hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod majkx » čtv 18. led, 2007 13:35

Kubik píše:
Fritz01 píše:Z placu to dle mne není možné....

Souhlas! V Aikido se vysvetluje jen cast tykajici se aiki a znalost uderovky se predpokada a bohuzel netrenuje...

4 kubik, tohle je věčná diskuze :lol: , aikido je z mého pohledu určitě BU, ikdyž znám osobně jenom dva lidi, kteří by se dle mě uměli poprat a nějak využít principy aikida(asi jich bude víc, ale já se o aikida moc nezajímám), jeden cvičí a vyučuje Nishio aikido-kamarád a pod jedním cvičíš asi ty K.K?(viděl jsem jeho provedení tai-jutsu-pohyb těla a moc dobré :!: ).
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » čtv 18. led, 2007 14:05

majkx píše:jeden cvičí a vyučuje Nishio aikido-kamarád a pod jedním cvičíš asi ty K.K?(viděl jsem jeho provedení tai-jutsu-pohyb těla a moc dobré :!: ).

Pokud ten prvni je RC tak max souhlas. Aby taky ne vzdyt oba maji na zinence odskano vice nez mnozi odchozeno. Ovsem nemyslim jen je...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod majkx » čtv 18. led, 2007 14:15

4 Kubik,poslal jsem ti SZ
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nevedecko » čtv 18. led, 2007 14:55

nevedecko
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » čtv 18. led, 2007 16:45

No já rozhodně nepopírám učinost aikida či jijutsu a všech podobných stylech.Ale chce to mít sakra vypilovaný reflexy.Nejsem fanda ninjutsu,ale na youtube jsem objevil tohodle chlapíka je to jejich velmistr a musím říct,že to na mně udelalo dojem.jistě jsou to predvádečky ,ale i když se na to kouknete vícekrát tak zjistí te že on opravdu reaguje intuitivně a v jeho podání prace se silou soupeře,vychylovaní,páky,že to funguje.Ale jsou to roky treningu navíc udajně než to začal trenovat tak byl vynikající tanečník!!!Což bych rek je pro tyhle styly vyborná pruprava

http://www.youtube.com/watch?v=fO9rrmBtMt0
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » čtv 18. led, 2007 19:40

ukropcany píše:
nevedecko píše:mozno poznate:
http://www.youtube.com/watch?v=qD_Xqo5iT3Q
Klasická aikido odrbávka... :roll: Týpek typicky útočí jak magor... áno, ak by otázka znela "ubránim sa s aikidom pred bezdomovcom čo týždeň nežral?", tak by odpoveď znela "áno", ale oproti iným BU sa postaviť nemôže...

ukropcany. Bylo to aikido. Ten mistr má talent. Každému aikidistovi by to nefungovalo. Myslím, že by mu to fungovalo i proti jiným BU, ale nejsem si jistý. Proti MUAY THAI na vysoké úrovni...nevím, ale je ten mistr docela mladý, takže takovou demonstraci by tu zvládl skoro každý, kdyby si to nacvičil, ale dám raději přednost starým známým mistrům. Třeba takový Seagal sensei, u toho jsem přesvědčen, že jeho aikido funguje i proti ostatním BU. :wink:
Naposledy upravil sosuke dne pát 19. led, 2007 11:22, celkově upraveno 1
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 24volt » čtv 18. led, 2007 20:06

sosuke píše:
ukropcany.Ukropcany ten mistr nebyl aikidoka, ale mistr ninjovských BU např. Tai jitsu atd. / Myslím, že kdybys proti němu stál ty,tak bys zjistil, že mu to funguje a mluvil bys úplně jinak. Tak nekrytizuj to co neznáš. :wink:

No já teda neví, moc prvků z Tai-jutsu jsem tam neviděl, už vůbec né z ninjovských škol... ale mám zkušenost jen s Bujinkanem, tak nevím, možná je to jiný směr. Podle mě je to prostě jenom upravené aikido a útočník docela slušně padá. V tomto případě dávám za pravdu Ukropčanemu.
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TongPa » čtv 18. led, 2007 20:32

sosuke píše:Ukropcany ten mistr nebyl aikidoka, ale mistr ninjovských BU např. Tai jitsu atd. / Myslím, že kdybys proti němu stál ty,tak bys zjistil, že mu to funguje a mluvil bys úplně jinak. Tak nekrytizuj to co neznáš. :wink:

To je pořád dokolečka... :roll: Měl by ses sosuke konečně dojít podívat na nějaký například boxerský trénink, abys viděl, jak vypadá pořádnej úder rukou... Je totiž bez nápřahu, rychlej, tvrdej a ruka se po něm okamžitě vrací zpět. Nasadit za takových okolností páku je prakticky neproveditelné. Naprosto tedy chápu ukropcanýho, kterej trénuje BS, že mu tyhle nerealistické pomalé rádobyútoky s velkým nápřahem a během za vytrčenou rukou pořádně hejbají žlučí... :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 18. led, 2007 21:18

TongPa píše:
sosuke píše:Ukropcany ten mistr nebyl aikidoka, ale mistr ninjovských BU např. Tai jitsu atd. / Myslím, že kdybys proti němu stál ty,tak bys zjistil, že mu to funguje a mluvil bys úplně jinak. Tak nekrytizuj to co neznáš. :wink:

To je pořád dokolečka... :roll: Měl by ses sosuke konečně dojít podívat na nějaký například boxerský trénink, abys viděl, jak vypadá pořádnej úder rukou... Je totiž bez nápřahu, rychlej, tvrdej a ruka se po něm okamžitě vrací zpět. Nasadit za takových okolností páku je prakticky neproveditelné. Naprosto tedy chápu ukropcanýho, kterej trénuje BS, že mu tyhle nerealistické pomalé rádobyútoky s velkým nápřahem a během za vytrčenou rukou pořádně hejbají žlučí... :D

a co jen trosku uhnout do strany a nasadit takový pekný podmetík:)
tohle obcas platilo pri kumite na ty rozjetý mašiny co pravě spíš pripomínaly boxery.při nejmenším je vyvedeš z rovnováhy
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 18. led, 2007 21:53

jeikob píše:
TongPa píše:

a co jen trosku uhnout do strany a nasadit takový pekný podmetík:)
tohle obcas platilo pri kumite na ty rozjetý mašiny co pravě spíš pripomínaly boxery.při nejmenším je vyvedeš z rovnováhy

asi jo .fakt je že s nikým,kdo delá box jsem nesparoval.ale prave když vidím ty uliční bitky ,tak spousta pouličních bitkařu de bezhlave dopředu.
Ale určitě i boxer se dá porazit.Asi jedině těma nohama
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » čtv 18. led, 2007 22:02

TongPa píše:

Tak se mi dost líbí jak tu každej kritizuje ukázky, budoshow, a jiné předváděčky. Jednak obvzlášť mě baví takový to " útoky jsou nereálné, pomalé, dlouhé nápřehy, imitace útoků a tak dál. Víte taky nejsem příznivce Aikida,ale to co jsem viděl v té úkázce mě celkem dost přesvěčilo, že i Aikido může docela dobře fungovat. BS jsou super, ale myslím, že ne vždy na ul. pomůžou pouze údery, tak jak jsou většinou boxéři zvyklí bojovat. Netvrdím, že box je na nic to v žádném případě, myslím že pohyby i údery jsou super, ale je to jednostran řešen, někdy je třeba se konfrontovat i s bojem na zemi, umění vstoupit do útoku, zachytit ruku, ať s nožem, holí či s něčím jiným.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » pát 19. led, 2007 0:48

Kubo já proti tobě nic nemám tak nechápu proč je ti tak nepříjemné se mnou souhlasit,bral jsem naši debatu jen za výměnu názorů a ne jako hádku.Rád se bavím o aikidu a rád bych se už nezabýval jeho využitím v boji a ostatní.Rád bych probíral jeho technickou stránku proto najde se tu nějaký aikidák ,který se chce se mnou bavit o technikách jestli jo tak založíme třeba svůj thread(nebo jak se to píše :lol: )

Ukropčany jaký je tvůj názor na aikijitsu,jiu-jitsu a podobně.zajímá mne to z toho důvodu jestli jsi vysazený jen na aikido nebo i na ostatní BU kde se vyučuje pomocí modelových situací.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 19. led, 2007 2:06

Souhlasim s ukropcánym , že tyto ukázky jsou podvod a o od reality mají hodně daleko. Bylo by zajímavé jak by to dopadlo kdyby to nebylo sehrané a nastoupil tam třeba bojvník mma, tak by to skončilo asi jak u aikido dědy, ten taky házel prostřednictvím ki se svýma svěřencema a asi všichni víme jak to dopadlo. Ať jde zakuklenec do klece a tam ukáže jak mu to funguje, pak se mu omluvím jestli jsem se mýlil o tom však silně pochybuji.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 19. led, 2007 10:09

JJ je podle mě o hodně lepší,ale záleží kdo ho aplikuje. Ne jenom kvůli tomu, že jsou tam údery a kopy na ty bych moc nesázel, protože jsou to údery a kopy z karate, což není fulkontakt a podle toho ty údery asi budou vypadat. Ale vrať me se k JJ podle mě může být velice účinné, když ho aplikuje judista jak víme judo je z 90 procent o sparingu a vzniklo z JJ tyto dvě bu mají k sobě velice blízko. A když spojí judista svoje hody z lámáním z JJ, tak může mít velice dobrou bojovou schopnost z hlediska sebeobrany. Ale jinak, když ho začne praktikovat akidoka, tak se to pravděpodobně začne zase blížit baletu.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pát 19. led, 2007 10:29

kik píše:Kubo já proti tobě nic nemám tak nechápu proč je ti tak nepříjemné se mnou souhlasit,bral jsem naši debatu jen za výměnu názorů a ne jako hádku.

Hadky jsou (doufam) ukonceny. Bylo to jen takove male laskovne stouchnuti... Nemam problem s tebou souhlasit.
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » pát 19. led, 2007 10:30

will píše:Ale jinak, když ho začne praktikovat akidoka, tak se to pravděpodobně začne zase blížit baletu.

To je teda nesmysl...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 19. led, 2007 10:32

ukropcany píše: tréner "AbySiSaNeposral-san"

...teď jsi mne dostal........ :lol: :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » pát 19. led, 2007 11:24

Já jsem si zpletl video a psal jsem o videu toho starého mistra, tak jsem to opravil na začátku 8. strany. Pardon... :oops:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pát 19. led, 2007 12:06

sosuke píše:Ten mistr má talent.

Sosuke, Sosuke...zase placas nesmysly. Ne kazdy, kdo ma kuklu musi byt ninja :-)
Prosim te. je ti 16 let tak cvic a nepoucuj stare harcovniky...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » pát 19. led, 2007 12:27

ukropcany píše:super gestá, super marketing, ale je to len voda v koši...

No nevim, nekdy to tak je a nekdy ne. Clovek musi porad pochybovat. Slepe uctivani "mistru" je k nicemu

Porad zhola nesmyslne padaji urazky na aikido.
Jako kazde BU Aikido delaji jen lide. Kdyz bude nekdo fighter od prirody a bude umet jen jednu ranu kryglem a jinak se bude dloubat v nose, tak zarucene porazi motovidlo s mistrovskym stupnem v "nejlepsi BU na svete" (at je jakekoli)...

Nerikejte mi ze nejake BU udela z motovidla super fightera a naopak...
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé