Stretnutie bu.cz vol. 2

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Panda » sob 08. zář, 2007 20:34

Ahoj počítej se mnou, zkusím přitáhnout co nejvíc cvičných zbraní různého druhu,od bokenu a dřevěného čínského meče až po štít a krátký římský polstrovaný dřevák, ale od té doby co jsme se viděli naposled jsem nešermoval, spíš se jenom účastnil bitev a bitek :lol: jaký máš návrh na pravidla? já jsem teď dloouho byl jen FAS (bez bodů a bez seků na hlavu) a přeci jen s tím tvým kordem nevím :) (moc se nevyznám ale je to bodná zbraň ne?takže v pravidlech budeš muset poradit ty nemám zkušenost :) možná by bylo lepší mít helmu nebo alespoň svářečské brýle a pak by se i bodalo :lol: ?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 08. zář, 2007 20:41

ještě nevím tuty,jestli dojedu,přecejen musím polehounku(narozeniny nemůžu přejít jen tak).... :wink:
Pravidla jsou jasná...bodnout a seknout se může kamkoliv,jen ne na hlavu....nějakou modřinu,či škrábanec snesem,ne?! :wink: A zbraň snad ovládáme,abysme si neublížili navážno(bez flame,prosím,pokud si neublížím s kolegou,kterej je rapl a přezdívají mu dentista,potom si neublížím už s nikým)..... :wink: ....something aka DogBrothers Gathering..... :twisted:
Jasně,chce-li někdo helmu,prošívanici....no problemo...každý,nač se cítí.....a nesnáším hádání se o zásahy..... :wink: 8) .....viděl bych to spíše na srovnání stylů a "srandamače"...ne na duely o život.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 08. zář, 2007 20:47

Jendis píše:..something aka DogBrothers Gathering..... :twisted:
.
tak mě napdá že by k tomu byly ideální ty barvící nože co mají..to je super věc...nebo aspoň lihovky a bílé triko :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 08. zář, 2007 21:31

to se blbě pere...lihovky a do půl pasu hambatej...jenže....i tou fixou to bolí jaxviňa....ale zase by to spoustě lidí asi ukázalo,jak je to s těma kudlama.... :wink:
Myslel jsem prostě jentak zablbnout.....zašermovat.....ne,že mi někdo bokenem urazí ruku a následně palici......sám taky nemám v úmyslu někoho napíchnout a odnést nad ohýnek jako na rožni.....a nějakej šlic a malý bebí snad sneseme,ne?! :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 08. zář, 2007 21:36

Jendis píše:.....ne,že mi někdo bokenem urazí ruku a následně palici......sám taky nemám v úmyslu někoho napíchnout a odnést nad ohýnek jako na rožni
:lol: :lol: :lol: ježíš totálně jsi mě sboural :lol: :lol: právě jsem si obě tebou zmiňvané aktivity vizuálně představil... jinak přesný souhlas, spíš bych to bral jako výměnu technik ve volném tempu :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 08. zář, 2007 21:43

Tož...až zase tak volné tempo to bejt nemusí....šerm je o pohybu.....jakejkoliv...ale ty výpady,body a seky bych asi nedotahoval ad absurdum......ono to občas ujede,to je mi jasné.....aby z toho nebyl nějaký flame...je to o lidech,domluvě...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » sob 08. zář, 2007 22:08

Tak ja (ostatne byl to puvodne vlastne muj napad) jsem ochoten pristoupit na jakoukoliv dohodu, ale pravidla FAS urcite prosim ne. Pokud chcete, muzeme se jiste dohodnout na zakazu utoku na hlavu - nicmene zakazat uplne bodani mecem apod by urcite k nicemu dobremu nebylo... Lihovky a do pul pasu hambaty zrovna take nemusim. :) Jsem ochoten pripadne sermovat i naplno a bez pravidel (pokud vynechame oblicej, nebo se zajisti nejake chranice), opravdu je to veci dohody.. Jinak by bylo dobre abychom tam byli alespon 4.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 08. zář, 2007 22:14

FAS?- ani nevím,oč jde.......bodat na hlavu nehodlám,to je i s maskou o hubu,půjde-li o crossstyle sparring.Jinak můžeme cokoliv-vzhledem k tomu,že pracuji kordem,tak bodat chci.
Uvidím,pojedu-li...dám včas vědět.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » sob 08. zář, 2007 22:26

2 Jendis a Jian: jen pro zajímavost, FAS http://www.ucw.cz/drevarny/spb.html
osobně považji pravidla o zákazu fyzického kontaktu a omezení zásahových ploch (až na hlavu, do hlavy opravdu ne) za zbytečná , ale jinak docela fajn pravidla na vyblbnutí a riziko zranění opravdu velmi malé.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » sob 08. zář, 2007 23:05

Panda píše:2 Jendis a Jian: jen pro zajímavost, FAS http://www.ucw.cz/drevarny/spb.html
osobně považji pravidla o zákazu fyzického kontaktu a omezení zásahových ploch (až na hlavu, do hlavy opravdu ne) za zbytečná , ale jinak docela fajn pravidla na vyblbnutí a riziko zranění opravdu velmi malé.
když z toho vezmu Každý úder musí být veden se zřetelným nápřahem. Každý úder musí být bržděný, rána nesmí dopadnout plnou silou. Úder, který skončí jak v platné, tak v zakázané zásahové ploše, je vždy neplatný. a k tomu Jendisovu hlášku ....something aka DogBrothers Gathering..... (=Higher Consciousness through Harder Contact) tak mi to nejde moc dohromady... ale třeba to bude prdel :lol: Pak poreferujte, jsem zvědavej.
A Jendisy cože tak najednou do Práglu, za náma pořád ne a ne dorazit a najednou šupy, dupy a už jedeš :wink: ty se asi na nás zlobíš, co... :lol: :lol: Budeš v Praze jen na tu akci a nebo plánuješ třeba víkendovej pobyt?? Kdyžtak napiš SZ. Zdar
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » sob 08. zář, 2007 23:59

Panda: tak zakaz fyzickeho kontaktu povazuju pri cvicnem sermu za samozrejmost, to jsem ani nezminoval. Hlavne jde o to ze proste na akcich kde se pouzivaji pravidla FAS jsou k videni vesmes mekcene ci drevene zbrane a vede to bez takoveho omezeni pak obcas k dosti spatnym navykum, tedy ze mas nekdy instinktivne tendenci se kryt i jinak nez svoji vlastni zbrani (zachytavat, strkat ruce ci nohy kam nemas atd) coz v pripade ze by slo o ostrou cepel udelas jednou a naposledy... i proto ten zakaz.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 7:27

4Buff - Ještě nevím,jestli pojedu.....29.září má přítekyně narozeniny a já to mám přesně mezi službama v práci...tzn.,že kdybych jel,tak hned ráno,nevyspalej a musím hned eště večer home,abych ráno "svěžoučkej" mohl opět pracovat do rozervání těla.Tenhle termín se mi prostě moc nehodí.....ale uvidím(a je mi jasné,že nikdy se nevybere termín,aby vyhovoval všem).
K Vám,do DPS,se též chystám....zařekl jsem se,že do konce roku si objedu veškeré "resty"......takže neboj,určitě se uvidíme :wink:

4Jian-nevím,jak si mám vysvětlit tu větu :"tak zakaz fyzickeho kontaktu povazuju pri cvicnem sermu za samozrejmost, to jsem ani nezminoval"
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 09. zář, 2007 8:35

Jendis píše:...
4Jian-nevím,jak si mám vysvětlit tu větu :"tak zakaz fyzickeho kontaktu povazuju pri cvicnem sermu za samozrejmost, to jsem ani nezminoval"

asi že nesmíš soupeři podrazit nohy nebo mu dát hlavicí do zubů. (což je škoda, to se mi na šermu právě moc líbí :twisted: )
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 09. zář, 2007 10:51

Helejte se, a nechtelo by se vam udelat nejaky sermirsky meeting nekdy jindy zvlast? Ja toho 29. urcite nemuzu a Jendis koukam taky moc ne :-) Mozna to bude i lepsi, aspon se tam nebudeme motat boxerum a zapasnikum (a ostatnim, proste neozbrojenym, nemyslim to nejak urazlive) a treba nas bude i vic z ruznych stylu...

Jinak pravidla bych asi neresil, at se vzdy domluvi ta konkretni sparrovaci dvojice, ne? Jestli se budou chtit tlouct aka DogBrothers, tak je to prece jejich vec.

Jendisi nemas ty kordy dva? Ze bys mi ukazal nejaky ty italsky figle, rad si zahraju na cednik :-) Konecne by se zjistilo, jestli je lepsi bojove umeni nebo bojovy sport, muhehe :-) (myslenoi italska skola vs sportovni serm, aby se v tom nekdo zase nezacal stourat ;-) )
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 11:30

Jasně...máme jich víc,tak pokud se smluvíme,vezmu dva. :wink:

Můžeme zbraňovej potkání urobit i jindy.....třeba bych mohl i zařídit místo u nás,tam kde cvičíme....baletní,zrcadlovej sál.....ale to bych se musel jít optat.
Já se chtěl ale taky potkat s klukama,co cvičí BU/BS a kdyžtak se potahat i s nima(abych si vyzkoušel,co všechno ještě můžu a co už ne-i když vím,že se svým "zdravíčkem" asi budu za box.pytlík-spíš pytel-)a myslím,že kluci by třeba taky rádi viděli něco ze zbraňových BU,třeba z některých ten skepticismus padne.... :wink: :twisted:

Uvidíme...jak říkaj Ti slepí...a když ne,tak se holt sejdeme na očním.... :wink: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 09. zář, 2007 12:06

Jian píše:Panda: tak zakaz fyzickeho kontaktu povazuju pri cvicnem sermu za samozrejmost, to jsem ani nezminoval. Hlavne jde o to ze proste na akcich kde se pouzivaji pravidla FAS jsou k videni vesmes mekcene ci drevene zbrane a vede to bez takoveho omezeni pak obcas k dosti spatnym navykum, tedy ze mas nekdy instinktivne tendenci se kryt i jinak nez svoji vlastni zbrani (zachytavat, strkat ruce ci nohy kam nemas atd) coz v pripade ze by slo o ostrou cepel udelas jednou a naposledy... i proto ten zakaz.

Máš pravdu...na druhou stranu 95procent mého šermířského arzenálu, vzhledem k tomu že jsem šermířské jelito a nic neumím, se skládá ze zkrácení vzdálenosti, zachycení a zablokování předloktí(ruky se zbraní) soupeřovi a následné proseknutí,což sice FAS umožňuje, ale na bitvách to nikdo neuznává a je to přitom muj nejlepší a jediný manévr :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 09. zář, 2007 12:11

Picard píše:Helejte se, a nechtelo by se vam udelat nejaky sermirsky meeting nekdy jindy zvlast?..
já jsem určitě pro, zájemců od nás by se našlo myslím dost, protože takovýhle cross style gatheringy vítáme, ale toho 29. určitě nemůžu, máme docela významnou akci. Jinak samozřejmě kdokoli má zájem o setkání s lidma s DPS tak není problém se domluvit, nejlépe přes diskuzi na webu DPS nebo přímo přes Aleše B.
A ty Jendisy jsi samozřejmě vítán, čaj sice nenabízíme neboť ho nemáme kde vařit :wink: ale na pokec nebo zacvičení můžeš dorazit, až budeš mít čas a náladu.

PS: jinak jsem doposud ani netušil, kolik místních se věnuje nějakýmu ozbrojenýmu BU. To už skoro vypadá, že by možná stálo za námahu zorganizovat nějkej ten DB Gathering, se vším co k tomu patří, možná by se uš sešla parta rozumných lidí... časy se mění k lepšímu :wink:
Naposledy upravil BuFF dne ned 09. zář, 2007 12:13, celkově upraveno 1
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 12:12

Ukončemež to tu a přesuňme se do Sparringu se zbraní.....prosím.....

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1894
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 09. zář, 2007 12:16

Jendis píše:Ukončemež to tu a přesuňme se do Sparringu se zbraní.....prosím.....
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1894
tam to tenkrát docela chcíplo :cry: právě proto se divím, že se opět vynořují noví válečníci :lol:
Ale souhlas tady jsme OT.
Až něco domluvíte dejte mi zprávu, ať to nepropásnu. Víte kde mě najdete :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 09. zář, 2007 15:56

Poslyste me je to opravdu v zasade jedno, ale proste se toho vzdycky musi ujmout nekdo organizacne jako ted Luen - ja osobne zadne prostory k dispozici nemam (ani v Praze ani jinde) a troufam si rict ze vetsina ostatnich na tom bude podobne. Proto jsem se toho take chytil, ze kdyz uz sraz stejne bude a nekdo je ochoten se o to jednou starat, tak by se toho dalo vyuzit i timto smerem. Rad bych ale vedel alespon tak tyden dopredu zda ma smysl jezdit nebo ne, respektive jak to tedy bude, diky. :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé