roza píše:aclim - no,váhal jsem,kor když odpovídáš na půl roku starý příspěvek,ale když už se ti posmívá i velký moravák,přisadím si
Doufám,že je to jen tvou neobratností v zacházení s mateřštinou,ale Hellasem vypíchnutý útržek tvého příspěvku vyzněl opravdu hloupě...umožnil by ti snad boj bez pravidel uplatnit více dovedností jako rychlosti,koordinace,síly atd a zkušeností jako náměru,feelingu a timingu než běžná klecová konfrontace?Nebudem si snad znovu po letech hrát na smrtící techniky,nebo?.....Argument?Kolik očí,ohryzků a šourků jsi za rok 2014 doposud na tréninku vypíchl,zarazil a ukopl?Pokud uvedeš čestně číslo větší než 1 celá,uznám,že jsem měkota a ty máš něco navíc.....
))
A když už jsme v tom,redukovat význam WCH na tang,bong a centrline svědčí o minimu pochopení metodického systému stejně jako tvrzení o moc složitém přechodu z WCH na JKD........asi jako by bylo složité přejít z Dukovan na dynamo.....ikdyž ano,pro některé lidi...))
Neber to osobně,vážím si tvého nadšení ,podruhé napadám tvůj příspěvek,snad tentokrát odpovíš ty a ne někdo za tebe....
Máš pravdu s mateřštinou na tom nejsem nejlíp, ale přesně takhle jsem to napsat chtěl... pravidla jsou pravidla a pokud je porušíš, daleko se nedostaneš... a pokud ne, tak je zbytečný učit se takové BU do klece, to raděj MMA ne? Klec je prostě o něčem jiným, o tom se snad bavit nebudem... i když vim, že opět budeš psát věci jako "umožnil by ti snad boj bez pravidel uplatnit více dovedností jako rychlosti,koordinace,síly atd a zkušeností jako náměru,feelingu a timingu než běžná klecová konfrontace" I don't care...
Nechápu jaký srtící techniky, o takových jsem nikdy nepsal... a každá technika může být v jistém momentu a okolnostech smrtící.
Nevim proč bych měl na "tréninku" vypichovat oči nebo zarážet šourky, či ohryzky... ale řekněme, že vše z uvedených technik je na mém listu "must train everytime" a pokud jsem nějaké v reálu už použil... tak se s tim nebudu zrovna chlubit.
A taky jsem neredukoval význam WCH, to v žádném případě. WCH uznávám, bez WCH by tu JKD nebylo, jen jsem psal, že pokuď bude mít základ z boxu a zaměří se na techniky, ne jen pár (atd) z WCH, tak bude mít slušnej základ na přechod k JKD. A ano pro některý je přechod těžký, v případě, že je to pro něj vším, pak zaběhnutý návyky půjdou jen těžko přeučit, nic víc jsem tim nemyslel.
Ty jsi v jiném topicu útočil na koncept JKD a jeho zakladatele... a to vypovídá o tom, že o JKD víš asi stejně jako já o WCH, takže bych to nerad dál rozvíjel.
Neopovídal jsem na tvůj příspěvěk, protože mě předběhl Sennin a nechtěl jsem už znova přidávat do ohně. Bral jsem to jako tvůj názor a ten je mi co se kvality informací o tom, o čem jsi psal, naprosto ukradenej

Věřim, že jsi v dobrý člověk a skilled martial artist, ale po tvém příspěvku z minula.... I don't care about your profile here at all