Takže se můžete snažit,jak chcete,ale karmu si nevylepšíte

Ne,že by na ní tak záleželo,ale zajímá mě váš názor.
Moderátor: PC
severin píše:Vždycky jsem se učil,že si každý vytváříme svou karmu a poslední dobou jsem se dozvěděl že existuje jen kolektivní karma /kmen,národ apod./.
Takže se můžete snažit,jak chcete,ale karmu si nevylepšíte.
Ne,že by na ní tak záleželo,ale zajímá mě váš názor.
migli píše:2 Luen:
to je zase jen nepochopena transkripce - spravne se to pise BU Ddhismus. Jedna se o prisne tajne BU, ktere je vyucovano jen v nadmorske vysce 7000 a vice, jen vyvolenym, a ti na konci vycviku skladaji prisahu, ze budou zit po zbytek zivota v horach, protoze pouhy pohled na ne je smrtici.
Sorry, nemohl jsem se udrzet
zdenekk píše:A kdo káže "kolektivní karmu"?
severin píše:zdenekk píše:A kdo káže "kolektivní karmu"?
Přišel s tím známej co už léta chodí do tý Calábkovy univerzity.
Zvou si tam na návštěvu tibetský mnichy a ti právě s tímhle přišli.
Je fakt,že to není uplně poprvé co jsem tohle zaslechnul.Asi před rokem jsem debatoval s jedním typem co žije napůl v Čechách a napůl v Asii o Břetislavu Kafkovi a Eduardu Tomášovi.Vyprávěl mi o věcech,které už jsou překonané a zmínil se právě o názoru na Karmu.Tenkrát jsem tomu zas tolik nevěnoval pozornost,ale už je to tu zase.Samozřejmě v obou případech jsem se zeptal na Budhu,jak tedy došel osvícení a zbavil se Karmy a dostalo se mi mnohem jednodušší odpovědi než jsem čekal.
Nezbavil ! Ńepatřim mezi ty co se rejpou v historii a studujou sanskrt a techniky používám ke zkvalitnění života a ne k osvícení,ale může si být opravdu člověk jistý,jak to opravdu je ?
Sorry ale Calábek je podvodník a pra-ču...k třetihorní, jednou jsem s ním, někdy v 93 roce mluvil (teda von mluvil a nešel zastavit) a celou dobu jsem měl strašný pokušení, přímo úměrný době kterou rozvláčně kecal ty svoje blitky, praštit ho do držky. Ještě, že se mi podařilo včas uniknout. Je to kombinace Jehovsty a dealera Amway(i když ti jsou proti němu zábavná individua). Tomu kokotovi nepomůže ani dalajláma, je to hochštapler. Jinak k zen buddhismu(Čchan) který jemi taky blízky, neb jsem taky mnichem, na tom je nejkrásnější to, že vlastně nikdo neví co to je Čchan. Možná to ví mistři ale ti to nepovíseverin píše:zdenekk píše:A kdo káže "kolektivní karmu"?
Přišel s tím známej co už léta chodí do tý Calábkovy univerzity.
Zvou si tam na návštěvu tibetský mnichy a ti právě s tímhle přišli.
Je fakt,že to není uplně poprvé co jsem tohle zaslechnul.Asi před rokem jsem debatoval s jedním typem co žije napůl v Čechách a napůl v Asii o Břetislavu Kafkovi a Eduardu Tomášovi.Vyprávěl mi o věcech,které už jsou překonané a zmínil se právě o názoru na Karmu.Tenkrát jsem tomu zas tolik nevěnoval pozornost,ale už je to tu zase.Samozřejmě v obou případech jsem se zeptal na Budhu,jak tedy došel osvícení a zbavil se Karmy a dostalo se mi mnohem jednodušší odpovědi než jsem čekal.
Nezbavil ! Ńepatřim mezi ty co se rejpou v historii a studujou sanskrt a techniky používám ke zkvalitnění života a ne k osvícení,ale může si být opravdu člověk jistý,jak to opravdu je ?
pavela píše: Jinak k zen buddhismu(Čchan) který jemi taky blízky, neb jsem taky mnichem, na tom je nejkrásnější to, že vlastně nikdo neví co to je Čchan. Možná to ví mistři ale ti to nepoví
migli píše:...od te doby radeji buddhismus s ostatnimi neresim...
migli píše:Ale kdyz jsme u toho buddhismu, mel bych otazku pro zdejsi buddhisty - stava se vam take, ze okoli predpoklada, ze protoze jste buddhiste, tak si nechate vsechno libit a strasne se divi, kdyz zareagujete na nejakou drzost razantne? Nasleduji obvykle otazky typu - ale jak to ze se vztekas, vzdyt jsi buddhista? (neboli co si to dovolujes nenechat si to libit?) Ja jsem jednoho casu musel par lidem velmi razantne predvest, ze ma zivotni filozofie mi neprikazuje nechat si sr*t na hlavu, od te doby radeji buddhismus s ostatnimi neresim
Tak jak, pochlubte se
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník