Lotusový květ

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Lotusový květ

Příspěvekod Fipkus » pon 14. lis, 2011 21:46

Zdravím,
hledám někoho, kdo by mi byl ochotný doporučit dobré cviky na procvičení třísel, stehen, kotníků a kolen, abych byl schopný dostat se do pozice plného lotusového květu.

Mým problémem je, že nepřekřížím ani nohy.. Pokud procvičuji tak, že položím jeden kotník na stehno druhé nohy a tlačím na koleno, dostanu ho přibližně 5cm nad zem, níž ne. S tím nejsem vůbec spokojený, tudíž bych rád dostal nějaké rady, jak to lépe procvičovat.

Přikládám obrázek, jak by měl tento sed nakonec vypadat, aby někdo nebyl dezinformován.

Obrázek

Děkuji za případné rady,
Fipkus.
Fipkus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Lotusový květ

Příspěvekod Josman » stř 16. lis, 2011 19:24

Fipkus píše:Zdravím,
hledám někoho, kdo by mi byl ochotný doporučit dobré cviky na procvičení třísel, stehen, kotníků a kolen, abych byl schopný dostat se do pozice plného lotusového květu.

Mým problémem je, že nepřekřížím ani nohy.. Pokud procvičuji tak, že položím jeden kotník na stehno druhé nohy a tlačím na koleno, dostanu ho přibližně 5cm nad zem, níž ne. S tím nejsem vůbec spokojený, tudíž bych rád dostal nějaké rady, jak to lépe procvičovat.

Přikládám obrázek, jak by měl tento sed nakonec vypadat, aby někdo nebyl dezinformován.

Obrázek

Děkuji za případné rady,
Fipkus.

Pokud nemáš v dosahu dobrého trenéra doporučuju mrknout na net, dobré cviky na procvičení celého těla najdeš třeba tady:
http://video.yandex.ru/users/olegantnyj/view/415/#
Jedná se o "Reach — Flexibility and Stretch Exercises For Everyone — Craig Hempsted", je potřeba trochu umět Anglicky a samozřejmě hodně a pravidelně cvičit (ideálně každý den). :wink:
Josman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wireen » úte 13. pro, 2011 9:14

Určitě by ses měl každý den prochu procvičit, protáhnout šlachy. Zkoušet se natáhnout rukama k prstům na nohách atp.. Roli může hrát taky třeba genetika, já dělám takové cvičení často, do lotosového květu si sednu, ale třeba právě, když stojím, tak se při ohybu prstů na nohou nedotknu...
Cvičební podložka, kinesiology tape a můžu provozovat karate kdekoliv! Nikdo mě nezastaví :D
wireen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » úte 13. pro, 2011 21:00

Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj