Přátelský sparring se zbraněmi

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod BuFF » ned 09. zář, 2007 12:57

Jendis píše:to myslel tak,že oni už potom finále nedojedou...i na videjkách je vidět(viz třeba LonelyDog),že se soupeř již nebrání a jebnutí přes palici je jen naznačené.....
tak to je snad jasný. Je to přátelské setkání a ne boj proti okupantům :lol: :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 09. zář, 2007 12:58

Haha Dejvice fakt beru :-) Protoze tam bydlim (teda malicko vedle, ale to jedno), tak este abych se hadal :-)

To DB me teda moc nezaujalo, abych rek pravdu ... ale ono asi nic neni optimalni, nejaky volny boj vzdycky bude chtit nejaky chranice a cvicny zbrane a to bude vzdycky nejak zkreslovat. Tak prave jsem si myslel, ze kdyz to nebude uplne volny boj, tak tohle vsechno az zas tak potreba nebude. At uz je to treba jen nejaky predvedeni technik a figlu, nebo nejaky volnejsi opatrnejsi sparring, nebo nejak rizeny, nebo tak neco, tak by se to asi dalo zvladnout ne? Ale jak uz jsem psal vedle, tak proste at se dohodne kazda dvojice co chce delat, kdo bude chtit tak at se klido serezem .... z Dejvic je to do Vojenske nemocnice kousek, tam na chirurgii jsou borci, uz to tam znam :-)

Takze nekdo nahodte termin a uvidime :-) Ja teda nemuzu fakt toho 29. 9. to mame dost velkou akci na Kendo, tak tam bych asi mel bejt ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 13:03

Na termín je na mne moc brzy....ještě jsem neviděl svůj pracovní rozpis na říjenec..... :oops: Ale jen co uvidím,nahodím...u mne je todle fakt problém se urvat,to poudám narovinu,aby mne někdo neosočil,že sa vymlouvám.....e-e....ale nějakej víkend bysem si snad uhnal. :wink: :twisted:
S návštěvou nemocnice moc nepočítám.....hele,Picarde...dyk Ty jsi na nějakou bouli zrovna zvyklej a máš bogů......tam by se,zrovna Tobě,nic stát nemělo.A s tím Tvým bambusem...holt si vyzkoušíme,jak se cejtěj holčičky na Velikonoce.....jelita to jistěj..... :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 13:04

BuFF píše:
Jendis píše:to myslel tak,že oni už potom finále nedojedou...i na videjkách je vidět(viz třeba LonelyDog),že se soupeř již nebrání a jebnutí přes palici je jen naznačené.....
tak to je snad jasný. Je to přátelské setkání a ne boj proti okupantům :lol: :lol:

To bys do toho šel s Bola´s,že....?! :twisted: :twisted: To by mohlo bejt dobrý sado...... :lol: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 09. zář, 2007 13:07

Picard píše:ono asi nic neni optimalni, nejaky volny boj vzdycky bude chtit nejaky chranice a cvicny zbrane a to bude vzdycky nejak zkreslovat. Tak prave jsem si myslel, ze kdyz to nebude uplne volny boj, tak tohle vsechno az zas tak potreba nebude...
Pak to zase bude zkreslovat, to že to není volný boj, ale omezený různými zvyky a názory. Samozřejmě všechno má svoje klady i zápory. Ale radši chrániče mít, než se potom divit :wink:
Fakticky mě dost překvapuje, že se lidi se zbraněma tak málo staraj o svoje zdraví. Asi jsem srabák, ale bez chráničů s lidma který neznám.... nevím nevím.

Picard píše:At uz je to treba jen nejaky predvedeni technik a figlu, nebo nejaky volnejsi opatrnejsi sparring, nebo nejak rizeny, nebo tak neco, tak by se to asi dalo zvladnout ne...
jo to mě taky zajímá, ale chci to vidět trochu v pohybu a proti člověku z jiného stylu a tam je prostě riziko, že si člověk blbě naběhne, nebo něco... takže ochrana je základ.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 09. zář, 2007 13:28

Ok jasny Buffe ,souhlas, chranice budou potreba, urcite jsem pro, zdravi predevsim. Tak nejak predpokladam, ze kazdy vezme co muze, nebo toho vezme treba i vic nez pro sebe, ja bych si treba s Jendisem rad zakordil, ale nemam zadnou vestu ani kord (akorat sportovni, ale to bychom zase museli mit oba stejny) ani masku ani rukavici ... tak proste cim vic toho budeme mit tak tim lip

IMHO volny boj to prave nebude nikdy, to bude jenom s ostrymi zbranemi a tam pak po boji budou mrtvoly :-) Vzdycky to je nejaky kompromis a zkresleni, ruzne systemy nabizeji ruzna reseni, kazdy ma nejaka silna a slaba mista, to je ale asi vsechnoco se k tomu da rict.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 13:33

Já jsem asi fakt Ichtyl....šermuju jen v tričku a "svářečské" rukavici....ale je asi pravda,že na něco bych se víc oblíct měl.....asi si vemu svetr... :wink: :twisted: :lol: ....dělám si srandu....helejte,chuapci,nějak to domluvíme a zablbnem si.......a brečet budeme až doma....za postýlkou....aby nás nikdo neviděl. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » ned 09. zář, 2007 13:45

