Nezaměňoval bych kung-fu filmy a wuxia filmy, pro wuxia (Hero, T&D) jsou létací scény podpisem, zatímco v "normálních" hongkongských filmech wirez být můžou a nemusí (v poslední době, kdy se z nejlepších borců stávají senioři, už spíš musí

) Jinak nevím, co vás na wire-fu scénách tak rozesmívá, celý žánr wuxia je o legendách a mýtech, o hrdinech a jejich zvláštních schopnostech. U filmů podle comicsových předloh (Superman, Batman, Spiderman etc) se také nesmějete, Rambo s Terminátorem kosí stovky protivníků bez jediného škrábnutí nehledě na to, jak nereálně a na poměry absurdně do může působit. Prostě to k sobě patří

Ale uznávám, že konkrétně u Hrdiny jsem se taky občas ušklíbnul u některých záběrů, zvlášť "divně" podle mě působily boční švenky kamery zabírající pomalý let s mečem v ruce, případně některé pasáže bojových scén (Zhang ZiYi líně a pomalu střemhlavě letící na Meggie Cheung, Jet Li zavěšený hlavou dolů mezi střechami, případně Donnieho kop ve výskoku, který byl tak "předrátovaný", že chudák Donnie zůstal ještě vteřinu dvě nepřirozeně viset místo aby dopadnul na zem). Jinak bych Hero hodnotil na 70%, pro mě byly velkým zklamáním právě bojové scény, od kterých jsem podle několik měsíců trvajících nadšených zpráv na monkeypeaches.com čekal prostě víc, zvlášť když jsem před lety viděl, co dokázal Yuen Woo-ping s "civilisty/nebojovníky" v Tygrovi a drakovi. Podobným způsobem podle mě zklame Hrdina i spoustu dalších diváků, kteří se nechají nachytat na marketingovou kampaň vedenou ve stylu "nejdražší filmová produkce, úžasné davové bojové scény, masivní šiky vojáků" a budou očekávat Gladiátora po čínsku....