Přátelský sparring se zbraněmi

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 14:37

jasně to byla :lol: :lol:
jen jsem si říkal, že když video tak pořádně a od podlahy, jakýpak s tím sraní :lol: :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:03

Jendis píše:
Mac píše:Ahoj,
bude video?

Macu....já bych to(za sebe) udělal stejně,jako na proběhnuvším setkání vol.2.....aby to,trošku,donutilo lidi dojít..... :wink:

Ahoj,
promiň ale není mi úplně jasný co tím myslíš-díky za vysvětlení
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:07

BuFF píše:
bude video?
Jasně, máme v plánu udělat serii DVDček pro začátek plánujeme cca 8dílů kde představíme jednotlivý účastníky, jejich styl, rodinné zázemí a jejich důvody proč se vlastně chtějí setkat. Příští rok pak bude následovat dalších 8dílů kde budou už konkrétní souboje spolu s rozebráním použitých technik. DVDčka budou v prodeji v Hayshi a Bontonlandu a taky v amerických e-shopech. Brzy se taky rozjede speciální web k tomuto setkání, kde se dozvíte podrobnější info a budete si tam moc koupit i limitovanou kolekci oblečení. Chystáme taky vydávat časopis se zaměřením na boj se zbraněmi a možná otevřeme i vlastní síť restaurací s názvem Planet Idioot. Ufff, snad jsem na nic nezapoměl. :lol: Kdyžtak se obrať na Jendise to je tiskovej mluvčí našeho setkání a určitě má další aktuální informace :lol: :lol: Takže se těšte plantážníci, bude to mazec kam se hrabe K1 a UFC :lol: :lol:

Raději nebudu komentovat tvou odpověď na mou otázku, ale ber to tak, že odpověď tohoto typu mi přijde nevhodná! Nemyslím, že můj dotaz byl úplně debilní, abych si zasloužil takovouto odpověď!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Hark » pon 08. říj, 2007 15:10

Mac píše:Raději nebudu komentovat tvou odpověď na mou otázku, ale ber to tak, že odpověď tohoto typu mi přijde nevhodná! Nemyslím, že můj dotaz byl úplně debilní, abych si zasloužil takovouto odpověď!

Buď v klidu, ber to jako vtip a jestli chceš přijít, tak přijď.

Odpověď na Tvou otázku ohledně videozáznamu jsem Ti napsal výše.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 08. říj, 2007 15:12

Mac píše:
Jendis píše:
bude video?

Macu....já bych to(za sebe) udělal stejně,jako na proběhnuvším setkání vol.2.....aby to,trošku,donutilo lidi dojít..... :wink:

Ahoj,
promiň ale není mi úplně jasný co tím myslíš-díky za vysvětlení

že video na net ne-e....pokud něco,tak pouze pro účastníky a ti nechť si s tím robějí,co chtějí....a hlavně se souhlasem zůčastněných.Mně osobně třeba videjka nevadí,ale zase,číst pak kecy lidí,kteří ani nedojedou(nemyslím Tebe).....kdyžtak si projeď thread Stretnutie BU vol.2 tady v tomhle auditku.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:13

Hark píše:
bude video?

Zdar,
mně nejde o video, ale o setkání s lidmi.
Proto já sám žádné natáčení zařizovat nebudu.

Ale taky nebudu bránit nikomu, aby si tam cokoli natáčel, pod podmínkou, že to uveřejní jen se souhlasem všech zobrazených. Viz. Jendis tady a luen na bu.cz. vol.2.

Ahoj,
díky za odpověď!
Chtěl jsme vidět video z důvodu, že bych se rád přijel podívat, ale jsem poměrně dost časově zaneprázdněn a snažím se hledat "věci" které by mohli být pro mne zajímavé! Video by mi řeklo více o tom, k čemu má sloužit Váš přátelský spáring, jak jste se domluvili na pravidlech , čím šermujete, co je tam za lidi apod. Ač jste ve fóru probrali podstatnou část mých otázek, přeci jen realita bude asi pravděpodobně jiná. Nehledě na to , že neslouhlasím úplně se všemi věcmi -co se týče ochrany versus zbraně a rád bych viděl jak jste se s tím vypořádali v reálu!
No budu doufat, že to někdo bude natáčet a zúčastněný svolí k vystavení videa!
S pozdravem Mac
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 08. říj, 2007 15:18

Tak písni,s čím třeba nesouhlasíš?! :wink:

jo,jinak SZ.
Naposledy upravil Jendis dne pon 08. říj, 2007 15:19, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 15:19

Mac píše:Raději nebudu komentovat tvou odpověď na mou otázku, ale ber to tak, že odpověď tohoto typu mi přijde nevhodná! Nemyslím, že můj dotaz byl úplně debilní, abych si zasloužil takovouto odpověď!
Ale klidně mě okomentuj, mě to neva :wink: Já jen, že spoustu lidí na netu dnes řešej hlavně videa a záznamy atd. (někdy si říkám jestli stihnou k tomu ještě vůbec cvičit :wink: ) tak jsem tady navrhnul, že když už něco točit a prezentovat tak pořádně :lol: . Osobně tě neznám, ale bereš mojí odpověď nějak moc vážně. Mě to spíš pobavilo tak jsem napsal informace i pro všechny ostatní zájemce co by rádi dorazili, ale nějak jim to třeba nevyjde. Prostě aby se nebáli, že určitě se to pokusíme se pojmout tak aby o nic nepřišli :lol:, takže jsem se je snažil spíš uklidnit, ne naštvat :wink: . A když budou chtít dorazit osobně tak jedině dobře, ale určitě bude nějakej report, to se neboj :wink: Všechno se pak tady společně prodebatí a bude nám fajně :lol: :lol:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:25

Klídek,Buffe.....easy,easy.....Mac se jen zeptal...třeba dojede....zrovna on se,tuším,nějakýmu masakrování vůbec nebrání. :wink:

4 Mac-co ty zbraně??Zkusils je udělat??A jestli jo,funguje to???[/quote]

Máš pravdu v tom, že se rozhodně nebráním jakýmkoliv konfrontacím, ale času je málo a sanžím se hledat pro mne zajímavé sparingpartnery, jak jsem ale psal bezpečnost je u mne na prvním místě, tak jsem chtěl vidět jak to bude probíhat u Vás na setkání.

Zbraně - má se to tak - našli jsme nějaké zástupné zbraně z japonska -teď se budou objednávat, ale nevěřím tomu, jak že by se dali správně dělat techniky, tak že by vydrželi větší "nálož". Až přijdou budu vědět víc.
Dále jsme teďf dostali na otestování tréningové zbraně z německa - vypadá to o dost lépe, ale myslím si že to taky nebude úplně košér. Uvidíme během týdne testování.

Shinai -bambusové jsem zlomil tři, tak že tudy cesta taky nevede , ale podařilo sem i přes známého kednistu objednat karbonové shinae z japonska. Stojí teda dost peněz, ale dá se s ím robit a vypadá to že vydží i naše zacházení a seky. Jeniný v čem je problém je rozdílná váha, ale to už mám taky promyšleno -jen se k tomu dostat. Zatím trénujeme s těma "karbonkama", kam jmse přidělali příčku. Zároveň doděláváme plastové ochrany -to teď jen závisí na tom, jakou zbraní budeme fungovat. Já preferuju shinae, ale v grupě je nás víc a čím víc lidí, tím víc názorů(
M
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:41

Jendis píše:Tak písni,s čím třeba nesouhlasíš?! :wink:

jo,jinak SZ.

musím ještě do rachoty, ale večer na to mrknu. Musím si to ještě jednou přečíst , abych nepláv¨cal nesmysly
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:41

Hark píše:

Buď v klidu, ber to jako vtip a jestli chceš přijít, tak přijď.

Odpověď na Tvou otázku ohledně videozáznamu jsem Ti napsal výše.

Díky za pozvání!
Rozhodně s tím datumem budu pracovat)
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 15:49

[ Já jen, že spoustu lidí na netu dnes řešej hlavně videa a záznamy atd. (někdy si říkám jestli stihnou k tomu ještě vůbec cvičit :wink: ) tak jsem tady navrhnul, že když už něco točit a prezentovat tak pořádně :lol: . Osobně tě neznám, ale bereš mojí odpověď nějak moc vážně. Mě to spíš pobavilo tak jsem napsal informace i pro všechny ostatní zájemce co by rádi dorazili, ale nějak jim to třeba nevyjde. Prostě aby se nebáli, že určitě se to pokusíme se pojmout tak aby o nic nepřišli :lol:, takže jsem se je snažil spíš uklidnit, ne naštvat :wink: . A když budou chtít dorazit osobně tak jedině dobře, ale určitě bude nějakej report, to se neboj :wink: Všechno se pak tady společně prodebatí a bude nám fajně :lol: :lol:[/quote]

Já se snažím z videí pochytit jak mé nezdary , tak nezdary ostatních. Dále je pro mě dobré podívat se na videa ne z důvodů, abych se někomu smál a byl chytrý až na půdu, ale my swami vyvyjíme ochranné pomůcky pro tréning v reálné rychlosti. Díky videům může srovnat jak se chovají různé zbraně vůči pomůckám co mají lidi na sobě. Momáhá mi to v rychlejší realizaci výroby. Jestli že uvidím na videu, že něco opravdu viditelně nefunguje, nebudu dělat to samé, ale budu hledat jinou cestu.
Dále jak jsme psal mám málo času a bohužel jsem nucen vybírat si co mohu a co ne! Rozhodně bych se rád přijel podívat, ale taky bych rád viděl o čem to je.
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 16:11

V poho, mě to je celkem jedno na co to chceš. Ve finále je to stejně hlavně o tom jak máš odcvičíno :wink: A k těm ochraným pomůckám, netuším čím a jak do sebe rubete, ale dobrý pomůcky jsou už ve světě vymyšlený. Myslím si, že o trénink se zbraněma v reálných rychlostech se lidi od PTK docela zajímaj a s chráničema nemáme problém. Za cvičnej standart osobně považuju dřevo-boken, rattan atd. a zbytek je pak o chráničích a dovednostech. ®ádnej chránič nekreje 100%, žádná zbraň není nezničitelná takže jestli něco takového vyvineš nech si to určitě patentovat :wink: .
A hlavně, reálný boj se stejně odehrává komplet bez chráničů a dobré tréninkové metody mají k tomu směřovat :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pon 08. říj, 2007 16:50

2 Mac
Mluvíš poměrně rozumě a tak trochu s tebou ve všem souhlasím, ale problém je následující:
existuje spoooustu lidí kteří by v reálu nikdy nepřijeli protože mají strach jít s kůží na trh a pak se kouknou na video a řeknou, že by nás tam všechny srovnal na hromadu jejich 12letý mladší bratr...mě osobně zanechávají tyhle výlevy chladným, ale někdo by s tím mohl mít problém a zbytečně se rozčilovat :wink: ....to že tvoje motivy jsou uplně jiné je jasné...
za druhé se mě poměrně dotýká že mluvíš o tom jak máš málo času a chceš video abys viděl jestli ti stojíme za to,promiň ale já osobně mam práci a studuji,ukropcany prijel na sraz až ze Slovenska a má doma děcko, Jednis se stará o děti dvě a přijel po tom co 48 hodin nespal, Lukáš Konečný je náš nejlepší profesionální boxer a bude za pár měsíců boxovat o mistra světa, doma ma tři dcery a taky přijel...nikdo nevěděl do čeho jde a všichni jsme museli něco obětovat abychom přijeli, a ty bys to chtěl zadarmo? :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 08. říj, 2007 18:29

Pokud jde o me, tak ja osobne jsem na svoje fotografie (pripadne dokonce videa) pomerne citlivy, to je ale zpusobeno ciste tim ze nejsem prave zcela neznama osobnost a nijak to tedy bezprostredne nesouvisi se sparringem. Na druhe strane jsem si vedom toho, ze komunity kde se pohybuji jsou ponekud oddelene - coz je jen dobre a hodlam to tak take ponechat. Proto se napriklad predem omlouvam Ginovi, ze ani pri osobnim setkani skutecne nehodlam prozradit identitu pod kterou ho znam :)

Z toho plyne asi tolik, ze osobne si nehodlam natacet/fotit kohokoliv, ale pokud nekdo bude chtit mit sparring se mnou nejak zdokumentovany, budiz, problem s tim nemam. Mozna nemam problem ani s tim to nekomu soukromou cestou pripadne poslat, projevi-li ten nekdo oduvodneny zajem a samozrejme mi rovnez slibi, ze si to ponecha ciste jen pro sebe. Co se ale tyce pripadneho zverejnovani cehokoliv kdekoliv, tak radeji predem podotykam ze nezridka kdy takove veci zmizi z webu i sami od sebe, pricemz neni uplne jednoznacne vylouceno ze pri me hodne spatne nalade zmizi i s celym tim webem. :twisted:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 08. říj, 2007 18:40

Panda: ja bych to zase az tak nehrotil, myslim ted v tom smyslu "chces video abys videl jestli ti stojime za to", osobne jsem ty jeho prispevky zase az takto tedy nepochopil. Ale jinak pokud jde o ten cas, tak s tebou samozrejme souhlasim.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 19:27

BuFF píše:V poho, mě to je celkem jedno na co to chceš. Ve finále je to stejně hlavně o tom jak máš odcvičíno :wink: A k těm ochraným pomůckám, netuším čím a jak do sebe rubete, ale dobrý pomůcky jsou už ve světě vymyšlený. Myslím si, že o trénink se zbraněma v reálných rychlostech se lidi od PTK docela zajímaj a s chráničema nemáme problém. Za cvičnej standart osobně považuju dřevo-boken, rattan atd. a zbytek je pak o chráničích a dovednostech. ®ádnej chránič nekreje 100%, žádná zbraň není nezničitelná takže jestli něco takového vyvineš nech si to určitě patentovat :wink: .
A hlavně, reálný boj se stejně odehrává komplet bez chráničů a dobré tréninkové metody mají k tomu směřovat :wink:

Rozhodně nejsem člověk , který by chtěl něco hrotit a rozhodně v tom míním pokračovat))
Ochranné pomůcky - osobně jsem zatím nenašel nikde takovou konstrukci ochranných pomůcek, které by vyhovovali našim požadavkům-což neznamená že nikomu jinému vyhovují!!- Jak jsem psal, zkoušíme více druhů zbraní a jsme ve fázi hledání. zatím se nám nejvíce osvědčili karbonové shinae. "Čepele"se chovají při technikách podobně jako reálné zbraně (na rozdíl od plastových trubek apod.), ale to že se s nimi někdo přizabije jako třeba s bokenem je už méně pravděpodobné.
Od ochrany nevyžaduju to aby mne rána nebolela (jsem zastáncem toho, že člověk by měl cítit když něco pokazí), ale vyžaduju od ochrany to , abych neměl zlámané kosti, neb musím jít druhý den do práce).
Jestli-že sem dáš nějaký odkaz na ochanné pomůcky, budu ti velmi vděčný!!!!
Cvičný standart -dřevo-boken - bohužel nevím co je u tebe cvič. standart. Jestliže myslíš trénování technik, tak souhlasím. Jestli-že cvič. standart je u tebe zkouška reálného boje, nebo lépe řečeno provádění technik v reálné rychlosti, tak já se stouto myšlenkou nestotožnuju, neb si myslím, že je to pro aktéry nebezpečné i s pomůckama. To je jen můj názor a samozřejmně ho nikomu nenutím! Jestliže je někdo, kdo to dává, tak jedině klobouk dolů!!
Souhlasím s tím, že žádná zbraň není nezničitelná, ale jsou zbraně se kterými se dá "fungovat" a se kterými nelze. Co se týče 100%ochrany-k tomu jsem se vyjádřil výše.
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 19:37

Panda píše:2 Mac
Mluvíš poměrně rozumě a tak trochu s tebou ve všem souhlasím, ale problém je následující:
existuje spoooustu lidí kteří by v reálu nikdy nepřijeli protože mají strach jít s kůží na trh a pak se kouknou na video a řeknou, že by nás tam všechny srovnal na hromadu jejich 12letý mladší bratr...mě osobně zanechávají tyhle výlevy chladným, ale někdo by s tím mohl mít problém a zbytečně se rozčilovat :wink: ....to že tvoje motivy jsou uplně jiné je jasné...
za druhé se mě poměrně dotýká že mluvíš o tom jak máš málo času a chceš video abys viděl jestli ti stojíme za to,promiň ale já osobně mam práci a studuji,ukropcany prijel na sraz až ze Slovenska a má doma děcko, Jednis se stará o děti dvě a přijel po tom co 48 hodin nespal, Lukáš Konečný je náš nejlepší profesionální boxer a bude za pár měsíců boxovat o mistra světa, doma ma tři dcery a taky přijel...nikdo nevěděl do čeho jde a všichni jsme museli něco obětovat abychom přijeli, a ty bys to chtěl zadarmo? :wink:

Osobně znám taky spoustu lidí o kterých píšeš a osobně je taky neřeším. Moje žádost o video nebyla rozhodně za účelem , který uvádíš jako první, ale abych se podíval jaké máte pomůcky a čím bojujete jak . Vím, že člověk musí něco obětovat, když něco chce! Sám jsem nevěděl jak to mám správně napsat, aby to nebylo pochopeno špatně -což bylo( Rozhodně mi nejde o to abych se podíval jestli mi to za to stojí to NE! Každý kontakt s jinou osobou je plus, ale bohužel šermovat bokenem se mi nechce. Srovnal bych to tak, že (když už tady padlo jméno Lukáše K.) spáring s ním bez rukavic bych si taky nedal -já teda ani s rukavicema)) ale doufám že pochopíš mé srovnání a i ostatní!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 19:43

Jian píše:Pokud jde o me, tak ja osobne jsem na svoje fotografie (pripadne dokonce videa) pomerne citlivy, to je ale zpusobeno ciste tim ze nejsem prave zcela neznama osobnost a nijak to tedy bezprostredne nesouvisi se sparringem. Na druhe strane jsem si vedom toho, ze komunity kde se pohybuji jsou ponekud oddelene - coz je jen dobre a hodlam to tak take ponechat. Proto se napriklad predem omlouvam Ginovi, ze ani pri osobnim setkani skutecne nehodlam prozradit identitu pod kterou ho znam :)

Z toho plyne asi tolik, ze osobne si nehodlam natacet/fotit kohokoliv, ale pokud nekdo bude chtit mit sparring se mnou nejak zdokumentovany, budiz, problem s tim nemam. Mozna nemam problem ani s tim to nekomu soukromou cestou pripadne poslat, projevi-li ten nekdo oduvodneny zajem a samozrejme mi rovnez slibi, ze si to ponecha ciste jen pro sebe. Co se ale tyce pripadneho zverejnovani cehokoliv kdekoliv, tak radeji predem podotykam ze nezridka kdy takove veci zmizi z webu i sami od sebe, pricemz neni uplne jednoznacne vylouceno ze pri me hodne spatne nalade zmizi i s celym tim webem. :twisted:

Rozhodně respektuji to že někdo nechce z jakýchkoliv důvodů aby se používalo jeho video či fotografie!!! Zase je to o tom, že jsem doufal v nějaké ochranné pomůcky, kde identita člověka bude schována.
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 19:44

Jian píše:Panda: ja bych to zase az tak nehrotil, myslim ted v tom smyslu "chces video abys videl jestli ti stojime za to", osobne jsem ty jeho prispevky zase az takto tedy nepochopil. Ale jinak pokud jde o ten cas, tak s tebou samozrejme souhlasim.

Jsem rád, že jsem byl pochopen!
A co se týče času - cítím se zahanben!!!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé