Jak můžeš, Petře (Vorech), poukazovat na práci nohou, když (zcela zjevně) ukazuje, ale hlavně vysvětluje, techniky rukou! - až bude ukazovat práci nohou, pak posuzuj práci nohou. Samozřejmě, že při komplexní technice bude jedno s druhým jako celek, ale to není tento případ, a to zcela zjevně-jde o konkrétní bod v tréninku.
Jak můžeš tvrdit, že se točí zády k soupeři, když se k němu točí pouze bokem, a to je dost podstatný rozdíl. Navíc, na 1.ukázce je v těsném kontaktu a partnera kontroluje, na 2. ukázce není moc vidět, poněvadž je zády ke kameře, ale spíše se točí k lidem, ke kterým (a proto, že k nim)mluví. Mohl bys mi, prosím, říct, co přesně se ti nelíbí na tom fak sao? Zdá se ti necitlivé? Vždyť ten chlapík, co ho dostal, je úplně v pohodě! Ani nezavrávoral.. A kolínko? Za prvé, pokud je partner dostatečně kontrolován, (nelze vidět-K. je zády ke kameře), pak si K. může klidně "poskočit", nicméně zde nejspíš platí za druhé, že jde prostě o žert. Však se také onen chlapec usmívá..
pro Ivana Rzounka
(a protože jsem se pak rozepsal v množném čísle, tak samozřejmě i pro ostatní)
V rozhovoru s Vladem vyplývá, že jsi přesvědčen o tom, že seminář lidí z EWTO by pro tebe nebyl přínosem. To je samozřejmě možné, ale zajímalo by mě, jak si, a samozřejmě nejen ty, ale i ostatní, můžete být jisti, že vás WT systém nemůže ničím v dobrém inspirovat. Celkově mě překvapuje, že tu dost lidí z MGW WCh hodnotí WT systém jako kdybyste ho znali. Tak by mě zajímalo, odkud? Vždyť jste EWTO opustili velmi záhy, ještě na žákovských stupních (asi?). A v EWTO bylo nemyslitelné, že by vám někdo dával víc, než jaký stupeň jste měli zaplacen.
Dám takový příklad: často nám lidi vytýkají, že blbě stojíme, že váha na jedné (zadní) noze je blbost atp. Ale od 9. SG máme (před kontaktem) normálně rozloženou váhu, preferujeme více neutrální postoje. Ale to lidé, kteří odešli dříve, neví, a píšou, že se hýbeme jak kryplové. Ano, na 1. až 8. SG to tak možná vypadá (i když i tam se v jistých souvislostech normálně cvičí v neutrálních postojích), ale na devítce pak sklízíme ovoce. Aneb těžko na cvičišti, lehko na bojišti. A tak je to v mnoha případech.
Ukázal vám někdy někde někdo WT vyšší programy? opravdu jste se naučili např WT BT, nebo WT panáka, nebo WT Chi gerk? Natrénovali jste to? Jestli ano, pak o to spíš vyhledám vaši školu, abyste mi ,jako ti, kteří znají oboje, ukázali rozdíly. A jestli ne, tak jak si můžete být tak jistí, že o něco nepřicházíte?
Co se týká možnosti účasti kolegů (snad mohu používat to slovo?) z jiných škol na semináři S H.J. Reimerse: samozřejmě se s ním spojíme a domluvíme něco pro veřejnost. Před pár měsíci jsem s ním mluvil ohledně propagačních předváděček a byl pro. Je to moc fajn chlapík, (dnes velmi umírněný

Na závěr bych chtěl podpořit Vlada ve snaze zlepšit vnímání WT škol a jejich členů v očích ostatních. Pokud se s tím tedy vůbec ještě dá něco udělat?

krásný den, Karel