tradiční karate na ulici

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod hellas » pát 19. pro, 2008 14:30

Luene asi su natvrdlej, vysvětli mě pls ještě polopatě ty chrániče, klidně SZ, dík :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. pro, 2008 14:41

hellas píše:Luene asi su natvrdlej, vysvětli mě pls ještě polopatě ty chrániče, klidně SZ, dík :wink:

To si nemyslim, naopak bych rekl, ze jsi z tech rychlejsich :wink: Nicmene k veci ... jedine co te skutecne chrani a lze povazovat za chranice jsou:

1) suspik (kovovej kokosak)
2) chranice na zubu

zbytek povazuji vice mene spise za dekorativni ustroj :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 19. pro, 2008 15:02

luen píše:
hellas píše:Luene asi su natvrdlej, vysvětli mě pls ještě polopatě ty chrániče, klidně SZ, dík :wink:

To si nemyslim, naopak bych rekl, ze jsi z tech rychlejsich :wink: Nicmene k veci ... jedine co te skutecne chrani a lze povazovat za chranice jsou:

2) chranice na zubu

dekorativní? aspoň co já vim a co nám řikal na semináři thai boxu ®ák, tak chrániče jsou na tréninku hlavně od toho, abysme si mohli dovolit určitou míru tvrdosti a nevyřadilo nás to na 14 dní kvůli nějakýmu zranění, že nám chrániče dovolí ten trénink vydržet a odejít z něj tak, že můžem v pohodě přijít na další. a tahle funkce mi nepřijde dekorativní, i když tě možná úplně nechápu.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. pro, 2008 15:07

Genesis píše:
luen píše:

2) chranice na zubu

dekorativní? aspoň co já vim a co nám řikal na semináři thai boxu ®ák, tak chrániče jsou na tréninku hlavně od toho, abysme si mohli dovolit určitou míru tvrdosti a nevyřadilo nás to na 14 dní kvůli nějakýmu zranění, že nám chrániče dovolí ten trénink vydržet a odejít z něj tak, že můžem v pohodě přijít na další. a tahle funkce mi nepřijde dekorativní, i když tě možná úplně nechápu.

No ono take zalezi na vahovce ... chr. holeni u vahovky 60kg chrani vice nez napr. u 100kg atd ... coz je muj pripad. Mimochodem co tady zaznelo na adresu helem a pod. tak s tim ja souhlasim :wink: Zadnej chranic te neochrani pred zranenim jen spise zabrani poraneni kuze, narazil jsem si holen snad 1000x i prez chranice holeni, tobe se to jeste nestalo?
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 19. pro, 2008 15:11

Tak helma je uplne dekorativni, hlavne pro divaky, ale treba chranice na holene uz maji i nejakou funkci, prece jenom je tam celkem slusne vycpani a kdyz se kopnes holeni do kolene bez chranicu a s nimi, je to celkem rozdil.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » pát 19. pro, 2008 15:12

luen píše:
Genesis píše:
luen píše:

2) chranice na zubu

No ono take zalezi na vahovce ... chr. holeni u vahovky 60kg chrani vice nez napr. u 100kg atd ... coz je muj pripad. Mimochodem co tady zaznelo na adresu helem a pod. tak s tim ja souhlasim :wink: Zadnej chranic te neochrani pred zranenim jen spise zabrani poraneni kuze, narazil jsem si holen snad 1000x i prez chranice holeni, tobe se to jeste nestalo?

stalo, ale nikdy to nebylo tak kruty jako to bez chrániče. je mi jasný, že chrániče nezabrání všemu a člověk se může krásně zmrzačit i v nich, ale na druhou stranu v určitejch ohledech myslim dost pomáhaj, hlavně třeba s těma holeněma u začátečníků, který je ještě nemaj ani trochu nebo hodně málo (můj případ :oops: ) otužený.

ale jak jsi řikal, suspík a zuby jsou nejlepší a nejdůležitějščí chrániče :!:
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. pro, 2008 15:26

Genesis píše:
stalo, ale nikdy to nebylo tak kruty jako to bez chrániče. je mi jasný, že chrániče nezabrání všemu a člověk se může krásně zmrzačit i v nich, ale na druhou stranu v určitejch ohledech myslim dost pomáhaj, hlavně třeba s těma holeněma u začátečníků, který je ještě nemaj ani trochu nebo hodně málo (můj případ :oops: ) otužený.

JJ, takze si rozumime :wink: Nemyslel jsem to tak, ze chranice jsou uplne na prd, ale nic neni na 100% apropo je asi velkej rozdil v kvalite jednotlivejch chranicu :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 16:34

ukropcany píše:.. nič, musíš nám to poukazovať naživo, nech vieme... :D 8)

Chceš vědět jak by to mělo vypadat, nebo jak to vypadá ve skutečnosti? :lol:

V podstatě se stanoví role jednotlivých sparingů a ti se potom dělají co umí. Těžko se to píše. Těch variant je víc, záleží na úrovni borců. Je to poměrně náročné na účinkující, neboť pokud se to nedělá správně, tak je to o ničem.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 19. pro, 2008 16:37

ukropcany píše:4RBR - P.S. U nás sa sparing sústredí na kopec vecí, nielen na napr. nachytanie... sú rôzne inštrukcie - dlhé kombinácie, čo najväčšiu bombu, len jedna noha, len nejaké pásmo a tak... zaujímalo by ma to "jiné zpusoby" :D

To je všude podobné, co konkrétně by tě zajímalo?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 19. pro, 2008 16:47

luen píše:
Genesis píše:

JJ, takze si rozumime :wink: Nemyslel jsem to tak, ze chranice jsou uplne na prd, ale nic neni na 100% apropo je asi velkej rozdil v kvalite jednotlivejch chranicu :wink:

OK, tomuhle už rozumím 8)

4ukrop:

Provokovat bych si nedovolil :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 19. pro, 2008 17:39

ukropcany píše:trubka na ulici nie je súper...

myslíš železná? :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 19. pro, 2008 17:49

ukropcany píše:4hellas - a Ty neprovokuj, jasné? Fjodr ešte určite príde, tak hádam mu nechceš robiť panáka celý deň... :twisted: :wink:

no a jistě taky nechceš abychom mu sdělili, že po internetu rozhlašuješ, že je to měkoň jelikož trénuje v chráničích :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 19. pro, 2008 18:52

kdo vede ? sportovci nebo umělci :lol:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 19. pro, 2008 20:02

Toman píše:
ukropcany píše:4hellas - a Ty neprovokuj, jasné? Fjodr ešte určite príde, tak hádam mu nechceš robiť panáka celý deň... :twisted: :wink:

no a jistě taky nechceš abychom mu sdělili, že po internetu rozhlašuješ, že je to měkoň jelikož trénuje v chráničích :lol:

:lol: :D :lol: kde je ten smajlík, jak se lochčí a mlátí rukou do země?? :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Odpad » pát 19. pro, 2008 22:24

Novoroční pořekadlo- :lol:

"Kdo sobě a svému BU nevěří k Bambuloidům běží" :lol:

Jo jo jo...něco na tom bude..jo jo jo to ví i ten Jude...

Tak dem tak dem všechno to rozbijem,tak dem proč ne trochu si užijem!!! 8)
Odpad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Odpad » pát 19. pro, 2008 23:15

ukropcany píše:4Odpad - no to víš... na Tebe sme čekali... :twisted: Na vol. 4 potom prosím «a nejakého takého karatistu pošli, ok? Rád si nechám ukázať seknutie jednou ranou... 8)

4moto - ja som myslel vlastnú skúsenosť, ale ok... 8) Ja som mal totiž po väčšine zápasov min. týždňovú rekonvalescenciu, často aj dlhšie... to by sa mi na ulici len tak nestalo... 8)

No tak to sorry ale to už je vážně trochu přehnaný sebevědomí!!!

Vůbec nemáš šajn o tom co je v ČR za "zvířátka"! :lol: O kterých třeba ani moc lidí neví a kteří nechoděj slintat na nějaké forum jako třeba já :lol:

Jenom blbý jižní čechy...©írek,Cekul,Faktor,Hakl...to sou lidi kteří cvičej kolem třiceti let a sou to vážně Opice!!!(V dobrym slova smyslu)Prostě mlátiči-třeba i těžké Váhy.A bambule na ruce třeba ani nikdy neměli a urazili by ti hnátu jen blbym podmetem.Nebuďte naivní děvčata,ne každej chce být TOP na veřejnosti a na forech že....

Nikoho nikam na vol.4 posílat fakt nebudu-proč bych to dělal???Když už tak sám za sebe,ale to bude ještě tak 5 let trvat,já sem pouze polotovar :lol: Já ještě nejsem hotovej!!! 8) :lol:
A když už tak bez bambulí!!!

Na JIPce pak můžem hrát karty :lol:
Odpad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » sob 20. pro, 2008 0:09

Odpad píše: ... ale to bude ještě tak 5 let trvat,já sem pouze polotovar :lol: Já ještě nejsem hotovej!!! 8) :lol: ...

Viz. muj prispevek zde: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... &start=300 :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Odpad » sob 20. pro, 2008 1:06

Uff... :roll: Všichni kdo se neučastní MegastarSparingu BU.cz sou sráčové!!!Chudák Miro za to půjde do Bohnic,já sem slabomyslnej debil a spousta jiných Taijistů a jiných Kungfistů je uplně k hovnu.Mělo by se to nějak pořešit-nejlépe všechny ty školy zavřít!!!

Hipíkům-smrt,Taijistům-smrt,všem co nenosí Bambule smrt!!!

Zůstanou jen neporazitelní bambuloidi :lol: :lol: :lol:
Odpad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » sob 20. pro, 2008 1:44

Odpad píše:Uff... :roll: Všichni kdo se neučastní MegastarSparingu BU.cz sou sráčové!!!Chudák Miro za to půjde do Bohnic,já sem slabomyslnej debil a spousta jiných Taijistů a jiných Kungfistů je uplně k hovnu.Mělo by se to nějak pořešit-nejlépe všechny ty školy zavřít!!!

Nebud hysterka :wink: tohle nikdo nenapsal, jen ze tady rozdavas rozumy a vlastne nemas o cem, protoze cekas na to az z tebe bude fighter :wink: Tak to "trosku" nesedi, nebo je to jinak?

Mimochodem ja jsem take tradicnak 8) jde jen o pristup k veci a nemyslet si, ze jednoho dne to prijde a tak to zustane po zbytek zivota :wink:

Kdyz uz jsme u toho, tak prave ti z rad TBU tohle nejvice potrebuji, aby prestali verit na pohadky a zacali chodit nohama po zemi a prestali se vznaset kdesi v oblacich :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Odpad » sob 20. pro, 2008 2:10

luen píše:
Odpad píše:Uff... :roll: Všichni kdo se neučastní MegastarSparingu BU.cz sou sráčové!!!Chudák Miro za to půjde do Bohnic,já sem slabomyslnej debil a spousta jiných Taijistů a jiných Kungfistů je uplně k hovnu.Mělo by se to nějak pořešit-nejlépe všechny ty školy zavřít!!!

Nebud hysterka :wink: tohle nikdo nenapsal, jen ze tady rozdavas rozumy a vlastne nemas o cem, protoze cekas na to az z tebe bude fighter :wink: Tak to "trosku" nesedi, nebo je to jinak?

Mimochodem ja jsem take tradicnak 8) jde jen o pristup k veci a nemyslet si, ze jednoho dne to prijde a tak to zustane po zbytek zivota :wink:

Kdyz uz jsme u toho, tak prave ti z rad TBU tohle nejvice potrebuji, aby prestali verit na pohadky a zacali chodit nohama po zemi a prestali se vznaset kdesi v oblacich :wink:

No ono odrazovat lidi od cvičení jen kuli tomu že mají jinej koncept-metodiku tréninku(třeba Miro-pro mě osobně byli jeho příspěvky nejpřínosnější)mi nepřijde dobré!!!

Někde to trvá hold dýl než se ukáže nějaká bojová zručnost a také jen v rámci toho daného stylu(Což pro sebeobranu bohatě stačí!!-pravděpodobnost že na mě na ulici zaútočí profesionál z ringu je skoro nulová!)Ale Pokud někdo třeba bude cvičit Taiji tak jak má tak těžko bude nasazovat nějaké bambule-to je přece uplnej nesmysl!!!Nevyužije tam vubec nic!!!Když nasadí bambule už to nebude Taiji ale Guláš!!!!Vy když nasadíte Bambule tak už taky necvičíte Wing Chun!!!Vždyť je to tak jednoduchý..Co tam jako využiješ s bambulema za techniky???
Každé Bu má svuj koncept a nemůžete chtít po Aikidistech,Taijistech atd aby bambali Bambulema-to už neni to co dělaj!!!A abych trávil X času tim že budu cvičit údery které budou průrazné v Bambulích na úkor technik které patří do mého systému-to je blbost!Takže pár let a najdu a zabiju :lol: 8)-beztak už Slováci dávno nejsou Bratia :lol:
Odpad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...