4 kwaicheng, Jan: Nikdy som nepovedal, že keď budeš zrať kvantum jedla, priberieš len svaly

Váha pôjde hore (sadlo), ale ak cvičíš, tak potom aj svalstvo.
Priklad: Správna výživa - jesť menšie porcie viac krát denne.... blablabla...
Máme dvoch borcov. Jeden žerie jak tur, všetko čo mu pod ruky príde, veľa krát denne, veľa jedla. Druhý si kontroluje všetky nutričné činitele, dáva pozor na stravu a úzkostlivo sa vyvaruje tučným jedlám. Sú to kamaráti, chodia spolu do posilky aj boxovať.
Prvý chalan priberie za mesiac 2kg váhy, z toho 1 kg sadlo, 1 kg svaly. Druhý borec priberie za mesiac 0,5 kg váhy v relatívne čistej kvalite, max tak 0,1 kg tuku.
Keď sa na to pozrieme z dlhodobého hľadiska. Prvý pán na holenie priberie za rok 24 kg, pred letom hodí CKD (dieta) a zhodí tých 12 kg sadla. Teraz je z neho búchač a ženy šalejú.
Druhý borec priberie za rok 8 kg svalov a 2 kg tuku. hodí dietu a výsledok - 8 kg svalov.
Máme výsledok - 1. pán 12 kg, 2. pán 8 kg. Ktorý z nich je na tom lepšie? Prvý borec. Nehovoriac o tom, že jedol na čo mal chuť a nič si neodopieral. Druhý chlapík zase jedol samé sračky, večer doma plakal pri miske mrkvy...
To je realita. Takéto vlny a prežieranie môžno nie je najzdravšie, ale prináša svoje ovocie. A kto chce objem bez chémie, musí žrať (nie jesť).
Opomínam genetické unikáty, ako si napísal. Tie sa vymykajú norme. Ale myslieť si, že práve ja som unikát len preto že neviem pribrať?
Mám kamaráta - sparringa, s ktorým som istú dobu cvičil. Začali sme na približne rovnakej úrovni. Pomer váha - výška - silové výkony. Chcel veľmi pribrať, pričom má atletickú postavu, ale chcel aj nejaký objem. Tak som mu predložil, čo to znamená správna strava. Pristal na to a začal jesť...
Ale... počas 2 mesiacov som ja pribral 4 kg, a on ani jedno kilo!!! Kde sa stala chyba? Nie, nebol genetická výnimka. Jednoducho si skutočne myslel, že začal viac jesť. Ale keď sme si nakoniec spísali jedálničky a porovnali si ich. Zistili sme, že ja som toho zjedol asi dva krát toľko ako on. Takže neprekonal placebo, ktoré nevie prekonať 95% ľudí z posilky.
A veta - keď predstaneš cvičiť a jesť, všetko pôjde dole...
To je samozrejmá vec. Keď sa venuješ športu, je to o životnom štýle. ®iješ inak, vyzeráš inak. Ak chceš vyzerať inak, ale nechceš cvičiť, existuje plastická chirurgia