Přispěju tedy do mlýna... jistě vám tu v diskuzi chyběla druhá strana, tak mě tady máte

Název časopisu... nový název "bojová umění" není jistě nijak originální, ale prostě vystihuje zaměření časopisu. Tenhle název se použil pouze z jednoho důvodu a to, že trafiky odmítali časopis pod názvem Fighters Magazín prodávat, protože tento název naši starší spoluobčané co tam prodávají neuměli vyslovovat. Věřte mi že by si redakce velmi ráda starý název ponechala (i proto je tam pořád v podtitulu).
Někdo si to stěžoval na články o filmových hvězdách, za posledních asi pět čísel si pamatuju tak na dva.. z toho oba byli tématicky vhodné... jednou to byl Rocky Balboa (Stallone) a podruhé Kathy Long - úspěšná thaiboxerka... recenze filmů a další podobný pičoviny už tam dávnou nejsou a podařili se vymítit.
Recenze videokazet byla zhouba, která už se v současné době v časopise téměř nevyskytuje a když tak jen vyjímečně, byla to jedna z věcí proti které jsem já osobně bojoval, že časopis ničí a bylo mi dáno za pravdu.
Placená strana EWTO je už také dávno minulostí ale i přesto jsou tam samozřejmě i nadále placené strany např. technický seriál ITF který mě osobně nesmírně leží v krku ale zatím se mi nedaří ho dostat pryč

Toto je právě problém... I když to tu někdo nadhazuje tak časopis není ani náhodou vydělečný a pokud na konci dvojměsíce je výsledek nula, bere se to za úspěch, v podstatě pořád vzniká především z nadšení a díky tomu, že je to samozřejmě pro firmu Hayashi reklama, ale jestli si fakt myslíte že na tom někdo vydělává balík zkuste si vydávat svůj časopis a lepší, narazíte na stejné problémy jako řešíme my.
Problém je, že bez dostatečné reklamy se tohoto nikdy nezbavíme a i když se to asi nezdá tak firmy se do reklamy spojené se světem bojových umění zrovna nehrnou.
Někdo zminoval objíždění republiky a dělání článků. V současné době neřešitelný problém a opět narážíme na finance, pokud by se měl praktikovat tento systém a bylo by to samozřejmě ideální tak musíte najmout člověka který se tomu bude plně věnovat a to stojí neskutečné peníze, navíc jeden člověk těžko bude rozumět všemu, já se starám o plnokontaktní sporty ale pokud bych měl dělat rozhovor s mistrem Kenda tak jsem v louhu protože prostě nebudu vědět na co se ptát. a tím se dostáváme ke kvalitě článků. Osobně většinu akcí objíždím, jezdím dělat rozhovory, zařizuju focení, grafickou úpravu článků a i když za to nějaké peníze mám tak dost často na to i doplácím ze svého, ale baví mě to a chci to dělat, ale pokud bych na to koukal obchodně tak bych asi radši zůstal pár hodin v práci přes čas a vydělám si víc a rychleji

Osobně si za svými články stojím, dávám jim většinou maximální péči a snažím se psát o zajímavých věcech, samosebou psaní fightnews sekce je občas trest protože jak bylo zmíněno většina informací zestárne než časopis vyjde. Ale ostatní články byly dle méno názoru kvalitní aspon jak daleko to jako autor můžu posoudit.
Jsme odkázaný na to jaké články nám lidé pošlou a věřte že se neotiskne každá sračka která dojde. Je lehké lamentovat, že spousta lidí nad časopisem zlomila hůl... na jednu stranu se jim ani nedivim, jeden čas byl časopis v takových sračkách že jsem z něho i já odešel, protože časopis byl jeden velkej PR článek a mířil neomylně do prdele. Chvíli to vypadalo, že časopis přestane vycházet ale nakonec firma Hayashi rozhodla že začne znova a jinak a od té doby (začátek rokud 2006) se věci radikálně změnily. Za číslama který vyšly v roce 2007 si stojim a myslím, že se daří čím dál lépe zvyšovat kvalitu, ale zase zde narážíme na kvalitu a rozsah zaměření článků.
Pokud máte pocit, že v časopise něco chybí, nějaké zajímavé BU nebo článek, tak není nic jednodušího než ho napsat.. pošlete mi ho na mail a pokud to bude zajímavé a čtivé, otištění se pokusim zařídit. Pro příklad nemusím chodit daleko - kluci z BJJ mě kontaktovali proč nejsou žádné články o BJJ řekl jsem jim že je nemá kdo psát a nabídli se že články seženou a v příštím (leden - únor) čísle již dva najdete. Je to jen o dohodě, ale jde mi o kvalitu, články typu technický seriál ITF házím rovnou do koše, doufám že tam hodim jednou i to co vychází už ted

Stejně tak jsem bojoval proti např. výsledkům z kickboxových závodů, nemám nic proti kickboxu ale prostě závody kde je sto lidí a z toho vyhraje dvacet lidí a psát o tom článek jen proto aby si těchto dvacet lidí přečetlo své jméno je fakt královské plácání drahoceným místem... Jenže opět je problém že pokud máte předplacený rozsah tak nemůžu ovlivnit jaký článek dodáte, rád bych tohle změnil ale prozatím to nejde z důvodů které jsem zmínil.
Snad jsem některé věci osvětlil, klidně pište dál , rád se uslyším kritiku a chválu pokud to bude mít hlavu a patu
Lukáš Jirkovský - Masta
lukas.masta@seznam.cz