will píše: Jinak co zpochybňuješ na ju-jutsu budu ti oponovat.
Jendis píše:Myslíš,že ti karatekové cvičili s někým,kdo opravdu uměl meč používat?????
will píše:sebeobrana proti kataně je možná, kdo to přežije, jestli útočník nebo obránce je už věc jiná.
will píše:Jsi li mistrem boje beze zbraně nepotřebuješ meč, toto řekl již mijamoto musaši. Jestliže katatekové nepouživali holé ruce proti meči proč tyto techniky cvičía existence těchoto technik je nezpochybnitelná. Asi neměli co dělat, tak cvičili sebeobranu proti meči jen, tak pro srandu králíkům.
Picard píše:Ale jinak - osobně se domnívám, že situace kdy jsi se beze zbraně ocitl proti člověku s mečem prostě mohla nastat a určitě nastávala z mnoha příčin a proto asi mělo smysl tento způsob boje nacvičovat a proto jsou tyto techniky v některých BU asi obsažené.
®ádná technika vám nezaručí vítězství, ale v tomto případě vám to mohlo třeba někdy o trochu zvýšit šance na přežití. Asi ne o moc, ale když šlo o kejhák, tak se to počítá. Teda IMHO.
will píše:for Jendis
Tak ty mě chceš propíchnout kordíkem, no to je jasný, když s ním na mě budeš mířit, že to nemůžu dátAle jak říkám nežijeme 17 století, kam tyto zbraně patří. Jinak ty si myslíš, že samurajové byli debilové a cvičili sebeobranu proti kataně, protože neměli co dělat ?
Myslím, že si to nemyslíš, prostě sebeobrana holýma rukama měla ve válečném umění své místo. Musím se kolikrát smát jak někdo zpochybňuje třeba kryty karate, atd., protože je to z nevědomosti málokdo tady na fóru zná všechny aplikace těchto technik. Kolikrát i obranná technika se může stát ve skutečnosti útočnou, atd.
RUNAR píše:
3) Obranu ti klidně ukážu, mám ale dvě podmínky:
Na začátku budeš mít kord v pouzdře a budeme od sebe na 1 metr jo?![]()
![]()
![]()
will píše:for Jendis
Tak ty mě chceš propíchnout kordíkem, no to je jasný, když s ním na mě budeš mířit, že to nemůžu dátAle jak říkám nežijeme 17 století, kam tyto zbraně patří. Jinak ty si myslíš, že samurajové byli debilové a cvičili sebeobranu proti kataně, protože neměli co dělat ? Myslím, že si to nemyslíš, prostě sebeobrana holýma rukama měla ve válečném umění své místo. Musím se kolikrát smát jak někdo zpochybňuje třeba kryty karate, atd., protože je to z nevědomosti málokdo tady na fóru zná všechny aplikace těchto technik. Kolikrát i obranná technika se může stát ve skutečnosti útočnou, atd.
Jendis píše:RUNAR píše:
3) Obranu ti klidně ukážu, mám ale dvě podmínky:
Na začátku budeš mít kord v pouzdře a budeme od sebe na 1 metr jo?![]()
![]()
![]()
Fakt????? OK...budu mít kord v bandalíru a budem na jeden metr......
will píše:Chlapi neblbněte byl bych nerad, aby kvůli mě někdo přišel k úrazu.
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků