Jiri píše:Jian: s tim nemam problem. Ja jen proste chci rict, ze at uz je Darwinova evolucni teorie jakkoli duveryhodna, je to porad jen teorie - ale nic proti ni samozrejme nemam. Jen rikam, ze by se nemela brat jako jedina nemenna pravda, nic se nema brat jako nemenna pravda. A taky chci rict, ze by lide meli vice premyslet svou vlastni hlavou a netvorit si dogmata.
Jiri píše:Riverman: dokazu pripustit, ze to co vidim a to co citim nemusi byt jedinna nemenna pravda at v otazce vsedniho sveta, tak AC. Pripoustim, ze i AC muze byt uplna blbost a ze clovek zije ve vetsi iluzi nez jsem si puvodne myslel - to v pripade, ze clovek, ktery delal s AC pokusy lhal, nebo vsechny ty veci si jen vsugeroval a ze to same jsem udelal ja. A ano, hraje v tom dulezitou roli pravdepodobnost (kterou si tvorim ja sam) ke ktere variante se vice priklonim.
Jian: ja souhlasim s tim, ze jako pravdepodobnejsi teorie se na skolach uci darwin a nic proti tomu nemam. Ale taky by se deti mely dozvedet, ze je to teorie.
Vetsina lidi pujde samozrejme k doktorovi - alespon u nas. Nekde jinde tomu ale byt nemusi, nevim jaka je situace treba v Cine, ale rekl bych ze tam se procento lidi, kteri navstivi lecitele (nejakeho mistra qigongu) urcite zvysuje. Proc tedy chodi vice lidi k lekari a ne k lecitelovi? Je to proto, ze si lide na zaklade masoveho presvedceni vytvori svou vlastni pravdepodobnost na uspesne zotaveni. Pritom nutne to neznamena, ze lekar leci lepe nezli lecitel, coz znaci, ze pravdepodobnost samozrejme nemuze tvorit nemennou pravdu. A vubec se nedivim, beru to tak jak to je, ale reguju na to, protoze se to promita vsude, vcetne tohoto fora a ve velice rozmanitych formach.
Jiri píše:rikal jsem, ze "dukazy jsou vsude" - ale je to jen metafora a ja jsem to musel rict, protoze jinak by ta odpoved nebyla presna. Viz. kabala... Pak jsem mluvil o panu Monroovi, ze shromazdoval dukazy - pro nekoho to muzou byt z ciste subjektivniho hlediska dukazy duveryhodne (pravdepodobnost) a pro nekoho ne.
S temi bochybnostmi je to jak jsi psal a nenamitam nic.
Vis co je jeste zvlastni? Ani jsem nikde nepsal, ze FG praktikuju
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník