posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod levakbob » stř 23. úno, 2011 8:12

[quote="Gino"]K tématu: co to vlastně podle vás je sypání a chemie? Je pro vás "sypač" i ten, který pije proteinové, či jiné koktejly, užívá přípravky na spalování tuků a nějaké aminokyseliny? Pokud ano, tak proč?[/quote]

Pro mě není poživatel gainerů a proteinů sypač. Je to někdo, kdo nemá reálnou šanci svůj brutální trénink ujíst/užrat (teď neposuzuju mladý kluky, co si v posilovně daj 3 cviky na biceps a pak se v šatně ládujou mutanthypermassgainerem v domění, že jim to nějak pomůže, ale pravý bodybuildery). Pokud už mám nějakou svalovinu, pro její další rozvoj po náročným tréninku potřebuju doplnit "tunu" proteinů a AMK a dalších látek, které bych do sebe normálním jídlem neměl šanci dostat, které mi pomůžou jak podpořit růst, tak i, což považuju za důležitější, urychlit regeneraci ta, abych mohl stejný/druhý/další den do té posilovny znovu, pokud to vyžaduje tréninkový plán a měl bych na cvičení dostatek energie. Narozdíl třeba od syntholu a podobných chemických sraček, jsou proteiny a gainery samy o sobě "k ničemu", pokud k tomu člověk není ochoten svoje tělo připravit náročným tréninkem...
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » stř 23. úno, 2011 13:02

Pro mě tito také nejsou sypači. Já za sypače považuji uživatele AS, jenže mezi veřejností je sypač spíše ten, co si po tréninku vypije gainer, nebo proteiňák, či si před tréninkem dá něco na povzbuzení (creatin, kofein, taurin etc.)... tomu právě osobně nerozumím a přijde mi to celkem krátkozraké.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 23. úno, 2011 13:18

Gino: ani nemluv, zrovna kvuli creatinu me uz jednou malem i zavreli. :D
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 23. úno, 2011 13:30

Gino píše:Pro mě tito také nejsou sypači. Já za sypače považuji uživatele AS, jenže mezi veřejností je sypač spíše ten, co si po tréninku vypije gainer, nebo proteiňák, či si před tréninkem dá něco na povzbuzení (creatin, kofein, taurin etc.)... tomu právě osobně nerozumím a přijde mi to celkem krátkozraké.

kedze sa ratam za verejnost, musim povedat, ze AS beriem ako mnohonasobne vacsie zlo, nez proteinove a ine koktejly, mozno si robil prieskum na nejakej divnej vzorke verejnosti :D

sam za seba hovorim: keby som si po treningu dal gainer, alebo proteinovy koktejl, mal by som pocit, ze som ojebal sam seba. nehovoriac o povzbudeni pred cvicenim, ved kurva staci zacat cvicit a telo sa zapne samo, alebo???

samozrejme, nezivim sa svojim telom, cvicim pre zdravie a preto,lebo ma to bavi. chapem, ze ked niekto musi makat pre zivobytie, alebo je fanatik, tak ho system ponuky a dopytu prinuti "sypat" minimalne tie legalne a relativne neskodne veci.

zaujimal by ma nazor pm, ukropa... a specialne sa tesim na avizovany clanok od luena, ako to fici u profikov :!:
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 23. úno, 2011 16:07

ved kurva staci zacat cvicit a telo sa zapne samo, alebo???

No..keby to stačilo, nigdo by neměl potřebu to do sebe cpat. Nicméně za sebe možu říct(napsat) že sem nigdy nepocítil extra rozdíl ve výkonnosti s gainerama, proteiňákama, aminama, creatinem & spol nebo bez nich. Jedinó vyjímkó byl super creatin od Bolida a samozřejmě primobolan depot (ale to už nésme u doplňků, ale v sekci AS)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tomas123 » stř 23. úno, 2011 16:29

sam za seba hovorim: keby som si po treningu dal gainer, alebo proteinovy koktejl, mal by som pocit, ze som ojebal sam seba.

V com by si sa ojebal ked gainer a protein sluzia iba ako doplnok aby si mal dostatok sacharidov a bielkovin :roll: ? Taketo nazory som uz pocul a hovoria ich ludia co ani nevedia naco to sluzi. Gainer ani protein NIJAKO nezvysuju vykonnost.
tomas123
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » stř 23. úno, 2011 16:30

cohen píše:mozno si robil prieskum na nejakej divnej vzorke verejnosti :D

Něrobil jsem přirozeně nic, vycházím ze slangu běžných lidí - o AS se normálně totiž vůbec nemluví. když už se mluví o sypání, tak o gaineru, proteinu, creatinu atp.

cohen píše:keby som si po treningu dal gainer, alebo proteinovy koktejl, mal by som pocit, ze som ojebal sam seba. nehovoriac o povzbudeni pred cvicenim

to je samozřejmě tvůj přístup, ale z mého pohledu je až příliš krátkozraký - proč odmítat něco, co mi může pomoci, co není ilegální a neublíží mi to? Spíš mi ublíží sežrat kilo hovězího k večeři, nebo do sebe cpát spoustu jiného jídla, jehož bílkoviny jsou třeba těžce stravitelné/využitelné, než si dát bílkovinový drink, který je na to připraven a nezatíží tělo.

cohen píše:samozrejme, nezivim sa svojim telom, cvicim pre zdravie a preto,lebo ma to bavi. chapem, ze ked niekto musi makat pre zivobytie, alebo je fanatik, tak ho system ponuky a dopytu prinuti "sypat"

Nevím co je na tom fanatického, někomu to může pomoci přibrat pár kil svalové hmoty a být zdravější, někomu to pomáhá rychleji regenerovat, protože aktivně sportuje (nermusí to VŮBEC být profesionál)...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 23. úno, 2011 19:10

ukropcany píše:EDIT - je tu ešte jedna vážna vec - kopa ľudí, čo papá dobroty si neuvedomuje, že ich kostra je postavená na určitú hmotnosť a keď sú o 20-30 kilo ťažší a ich kostre to nikto nepovedal, tak majú veľmi, ale ozaj veľmi často problémy s rôznymi zlomeninami - to sú tie polámané holene po kopoch do krytu... polámané záprstné kosti na rukách apod...

Tohle zarámovat.
Sval se s doplňkama vypapá rychle. Ale ten ke kosti něco váže. A tam už takový progres není.
No a regenerace. Já jsem pro přirozenou. Ona totiž ta urychlovaná tě pak dokáže pořádně přibrzdit.
Jinak jsem zkoušel před dvaceti lety protejňák a:
- moc to nechutnalo
- prděl jsem z toho jak starej dědek
- stálo to jak dvacet dobrejch večeří.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 27. úno, 2011 11:47

A tady máme dva světový MMA šampiony:

BJ Penn:
http://www.youtube.com/watch?v=IGFi7WPOvTU&feature=channel

GSP:
http://www.youtube.com/watch?v=hKmQ7euQ6do&feature=related

A tady Finský diskař:
http://www.youtube.com/watch?v=sGMuTk-PRsM

Kolegové nedejte na totální jednostranný blbosti ehm, ehm teda marketingový článečky co vědí o posilovně a posilování prdlajs.....

Co nedokážou předat a přenést ze spodku ramena, prsa a ruka až do úderu to v úderu nebude.
Víc později.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 28. úno, 2011 11:27

Goju Ryu, poslovacky, pred 2. svetovou valkou, parada

http://www.youtube.com/watch?v=RU3SX2ZfTUA
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 14:12

Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 02. bře, 2011 15:22

vcera som bol pozriet u pm v telocvicni, siel som tam s tym, ze pokecame, zacvicime s kettlami, poradi mi s mojimi neohybnymi clenkami...

vojdem dnu a co nevidim! novucicke nablyskane stroje a lavicky, jeho studenti benchovali odusu... potom dorazil aj luen, dal si tiez par serii, fakt som cumel jak puk.

ale kettlebelly tam boli tiez. polystyrenove....
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 02. bře, 2011 15:27

cohen: Tak to je zvláštní, že co jsemtam byl na návštěvě minulý týden, držel jsemv ruce kettle, který rozhodně polystyrenovej nebyl :wink:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 02. bře, 2011 15:34

vrozkrokkop: ale no taaak, nekaz srandu :D :D :D

pm: este raz vdaka za skvele rady a tipy, bolo mi potesenim a statnym sviatkom :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » stř 02. bře, 2011 15:43

cohen: Jak tě neznám, nedošlo mi to a měl jsem za to, že to mysíš vážně :roll: :lol:
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 02. bře, 2011 17:10

cohen píše:vcera som bol pozriet u pm v telocvicni, siel som tam s tym, ze pokecame, zacvicime s kettlami, poradi mi s mojimi neohybnymi clenkami...

vojdem dnu a co nevidim! novucicke nablyskane stroje a lavicky, jeho studenti benchovali odusu... potom dorazil aj luen, dal si tiez par serii, fakt som cumel jak puk.

:lol: :lol: :lol: Tak to tady prasklo, je to hlavne o pristrojich a ketly jsou jen jako modni interierovej doplnek :wink:

Mimochodem, fajn pokec a doufam, ze se uvidime na nejakem dalsim volume :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. bře, 2011 19:07

cohen píše:vcera som bol pozriet u pm v telocvicni, siel som tam s tym, ze pokecame, zacvicime s kettlami, poradi mi s mojimi neohybnymi clenkami...

:lol:
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 02. bře, 2011 19:08

cohen píše:pm: este raz vdaka za skvele rady a tipy, bolo mi potesenim a statnym sviatkom :D

poteseni je na me strane. hlavne koukej cvicit to co jsem Ti ukazoval ju, pravidelne, a pak mi dej vedet, jak to facha ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 03. bře, 2011 13:16

cohen píše:
Gino píše: K tématu: co to vlastně podle vás je sypání a chemie? Je pro vás "sypač" i ten, který pije proteinové, či jiné koktejly, užívá přípravky na spalování tuků a nějaké aminokyseliny? Pokud ano, tak proč?

Pre mna ano. A preco? Pretoze je to barlicka, ktoru nie je nutne pouzivat, ale "sportovci" ju praktizuju z cirej pohodlnosti a neochoty "trpiet". Proste len menej ucinna chemia a doping. Chcel by som vidiet ich vykony, keby vysadili aj tuto formu pomoci organizmu.

cohen:protein a legální doplnky jsou sypání?????Jsou pohodlnost??Doping????WTF????Takovej názor je úplně very maxi out.

Můžeš sem napsat jak dlouho a s jakýma váhama cvičíš?
Organizmus zhuntuješ tak že nebudeš regenerovat, a doplnky výživy regeneraci podporujou a vylepšujou.
Jiná věc je ládovat do sebe proteiny horem dolem a tím přetěžovat organizmus, přemíra proteinů je opravdu špatná ale to i přemíra vitamínu c.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. bře, 2011 9:20

runar: mozno je moj nazor uplne out, old school a zastaraly, ale je moj a mam nan narok, tak isto, ako ty mas narok na svoj. vobec sa nehadam, fakt, papaj co len chces :wink:

posilujem v podstate cely zivot :) s vlastnou vahou, kettlami a leziem (v najlepsej forme som vyliezol 7 na umelej stene a 6- na skale). dalej bicyklujem, beham (devin - bratislava za 0:55 a nejake tie sekundy), lyzujem...

pm: neboj, ja som co sa tyka cvicenia velky poctivec :D

luen: jasne, ked budem najblizsie v prahe, budem sa snazit ukazat sa.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj