Nazdar všichni
Máme tu zimní období, sníh, bláto, vánoce a jiné zimní fenomény, které běhaní ztěžují. Jaké jsou vaše zkušenosti s běháním ve sněhu? Jak se oblékáte a jaký obouváte hardware? Do kolika stupňů jste svolní k této aktivitě?
Moderátor: PC
ukropcany píše:Na snehu som behal len asi 3x v živote, dal som si na to goretexové New balancky, ale sú tak šílene tvrdé, že sa v tom proste nedá behať... inak pokiaľ bežíš pomaly (povedzme okolo 10 kmh), tak by som si beh po svinčíku dokonca dovolil označiť za bezpečnejší ako chôdzu...
Gowery píše:S tou zimou bych to viděl i líp. Do cca -5° běhám v termotriku (nejlehčí merino od Devoldu) a softshelce. A i to mi občas příjde zbytečně hodně. Ale tu čepici a rukavice to určitě chce. Periferie chladnou rychle, obvzlášť ve větru.
mysmys píše:Behani v zime venku, neni u me vubec o rychlosti - to se moc neda, nizsi tempo a spis nejake ty kilometry. Boli me z toho vic zadek a nohy, nez kdyz snih neni. Kratsi kroky a pres pusu satek nebo lyzarskou kuklu, je-li pod nulou.
Jinak bezeckej pas ve fitku take neni k zahozeni. Oblekam se tak, abych kdyz vyjdu, tak jsem pocitoval trochu zimu, ono se to pak pri behu srovna a je to akorat - nahore vic slabsich vrstev, na hlave, lehkou cepici na bezky a celovku, na rukou lehke rukavice. Beham ve vyteplenejch elastakach na bezky. Na nohach se mi osvedcily boty do terenu - se vzorkem na podrazce, vetsinou byvaji odolnejsi vuci vode, vlhkosti - trailove boty. V kazdem bezeckem foru nebo v internetovejch bezeckejch obchodech se da toho dost docist. Ja treba cerpam tady: http://www.beh.sportsite.cz/
Priznam se, ze me nekdy pri zimnim behu pobolivaji kolena ze zimy. Cyklisti maji nejake tepelne navleky na kolena. Mate s tim nekdo pri behu zkusenosti?
mysmys píše:Priznam se, ze me nekdy pri zimnim behu pobolivaji kolena ze zimy. Cyklisti maji nejake tepelne navleky na kolena. Mate s tim nekdo pri behu zkusenosti?
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků