve nejenom medituji ale také cvičím techniky, čchi-kung a silové cvičení.
Za druhé - netáhnu knihy - říkám to co o čem vím z praxe.
A nakonec - nic špatného nevidím v tom že zvu někoho na seminář. Zúčastnit nebo ne - to je věc každého.Taky jak jinak by mohl obhajit vlastni styl, cvici rok..
Proč bych vůbec měl obhajovat své školu? Ano cvičím rok, ale to mi nevadí vyvinovat naše ©kolu a provádět semináře - já to ne provádím osobně, a zvu na to mistři z Ukrajiny které cvičí už dost dlouho. A to co se bude ukazovat na tom semináře v červnu - je věc moc zajímavá.
Takže, Jane, zvu ti ještě jednou
Dmitry píše:Jane, ten tvůj "návrh" ti česti nedělá. Ale naopak ještě krát prokazuje že do Asie jezdíš úplně zbytečně - stejně ničemu se tam neučíš.
Já ti opravdu chtěl ukázat Čchi-kung, jak se to cvičí a v čem je haček.
A ty si pořád chceš dovést že jsi mega-silný a zkušený chlap a můžeš bojovat se začátečníky.
Ten boj ty už si prohrál do jeho začátku.
do Asie jezdíš úplně zbytečně - stejně ničemu se tam neučíš.
Za prve nejenom medituji ale také cvičím techniky, čchi-kung a silové cvičení.
Za druhé - netáhnu knihy - říkám to co o čem vím z praxe.
luen píše:Jinak oslovení Jane se v Čechách neužívá.
Jabberwocky píše:luen píše:Jinak oslovení Jane se v Čechách neužívá.
Zato máme krásné (byť krapet zastaralé) "Jene"
hellas píše:A nebo brnnské nejkrásnější ®anku
braska píše:Ahojky.
Čchi-kung má čtyři možnosti jak ho cvičit - jako zdravotní (preventivní), léčebné, bojové a náboženské (buddhistická a taoistiska forma). To poslední je údajně vta nejtěžší forma cvičení.. Osobně si ale myslím, že se všechny formy ( kromě náboženské ) doplňují . Ostatně, pokud jsi z Prahy a nebo z okolí Chrudimi zajdi se podívat na naše cvičeni. Koukni na www.zentouch.cz a tam najdeš víc podrobností.
PS: Jinak oslovení Jane se v Čechách neužívá. Je to jako Vladimir - Vova, Alexej - Saša atd ... Jan - Honza Mrkající
Dymo nic ve zlem, ale vubec jsi me nepochopil. Ja nestojim o to, si zaplatit nejaky seminar a na nem se treba zase dozvedet, ze me otatky zodpovi az nekdo ve vietnamu ... tohle neni oc tady bezi Mrkající
Slo mi o to, ze rikas a tvrdis veci, ktere nejsou z tve vlastni a osobni zkusenosti.
Coz se potvrdilo, protoze mi zase za sebe podstrkujes nekoho jineho ... Ja mam take ucitele, ten ma take ucitele, ale nikdy jsem je jeste nenabizel jako nejake holky v nocnim klubu ...
Pokud se sejdeme, tak proto, abych videl na vlastni oci ja tobe funguje to, co tady kazes - vic nepotrebuji Mrkající Klidne se muzeme sejit u nas ve skole, kde nebudes stresovanej svejma zakama s pripadneho neuspechu ... nebo tak neco. Nejde o to te nejak pospinit, ale spise o to, aby sis jako dospelej chlap uvedomil co je patricne a co neni Mrkající
Jednak se vyhýbáš odpovědi a kličkuješ. Napiš na rovinu, jak se věci mají. Nikdo tě nechce přeci nechce bít Upozorňující Nebuď hysterka. Ukrop si dělal srandu a ty jsi to evidentně nepobral.
Dmitry píše:
Honzo, ty si pořad myslíš že já se dávám do protikladu tobě, nebo naše ©kolu proti MGW, nebo možná chceš aby tak mysleli ostatní - ne, každá škola je dobrá, jenom že máme různé metody výuky a jestli my cvičíme jinak od vas - tak to není důvod aby říct že to co my děláme nepatři do wing chun.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků