Setkání BU.cz vol.3

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Dostaví se cvičenci Aikido či TaiJi???

Ano
20
28%
Ne
24
33%
Je mi to jedno
28
39%

Celkem hlasů : 72

Příspěvekod RUNAR » úte 09. zář, 2008 16:24

Palcem nahoru znám, vždyť dlouhej hák ani nejde jinak bouchnout.
Krátkej jde taky palcem nahoru ale taky může narazit kloubem u palce, když soupeř hejbne hlavou nebo se tam připletou ty ruce.
Je to prostě smůla, naštěstí se (mi) to nestává tak často. :)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 09. zář, 2008 16:26

ukropcany píše:To som sa ale naučil na boxe... 8)

Zatracení pokérovaní cigáni, to se dělá, prozrazovat thaiboxerům takový speciality?! :x :lol:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 09. zář, 2008 16:27

Ale vždyť to nemusí bejt otevřenou rukou/rukavicí , může to jít normálně sevřenou pěstí (bílým terčíkem na rukavici ) to by mělo bejt regulérní ne?
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 09. zář, 2008 16:38

Toman píše:
TongPo píše:Tohle se v boxu řeší tak, že háky tlučou palcem nahoru, je to podobná poloha, jako když bys tloukl hák otevřenou dlaní.

Pravda mě se tohle docela líbí ale přijde mně že v čechách se tohle příliš neučí ... nebo aspoň v těch dvou boxérnách co jsem byl já tak né.

No asi jak kde... Náš trenér říkal, že například u amatérů se to většinou nedělá, protože tam se kvůli pár kolům a přilbám boxuje ve vysokým tempu hlavně na body a někteří senilnější rozhodčí občas posuzujou hák palcem nahoru jako úder dlaní... :roll: Ale u profíků by to měl být skoro standard, ty boxujou většinou na KO a tak potřebujou dát pořádnou ránu, aniž by riskovali vlastní zranění, proto ten palec nahoru. Myslím, že Lukáš boxuje taky tak... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 09. zář, 2008 16:40

Nekecejte že tu bude dokonce i věcná diskuze. 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 09. zář, 2008 16:56

Ukrop:
Áha už je mi to jasný ..... v MT tohle smíte?Nevidim na tom nic špatnýho, pokud to teda nejde na ucho.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » úte 09. zář, 2008 17:09

RUNAR - :lol: neboj,nebude to vecna diskuse...
Ale kdyz se i Ukrop skoro udrzel a dal to nerozpatlaval...
Tak jen napisu,ze je to zvlastni..... :D
Puvodne jsem doufal ,ze si nabehnes a napises,ze je to z pytle....ale to uz bych chtel asi moc. :wink:

Sparujeme tak 4-5krat tydne a mimo kloubu ukazovaku ,co trefil pri zvedaku loket naprimo,tak nic,palce v cajku.....no ,treba jsem to zrovna zakriknul a dneska si o partaka urazim oba :lol:

Tak preju rychle vyleceni a priste vic stesti
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 09. zář, 2008 17:19

Roza:
Fakt na tom nic zvláštního nevidím
TongPo jak píše si narazil palec na vol.2 o Ukropa.
Nevim potom jak fest u vás jedete sparringy .....že jsi furt "v cajku" :D
Xboxeři maj furt něco naraženýho nebo pohmožděnýho 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 09. zář, 2008 17:24

Tak tohle uz vazne nepobiram.Hak a palec nahoru???Co je uderova plocha bozinku?:D
Asi vemu na sraz tu nasi hrusticku, rad si necham takovyhle uder predvest, at jsem zas o neco vzdelanejsi:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 09. zář, 2008 19:09

player- pred par storociami sa v "boxe bez rukavic" buchali vsetky hlavne udery palcom hore :wink: ..asi vedeli preco :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 09. zář, 2008 19:15

marcelo píše:player- pred par storociami sa v "boxe bez rukavic" buchali vsetky hlavne udery palcom hore :wink: ..asi vedeli preco :wink:

Tak tohle je zase novinka pro mě...myslíš nahoru, jako že ho měly uplně nesbalený?
Mam taky tak trochu problem představit si že by moje ruka vydržela pořádný hák palcem nahoru kdyby byla bez rukavice...i když třeba je to otázka zvyku, konec konců naše poslední dva kloby na rukou asi taky nevypadaly předtím než jsme začali trenovat tak jako vypadají dneska :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 09. zář, 2008 20:11

player píše:Tak tohle uz vazne nepobiram.Hak a palec nahoru???Co je uderova plocha bozinku?:D
Asi vemu na sraz tu nasi hrusticku, rad si necham takovyhle uder predvest, at jsem zas o neco vzdelanejsi:)

Uderova plocha je stejna jako pri uplne rotaci ... pest se tomu myslim rika a da se bouchnout jeste druhyma klobama prstu 8) a je to pak takovej capacek bez rukavic ... mimochodem vam roza psal, ze na pytli se da cvicit vic uderu, jen se clovek musi zbavit napadu bouchat primarne se seiken :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 09. zář, 2008 20:49

Da se bouchnout pochopitelne libovolnou casti ruky, ale do neceho vtrdeho jako je napriklad celist ci brada pouze jednou, pak si bude muset vzit mila rucicka dovolenou:)

Haky vedene vnitrni stranou ruky sevrene v pest jsou casto k videni v novodobych akcnich filmech(typicky Matrix) a vzdycky jsem se nad tim s usmevem pozastavoval.Jak jsem rikal, chtel bych videt takovy to uder veden do neceho tvrdsiho, aniz by to melo negativni nasledek na ruku.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » úte 09. zář, 2008 20:54

Panda píše:
marcelo píše:player- pred par storociami sa v "boxe bez rukavic" buchali vsetky hlavne udery palcom hore :wink: ..asi vedeli preco :wink:

Tak tohle je zase novinka pro mě...myslíš nahoru, jako že ho měly uplně nesbalený?
Mam taky tak trochu problem představit si že by moje ruka vydržela pořádný hák palcem nahoru kdyby byla bez rukavice...i když třeba je to otázka zvyku, konec konců naše poslední dva kloby na rukou asi taky nevypadaly předtím než jsme začali trenovat tak jako vypadají dneska :)

Ve starým boxu byly původně nejhlavnější "zbraní" dlouhý direkty s výpadem a to opravdu s palcem nahoru. Prý to vycházelo z techniky šermu. Ale co bych se rozepisoval, zapátrám v paměti a ejhle - zde je starší článek přímo z bu.cz na téma původního boxu. Oni "praboxéři" museli bejt slušný drsňáci, ale vývoj jde stále kupředu, dnes by se asi divili, jak ty háky fungujou i v ultimátu... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 09. zář, 2008 21:38

player píše:Da se bouchnout pochopitelne libovolnou casti ruky, ale do neceho vtrdeho jako je napriklad celist ci brada pouze jednou, pak si bude muset vzit mila rucicka dovolenou:)

Haky vedene vnitrni stranou ruky sevrene v pest jsou casto k videni v novodobych akcnich filmech(typicky Matrix) a vzdycky jsem se nad tim s usmevem pozastavoval.Jak jsem rikal, chtel bych videt takovy to uder veden do neceho tvrdsiho, aniz by to melo negativni nasledek na ruku.

Pochopitelne si muzes preci ruku zlomit kdykoli ... je to i o tom co tim trefis a jestli mas timing a ve spravnou chvili zpevnis ... ale jinak je to o tom se to naucit :wink: Chapu, ze ne kazdemu to hned jde, ale chce to mit metodiku :wink:

Co jinemu prijde nemozne a az smesne, jiny v pohode dlouhou radu let pouziva :!: Nejvice negativnich nasledku na mejch rukou mam z mladi (judo, karate) ... ted se mi stane jen vyjimecne, ze si dam o loket palcem ... ale pocitat se s tim, ze se neprastis, se neda a nicemu jednou pro vzdy zabranit take nemuzes :wink:
Naposledy upravil luen dne úte 09. zář, 2008 21:42, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 09. zář, 2008 21:42

Naposledy upravil marcelo dne úte 09. zář, 2008 21:45, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 09. zář, 2008 21:45

marcelo píše:panda- maly odkaz,je toho vela na nete,ale sa mi nechce hladat :?
http://domain1041943.sites.fasthosts.co ... heenan.jpg

Ahoj :wink: Ja nechapu cemu sa tady nekdo divi, vzdyt je to samozrejma vec, zadne tajemstvi a kazdej si to mjuze jak pise marcelo, dohledat na netu :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 09. zář, 2008 21:51

luen píše:
marcelo píše:panda- maly odkaz,je toho vela na nete,ale sa mi nechce hladat :?
http://domain1041943.sites.fasthosts.co ... heenan.jpg

Ahoj :wink: Ja nechapu cemu sa tady nekdo divi, vzdyt je to samozrejma vec, zadne tajemstvi a kazdej si to mjuze jak pise marcelo, dohledat na netu :wink:

..ono staci udriet do tazkeho mechu silny zadny hak bez rukavic klasicky ako sa to bezne uci ale "capakovito" vertikalnou pastou ala WCH a hned bude kazdemu jasne,pri com ho bude viacej boliet zapastie a v ktorom generuje vacsiu silu...ja bijem hlavne capakovite haky a odvtedy uz nemam tak casto ponarazena zapastia atd... aj direkty sa snazim bit ala stary boxing+obcas mixnem klasik chrbtom pastou nahore :wink: P.S. inac direkty ala stary boxing bije aj Bas Rutten :D
Naposledy upravil marcelo dne úte 09. zář, 2008 23:04, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 09. zář, 2008 22:32

2 Marcelo: díky, paráda, už googluju...
Ps.: no Bass je borec :) má taky sqělej liver shot(rána na játra) který ale jako obrácený gurad na praváky moc nepoužiju, pořád jsem hloubal nad tím proč mi na to nepadají, až jsem si našel atlas anatomie :lol:
2 Luen: také jsem hodně cvičil různé uderové plochy, muj oblíbený byl iponken, ale mě tyhle věci vždycky fungovali jenom na nehybného soupeře, jako sucker puch, jakmile se začali lidé hýbat, tak mi to nefungovalo...v ten moment mi přišlo nejbezpečnější mít co nejlépe sbalenou pěst ať ruka vydží, padni kam padni...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 09. zář, 2008 22:37

Luen : tvuj alibismus neni na miste.Neomlouvej zpusob vedeni uderu nezpevnenim ruky apod.O tom rec vubec neni.

Ty obrazky co nahodil marcelo jsou ok, demonstrace uderu primeho, ja tu resim od pocatku ovsem uder obloukovy, hak, coz jsem dal rekl bych dost jasne najevo.

Takze se tazi jeste jednou, kdo z vas pouziva jako uderovou plochu pri obloukovem uderu tuto cast ruky, aby se k tomu mohl kompetentne vyjadrit?
Obrázek
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé