posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Gino » pát 04. bře, 2011 9:35

cohen píše:runar: mozno je moj nazor uplne out, old school a zastaraly, ale je moj a mam nan narok, tak isto, ako ty mas narok na svoj. vobec sa nehadam, fakt, papaj co len chces :wink:

No to ti přece RUNAR nebere, tak klid a nohy v teple.
Navíc, trpět zatvrzele nějakým názorem, nepodloženým vlastní zkušeností a nenechat si poradit je taky hloupost. Třeby by se ti výkony zvedly ke tvé radosti, nebo by ses cítil ještě lépe, než se cítíš. Ale to už není na diskuzi, ale na zkušenost.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. bře, 2011 10:32

gino: nohy v suchu a teple - to je moje :wink:

ale myslim, ze co sa tyka legalneho sypania, dam na nazor ucropa a hellasa, pretoze su pre mna doveryhodnejsi zdroj ako runar.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 04. bře, 2011 11:00

cohen - důvěryhodnější zdroje proč, protože jejich názory víceméně korespondují s tím, co píšeš ty a nemusíš se tedy nad ničím dalším zamýšlet?

Jestli to je třeba kvuli sportovnímu úspěchu, nebo výkonnosti, tak tě mohu ujistit, že profíci doplňky hojně užívají a třeba Lukáš Konečný se o nich často zmiňuje a není to jen kvůli marketingu :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 04. bře, 2011 11:16

cohen: tak já ti pomůžu, napsal si tohle:
cohen píše:okrem toho mame asi rozdielny nazor na typy sily - mam 84 kg, na bench (ktory necvicim, lebo v nom nevidim zmysel) dam max 80 kg... ale chcel by som vidiet hoc ktoreho z tych nabuchanych, prakticky v posilovni zijucich typkov, ako vylezu na lezeckej stene, alebo skale to, co ja... :wink:

samozrejme, kazdy svojim posilovanim sledujeme nieco ine - niekto chce byt skrina, ja chcem byt vsestranne zdatny. :idea:

Tohle je je pro mě esence kritiky z naprostý neznalosti.
Když nedáš ani svoji váhu na bench pak se nedivím že máš názory jaký máš a že se ti líbí to co tu razí pm, že když někdo bude mávat lehkýma ketlíkama tak bude mít super funkční sílu, NEBUDE, je to blbost.
Řeknu ti jedno tajemství atleti a hlavně vrhači, diskaři, koulaři, oštěpaři, kladiváři, cvičí tak jak tu píšu a proč? Protože musej mít silnej vršek i spodek, jinak by nedohodili ani za malý vápno.
Když se koukneš na videjka co jsem posílal tak tam jsou oštěpaři co jsou ŠTÍHLÝ a daj na bench 190-200kg. Tomu říkám všestranná zdatnost.
Nezvednout ani svou váhu není všestranná zdatnost ale dost jednostranná, stejně jako tvoje názory jsou jednostranné a podle toho co od tebe čtu i případný střet by byl jednostranný.
Nic proti tobě osobně, neznám tě, každej ať si cvičí a myslí co chce, jen já neříkám lehkým cvičením posilování ale rehabilitační cvičení.....to je možná důvod proč si nerozumíme.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 04. bře, 2011 11:33

Však já vám neberu že na kopec vyběhnete rycheji, a dávám vám za pravdu že vytrvalost a kondice je podstatná.
A světe div se, klasický bu na kondici dbali hodně a hodně.....to co jsme dřív cvičili na Karate bych dneska nedal ani omlyem.

Ono mít v zásobě JEN pár bomb je fajn ale často naprosto nedostačující, protože bomby za chvilku dojdou, out of amo = game over.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pát 04. bře, 2011 12:34

runar: naposledy som daval maximalku na bench niekedy... no... pred 10 rokmi a dal som tych 80 kg, kedze som to odvtedy nerobil, netrufol som si odhadnut, kolko dam teraz... ale ani ma to nejako netankuje, fakt :D

ak si niekedy liezol, tak urcite vies, ake je to narocne na fyzicku, ako na teba posobi gravitacia, "moral" atd... a ze sucastou lezeckeho treningu je zhybovanie s vlastnou vahou, zaveseny len za konceky prstov :)

inac pre zaujimavost, u pm som si v utorok vyskusal prvy krat v zivote splh na lane bez prirazu, sice som to dal, ale smykalo to jak svina... som dost z formy, no... :oops:

nie som ziadny genialny atlet, vobec na to nemam fyzicke predpoklady a fondy, som nachylny na zranenia - a preto sa snazim cvicit tak, aby som mohol cvicit aj o 20 rokov.

nemyslim si, ze sa vsestranna zdatnost meria tym, kolko zdvihne clovek na bench, to si snad ani nemohol mysliet vazne. a porovnavat spickovych atletov, ktori nerobia nic ine, so supportom jak svina, so mnou? si ma fakt rozosmial :D :D :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. bře, 2011 12:35

ad "mavani lehkyma ketlikama": military pressum jednoruc s polovinou vlastni vahy nebo drepum na jedne noze s x kg, nebo shybum s y kg, tomu bych "rehabilitacni cviceni" nerikal. pm vsak razi (plus minus) kontinuitu:

- (p)rehabilitace
- stabilita (hluboky vnitrni stabilizacni system)/mobilita (kotniky, kycle, hrudni pater... )
- vytrvalostni sila
- maximalni sila
- vybusna sila

o to go, aneb kdyz clovek neni s to udelat drep jen tak, proc ho delat se zatezi nebo ve vyskoku; kdyz ma clovek mobilitu ramen a hrudni patere v p*deli, proc delat military pressy se zatezi nebo kliky s tlesknutim apod. nemyslim ze se v tom neshodneme.

pm tu navic opakovane psal o nutnosti nacviku max sily, horizontalnich pressech apod., tak mi please nevkladat do prstu co nevytukaly. tolik "k tomu co tu razi pm".

osobne nejsem proti proteinum, kreatinu, omega-3 a dalsim doplnkum, kazdopadne - prvni resit ty dulezite veci (tj. stravu a regeneraci obecne), pak teprve "doplnky". kazdopadne v jejich kvalite se nevyznam, takze prenechavam v teto veci slovo povolanejsim - Runarovi, marcelovi a dalsim.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. bře, 2011 12:42

jinak cohen je rozhodne atlet nejen od pohledu, osobne povazuju lezeni za jednu z top aktivit, ktere se clovek muze venovat, a to nerikam jen proto, ze se v hodne veci shodneme a ze jsme kamaradi.

jinak znate kluci

http://www.tacticalstrengthchallenge.com/

to mi prijde jako dobre meritko; az se vic kluku od nas nauci snatche, dame to ve skole, a prizveme i kamarady zajemce z rad verejnosti

zdar a silu vsem, co makaj, at uz jakkoliv!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 04. bře, 2011 14:17

Moje trenérka Juda, Anička, říká, že bench je na prd ukazatel fyzických dispozic a jedním dobrým fíglem se dá zaškrtit týpek co dává na bench aj 150 kilo. Furt mi to dokazuje a já jí věřím :D

Já osobně jsem rád za svoje 15 kilový kotoučky na každé straně, za military press s 12 kilovým kettlebellem a svoje chabé 3 TGU co dám :)

Nicméně netrénuju na sprint, vrh, skok, dálkový běh atd. Chválně zápasím s těžšíma klukama než já viz. ten 115 kilový chlapík z posledního semináře (Dr. Glock nebo NAIA budou vědět) abych si užil nějakou tu srandu.

Radši vyměním 150 kilo na bench za nehorázný skills na zemi a byl schopnej být i v pozdním věku čilej jako třeba Fabio Santos

http://www.youtube.com/watch?v=SFnnoBncArw&feature=player_embedded#at=307
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. bře, 2011 14:31

NOKT - zapasnicke systemy byly vzdy extra trida v metodice posilovani, samozrejme nejen.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 04. bře, 2011 14:33

NOKT:
ale o tom tu přeci není řeč, bavíme se tady o posilování a ne o bench vs bjj.
Mrkni třeba na Fernanda, ten je namakanej, bejčí v posilovně.....proč stavět věci to pozice x vs y a ne x je dobrej doplněk k y, o tom je tady řeč o posilování jako doplňku k tréninku bu/bs.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 04. bře, 2011 14:41

RUNAR píše:NOKT:
ale o tom tu přeci není řeč, bavíme se tady o posilování a ne o bench vs bjj.
Mrkni třeba na Fernanda, ten je namakanej, bejčí v posilovně.....proč stavět věci to pozice x vs y a ne x je dobrej doplněk k y, o tom je tady řeč o posilování jako doplňku k tréninku bu/bs.

Nechtěl jsem aby to tak vyznělo. Chtěl jsem jen říct, že nějak nevidím podstatu zvedat obrovský váhy a brát to jako ukazatel fyzické dovednosti, když právě v bu/bs je plno dalších věcí co musíš umět, brát v potaz a najít v tom všem balanc.

K tomu stavění do opozice. Mě velmi připadá, že se tu hodně staví věci do opozice. Do opozice s výkonem profesionálního atleta co na to má čas. Kolik tu je profesionálních atletů/fighterů?

Hele já třeba Fernanda neznám abych pravdu řekl. Třeba bejčí v posilovně aby dobře vypadal. Nemám mu to za zlé. Taky bych chtěl vypadat jak on :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 04. bře, 2011 14:44

pm píše:NOKT - zapasnicke systemy byly vzdy extra trida v metodice posilovani, samozrejme nejen.

Tož proč ne, ale nějak si nejsem jistý s těma váhama okolo 150+ kilo co tu padly.
Chtělo by to nějakýho echt zápasníka. Svým názorem z Juda nemůžu sloužit, když tam mám malý smrkáče :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 04. bře, 2011 14:53

myslel jsem posilovani s vlastni vahou a se souperem :-) muj system btw. cerpa hodne moc z old school zapasnickejch cviku - ergo kupr. most a jeho varianty
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 04. bře, 2011 15:03

pm píše:myslel jsem posilovani s vlastni vahou a se souperem :-) muj system btw. cerpa hodne moc z old school zapasnickejch cviku - ergo kupr. most a jeho varianty

Jo takto. Já to beru jako samozřejmost v rámci tréninku. Málo kdo má v gymu velkou činku :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 04. bře, 2011 16:07

for. Runar

Ty máš ještě pořád na to sílu :lol: . Jen bych chtěl podotknout, že fyzicky dobře je na tom pouze ten, kdo zvedne na bench svojí váhu + 10 procent. Jinak musím s tebou souhlasit, že bench je ukazatelem fyzických schopnotí, stejně jako kliky,leh sedy, shyby, šlph bez přírazu, běch na 3000 m. Bench je jeden z mála cviků s velkou činkou, kterým testují fyzickou zdatnost specielní jednotky.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubus » pát 04. bře, 2011 21:41

will píše:
Jen bych chtěl podotknout, že fyzicky dobře je na tom pouze ten, kdo zvedne na bench svojí váhu + 10 procent. Jinak musím s tebou souhlasit, že bench je ukazatelem fyzických schopnotí, stejně jako kliky,leh sedy, shyby, šlph bez přírazu, běch na 3000 m.

Nechci ti kazit iluzi, jednou už sem to tu psal a napíšu to znovu, když sme měli firmu, dělal u nás kulturista, na pohled docela nabouchanej, na bench zvedal +- 150 kg, když se nosily skříně, tak to co moje malá, hubená maminka vzala do teplejch a šla, tak on s tím měl docela solidní problémy.

Stejně tak ty kliky, u nás cvičí jeden chlapík, váží asi 140 kg, dá necelejch 20 kliků, a myslím, že i když já jich dám víc, tak při svých 80 kg mít na zádech dalších 60, tak nedám ani 10, možná spíš ani 5.
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fakt » pát 04. bře, 2011 22:05

Kubus píše:Nechci ti kazit iluzi, jednou už sem to tu psal a napíšu to znovu, když sme měli firmu, dělal u nás kulturista, na pohled docela nabouchanej, na bench zvedal +- 150 kg, když se nosily skříně, tak to co moje malá, hubená maminka vzala do teplejch a šla, tak on s tím měl docela solidní problémy.

Čau Kubus
Úplně neosobně a pohodově:
- kulturistiku tady nikdo neobhajuje
- bench taky nemusím, ale občas dělám (má svůj význam stejně jako spousta dalších cviků)
- ono známé svojí váhu + 10kg musí dát u zásahovek i vytrvalec
- byl zmíněn šplh bez přírazu - tam berou třeba taky kozy (stejně jako u dalších cviků)
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 04. bře, 2011 23:24

NOKT píše:
pm píše:NOKT - zapasnicke systemy byly vzdy extra trida v metodice posilovani, samozrejme nejen.

Tož proč ne, ale nějak si nejsem jistý s těma váhama okolo 150+ kilo co tu padly.
Chtělo by to nějakýho echt zápasníka. Svým názorem z Juda nemůžu sloužit, když tam mám malý smrkáče :D

k metodice:

- ja si myslim, ze je to pravdepodobnejsi nez u strikerskych stylu. Zapas ma zastoupeni snad ve vsech starovekejch kulturach (v ruznejch formach) ... konecne, jeden mozna nejstarsi zapis o duelech na mezinarodni urovni v Asii, mame prave ze zapasu mezi Mongolama (z vnitrniho Mongolska, Tuvijcema a Cinanama. Nemluve o Recku, Mezopotamii, Turecku, Indii, Africe ... atd

- je treba brat v potaz to, ze drivejc byla potiz s chranicema. Strikeri tenkrate udelali tolik vymen za zivot, co dnes "beznej" striker (treba boxer) za jeden rok. On si to muze dovolit v plnem kontaktu a s plnym nasazenim. Takovej trenal pred napr. 1500 lety asi nebyl dost dobre moznej. Navic, prerazit nekomu celist v te dobe byla hola poprava. Kdezto zapasit s plnym nasazenim, pod permanentnim tlakem, nebyl na nacechranem piskovisti zadnej velkej problem.

k posilovani:

- napr. zamky (predchudce kb), kruhy, hrazda, velka cinka ...atd, jsou staroveke (a mozna starsi) nastroje na posilovani a ta metodika je vlastne (nebo dalo by se rici) nejdele praktikovana, overena a rozvijena.

- treba muj deda delal leta letouci zapas (otec take) a ja zacinal judem. Pro zapasnika je strasne dulezita vec - silnej uchop - a obecne velka hybnost zapesti a bla, bla, bla. Pokud napr. posilujete s necim, co ma k uchopu vychylene teziste a nebo se o rovnovahu cinky (kterou drzite "uchem" nahoru) musite strasne snazit,... Verte nebo ne, takovej uchop si na aparatu, kde vam jezdi vaha jen v prednastavenem smeru, proste nenacvicite. Pro nacvik se zbranema je to vlastne obdobne...

Vsechno chce svoje a je dobre vedet na kterej hrnec vam pasuje ta vase prdel :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubus » sob 05. bře, 2011 0:06

to fakt:

Na tom se víceméně shodneme, spíš sem chtěl poukázat na to, co psal, will, konkrétně na to ,,pouze ten, kdo dá..." že to nemusí být pravda.

Ono z mé vlastní zkušenosti, to co necvičíš, tak ti prostě najednou z fleku jen tak nejde, pokud někdo nikdy, nebo hodně dlouho necvičil např. bench (když už se o tom bavíme) tak prostě hned nedá nějakou váhu, samozřejmně stačí párkrát to vzít do ruky, tělo si zvykne na tu konkrétní zátěž a de to.

Hlavně sem chtěl poukázat na konkrétní měření kdo na tom jak je, to že někdo něco najednou nedá neznamená, že na tom není fyzicky dobře. Inu každej cvičíme něco jinýho a v tom sme dobří a kdyby sme cvičili všichni to stejný, tak by nás to nejspíš ani nebavilo, pač kolik lidí, tolik chutí.
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj