Kult osvícení

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Re: osvícení

Příspěvekod ryunin » pon 23. kvě, 2005 22:47

Smajlik_cz píše:Proč vlastně člověk chce být osvícený? A existuje tu vůbec? A když jo. Je něco jako opak osvícení? Všechno by mělo mít svůj opak(jako mince má rub a líc).Jinak Taky tomu fakt nerozumim. Proč si se dal na tudle cestu(třeba se dám taky sám nevim). Kdo vlastně ví kde je ta správná cesta. Není náhodou osvícení láska,rodina,..... a pak na konci své vlatní já?

"osvícený" je myšlenka. "existuje" je myšlenka. "opak osvícení" je myšlenka.

"nerozumím" je myšlenka. "Kdo" je myšlenka. "ví" je myšlenka. "správná" je myšlenka. "není" je myšlenka. "láska" je myšlenka. "na konci" je myšlenka.

"vlastní já" je myšlenka.

"osvícení" je myšlenka je taky jen myšlenka. Osvícení je myšlenka je taky jen myšlenka - je taky jen myšlenka. Zároveň osvícení je myšlenka není myšlenka.

Když všechny myšlenky zapomeneš, co se objeví? Co se stane v tomto okamžiku? Někdo si myslí, že dosáhne osvícení, když ho někdo praští holí po hlavě. ALe to osvícení bude trvat jen pár sekund, dokud zase nezačne přemýšlet. Takže kdybychom chtěli být osvícení celý život, musel by nás někdo pořád mlátit po hlavě, aspoň 30 krát za minutu. Obávám se, že bychom brzy přišli o rozum. UPlně bychom zdementnili. Takže tudy cesta nevede. Na druhou stranu tu je meditace, jejímž cílem je dosáhnout osvícení. To by bylo fajn, ale proč Buddha nepřestal cvičit zazen i když dosáhl osvícení? Protože zjistil, že osvícení je výmysl mysli, zatímco zazen znamená vrátit se k původnímu stavu těla a mysli. Vrátit se do normálního stavu těla a mysli. Proto cvičil i po dosažení osvícení, kterého vlastně nedosáhl. PRoto učil: "Není čeho dosáhnout." A současně učil ticíe způsobů, jak toto nedosahování praktikovat v každodenním životě. Centrem tohoto nedosahování je právě zazen, kdy sedíme, aniž bychom měli jakýkoliv cíl. Jsme sami sebou v tomto okamžiku.

Nemáš čeho dosáhnout, nemusíš si dělat starosti. Teď je na tobě, jak využiješ toho zázraku, že jsi na živu a můžeš realizovat, co opravdu sám o sobě jsi! Nevěř lidem, kteří ti budou říkat, že musíš být takový a makový. Bud jen sám sebou. Nikým jiným. Jestli chceš praktikovat BUddhovu Cestu, praktikuj jí, ale současně neopouštěj to, co opravdu jsi.

Možná budeš myslet na osvícení. Já myslím na jazz. Každý na něco myslí. Dokud nemyslíme na to, jak kalašnikovem provrtat sousedovi břicho, tak to není zas taková hrůza. Myšlení lidí nezastavíš, ale myšlením a činy můžeš druhý inspirovat k tomu, aby kalašnikovy nechaly ve skladu a dali si radši čaj.
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: osvícení

Příspěvekod mao » úte 24. kvě, 2005 8:28

Smajlik_cz píše:Proč vlastně člověk chce být osvícený? A existuje tu vůbec? A když jo. Je něco jako opak osvícení? Všechno by mělo mít svůj opak(jako mince má rub a líc).Jinak Taky tomu fakt nerozumim. Proč si se dal na tudle cestu(třeba se dám taky sám nevim). Kdo vlastně ví kde je ta správná cesta. Není náhodou osvícení láska,rodina,..... a pak na konci své vlatní já?

:) Mluvis presne jako clovek, ktery neprosel osvicenim. to co povazujes za sve ja, to je intelek, cit, osobnost. To NENI TVE JA.

Osviceni je realny stav. To co pise ryunin vypovida pole mych zkusenosti ze je teprve na zacatku a dosahl velmi maleho, nebo zadneho pokroku. Otazka je, jestli clen zapadni spolecnosti, ktery zije zapadnim zpusobem zivota muze vubec dosahnout vyse nez Sampradžňáta Samádhi. Mozna ze je to v zenu jinak (a to bych se divil), ale co se tyce jogy je to popsano v Patandzaliho Jogasutre:

----------------------------------------
13. Praxe je trvalé úsilí o soustředění. (Odpoutání mysli od jejích proměn.)
14. Dlouhá, nepřerušovaná a uvážlivá praxe se ustálí ve zvyk.
17. Praxí se dosáhne Sampradžňáta Samádhi, jež jest stavem vědomého osvícení, ve kterém je mysl smísena s vědomím citu (Savitarka), nebo s vědomím rozlišování (Savičára), a vědomím radosti (Sánanda), či s vědomím osobnosti (Sasmita).
18. Trvalou praxí, zastavením veškeré mentální aktivity, přichází Asampradžňáta Samádhi, ve kterém si mysl uchovává pouze neprojevené dojmy.

a dale:
41. Když je činnost mysli ovládnuta, dostaví se osvícení. Mysl současně zrcadlí přirozenost Diváka, předmět vidění i samotný proces nazírání, jako průzračný křišťál zrcadlí barvu čehokoliv, co na něj položíte.
42. Toto je Savitarka Samádhi, osvícení, spojené s citem, kdy je mysl ještě zmatena pochybami o slovech a jejich významu.
43. Nirvitarka Samádhi je osvícení nad citovostí, ve kterém mizí pochyby a mysl, očištěná od změn, zachycuje jen význam objektu. (O němž je meditováno.)
44. Stejným způsobem může být popsáno osvícení ze soustředění na jemnější objekty. Osvícení s rozlišováním objektů a osvícení nad rozlišováním.
45. Jemnější objekty zanikají v neprojeveném semeni (objektů).
46. Toto všechno jsou druhy soustředění – Osvícení spojené se semenem (bodem).
47. Očišťující soustředění bez rozlišování zklidňuje mysl. (Přináší duchovní uspokojení.)
49. Namísto poznání, získaného důkazem a usuzováním, přináší toto Samádhi přímé poznání objektu; jeho význam ve své úplnosti.
50. Výsledný vjem z tohoto Samádhi vylučuje jakékoliv další vjemy.
51. Potlačením i tohoto jediného vjemu dosáhne se bezsemenného Samádhi.
----------------------------------------

takze osviceni neni jedno, ale je jich vice druhu. O jejich obsahu NEMA CENU DISKUTOVAT. Osviceni je stav mysli, brana kterou clovek projde. Jakmile je za nim cloveku se otevre to co bylo za branou. Za temi branami je vase ja. Osviceni vam pomuze oddelit vase ja (purusu) pozorovatele od ostatniho (citu, tela, intelektu, okoli). Konecnym cilem je osvobozeni vaseho ja, ktere je strhavano a vleceno vasi mysli. Jogin odmita aby ho zivot zil. Takhle to asi v principu je. Jelikoz se NEJEDNA o intelektualni projev, nelze pri jeho hodnoceni pouzivat KRITICKE MYSLENI tak, jak to delame my pri diskusi v zapadni spolecnosti. Proto jsou na toto tema zbytecne JAKEKOLIV DISKUSE, krome nejakych obecnych shrnuti jako je zrovna Jogasutra, Hathajogapradipika a jine. Proto je smesne pokud si o tom nekdo zalozi blog. Hlavni je PRAXE, jiny zpusob jak osviceni pochopit neexistuje. Muzeme se bavit jak zaujmout tu ci onu polohu, ale bavit se jake je osvoceni je nesmysl, protoze pouzivame intelekt na neco co stoji vyse. Jako programator si to predstavuji ze mysleni je operacni system (kde existuji urcita pravidla) a osvicenim se clovek dostane na uroven signalu na polovodicove desce - tam se pravidla operacniho systemu jevi jako nesmysl.

Takze jestli te to zajma praktikuj zen, jogu nebo ja nevim co jeste a jak se pravi v Jogasutre: Kdyz je usili mocne, uspech se dostavi okamzite :)
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 9:03

Diky Mao za asistenci, aspon si muzou lidi vybrat. Zen a joga neni totez.

Az se vratim z prace tak napisu vic.

jen mala poznamka, na rozdil od Buddhy ma jogin jediny problem - on je sice osviceny, ale bytosti kolem neho ne... kdyz ja cvicim zazen, cvici se mnou i opice mravenci a jogini a dokonce i skinheadi, cely vesmir cvici zazen

z tohoto hlediska mi pripada joga mirne v nevyhode :)
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Miro » úte 24. kvě, 2005 10:34

jen mala poznamka, na rozdil od Buddhy ma jogin jediny problem - on je sice osviceny, ale bytosti kolem neho ne... kdyz ja cvicim zazen, cvici se mnou i opice mravenci a jogini a dokonce i skinheadi, cely vesmir cvici zazen

Napis, napis, a obzvlast skus vysvetlit, preco si myslis, ze ked Ty cvicis, tak cely svet cvici s Tebou (skor by som povedal, ze kazdu hodinu denne, co cvicis zazen, umrie niekolko deti od hladu - a to dost tazko nazvat cvicenim zazenu) - a rovnako tiez preco si myslis, ze ked nejaky jogin cvici, tak cvici iba sam pre seba...
Pripadne mozes vysvetlit, preco si myslis, ze fanatizmus zacina az vtedy, ked padaju bomby a zivoty ludi. Tu je obecna definicia fanatizmu:

Definition: \Fa*nat"i*cism\, n. [Cf. {Fanatism}.]
Excessive enthusiasm, unreasoning zeal, or wild and
extravagant notions, on any subject, especially religion;
religious frenzy.

A pripadne, ci Ti ta definicia nic nepripomina.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mao » úte 24. kvě, 2005 11:21

ryunin píše:Diky Mao za asistenci, aspon si muzou lidi vybrat. Zen a joga neni totez.

jsi nepoucitelny! :roll:

jeste jednu vec jsem chtel rict. osviceni lze dosahnout i jinak napr pri cviceni BU. Zrovna na tomto serveru je interview kde se o tom mluvi akorat se to tak nenazyva:

Päsť veľkého predelu
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=News&file=article&sid=105&mode=&order=0&thold=0
------------
Čo ste si odniesli vy? (mineno z wu-su)

....
Najjednoduchšie možno spoznať tieto zákony, ak trénujete wu-šu. Ak sa mu človek venuje dostatočne do hĺbky po čase akoby sa prebudil zo sna. a dostal možnosť uvidieť nový svet, odlišný od toho čo videl včera. Telo, vedomie, emócie, všetko pracuje odrazu úplne inak. Možno povedať že tradičné wušu je spôsobom, ako získať žiarivú, napĺňajúcu radosť zo života.
-------------

coz je presne to co je osviceni (Sampradžňáta Samádhi). Takze se to neomezuje pouze na zen, ci jogu, ale mozna ze se to muze stat pri jakekoliv cviceni kde je treba soustredit mysl. Akorat joga to ma za cil - tedy je to tam radne propracovano a pri cviceni wu-su jsou i jine cile. Pochybuju ze podstata zenu a jogy se lisi.

ps
Predem skarohlidy upozornuji ze ta radost neni vyplaveni endorfinu, ale zmena, ktera pretrva i kdyz clovek necvici.
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 11:36

mao píše:
ryunin píše:Diky Mao za asistenci, aspon si muzou lidi vybrat. Zen a joga neni totez.

jsi nepoucitelny! :roll:

jeste jednu vec jsem chtel rict. osviceni lze dosahnout i jinak napr pri cviceni BU. Zrovna na tomto serveru je interview kde se o tom mluvi akorat se to tak nenazyva:

Päsť veľkého predelu
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.php?name=News&file=article&sid=105&mode=&order=0&thold=0
------------
Čo ste si odniesli vy? (mineno z wu-su)

....
Najjednoduchšie možno spoznať tieto zákony, ak trénujete wu-šu. Ak sa mu človek venuje dostatočne do hĺbky po čase akoby sa prebudil zo sna. a dostal možnosť uvidieť nový svet, odlišný od toho čo videl včera. Telo, vedomie, emócie, všetko pracuje odrazu úplne inak. Možno povedať že tradičné wušu je spôsobom, ako získať žiarivú, napĺňajúcu radosť zo života.
-------------

coz je presne to co je osviceni (Sampradžňáta Samádhi). Takze se to neomezuje pouze na zen, ci jogu, ale mozna ze se to muze stat pri jakekoliv cviceni kde je treba soustredit mysl. Akorat joga to ma za cil - tedy je to tam radne propracovano a pri cviceni wu-su jsou i jine cile. Pochybuju ze podstata zenu a jogy se lisi.

ps
Predem skarohlidy upozornuji ze ta radost neni vyplaveni endorfinu, ale zmena, ktera pretrva i kdyz clovek necvici.

Mao, tys mi udelal velkou radost, konecne tu je nekdo, kdo kritizuje jasne a vecne.

Joga a zen je v podstate totez - s tim souhlasim, a joga je v podstate totez co piti piva v hospode a jizda tramvaji a tanec na diskotece a masturbace.

Jeden zenovy mistr rekl, ze tvrzeni, ze Zen, hinduismus a tao je totez, je horsi nez vresteni opic.

Ja jsem poucitelny - moudrymi zdroji, joginum neco do uplne moudrosti chybi. Ale rozhodne lepsi joga nez okradat lidi a vrazdit starenky. Je to hezky konicek, nic vic.

Jezisi, to je dneska krasnej den!!!
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 11:49

sebezahledenost. definice je akuratni
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 12:03

Anonymní píše:sebezahledenost. definice je akuratni

Dneska je krasny sebezahledeny den! Make love no war! Jozin z bazin na Hrad!
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mao » úte 24. kvě, 2005 12:06

ryunin píše:

ryunin nejmenujes se nahodou obcanskym jmenem Vlastimil Marek? Podle toho co sem pises jsi podobnej posuk. Kdo od nej cetl cesky zen musi vedet o cem mluvim. doporucuji misto dikobrazu, skvely cteni.
mao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 13:39

mao píše:
ryunin píše:

ryunin nejmenujes se nahodou obcanskym jmenem Vlastimil Marek? Podle toho co sem pises jsi podobnej posuk. Kdo od nej cetl cesky zen musi vedet o cem mluvim. doporucuji misto dikobrazu, skvely cteni.

Pozor, jogin se urazil. Nejsem Vlastimil Marek. Jsem Janet Jackson!

How do you like the way I dance, baby?
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 13:50

mao píše:
ryunin píše:

Trochu jsem již kdysi s Ryuninem diskutoval, nejmenuje se Vlasta Marek, ale asi to není shoda náhod, že jsi napsal poznámku o něčem, co jsem si taky již dřív uvědomil. Mají spolu jeden velmi podobný rys co se týká diskuzí: Sebezahleděnost. Neumějí diskutovat, a od diskuze utíkají podobným způsobem: Obecnou frází. Ryunin ale na rozdíl od Marka, když už neví co říci, pouští do zkratovitých osobních injektiv typu "jsi magor" "už mě nezajímáš", nebo rozvine nějaké téma, které je na hony vzdálené původnímu tématu. Zjistil jsem velmi záhy, že nemá s ním žádnou cenu diskutovat, podobně jako s Jehovisty. Nejspíš již ani nerozlišuje na co "přišel" a co "vyčetl". Má za sebou x letou praxi v mezinárodních centrech, což je v jeho případě spíš na škodu, neboť to v debatách neopomene skromě zdůraznit na podporu svých obecných frází a svého důležitosti. Je neskutečně ješitný, neboť aby podpořil svůj význam, dříve nebo později vyjmenuje všechny známější či významější osoby, se kterými se setkal na poli duchovním či uměleckém. Diskuze vyhledává hlavně pro svoji vlastní potřebu, aby na základě inspirace napsal co nejvíce duchaplných esejů (nyní si z toho dokonce udělá knížku). Sám sebe vnímá jako cosi vyjímečného (což lze poznat z bohorovného tónu, s jakým hovoří s těmi, koho uznal na své duchovní úrovni - tj. MY a ti ostatní), ovšem jeho maskou je skromnost: Jsem jen obyčejný kluk, který učí obyčejné kluky a holky, a přitom píše knížku, ale hlavně - DĚLÁ praxi. Taže doporučuji, diskuzi s jehovistou v zenovém rouše - jen pokud již opravdu není co jiného dělat, či jako klasický studijní materiál.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 13:59

aquahead píše:
mao píše:
ryunin píše:

Trochu jsem již kdysi s Ryuninem diskutoval, nejmenuje se Vlasta Marek, ale asi to není shoda náhod, že jsi napsal poznámku o něčem, co jsem si taky již dřív uvědomil. Mají spolu jeden velmi podobný rys co se týká diskuzí: Sebezahleděnost. Neumějí diskutovat, a od diskuze utíkají podobným způsobem: Obecnou frází. Ryunin ale na rozdíl od Marka, když už neví co říci, pouští do zkratovitých osobních injektiv typu "jsi magor" "už mě nezajímáš", nebo rozvine nějaké téma, které je na hony vzdálené původnímu tématu. Zjistil jsem velmi záhy, že nemá s ním žádnou cenu diskutovat, podobně jako s Jehovisty. Nejspíš již ani nerozlišuje na co "přišel" a co "vyčetl". Má za sebou x letou praxi v mezinárodních centrech, což je v jeho případě spíš na škodu, neboť to v debatách neopomene skromě zdůraznit na podporu svých obecných frází a svého důležitosti. Je neskutečně ješitný, neboť aby podpořil svůj význam, dříve nebo později vyjmenuje všechny známější či významější osoby, se kterými se setkal na poli duchovním či uměleckém. Diskuze vyhledává hlavně pro svoji vlastní potřebu, aby na základě inspirace napsal co nejvíce duchaplných esejů (nyní si z toho dokonce udělá knížku). Sám sebe vnímá jako cosi vyjímečného (což lze poznat z bohorovného tónu, s jakým hovoří s těmi, koho uznal na své duchovní úrovni - tj. MY a ti ostatní), ovšem jeho maskou je skromnost: Jsem jen obyčejný kluk, který učí obyčejné kluky a holky, a přitom píše knížku, ale hlavně - DĚLÁ praxi. Taže doporučuji, diskuzi s jehovistou v zenovém rouše - jen pokud již opravdu není co jiného dělat, či jako klasický studijní materiál.

Naprosto souhlasim, je to presne jak rikas. Nikdo to nikdy nevystihl presneji.

jeste pripojuju vtip:

Sejdou se tri jogini a vytahujou se, jake duchovni urovne uz dosahli. Prvni jogin rika: Ja jsem uz rok nic nejedl ani nepil.
Druhy jogin rika: To nic neni, ja jsem uz nejedl ani nepil nic 10 let a navic mi k osviceni chybi jen posledni stupen.

Treti jogin rika: To nic neni! Ja uz jsem tri dny nehonil!!!
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

ještě dotaz

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 15:10

Ještě bych se zeptal, zda považujete fyzická cvičení jako padmasana za NEZBYTNÁ k hlubokému vhledu, vnoru či jak to nazvat?

Zdá se mi, že lidé jsou toho schopni i bez jógy, či jiných hlubokých fyzických příprav. Namátkou třeba Tomášovi, Krišnamurti a jistě i další o fyzickém cvičení, pozicích, fyziologických procesech vůbec nehovoří. Neznám jejich dílo úplně dopodrobna, ale na nic takového si nevzpomínám.

Za sebe věřím, že práce s tělem může napomoci prohloubit tyto stavy, ale je to spíš osobní záliba než nutnost. A taky akcentuju zdravotní stránku fyz. cvičení.

Roman
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 18:12

ukropcany píše:4ryunin - to je výborné, že to uznávaš, pretože aquahead to zjavne dobre vystihol...

...teraz ma napadá - nepripomína vám diskusia s ryuninom diskusie s Herr Polákom/Andromedou? Mne silne...

Pan Polák je další z velkých nepochopených duchů?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 20:00

cenzurovano autorem
Naposledy upravil ryunin dne čtv 26. kvě, 2005 18:34, celkově upraveno 1
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ryunin » úte 24. kvě, 2005 20:18

Cenzurovano autorem
Naposledy upravil ryunin dne čtv 26. kvě, 2005 18:45, celkově upraveno 1
ryunin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 22:32

ryunin píše:tak dobre, ted zase chvili vazne, ja jsem tento thread zacal, tak se tu taky rozloucim

Sel jsem se podivat na to, kdo je pan Polak alias Andromeda, cetl jsem jeho prispevek, jeho nabidku, jeho plan a reakce diskuteru na neho.

Tohle uz ale presahuje ramec duchovního zkoumání. To je čistě sociálně psychologická problematika.

Je to stejné, jako když někdo cizí přijde na vesnickou diskotéku. Když příliš provokuje, když je příliš jiný, když tančí po svém, nebo když se mu nelíbí hudba, kterou hrajou, tak místním opravdu začne být trnem v oku. Je to černá ovce. KOukejte se na něho, frajírek má italský džíny, frajírek nepije naše pivo, ale Jack Daniels, frajírek s náma netančí na písničky Kabátu...
Může to bejt naprosto pohodovej chlápek, kterej má čistý srdce, čistý úmysly, nepřišel se na diskotéku vytahovat, prostě se tu stavil - dav ho chce ukamenovat. Je prostě jiný. Vypadni odsud!

My si tady hrajeme na stupně dosažení osvícení, na jogu, na skromnost, na diskuzi, na to, co dělá "správnej týpek" a ty nám to kazíš. My si tady hrajeme a ty tu naši hru nežereš, tak sem nelez.

Samozřejmě je tu pár lidí, kteří se normálně, lidsky , otevřeně ptaj, co to je buddhismus, co to je osvícení, jak můžu meditovat. Jsou uplně otevření a na nic si nehrajou. ALe běda, když jim někdo řekne něco, co neschválila místní vesnická tlupa.

Tohle není žádný duchovní problém.

Já jsem si dovolil před dvanácti lety odletět do USA, cvičit tam pod vedením zenových mistrů - drzost, měl jsi zůstat u nás v Kocourkově.

Dovolil jsem si napsat diplomovou práci na téma buddhismus, práce prošla s úspěchem, já s úlevou dostudoval. Jaká drzost, psát diplomku po třech letech cvičení zazenu, to přece musel mít do osvícení ještě daleko...

Pak jsem si dovolil přejít ze školy Kwan Um do linie mistra Dogena. Jaká drzost, přece se má držet jedný linie a ne si libovolně přeskakovat.

Pak jsem si dovolil odejít z jednoho pražskýho dojo, protože místní mistr pořád mluvil o penězích, o politických čachrech uvnitř zenové asociace, jeho učení byla jen zástěrka. Když jsem si dovolil svobodně se bavit s jeho kolegou z Francie, začal křičet - tak jsem dal sbohem.

Každý ráno drze cvičím zazen a drze o sobě prohlašuju, že jsem ničeho nedosáhl a že mi to nevadí. Dál píšu eseje a dokonce hrozí, že vydám během několika let knihu. Je to strašná drzost, škoda že už nevládnou komunisti, ty by mi takový nápady vyhnali z hlavy. A proč už vůbec dávno žádnou knížku nevydávám? Je to drzost, měl bych ji přece vydat, když mi to poradil jeden kamarád a ten to se mnou jistě myslí dobře, taky mi poradil, jaký má mít kniha název.

Drze jsem si založil blog na Spirále a poté, co jsem tam dal asi dva nebo tři eseje, někdo mě požádal, ať přidám další, já to drze a nafoukaně udělal. Pak se mnou někdo chtěl diskutovat, ale já místo abych poslušně diskutoval s každým, komu se zrovna zamane diskutovat, jsem občas diskuzi ukončil slovy jako Venku je hezky nebo Zeď přede mnou na to nemá názor... drze jsem utekl od diskue, je přece mojí povinností snažit se diskutovat do umdlení...

Pak jsem si všiml na těchto stránkách človíčka, který se tu zastával čínských komunistů, kteří - což mu připadá v pořádku - masakrovali stovky nevinných tibetských mnichů. To jsem si řekl, je možný, že tenhle člověk, kterej podporuje komunistickej režim v Číně tu má vůbec nějakou popularitu? Drze jsem mu napsal svůj názor načež se na mě pár lidí vrhlo - co si to dovoluješ kritizovat našeho kamaráda, kterej tak hezky cvičí s motykou? Hlavně jestli necvičí se samopalem.

Taky jsem si všiml, že tu je jeden dlouhatánskej thread na téma jistýho mistra, kterej dělá něco, co lidem podřízenýco typu moc nevoní, je nějakej neprověřenej, nevíme, kde mu kdo kdy dal certifikát, co má co vůbec někoho učit? Několik lidí mu tu podsouvá bůhvíjaký prohřešky. A přitom sami bůhví, kdy komu jak ublížili a co vůbec dělaj ve svým životě...

Je to pořád stejná písnička. A Andromeda, kterýho jsem dosud vůbec neznal, naprosto neutrálně, slušně, inteligentně tady něco nabídl, v rámci možností vysvětlil, načež místní burani se
na něho okamžitě vrhli: Co to je? Jak si to vůbec představujete? Jedna manipulace za druhou, snaha vytlačit neznámýho brouka ven z kruhu.

Tak jo. To stačilo. Mějte se tu pěkně. Ti z vás, kteří se uprímně zajímali o zen, najdou moje eseje na Spirále. Koho zajímá, kde v Praze může cvičit zazen pod vedením člověka, kterej si na nic nehraje a můžete se na něho spolehnout, pošlete soukromou zprávu.

Ryunin

Tak teď teda taky vážně: Ale může to být i jinak, bejby.

Von když přijde někam frajírek, ani se nepředstaví a hned vystrkuje pinďoura aby si ho poměřil, a přitom řve, že ho má nej... může místo měření taky klidně schytat jednu zleva zprava.

No tak mazej na tu svou Spirálu a nezapomeń se přebalit. Tady Ti prostě nikdo, velkej nepochopenej duchu, za těch pár šaškáren, co jsi tu předved, tleskat nebude. Asi jsi nekáp do té pravé cenové skupiny, měl sis vybrat nějakej filozofickej server, nebo spíš jehovistickou diskotéku. :arrow:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » úte 24. kvě, 2005 23:35

ryunin píše:
ukropcany píše:4ryunin - už som to sem písal, ale neva, opakovanie matka múdrosti - keď Ti niekto povie, že si kôň, nič si z toho nerob. Ak Ti to povie niekto ďalší, zamysli sa nad tým. A ak to počuješ opäť, kukni do zrkadla... Tak sa doňho kukni a prestaň vyplakávať. Chovaj sa ako chlap :evil:

kdyz ti jeden tupej clovek rekne, ze jsi kun, nic si z toho nedelej, kdyz ti to povi dalsi tupej clovek, zamysli se nad tim - kdyz zijes v komunistickym rezimu a vsichni ti rikaj, ze bys udelal lip, kdybys vstoupil do strany, mel by ses nad tim zamyslet a kdyz te pak zavrou, protoze jsi protistatni zivel, mel bys uznat svou chybu a nefnukat

s tou tvou filozofii by se dal zalozit novy fasisticky rezim

Ryunine,

Já jsem zde zcela stejný host jako jsi Ty (a dokonce kratší dobu) nebo jako je kdokoliv jiný. Tento web je volně přístupný jakémukoliv názoru, vyznání, moudrosti či omylu, není to žádný uzavřený klub známých, ani venkovská diskotéka. Za týden tyto texty může číst někdo jiný a někdo jiný za měsíc. Možná ses ale jen trochu spletl, anebo jak se říká, ráno je moudřejší večera :-)

Je zřejmé, že určitý styl hovoru / jednání vůči druhým nemusí mít vždy úspěch, ale i to se lze naučit, takže nelámej nad sebou hůl, pokud nejsi původem z města...

Díky za zajímavé sdílení a ať se tedy daří jinde.
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 24. kvě, 2005 23:48

ryunin píše:
ukropcany píše:4ryunin - už som to sem písal, ale neva, opakovanie matka múdrosti - keď Ti niekto povie, že si kôň, nič si z toho nerob. Ak Ti to povie niekto ďalší, zamysli sa nad tým. A ak to počuješ opäť, kukni do zrkadla... Tak sa doňho kukni a prestaň vyplakávať. Chovaj sa ako chlap :evil:

kdyz ti jeden tupej clovek rekne, ze jsi kun, nic si z toho nedelej, kdyz ti to povi dalsi tupej clovek, zamysli se nad tim - kdyz zijes v komunistickym rezimu a vsichni ti rikaj, ze bys udelal lip, kdybys vstoupil do strany, mel by ses nad tim zamyslet a kdyz te pak zavrou, protoze jsi protistatni zivel, mel bys uznat svou chybu a nefnukat

s tou tvou filozofii by se dal zalozit novy fasisticky rezim

Ryunine, myslel jsi "fasisticky" nebo "fašistický" ? Těžko říct, když ti nefunguje diakritika...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 25. kvě, 2005 0:23

ryunin píše:
aquahead píše:
mao píše:
ryunin píše:

Naprosto souhlasim, je to presne jak rikas. Nikdo to nikdy nevystihl presneji.

jeste pripojuju vtip:

Sejdou se tri jogini a vytahujou se, jake duchovni urovne uz dosahli. Prvni jogin rika: Ja jsem uz rok nic nejedl ani nepil.
Druhy jogin rika: To nic neni, ja jsem uz nejedl ani nepil nic 10 let a navic mi k osviceni chybi jen posledni stupen.

Treti jogin rika: To nic neni! Ja uz jsem tri dny nehonil!!!

Ryunin možná záměrně vypustil pointu tohoto vtipu: "©el kolem zen-buddhista, koukal na jógíny a honil si ho."
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj