Ber tento thread len ako informaciu a neurazaj sa hned. OK??

diablik píše:tiger-nechcel som uz vstupovat do debat na tomto fore,ale urobim vynimku...velmi by som ti prial spoznat tradicne bojove muaythai /MUAYBORAN/ kde okrem vsetkeho co poznas z zo sportoveho muaythai,sa pouzivaju kopacky do vajec,vpichy do oci,seky do tepien,hlavicky,likvidacne stompkicky do kolien,ako napr. "coup de pied bas" v savate a mnoho dalsich chutoviek,samozrejme bez rukavic.....tam sa uz niet co vyhovarat,je to podobne Daidojuku karate v pouzivani technik.....navrhujem v ramci reality si dat sparing s Ukropcanym v prilbach s klietkami ala Daidojuku,povolit vsetko ako v Daidojuku okrem skakania po hlave na zemi,bez rukavic ako v Daidojuku a nevidim dovod aby si sa vyhovaral na obmedzenia,kvoli rukaviciam,obmedzenim urcitych technik atd....P.S. osobne si myslim,ze aj pri takych uvolnenych pravidlach prehrajes,Ukropcany ta pribije do zeme...nebolo by lepsie uznat,ze su veci na kt. proste nemas,ospravedlnit sa Ukropcanimu,nebudes ani prvy ani posledny/ OYE,Littlearts,Xaltotung a iny/![]()
![]()
Ako nezaujaty divak to hodnotim tak,ze Ukropcany a Marvin sa postavili ako chlapi,ale Ty odbiehas,mlzis,fabulujes,plujes spinu na vsetky strany....Xaltotung aspon mal gule dojst ku Sifu Rzounkovi do skoly,aj ked dopadol ako dopadol....
![]()
tiger píše:Ved aikido nie je o sparringu ani o boji ale o miery a nesutazivosti.
tiger píše:Tazko zozenies nejakeho AiKidaka na sparrig. Chapes?? To je ako keby si povedal ze v MT nebojuj. O tom to je.
xavier píše:tiger píše:Ved aikido nie je o sparringu ani o boji ale o miery a nesutazivosti.
Omlouvam se predem, ale neda mi to nereagovat (i kdyz tento thread neni urcen me). Pripada mi to smesne a cele postavene na hlavu. Jak jinak se mas pripravit na "boj" (nebo byt alespon bliz realite) nez sparringem? V posledni dobe jsem zazil to, ze nekteri praktikujici "tradicni bojove umeni" odsuzujou MT kvuli tomu, ze je to "obycejny sport". Co cini dnes bojove umeni bojovym? To, ze budu mavat do vzduchu a pak se osprvedlnovat tim, ze kvuli presvedceni nikoho neuhodim? Mam respekt vuci vsem BU, ale vy nekteri si prosim prestante hrat na bojovniky, kdyz jste nezazili poradny sparring. Porad se jen vymlouvate na to, ze to opravdove BU neni o "mlaceni se".
xavier píše:tiger píše:Tazko zozenies nejakeho AiKidaka na sparrig. Chapes?? To je ako keby si povedal ze v MT nebojuj. O tom to je.
Se vsi uctou, tenhle pristup mi pripomina gymnastiku, telocvik, relax, ale rozhodne ne bojove umeni.
Omlouvam se za tenhle vypad, ale opravdu mi to uz neda.
tiger píše:xavier píše:tiger píše:Ved aikido nie je o sparringu ani o boji ale o miery a nesutazivosti.
Omlouvam se predem, ale neda mi to nereagovat (i kdyz tento thread neni urcen me). Pripada mi to smesne a cele postavene na hlavu. Jak jinak se mas pripravit na "boj" (nebo byt alespon bliz realite) nez sparringem? V posledni dobe jsem zazil to, ze nekteri praktikujici "tradicni bojove umeni" odsuzujou MT kvuli tomu, ze je to "obycejny sport". Co cini dnes bojove umeni bojovym? To, ze budu mavat do vzduchu a pak se osprvedlnovat tim, ze kvuli presvedceni nikoho neuhodim? Mam respekt vuci vsem BU, ale vy nekteri si prosim prestante hrat na bojovniky, kdyz jste nezazili poradny sparring. Porad se jen vymlouvate na to, ze to opravdove BU neni o "mlaceni se".
Tak na toto este musim tiez zareagovat. Ano mas pravdu AIKIDO nie je o "mlaceni se" v tom je odlisne od ostatnych BU. A ci je to este BU ?? Tak to je tazka otazka. Niekto aikido chape ako prvok obrany a povazuje ho za BU, hlada v nom bojovy aspekt. Niekto ho chape ako nieco co ta uvolni - fyzicky a duchovne. Ci je spravne chapanie aikida ako BU alebo relaxu ?? Na to neviem odpovedat.
Skateordie píše: Problem je niekde inde. Nie je spravna otazka ci je spravne chapanie aikida ako BU alebo relaxu, to je tvoj subjektivny rozpor. Aikido je predsa bojove umenie. Co z toho vyplyva? Ze by to nemal byt len relax ale aj boj. Inac sa straca podstata.![]()
.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník