Raptor píše:Dobré knížky pro Taiji jsou například:
<b>The Essence and Applications of Taijiquan</b> (Taijiquan Ti Yung Chuan Shu), <b>Yang Cheng Fu</b> (1934)
<b>Practical Use of Tai Chi Chuan: It's Application and Variations</b>, <b>Yeung Sau Chung</b> (1976)
<b>Mastering Yang Style Taijiquan</b> (Yang Shi Taijiquan), <b>Fu Zhong Wen</b> (1963)
<b>Yang Style Taijiquan Teaching Method And Practicing Method</b> (Yang Shi Taijiquan Jiao Fa Lian Fa), <b>Fu Zhong Wen</b> (1989)
V češtině:
<b>Prubířské kameny ověřující pravost umění Tchaj-ťi čchuan neboli Tajná předání rodiny Jangů</b> , Miroslav Krůta, Gabriela Zoubková, 2003
-----------
Z ostatních například:
<b>Moving toward stillness</b> (Lessons in daily life from the martial ways of Japan), <b>Dave Lowry</b> (2000)
Geralt1 píše:Patrik: s tou kritikou Cibulky a Mádlova ®ivého ostří, které jsi ještě nečetl: z mého pohledu je to trochu smutné, hodnotit něco, cos ani nečetl...ale budiž..
Geralt1 píše:já osobně se těším, až/pokud ty vydáš nějakou knihu - a pak si na internetu přečteš hodnocení tohoto typu, od lidí, kteří to ještě ani nečetli
Geralt1 píše:(ono spíš než hodnocení je to vlastně takové předčasné zaujaté pochybování).
Geralt1 píše:ovšem pokud nějakou knihu napíšeš - rád si jí koupím a přečtu. zajímají mě hole a jsme i v tématu, o kterém evidentně hodně víš, takže pro mě by taková kniha byla určitě přínosem a nějakou tu stovku bych do ní investoval...
Geralt1 píše:osobně jsem si pár českých knih s tématikou bu koupil, ale časem jsem to vzdal a pídit se po těchto titulech přestal, protože se s tebou shoduju v názoru, že v této oblasti není moc o co stát. Ale pokud bych měl říct, co se mi jako laikovi líbilo asi nejvíc, tak by to byli právě Cibulka s Mádlem.
Geralt1 píše:jsme si v jedné věci podobní a děláme zřejmě stejnou chybu: vytvořili jsme si uměle (a zbytečně ) lehkou alergii na určitou věc (Ty na jakoukoliv odchylku od všeho tradičního, původního a "jediného pravého", já zas na Tvou sveřepou a nekompromisní kritiku všeho výše uvedeného)
uznávám svou chybu a budu se snažit ji nadále nerozvíjet
Geralt1 píše:(...)všechny články a odkazy co jsi sem zatím dával(...)
patrik píše:Ať zcepení každej, kdo necvičí pravidelně kendó a bude se podle ní učit a bude učit další, vivat KKKK (slovy čtyři K)
Yvan píše:Raptor píše:Dobré knížky pro Taiji jsou například:
<b>The Essence and Applications of Taijiquan</b> (Taijiquan Ti Yung Chuan Shu), <b>Yang Cheng Fu</b> (1934)
<b>Practical Use of Tai Chi Chuan: It's Application and Variations</b>, <b>Yeung Sau Chung</b> (1976)
<b>Mastering Yang Style Taijiquan</b> (Yang Shi Taijiquan), <b>Fu Zhong Wen</b> (1963)
<b>Yang Style Taijiquan Teaching Method And Practicing Method</b> (Yang Shi Taijiquan Jiao Fa Lian Fa), <b>Fu Zhong Wen</b> (1989)
V češtině:
<b>Prubířské kameny ověřující pravost umění Tchaj-ťi čchuan neboli Tajná předání rodiny Jangů</b> , Miroslav Krůta, Gabriela Zoubková, 2003
-----------
Z ostatních například:
<b>Moving toward stillness</b> (Lessons in daily life from the martial ways of Japan), <b>Dave Lowry</b> (2000)
Ještě o taiji :
Chen Wei-Ming : T'ai Chi Ch'uan Ta Wen, Questions and Answers on T'ai Chi Ch'uan (1929, 1985)
T.T.Liang : T'ai Chi Ch'uan for Health and Self-Defense (Philosophy and Practice) (1977)
Jou, Tsung Hwa : The Tao of tai-chi chuan (1980)
Jan Diepersloot : Warriors of Stillness: Meditative Traditions in the Chinese Martial Arts: Vol 1 (1997)
Stuart Alve Olson : Steal My Art: Memoirs of a 100 Year Old T'ai Chi Master T.T.Liang (2002)
Wee Kee-Jin : Taijiquan Wuwei - a Natural Process (2003)
---------------------------------------------------------------------------
A opravdu výborná kniha o principech vnitřních bojových umění je :
Peter Ralston : Cheng Hsin: The Principles of Effortless Power (1989, 2nd edition 1999)
Anonymní píše:chonglee píše:... bezva zajímalo by mě kolik z těch anglicky psanejch jste sehnali a skutečně četli.
Všechny co jsem napsal.
chonglee píše:obvykle v podobných případech nelením a proženu knihu skenerem,nebo alespoň fotákem.
chonglee píše:nechceš přidat něco do sbírky o co jsem zakopl na vebu?je to ale anglicky jako to vše.takže většina z nás si to stejně neužije a po překladači se to taky nedá to je kolikrát horší než originál.
Raptor píše:chonglee píše:obvykle v podobných případech nelením a proženu knihu skenerem,nebo alespoň fotákem.
Skenrem jsem je fakt neprohnal, protože jsem ty knížky měl půjčený a byl bych dost nerad, kdyby se jim něco stalo - pak by mi nejspíš žádnou knížku už nepujčil a to by mě fakt nepotěšilo ...
Pár knížek v PDFku jsem hodil [url=http://raptor.no-ip.info/index.php?option=content&task=category§ionid=3&id=95&Itemid=86]k sobě na web[/url] - sice to není ani jeda z těch, který jsem uváděl, ale aspoň něco, ne?
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků