tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod Gino » čtv 11. pro, 2008 8:28

Runar - sorry, ale do me se navazet nemusis. Ja nikde nepisu, ze jsem karate expert a naopak vetsinou opakuju, ze se v tom az tak nevyznam. Reaguju tak pouze v lidske rovine a v rovine trendu japonskych BU v kterych jsem se taky dlouho placal.

Jenom mi prijde, ze tu obcas placas nesmysly a pak ma tvoje desna obhajoba karate skoro opacny efekt, nez bys rad. Karate jsi sice trochu cvicil, ale je to uz mrte let davno a vetsinu dobrych karateku znas jen z knizek, nebo jsi je nekde videl (a ohanet se s nima budes nejspis i za dvacet let). Takze kdyz to vezmes kolem a kolem, neni mezi nami az tak velkej rozdil, co se "karate expertismu" tyka.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » čtv 11. pro, 2008 9:00

RUNAR píše:Jendis:
Od nás z oddílu několik kluků, jména ti nic neřeknou, snad jen Honza Přibyl, byli Mělnickou pobočkou našeho oddílu...player ho zná.Potom můj trenér Jan Pechan a nějací žáci Nakayami(třeba Hideo Ochi )a žáci jeho žáků co jsem osobně viděl.
Pak dva žáci pana Nishiyami: Sinha a Wlodzimierz Kwieciński
Teď jsem na řadě já: Co ty víš o Karate u koho a jak dlouho si cvičil?
Viděl si osobně nějaký špičkový japonský karatisty?

hel e zrovnal ten kwiecinksi moc eso neni al ema dobreho žáka Piotra Kulcinskeho ten je dobrej a ma super ducha zžádné místo pro ego jinak je ještě dobrej Justo Gomez :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod druss » čtv 11. pro, 2008 9:04

Jendis píše:
RUNAR píše:
Jendis:
Taky jsem to nemyslel nijak ošklivě, zajímalo mě u koho jsi cvičil.

OK....cvičil jsem pod p.Hrdličkou,který(tohle teda jen tuším) cvičil pod Stupkou a Gachulincem,když byli v Jihlavě.....pak jsem tak nějak koketoval se vším možným,mrcasil se s lidma(cross-style sparring) a pak se na čas ke karate zase vrátil......ale zdraví neslouží.....před dvouma rokama jsem toho nechal zatím nadobro.Ani teď už rok nešermuju...nejde to.....

Peťa Svoboda momentálně udělal zkoušky na 1.dan(začínal pod senseiem Stelým tak nějak odznova),vede v Jihlavě školu a jezdí neustále po nějakých akcích a seminářích......

http://karate.ji.cz/welcome.htm

a co Luděk Čiba ?? nebo Patrik Pech ?? ti jsou ITKF a Čibák byl prý solidní mlátička ??
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 11. pro, 2008 9:12

druss píše:

a co Luděk Čiba ?? nebo Patrik Pech ?? ti jsou ITKF a Čibák byl prý solidní mlátička ??

Přišel si s křížkem po funusu. Už jsme se na ně Jendise ptal. Čibák býval dobrý, ale mohl být lepší měl kapku nestabilní emoce, nechal se vytočit.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » čtv 11. pro, 2008 9:15

RBR píše:
druss píše:

Přišel si s křížkem po funusu. Už jsme se na ně Jendise ptal. Čibák býval dobrý, ale mohl být lepší měl kapku nestabilní emoce, nechal se vytočit.

RBR

a znal jsi ho opravdu býval takový rváč nebo jsou to jen kecy ?? prej někde i za peníze zápasil ???
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. pro, 2008 9:37

RBR píše:
Jendis píše:ne,Shotokan.....Kluky znám taky,Ti cvičili pod Csibou......kdysi.....a u nich jsem netrénoval.

To je pravda. Co Csiba, cvičí ještě? jednu dobu do toho dost šlapal, pak se nějak vypařil.

RBR

Nene......Luděk se dal na koníčky.....cvičí a jezdí koně.O tom,proč skončil s karate,se můžeme dohadovat....něco o tom vím,ale je to JPP,takže to nechci pouštět dál.
Je to ale škoda... jako karateka byl(a pořád je) excelentní.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. pro, 2008 9:40

RBR píše:
druss píše:

RBR

to jo,je to nervák...ale jinak.....tvrdej,dobrej,jako karateka a bijec fakt dobrej.

4Druss.....a není to jedno???
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 10:54

Gino píše:Jenom mi prijde, ze tu obcas placas nesmysly

Konkrétně kdy, co a kde? Jinak je tohle jen blábol a navíc křivá podpásovka.

Gino píše: Takze kdyz to vezmes kolem a kolem, neni mezi nami az tak velkej rozdil, co se "karate expertismu" tyka.

Hm, to je velikánskej omyl....někdo kdo třeba umí jen pár technik ale je schopnej je použít ve rvačce je mnohem lepčí karatista než TEORETIK kterej i kdyby slyšel o Karate všechno od nejlepších Okinawských Mistrů, takovej ví o Karate veliký prd.

Ty my příjdeš že si snad myslíš že ten kdo zná systém je karatista ale to je hovadina.Až tě někdo napdane tak mu zarecituj názvy a použití technik, třeba se poleká a uteče.
I kdyby byl někde chlap kterýmu osobně vysvětlil každej mistr použití všech karatistických kat, tak není karatista pokud to neumí špičkově použít a lepší karatista je týpek z STS Chvojkovice Brod co umí řachnout pořádný gyaku.

NIC o mým tréninku karate nevíš a je směšný jak ho tu posuzuješ.
Kdybys s náma dřív trénoval kecal bys úplně něco jinýho.

Jsme na serveru o BU/BS tak se nediv že jsou tu lidi co píšou bez servítků.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 11:02

druss píše:
hel e zrovnal ten kwiecinksi moc eso neni al ema dobreho žáka Piotra Kulcinskeho ten je dobrej a ma super ducha zžádné místo pro ego jinak je ještě dobrej Justo Gomez :-)

Konkrétně na základě čeho si to myslíš že Kwieciński není eso??
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod druss » čtv 11. pro, 2008 11:14

protože jsem ho viděl teda jen na seminářích ale spíš mi přijde jako zmíněný teoretik :-)na kumite snad nikdy nebyl Justo je praktik stejně tak Avi nebo Honza :-)
druss
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 11:15

Gino píše: pak ma tvoje desna obhajoba karate skoro opacny efekt, nez bys rad

Ale jako jedinej z místních co cvičí Karate jsem přišel na setkání bu.cz si trochu nakopat držky, KECAMA NIKDO NIC NEOBHÁJÍ. 8) :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 11. pro, 2008 12:16

RUNAR píše:
druss píše:

Konkrétně na základě čeho si to myslíš že Kwieciński není eso??

Netvrdím, že je Kwieciňski nějaké ořezávátko, ale souhlasím s Drusem. Myslím, že mu hodně času zabírá organizace a administrativa, takže samotnému cvičení se až tak nevěnuje. Už jsem to tady psal, pokud chceš vidět eso s ITKF tak Avi Rokah.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 13:08

RBR, Drus: Hele klucí, nevím jak vy ale oproti mně byl Kwiecinski bouchač, proto jsem ho napsal. 8)

Ukrop:No ja hlavně doufám že na vol.20 a více budeš stále jezdit, že tu akurát nebudeš vypisovat že jaký to bylo když jsi byl na vol.3 :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 14:05

No Ukrope, takže upřímě, neboj lamko tobě to taky neštípe :) , ani do počítání si mě nedostal :roll: a to je na amatérskýho mistra slovenska v MT vážně slabota, takže nevím který jsou ty kterým to štípe, teda až na Lukáše Konečnýho.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 14:29

No pokud budem mluvit o druhým kole tak tam bych počítanej byl to je pravda a to musím potvrdit.
Nějak my došel dech potm jde všechno do hajzlu.

ALE já mluvil o prvním kole kde jsem ještě měl dech.
A bláboly typu jak by kdyby podle těch a těch pravidel jsou na hovno.
Lukáš je štípač o tom žádná taky od malička pro ring trénuje.

No ty taky nekecej tady jsi celou dobu úplně OT.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 15:10

Ukrop:

Hele co furt chceš?

Napsal jsem už TISÍCKRÁT:
Ukropcany JASNĚ VYHRÁL ten sparing na vol.3, byl v druhým kole O VELKÝ KUS LEP©Í.

Ale do podpisu si to nedám.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 11. pro, 2008 15:24

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 19:38, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 11. pro, 2008 15:39

A Ukrope:
Jestli se ti nazamlouvá chodit na srazy bu.cz, tak si udělejte s Lukášem a TongPo vlastní sraz, ostatní tam přece bejt nemusí podle tvýho povýšeneckýho přístupu.

Osobně sem rád poznal lidi co tam přišli ať jsou nebo nejsou štípači.
Rád jsem poznal i Gina se kterým si tady občas hubujeme ale to neznamená že ho nerespektuju, naopak ho považuju za fajn týpka.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 11. pro, 2008 15:44

pucmaz píše:
ukropcany píše:pucmaz to sekol správne... je to militantný karateka... 8)

Pozor, to ja nenapsal (protoze si to ani nemyslim) :wink:

Tak na co vlastně Ukrop reagoval?

TO Runnar a Ukrop: Jděte se kočkovat na vol.3. Už to není moc zábavné, je to pořád to samé.

TO Ukrop: I ten nekonečný spor BuxBS je dost nudný a tady také mimo OT. Všichni víme, že si zastánce BS na základě svých zkušeností s BU a BS a nikdo ti tvůj názor nebere.

O použití tradičního karate by se měl vyjadřovat ten kdo to dělá a ještě lépe ten kdo získané poznatky musel aplikovat v praxi. Ostatní co praktikovali někdy v minulosti sportovní karate, ať se raději zdrží komentářů. Zbytečně se pak vlákno špiní debatou o ničem.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 11. pro, 2008 21:22

ukropcany píše:4rbr - si všimni kto s čím začal a je to...

Pro osvěžení paměti...
Ale nemusíš sa ostýchať... Mrkající ja Ti to úprimne prajem, hádam sa Ti podarí vyprodukovať karatekov, ktorí nebudú dostávať od každého thaiboxera 3. výkonnostnej triedy (ako som ja) kapky... Koulející očima

první poznámka v tomto threadu srovnávají BS a BU :lol:

Okrem toho, vaše debaty o karate technikách (ktoré už by jeden čakal, že budete vedieť) nie sú tiež zrovna strašne interesatntné, hlavne keď na 2. strane zistíte, že sa neviete zhodnúť vôbec na ničom z toho, čo ste kde vyčítali (s ohľadom na slabú vlastnú prax) a potom padne vlákno do zabudnutia... stalo sa neraz... takto je to aspoň sranda... aj keď OT... baviť sa totiž o technikách je asi tak zmysluplné, ako BU vs. BS... ale na rozdiel od vašej témy, ja tú moju nijako životne vážne neberiem

Na začátku debaty nikdy nevíš jak to dopadne. V karate je více technik nebo úderových ploch jejichž použití je diskutabilní a jejich praktické zkoušení bez potřebných informací je poněkud zdraví ohrožující. Jak tady někdo psal zdroje informací jsou omezené, tak se musí pátrat kde se dá.
Ne vždy diskuze přinese ovoce.
Lepší když padne do zapomění, než když se zaprasí blbostmi.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...