Jendisi v triku to asi jde, kdyz si blbnes s nekym o kom tak nejak vis, ze dela to samy co ty a uz aspon trochu vis co od nej cekat ... ale co ja vim co na vybalis za figl treba z ty Italsky skoly, ktery nemam snaci znat ... to uz zase skoncim v ty Vojensky na chirurgii :-) Tak proto nejaky chranice a cvicny zbrane, ale hlavne dohoda a mozek ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 09. zář, 2007 13:56

:wink: :lol: :lol: :lol: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » ned 09. zář, 2007 21:31

Jendis píše:Já jsem asi fakt Ichtyl....šermuju jen v tričku a "svářečské" rukavici....ale je asi pravda,že na něco bych se víc oblíct měl.....asi si vemu svetr... :wink: :twisted: :lol: ....dělám si srandu....helejte,chuapci,nějak to domluvíme a zablbnem si.......a brečet budeme až doma....za postýlkou....aby nás nikdo neviděl. :wink:

Taky šermuju jen v tričku a rukavicích - na základním tréninku. Na kondiční trénink a ověřování realističnosti cvičíme ve zbrojích - třeba když se neshodneme, jestli je technika dost rychlá na to, aby se dala provést a fungovala.

Stejně záleží na osobní dohodě, opravdová bitka to být nemůže, tak spíš pro zábavu a seznámení s tím, jak to dělají jinde.

A ten ochranný oděv halt třeba je, nikdy nevíš co se zvrtne, zvlášť když to jsou úplně odlišné školy.

Někdo taky chce intenzivnější pohyb a tam už pak jde kontrola stranou.

Základ bych viděl v drátěné kukle, kožených nebo plechových rukavicích a nákolenících (třeba gumových), pokud bude prošívanice/koženice na trup, tak supr. Všecko z toho můžu půjčit.

Kdo by měl chuť opřít se do toho trochu rychleji, tak třebas i drátěná košile.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 10. zář, 2007 13:45

jasný...stejně to stojí hlavně na lidech,jak jsou soudní.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 12. zář, 2007 19:20

tak mne ještě napadlo...pojďme si tu udělat takovej seznam,kdo by vlastně všechno se chtěl zůčastnit zbraňového sparringu a cvičí nějaké ozbrojené BU???Hlavně ale,kdo by se chtěl zůčastnit nějakého Gatheringu....tyčkaři,kendisti,šermíři,escrimadoři.....a jiní......."spojte se".... :wink: 8)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 12. zář, 2007 19:27

Já jsem pro srazík určitě..ale nemám žádnou pořádnou školu boje, na aikidu jsem už je to dávno cvičil něco jako iaido a asi 14 dní kendo:) a od té doby se řežu s kamarády většinou dřevem nebo měkčeným...Myslím že nelépe bych se dal asi vystihniut jako Panda-Dřevák :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

gathering

Příspěvekod Hark » stř 12. zář, 2007 20:11

Mám zájem.

Můžu zařídit tělocvičnu v Praze, půjčit výbavu - meče, tesáky, tyče, kopí, mandlové a kulaté štíty, buckler, vycpávanice, kožené kabátce, šermířské kukly.

Pro lidi co jsou zdaleka nabízím možnost přespání u mně doma.

A jsem ochotný jet i do Jihlavy za Jendisem :)
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 12. zář, 2007 20:30

Také myslím,mohu zařídit místo...... :wink: Ale zapůjčení ochr. pomůcek ne.... :oops:

Hlavně,aby se bylo pár lidí ochotných sejít...... :!: :idea:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 12. zář, 2007 22:03

Jendis píše:tak mne ještě napadlo...pojďme si tu udělat takovej seznam,kdo by vlastně všechno se chtěl zůčastnit zbraňového sparringu a cvičí nějaké ozbrojené BU???Hlavně ale,kdo by se chtěl zůčastnit nějakého Gatheringu....tyčkaři,kendisti,šermíři,escrimadoři.....a jiní......."spojte se".... :wink: 8)
Count me in 8) Hlasim se jako chodici cednik pro jendise :-)

Libi se mi Harkuv navrh, je to od nej hezke, tak jsem pro ho zneuzit :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » čtv 13. zář, 2007 9:32

ahojte,

tiez sa rad pridam, len s mojim volnym casom to je zle :(
ked budem moct istotne pridem, donesiem nejake tycky (bo) a aj soft bo na bo shiai... a mozete si vyskusat bo shiai a ja si zase velmi rad vyskusam ine zbrane :)
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 13. zář, 2007 12:28

Tak nějak jsem,Choze, čekal,jestli se ozveš???? :wink: :twisted:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 13. zář, 2007 13:11

Picard píše: Hlasim se jako chodici cednik pro jendise :-)

proč ze mne robíte něco,co nejsem.... :?: :oops:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 13. zář, 2007 14:13

Jendis píše:
Picard píše: Hlasim se jako chodici cednik pro jendise :-)

proč ze mne robíte něco,co nejsem.... :?: :oops:
Myslis nekoho, kdo rad picha do lidi ostrymi spicatymi predmety? 8)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé