Přátelský sparring se zbraněmi

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 8:45

Mac píše:Já bych přijel ještě s jedním kolegou -bude-li mít čas a zda-li můžem?
Je problém s pouze jednodení účastí?

Není problém, jen prosím napiš který den to bude.
Automaticky tím předpokládám, že přespat nebudete potřebovat, jo?
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » úte 09. říj, 2007 8:49

ahojte,

bohuzial vikend 10.-11.11 ako som uz pisal predtym na 99% nebudem moct prist. Skoda. Verim, ze toto nie je posledna akcia a dalsi termin mi sadne lepsie. Drzim paste nech to je prijemne stretnutie.
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 8:52

choze píše:ahojte,
bohuzial vikend 10.-11.11 ako som uz pisal predtym na 99% nebudem moct prist. Skoda. Verim, ze toto nie je posledna akcia a dalsi termin mi sadne lepsie. Drzim paste nech to je prijemne stretnutie.

Čau choze,
škoda že to nevyšlo teď - ale na jaře bychom mohli dát repete.
Měj se fajn!
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » úte 09. říj, 2007 9:03

Hark píše:
Mac píše:Já bych přijel ještě s jedním kolegou -bude-li mít čas a zda-li můžem?
Je problém s pouze jednodení účastí?

Není problém, jen prosím napiš který den to bude.
Automaticky tím předpokládám, že přespat nebudete potřebovat, jo?

kdyby nám to vyšlo na oba dva dny, spaní si zařídím, ale děkuju!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 9:27

Hark píše:Viz níže uvedené video plnokontaktního boje s dřevěnými klacky:
http://www.youtube.com/watch?v=1DH-BmrVeaI

Pánové se mastí dokud neleží na zemi nebo dokud toho nemají dost... A všimněte si jakou mají výbavu.

Tak tohle nás ,doufám,nečeká..... :?: :!: :lol: :lol: To je trošku někde jinde.... :wink: Uvidíme a domluvíme se na fleku...... :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 09. říj, 2007 11:24

Ehm k tomu videu... neco takoveho bych na sebe nenavliknul ani v pripade tvrdsiho a rychlejsiho sparringu, to uz pak proste beru jako svoje riziko. Nicmene jsem presvedcen ze i pokud ano, tak v podobne plechovce budou mit ciste drevene zbrane hooodne maly ucinek a nejak se mi zdalo ze dost z tech co tam lezi na zemi, tam lezi spis v dusledku prorazeni radovky se stity navic misty i s rozbehem, coz je pro me osobne jednak pekna hloupost i v brneni a druhak to uz nema ani nic moc spolecneho se sermem a sparringem jako takovym.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 11:41

Jian píše:Ehm k tomu videu... neco takoveho bych na sebe nenavliknul ani v pripade tvrdsiho a rychlejsiho sparringu, to uz pak proste beru jako svoje riziko. Nicmene jsem presvedcen ze i pokud ano, tak v podobne plechovce budou mit ciste drevene zbrane hooodne maly ucinek a nejak se mi zdalo ze dost z tech co tam lezi na zemi, tam lezi spis v dusledku prorazeni radovky se stity navic misty i s rozbehem, coz je pro me osobne jednak pekna hloupost i v brneni a druhak to uz nema ani nic moc spolecneho se sermem a sparringem jako takovym.

Naše setkání takhle vypadat nebude :)

U zbraně je důležitá její hmota (a rychlost, což spolu úzce souvisí). Těžké a tvrdé dřevo vedené silnou rukou dokáže prohýbat plechy. Většina ran na tom videu je vedená do hlavy, hodně se počítá jak s otřesem ze samotného nárazu tupého předmětu, tak i se zvukem (v plechové přilbě si připadáte jako ve zvonici, ohlušuje to). Na lámání kostí to stačí, stejně tak na zprohýbání plechů natolik, aby se v tom člověk udusil. Když člověk dostane pár opravdu pořádných ran do přilby, tak toho má docela dost i když ho to nezabije.

Dobře vyschlá jasanová dřevěná tyč v tomhle dokáže být strašná, ani nemusí mít na konci biják nebo hrot.

Ale tyhle věci letos na setkání dělat nebudeme. Testování zbraní na různých materiálech a přesekávací zkoušky ostrými zbraněmi můžeme nechat na příště.
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 12:32

Hark píše: Většina ran na tom videu je vedená do hlavy, hodně se počítá jak s otřesem ze samotného nárazu tupého předmětu, tak i se zvukem (v plechové přilbě si připadáte jako ve zvonici, ohlušuje to). Na lámání kostí to stačí, stejně tak na zprohýbání plechů natolik, aby se v tom člověk udusil. Když člověk dostane pár opravdu pořádných ran do přilby, tak toho má docela dost i když ho to nezabije.

No..jde taky o to,že Ti lidé hodně na svou zbroj spoléhají a spoustu ran absolutně nekryjí....to už je více vypovídající kterýkoliv filmeček od DogBrothers z meetingu(Gathering of the pack).....nemyslím si,že by se mydlili méně,ba naopak....a ochrana,co mají na sobě,je velmi,velmi sporá....diskutabilní......
Řešil bych to domluvou na fleku,co,kdo jak a s kým.Celkem předpokládám,že se sejdeme rozumní panáčci....a myslím,že dovednostně to též nejni nejhorší....Hark jede s lidma z MCE a nějakej pátek se už rube,Buff je escrimador ňákej pátek,už něčím takovým prošel.....Picard má 3.Dan v kendó(teda,tuším....nevím,jestli ještě pořád,nebo jestli už poskočil?),Mac je mladší tovaryš německé školy pod Magisteriem(a myslím,že se mrcasí s Borkem Belfínem-mimochodem,toho přivez taky,ať je sranda :twisted: ),já taky nějakej pátek máchám čepelí a teď jsem si s Pandou ověřil,že to jde bez zranění-po rozumné domluvě.Domnívám se,že schopnosti a dovednosti lidí přihlášených,jsou na slušné úrovni....jasně,nevylučuje to náhodu,ale........nepředstavuju si to až úplně jako vyvražďovačku ve stylu MortalCombatu....to už rovnou můžeme každej koupit REDMANA a bude.

PS- Macu,jestli přivezeš Borka,dej mi,prosím,vědět dopředu......abych si sehnal tank :wink: :twisted: :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 12:45

Jendis píše:Domnívám se,že schopnosti a dovednosti lidí přihlášených,jsou na slušné úrovni

Mimo me :lol: Bokken jsem drzel v ruce parkrat, tycku eskrimacku taky (ale za to me zajima nejvic, tak doufam, ze se i neco priucim), zeleznej mec, nebo kord jsem v ruce nikdy nemel (ale jsem na to velmi zvedav, takze se tesim) a neznam osobne nikoho z vas, krome Pandy, kteryho poznam pozitri :twisted:

Budu se snazit dorazit v tu Nedeli (vidim to velmi nadejne). Do volnych sparingu se mnou ale nepocitejte. Spis bych mel zajem poklabosit o zbranich o jejich historii, pouziti a hrozne rad bych si s nekteryma i neco vyzkousel, pokud by byl nekdo ve volne chvile ochoten venovat mi svuj drahoceny cas :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » úte 09. říj, 2007 15:15

[/quote]

No..jde taky o to,že Ti lidé hodně na svou zbroj spoléhají a spoustu ran absolutně nekryjí....to už je více vypovídající kterýkoliv filmeček od DogBrothers z meetingu(Gathering of the pack).....nemyslím si,že by se mydlili méně,ba naopak....a ochrana,co mají na sobě,je velmi,velmi sporá....diskutabilní......
Řešil bych to domluvou na fleku,co,kdo jak a s kým.Celkem předpokládám,že se sejdeme rozumní panáčci....a myslím,že dovednostně to též nejni nejhorší....Hark jede s lidma z MCE a nějakej pátek se už rube,Buff je escrimador ňákej pátek,už něčím takovým prošel.....Picard má 3.Dan v kendó(teda,tuším....nevím,jestli ještě pořád,nebo jestli už poskočil?),Mac je mladší tovaryš německé školy pod Magisteriem(a myslím,že se mrcasí s Borkem Belfínem-mimochodem,toho přivez taky,ať je sranda :twisted: ),já taky nějakej pátek máchám čepelí a teď jsem si s Pandou ověřil,že to jde bez zranění-po rozumné domluvě.Domnívám se,že schopnosti a dovednosti lidí přihlášených,jsou na slušné úrovni....jasně,nevylučuje to náhodu,ale........nepředstavuju si to až úplně jako vyvražďovačku ve stylu MortalCombatu....to už rovnou můžeme každej koupit REDMANA a bude.

PS- Macu,jestli přivezeš Borka,dej mi,prosím,vědět dopředu......abych si sehnal tank :wink: :twisted: :lol: :lol:[/quote]

Teď máme s P.Vytopilem víkendovku a přijede i Borek, tak mu to navrhnu. Velké plus je to že se to pořádá v Praze, tak že by se mohl zastavit. Problém je v tom, že oni mají taky dost vystoupení -bohužel platící divák divák je platící divák))
Rozhodně přesný počet lidí upřesním po víkendovce, což bude v pondělí.
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » úte 09. říj, 2007 17:25

Jo, jo uvidíme až se sejdeme, vypadá to na rozumnou partu tak si myslím, že vše bude OK. Každej si pak domluví konkrétně co a jak chce. Ať si každej vezme sebou co nejvíc věcí, nejlépe vždy 2x aby se to dalo na dvojici půjčovat=každej měl přibližně stejný chrániče + Zbraně, tyče, nože dřeváky,gumáky vše co máme. A nakonci to dáme všechno na hromadu zapálíme, popijeme a pojedeme dom :lol: :lol:
A navrhuju taky vzít i normální zbraně ať se můžeme pochlubit a pohonit si ego :lol: Osobně se rád se kouknu na nějaký pěkný katany,kordy atd. Věřím, že setkání dopadne v pohodě a stane se z toho třeba i zvyk do budoucna občas se takhle potkat napříč styly.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 17:55

BuFF píše: Osobně se rád se kouknu na nějaký pěkný kordy

hehe....ta moje letitá medvědobijka....těžká.....zubatá.....zašlá...... :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » úte 09. říj, 2007 18:01

Já osobně radší zubatou než leštěnou. Každá používaná zbraň je zašlá :lol: od krve nepřátel :lol: :lol: Ty leštěný jsou do vitrínky a nebo na stěnu a to není ono, ty nemaj duši :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 09. říj, 2007 18:02

Jendis píše:
BuFF píše: Osobně se rád se kouknu na nějaký pěkný kordy

hehe....ta moje letitá medvědobijka....těžká.....zubatá.....zašlá...... :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Spis medvedopichka ne ? :-)

Jinak co kdybyste napsali co vsechno muzete vzit za cvicne zbrane a chranice? At kdyztak muzeme neco dosehnat?
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 18:16

tož...chrániče,víceméně,žádné(mám na lokty+rukavice a snad bude helma)...jinak ty cvičné kordy 2+gumovou nožík.Tahat se s medvědobijkou moc teda nechci....to bysem jel ověšenej jak vánoční stromeček.Ještě uvidím......jestli vůbec taky dojedu.Zatím tam mám volno.....ale....no....páchám woodoo a tak,tak snad yo.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 18:24

Jendis - chlape dojed, jsi pro me silna motivace proto zucastnit se taky :wink:

Jinak ja mam dve kratky tycky escrimacky, kus klacku misto noze a chranice zadny :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 18:31

Gino píše:Jendis - chlape dojed, jsi pro me silna motivace proto zucastnit se taky :wink:

Já chci přijet...se snažím...nicméně....nejsem až tak úplně sám sobě pánem.Jak říkám,zatím mám volno.... 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 09. říj, 2007 18:34

No zatim toho teda moc neni :-)

Ja mam teda jednu vystroj na kendo (helma, par rukavic, hranic trupu a boku), plus jednu rukavici navic (pravou, neptejte se, jak jsem k ni prisel), dva sinaje, jeden kratky shoto shinai, pak mam jeste sportovni kord, a tim to hasne. Nic z toho bych nerad aby se rozbilo, tak pri pujcovani budu opatrnej. Pak mam teda jeste boken, kratky boken (kodachi) a iaito, ale s tim se tlouct stejne nebudem.

Pokud bychom se nejak shodli na tluceni tema shinajema, tak muzu nejake nakoupit, mam k nim pristup za levno, jeden za 600 Kc, normalne je to k sehnani tak 1100 Kc, ale to bychom se museli na ne nejak poskladat.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 09. říj, 2007 18:50

Taky bych nerad,aby někomu vznikla nějaká velká škoda.©inaj si osobně kupovat rozhodně nebudu,hlavně si chci porovnat "svůj" šerm s ostatníma....vyzkoušení dalšího se nebráním,ale není to pro mne priorita.
Proti bokenu jsem již stál...šlo to...jen to trošku bolí,když něco projde....a když se trefí na kloub....mno....čúrknul jsem si blahem.Ale jde to.... :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » úte 09. říj, 2007 18:54

Já počítám že vezmu vše co můžu (2helmy,šermírnu, 4rukavice,chrániče atd.) ale zase bych nerad byl za půjčovnu, takže doufám, že se ostatní taky pochlapej a něco dovalej. Když budou dvě kendo masky,2FMA masky, nějaký šermírny a to ostatní tak to bude myslím OK. Rozhodně taky nechci aby se mi něco z chráničů zbytečně rozbilo, není to levné :? takže čím víc toho bude mít každej svýho tím líp. Ratanových tyčí různých délek i průměrů, dřeváků, gumáků atd. beru dostatek a to je spotřební materiál s tím počítám že něco praskne :wink: + nějaký to železo na ukázku a to je asi vše. Scházíme se jednou za čas tak ať si to pořádně užijeme :lol: Je to hodně, ale kámoš hraje hokej-brankář a proti němu toho zase tak moc nemám :lol:

Ten jeden shinai navíc vezmi, je dobrýho ho mít a nepotřebovat než ho potom shánět a improvizovat. A ten shinai by se platil i když by se třeba nepoužil?? A co to je iaito?
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé