cudles píše:luen píše:Jeee sem si zase precetl, co sem napsal MiroJeste, ze moje maminka je normalni a nekeca mi do cviceni ... mam to ale stesti
cudles píše:luen píše:Jeee sem si zase precetl, co sem napsal MiroJeste, ze moje maminka je normalni a nekeca mi do cviceni ... mam to ale stesti
co napsal Miro o té filozofii,tak tak= právě proto se mi ten film líbil...proto nechápu tvou reakci
Ve Wing Chun neni zadna filozofie?jako v jinych cinskych BU?
wushupetr píše:... ve skutečnosti plno Mistrů byly za mlada rváči, kterých se skoro každej bál a co každou chvíli vymlátili celou hospodu![]()
![]()
![]()
samozřejmě to zveličuju
luen píše:cudles píše:luen píše:Jeee sem si zase precetl, co sem napsal MiroJeste, ze moje maminka je normalni a nekeca mi do cviceni ... mam to ale stesti
co napsal Miro o té filozofii,tak tak= právě proto se mi ten film líbil...proto nechápu tvou reakci
Ve Wing Chun neni zadna filozofie?jako v jinych cinskych BU?
Filozofie? Co si pod tim predstavujes? Zachovat si zivot, zachovat si rozum, byt nohama na zemi, neutapet se v knihach o zivotni filozofii, ale zit ten zivot. Byt schopen si poradit i v situaci kdy jsou uz jini bezradni.
"NERYT DRZKOU V ZEMI A NENECHAT NIKOHO, ABY TEBOU ORAL"
Kung fu skola neni pochybna nabozenska sekticka pomatenejch dusicek, ktere hledaji spasu v tajemnych energiich, magickych ritualech ... Neni to ani exoticka "armada spasy" pro leceni slabomyslnych jedincu - od toho jsou psychiatricke lecebny.
BU/BS nejsou soucasti ani Buddhismu, ani Taoismu, ani niceho jineho ... Rozhledni se ... je toho plna priroda. Copak musi tygr verit v nirvanu nebo jeziska ci alaha, aby byl schopny zit, tak jak ma? Nekdo veri v bibli, nekdo sutram, nekdo bulvaru ... Jiny zase v tomu, ze pomoci si musim sam a nikdo mi nic nesnese z nebeskeho oblacku - ani vykoupeni, ani moudrost, ani ... proste nic.
BU/BS jsou o tom naucit se pomoci si sam, pomoci druhym (kdyz je treba) a nespolehat se na zazraky, myty a lidove povidacky.
Filozofie a nabozenstvi je berlicka pro toho kdo pajda, cesta mozne napravy pro toho kdo "zlobil", nastroj moci - politiku (a dalsich mocipanu), bic na zotroceni tupeho davu a casto smrt pro svobodu!
Jakekoli uslechtile jednani, neni nutne schovavat za kung fu. Bud chci byt dobry clovek a to i bez BU a nebo jsem smejd a BU ze me uslechtileho cloveka neudela. Podivej kolik je podvodniku v radach BU, schovavaji se za uslechtile idealy. Filozofie je vnitrni postoj kazdeho z nas. Neni duvod k obscenimu exhibicionismu jakeho jsme casto svedky.
Filozofie bojoveho umeni, filozofie bojovnika?Vetsinou o tom tlachaji lide, kteri jen sni o tom, ze jsou velci bojovnici. Takove lidi uvidis bojovat jen za klavesnici. Bojuji za sve teorie ve svem virtualnim svete - SEN BLAZNU
![]()
A K TOMU JIM RADI MAMINKA JAK MAJI TRENOVAT A K CEMU JE TO DOBRE
Panda píše:wushupetr píše:... ve skutečnosti plno Mistrů byly za mlada rváči, kterých se skoro každej bál a co každou chvíli vymlátili celou hospodu![]()
![]()
![]()
samozřejmě to zveličuju
Tož to je možná asi pravda, ale já si nemyslím že je to příklad hodný následoání a většinou si to nemysleli ani oni když dospěli...
sam-soi píše:Panda píše:wushupetr píše:... ve skutečnosti plno Mistrů byly za mlada rváči, kterých se skoro každej bál a co každou chvíli vymlátili celou hospodu![]()
![]()
![]()
samozřejmě to zveličuju
Tož to je možná asi pravda, ale já si nemyslím že je to příklad hodný následoání a většinou si to nemysleli ani oni když dospěli...
To jiste neni, ale nic to nemeni natom, ze dobry byli proto, ze se rvali a cvicili na boj .)
kdyz nekdo zacne u ty filozofie a reci rovnou, tak tam taky skonci
Panda píše:wushupetr píše:... ve skutečnosti plno Mistrů byly za mlada rváči, kterých se skoro každej bál a co každou chvíli vymlátili celou hospodu![]()
![]()
![]()
samozřejmě to zveličuju
luen píše:... nekomu se to proste v zivote takto semele a jinemu zas ne![]()
Fotky a sochy svatousku a filozofu viseji v chramech ... a fotky fighteru (byt jen za mlada) zase viseji ve skolach bu. Kdyz si to nekdo v hlave pomicha, tak ma pak jako znouzectnost jen to svatouskovaniO tom je celej muj prispevek
![]()
wushupetr píše:Když už tak pěkně filosofujem, mě třeba zajímalo vždycky nebo jsem nad tím často přemýšlel, kdy se z člověka stane Mistr. Kde je ten bod, kde se z učně stane Mistr. ®e to není ze dne na den ani po sto letech cvičení nebo jestli je to v době, kdy si je on sám tím jist nebo tak.
Pak jsem došel k tomu, že podle mě se Mistr stane Mistrem až když má zkušenosti. Nemusí být třeba tak dobrej nebo všechny porážet, ale má zkušenosti, kterejma potlačí svoje nedostatky.
V Čechách je plno Mistrů, který se nachají oslovovat Sifu a přitom zdaleka nedosahujou takových kvalit jako Mistři v Číně, ale mají zkušenosti. Tím tedy vědí jak učit dál a jak správně učit dál. Pro mě se tedy stane Mistr Mistrem tehdy, když ví jak předávat umění dalším a kvalitně. Je plno skvělých bojovníků, kteří ale učit neumí a když mají školu tak je to na nic.
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků