docela mně zaujal příspěvek chlapce, který cvičí aiki a jeden ze trenérů tam přidává i něco z TKD a druhý je judoka, karateka etc., to už se nedá hovořit o aikido, to už je MMA en

Rony píše:...Jasně, pokud budeme posuzovat funkčnost v nějakém předem dohodnutém zápase, kde protivník je cvičený a připravený na kopy a údery včetně spousty fingovaných útoků aby soupeře "rozebral", tak to bude asi žalostný pohled a osobně bych si na něj i vsadil. Pokud ovšem budeme posuzovat funkčnost proti nahodilým, neplánovaným a impulsivním útokům, pak je to trochu o něčem jiném, včetně toho, že aikidista si dokáže pomocí kontroly protívníka zajistit "bariéru, rukojmí, atd." včetně lepší kontroly nad útočníkem jako takovým, který po prvním nezdařeném útoku může sáhnout po zbrani.
Boreas píše:Tak, nebudu vám tu konkurovat, cvičím teprve 3/4 roku. Pády z aikida mi ale fungují i na betonu.
graver píše:Boreas píše:Tak, nebudu vám tu konkurovat, cvičím teprve 3/4 roku. Pády z aikida mi ale fungují i na betonu.
Jestli ti fungují i na betonu bez následků, tak jdu k tobě do učeníTy ale nevážíš skoro metrák
efeefOnman píše:Aikido že nefunguje? Tvoje aikido nefunguje. Aikido neni bojový umění, který se dá naučit za pár let. Je to studium na celej život. Pouze technik obsahuje zhruba 10000. Aikido neni pouze waza, ta hraje pouze 30% roli. Největší roli hraje mysl. A to se nejde naučit opravdu za pár let. A bohužel kdo povyšuje jedno bojový umění nad jiný, tak zřejmě nepochopil smysl bojových umění.
Aikido na ulici funguje. Aikido funguje vždycky a všude. Tvoje aikido nefunguje a to je rozdíl.
Pokud se chceš naučit za 3 měsíce bojovat na ulici, dej si kurz sebeobrany a ne aikida.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník