Tribute píše:zajímalo by mě hlavně vy co mají nějaké zkušenosti . Cvičiím tradiční karate asi 2 roky mám 8 kyu a zajímalo by mě jak moc se dá ubránit v pouliční rvačce s tradičním karate. Jistě že záleží hlavně na člověku ale poskytuje karate dostatek reálných technik pro sebeobranu ne ulici. Například nukite mě příjde celkem k ničemu pro reálný boj.
A jedna informace za vsechny: nukite neni zadne kopi! Nuku (tsuranuku) je v tomhle pripade proste propichnout/probodnout, takze nazev techniky by cesky mohl byt treba "bodajici ruka". Vystizny a prozaicky nazev techniky, kopi (yari) se v nem nikde nevyskytuje
oblbovat se pouckama jako, ze kdyz budu hodne otuzovat prsty, ze budu jednou schopen nekoho bodnout prstama na solar, nebo do podpazni jamky (coz si v boji nejak nedovedu predstavit). Sorry RBR, tohle nemyslim jako utok na tvoji osobu... ale schvalne, znas nekoho (kohokoliv), kdo je schopen timhle zpusobem pouzit nukite?
estlize mas v kata napriklad dvkrat oizuki v zenkutsudachi a potreti v rade je ve stejnym postoji nukite, muzes si byt temer jisty, ze je tam neco zamlceno a ze ve skutecnosti by to vypadalo trochu jinak...
RUNAR píše:Je opravdu zásadní vědět co se jak používá, no a podívejte se na bouchače Saddaharu Fujimota jak přeráží s nukite dřevěný desky.
Ovšem já bych svoje nukite použil akurát tak jako podání ruky se soupeřem.
pucmaz píše:No vzdyt ja si ty vase kata taky prd pamatuju... ale to je jedno, muze to byt treba uchiuke. Jde o to, ze takovou techniku bys na ulici (jmenuje se tak tohle vlakno) nepouzil a neni ani nikdo jiny, kdo by to dovedl. Smysl a pouziti tehle techniky je skryte a v praxi vypada jinak, nez jak se cvici v kata (a takovych prikladu jsou kvanta)... Necvicim vase shotokan kata a tak muzu mluvit jen obecne, ale myslim, ze treba tenhle pripad uplne bije do oci. Ta technika jak je v kata je uplne nepouzitelna a kazdy normalni clovek by (nota bene ve stresove situaci) dal misto nukite normalni tsuki. Stejne jako kdyz jsi psal o nukite zespoda na bradu. Pokud bys byl v takovem postaveni, kdybys mohl dat nukite na bradu, nevidim jediny duvod proc misto nej nedat normalni zvedak a neriskovat tak mozne zraneni prstu, o vetsi razanci ani nemluve...2
Gino píše:Pan Fujimoto je i v JPN hodne znamy... dokonce pucmaz o nem uz nekolikrat mluvil i tady.
http://www.youtube.com/watch?v=X_BHcG5I12I
Myslim, ze pucmaz najde na jpn strankach lepsi odkazy.
ukropcany píše:Kurňa... a tá lokomotíva nie a nie sa pohnúť...Mlátenie do stromu je určite nepríjemné, ale mlátenie do lokomotívy mi príde už trošku teatrálne...
pucmaz píše:RBR: nenapsal jsem to skutecne vyuziti nukite, ani jsem nenapsal jaky vyznam ma nukite v Shisochin v goju a ani to neudelam. Rozhodne to neni neco, co by se melo psat na verejne forum a navic kdybych to sem vsechno napsal, nemel bych uz pak treba co ucit v dojo![]()
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník