hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Thundeer » sob 13. led, 2007 16:01

To by bylo zajímavý hOp vs ukropcany. ®e bych si vsadil? :lol: Samozřejmě na Muay Thai. :wink:
Thundeer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » sob 13. led, 2007 16:07

ukropcany wins :) je to jasne mam 16 secko sa iba ucim...Ukropcany nema sa tu zmysel hadaat....Ja netrenujem only aikido pretoze viem ze by som musel trenovat x rokof aby som bol dobry...ja sa snazim skombinovat aikido s boxom alebo kopmy.Snazim si techniky prezret x krat a najst v nej nieco co druhy nevidia...Len podla mna uz len z prechytu by ti mohol dat aikidak rozhodujuci kop alebo koleno...Len je to o treningu a tu na slovensku je to tak jak je to.Ja mam tetu v USA NY a je moj velky sen sa tam ucit aikido...Snad je to na dobrej ceste...Snad by si mi mohol poradit ako si zlepsim techniku boxov a kopom a nie sa tu hadat o nezmyselnych veciach....
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » sob 13. led, 2007 16:49

No jsem laik ,který má zelený pasek z karate .A nikde se neperu,presto si dovolím k tématu něco napsat. Aikido jako tai chi a jiné vnitřní styly byly vymyšlené v časech dávno minulých ,kdy byl přístup k bojovým uměním trochu odlišný než ted.Budu psát o aikidu co vím tak vzniklo z aiki jutsu a častečně jiu-jitsu.A to jsou styly,které se učil samuraj profesionální válečník,který tuto profesi dědil z generace na genaraci.Měl to použít v případě ,kdy byl beze zbraně či o tu zbran prišel,tak že většina technik je určena na bojproti kataně tak jak se s ní bojovalo ve starém japonsku.
Další samuraj začal z výcvikem odborníci mužou upresnit co by malé škrvně.Tak že ve dvaceti letech to byl velmi výkoný valečník.Veřím tomu ,že tento by si možná z tou hospodou poradil?:)Většina současných japoncu a někteří evropané cvičí aikido s uctou k tradici a jde o zachovaní toho to jako jakéhosi kulturního dědictví a pro určitý duševní rozvoj.A věřím,že po dvaceti letech mají určitý velmi vysoký bojový potenciál,ale tihle lidé nestojí o to a neni to ani jejich cíl jít se někam rubat ci lezt do klece.Tak že být tazatelem zustal bych radši u boxu,za 5 let si asi z aikidem moc neškrtne
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hOp » sob 13. led, 2007 16:57

diq za tvoj nazor.,..
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » sob 13. led, 2007 17:38

ukropcany myslis ze by sme sa vedeli stretnut alebo mi niko cez net poradit ako si zlepsim box.techniku napriklad na vreci alebo hruske....ete som si objednal spinn ball alebo daco take neviem co jak sa to presne vola...Sbrachom si davame spraing tak kazdy druhy den tak prax si jak tak nacvicim na nom thx moooc :)
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » sob 13. led, 2007 21:41

Tak rozhodol som sa spravit taky maly pokuz.Tri krat do tyzdna pojdem na aikido a utorok a piatok pojdem na thajsky s kamaratom co tam dlho xodi...Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku :roll: :wink: :lol:
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xavier » ned 14. led, 2007 8:53

hOp píše:Tak rozhodol som sa spravit taky maly pokuz.Tri krat do tyzdna pojdem na aikido a utorok a piatok pojdem na thajsky s kamaratom co tam dlho xodi...Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku :roll: :wink: :lol:

To chces predvadet aikidacky techniky v thaiboxu a naopak? No jsem zvedavy, kam to povede a jak dlouho ti nadseni vydrzi. Jo a nechapu, proc casto zminujes kamarada, ktery tam dlouho chodi. Nejak se mi ted vybavila dvojice Pat a Mat.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 14. led, 2007 10:13

ukropcany píše:
hOp píše:Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku :roll: :wink: :lol:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... no mňa picne... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... BU nie je GYMNASTIKA... v gymnastike sa hodnotí technika, v BU sa hodnotí, kto koho zmláti... :idea: Vieš čo, chvala Bohu, že si sa takto rozhodol, zbytočne by som s Tebou stratil 5 minút... :x :evil:

to mi neda... podle me ses toho dost chytnul. Technika preci je dulezita.... hodne. Prirovnal bych to tak, ze zakladnim cilem BU je ubranit se, neboli kdo koho zmlati, ale technika je jednim z prostredku, ne? nerikam, ze s hOpem souhlasim, jen mi prijde, zes to hodne oddelil.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xavier » ned 14. led, 2007 10:49

graver píše:Kristeježíši, OYE se nechal naklonovat.

Hlavne aby se tyhle existence nezacly samy mnozit 8O :D
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 10:58

Chudacik ukropcany to si cely ty namiesto aby si poradil krytyzujes^^
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 11:02

Sinister píše:
ukropcany píše:
hOp píše:Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku :roll: :wink: :lol:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... no mňa picne... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... BU nie je GYMNASTIKA... v gymnastike sa hodnotí technika, v BU sa hodnotí, kto koho zmláti... :idea: Vieš čo, chvala Bohu, že si sa takto rozhodol, zbytočne by som s Tebou stratil 5 minút... :x :evil:

to mi neda... podle me ses toho dost chytnul. Technika preci je dulezita.... hodne. Prirovnal bych to tak, ze zakladnim cilem BU je ubranit se, neboli kdo koho zmlati, ale technika je jednim z prostredku, ne? nerikam, ze s hOpem souhlasim, jen mi prijde, zes to hodne oddelil.

Ja som to myslel tak ze ked sa budem vediet vzit do role utocnika tak by mi to malo logicky pomoct nacasovat techniku atd neviem mozno sa mylim ludia sa mylia.....
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 11:08

by ste mi mohli potom poradit s cim by som mal aikido skombinovat aby som sa ho dokazal lepsie naucit..
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sinister » ned 14. led, 2007 11:27

Jestli se chces lip naucit aikido, tak ho s nicim nekombinuj. Logicke, ne? Pokud chci byt v necem dobry, tak prece budu delat hlavne to, ne? (tim nemyslim nejake bojove schopnosti, aby se to tu nezvrhlo v debatu jedno x vice BU. Pouze rikam, ze v aikidu se zdokonalis nejlepe, pokud budes delat co nejvic aikido. Box ti neda lepsi aikido. Mozna ti da lepsi schopnost se branit, ale ne lepsi aikido.)

Jo a jeste: tyhle fora maji takovou peknou fci edit. Takze misto, aby si v rozmezi deseti minut napsal tri prispevky, edituj ten puvodni a nezahlcuj zbytecne thread, kdo se v tom pak ma orientovat.
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » ned 14. led, 2007 11:37

hOp píše:Chudacik ukropcany to si cely ty namiesto aby si poradil krytyzujes^^

Pochybuju, že bys dokázal rozlišit kritiku od rady :wink:
Mně už tu Ukropčány párkrát dobře poradil, aniž by o tom věděl a aniž bych se ho na něo ptal :idea:
Ale vážně - vrať se k tomu, o co ti jde. Jestli o to, aby jsi se co nejlíp, nejrychleji a nejúčinněji ubránil v reálu, tak asi aikido dělat nepůjdeš - na to snad nepotřebuješ rady ostatních. Jestli se ti aikido z nějakých důvodů zamlouvá, tak jdi do toho a nenech si do toho od nikoho kecat - ale pak se nediv, když ti něco v nějaké situaci nebude fungovat. A jestli na to máš čas, prachy a síly, tak dělej třeba akd+mt nebo tak něco. Není přece nutné být v něčem super dobrý (pokud tedy nemáš právě tento cíl) - hlavně, že se bavíš.
Mně moje karate na ulici asi moc nepomůže (ani teď, ani za 5 let), nikdy nebudu ani průměrný - a stejně ho dělám.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod samborn » ned 14. led, 2007 11:44

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
samborn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 11:48

samborn píše:to tu citam to su same debiloviny, jeden sa tu nafukuje, druhy ma 12rokov a ohana sa kamosom a bratom a treti napise, ze ked vies box nepomoze ti to v aikido. Ked viem soferovat osobak tak sa to lahsie naucim aj na nakladaku ... samozrejme, ze ti pomoze box pri hocicom. Ale nechapem preco chces cvicit aikido ... ved to je take b.u. ako je trabant autom. No nic moc. Oni tusim ani nemaju sparing a cele to je take divne, to cvicia baby a buzeranti.

fuu ty si nam nalozil
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

????

Příspěvekod Angle » ned 14. led, 2007 11:49

by ste mi mohli potom poradit s cim by som mal aikido skombinovat aby som sa ho dokazal lepsie naucit..

Aikido sa nedá s ničím kombinovať :P Jeho jediná výhoda je, že sa dá použiť proti kamošom, ked sú moc dotieraví a potrebuješ sa ich zbaviť bez toho aby si im rozbil hubu :lol:
Taktiež sa tam naučíš super padať, čo ti zachráni krk viac krát ako ako Thajský box, iba ak by si bola taký týpek, že sa chceš biť s každým koho stretneš, a to asi nie si, lebo by si inak s aikidom nezačínal a nič by ti to nehovorilo :wink:
Využitie aikida v praxi je strašná sranda - už som skúšal a nedopadlo to dobre :twisted: A to som ho robil 5 rokov. Nie som lama, len som si moc veril, to bolo všetko 8)
Základná chyba medzi filozofiou aikida a bojom na ulici je ten, že NIKDY nemôžeš čakať na prvý úder. To si môže dovoliť nejaký guru, čo nerobí nič iné, len sa živí bambusovými klíčkami, nerobí nič iné len cvičí celý život, a to ty určite nebudeš.
Najlepšia obrana je útok - bolo to pre mna velmi dobré poučenie. Som síce pacifista a všetko si radšej vykecám, ale stáť ako solný stlp a čakať co bude dááál, to už ma akosi prešlo :twisted:
Naposledy upravil Angle dne ned 14. led, 2007 11:50, celkově upraveno 1
Angle
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 11:49

graver diq za ten tvoj nazor cenim si ho
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod lucifer66 » ned 14. led, 2007 11:50

graver:
no jo suhlas
:evil: :evil: :evil:
lucifer66
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » ned 14. led, 2007 12:01

ukropcany píše:4sinister - technika dôležitá samozrejme je, technika je to, čo robí (vie robiť) boj ľudí o niečom inom ako len o fyzickej sile. Lenže - mnohé tradičné BU si zakladajú na "predvedení techniky", t.j. predstav si situáciu - je nejaké "kolégium danov", ktorý sedia za stolíkom, pijú čaj a kukajú na 20 nešťastníkov, ktorým predhadzujú dlhé japonské slovíčka a kontrolujú, či to ktoré slovíčko správne interpretovali a následne, či to čo zacvičili spĺňalo nejaké kritériá. Ďalšie "lenže" - cvičia sa pred týmto kolégiom len zostavy (aj keď v dvojici), t.j. improvizácia je nul koma nix a hodnotí sa len "technické" spracovanie - t.j. na ten pohyb sa nepozerá ako na umenie, ale ako na remeselnú zručnosť :idea: Je to podobný rozdiel ako maliar a plagiátor... :idea: Hodnotí sa plagiát, nie dielo ako také :idea: A toto to stavia do role gymnastiky (nič proti gymnastike, je určite náročnejšia ako aikido a hlavne sa netvári ako BU). Takže toľko k "technike"

Velmi pěkně napsané :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé