hOp píše:Tak rozhodol som sa spravit taky maly pokuz.Tri krat do tyzdna pojdem na aikido a utorok a piatok pojdem na thajsky s kamaratom co tam dlho xodi...Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku![]()
![]()
ukropcany píše:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... no mňa picne... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... BU nie je GYMNASTIKA... v gymnastike sa hodnotí technika, v BU sa hodnotí, kto koho zmláti...hOp píše:Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku![]()
![]()
Vieš čo, chvala Bohu, že si sa takto rozhodol, zbytočne by som s Tebou stratil 5 minút...
![]()
Sinister píše:ukropcany píše:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... no mňa picne... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... BU nie je GYMNASTIKA... v gymnastike sa hodnotí technika, v BU sa hodnotí, kto koho zmláti...hOp píše:Tak som zvedavy ci mi to pri cviceni niak pomoze lepsie a kvalitnejsie previest techniku![]()
![]()
Vieš čo, chvala Bohu, že si sa takto rozhodol, zbytočne by som s Tebou stratil 5 minút...
![]()
to mi neda... podle me ses toho dost chytnul. Technika preci je dulezita.... hodne. Prirovnal bych to tak, ze zakladnim cilem BU je ubranit se, neboli kdo koho zmlati, ale technika je jednim z prostredku, ne? nerikam, ze s hOpem souhlasim, jen mi prijde, zes to hodne oddelil.
hOp píše:Chudacik ukropcany to si cely ty namiesto aby si poradil krytyzujes^^
samborn píše:to tu citam to su same debiloviny, jeden sa tu nafukuje, druhy ma 12rokov a ohana sa kamosom a bratom a treti napise, ze ked vies box nepomoze ti to v aikido. Ked viem soferovat osobak tak sa to lahsie naucim aj na nakladaku ... samozrejme, ze ti pomoze box pri hocicom. Ale nechapem preco chces cvicit aikido ... ved to je take b.u. ako je trabant autom. No nic moc. Oni tusim ani nemaju sparing a cele to je take divne, to cvicia baby a buzeranti.
by ste mi mohli potom poradit s cim by som mal aikido skombinovat aby som sa ho dokazal lepsie naucit..
ukropcany píše:4sinister - technika dôležitá samozrejme je, technika je to, čo robí (vie robiť) boj ľudí o niečom inom ako len o fyzickej sile. Lenže - mnohé tradičné BU si zakladajú na "predvedení techniky", t.j. predstav si situáciu - je nejaké "kolégium danov", ktorý sedia za stolíkom, pijú čaj a kukajú na 20 nešťastníkov, ktorým predhadzujú dlhé japonské slovíčka a kontrolujú, či to ktoré slovíčko správne interpretovali a následne, či to čo zacvičili spĺňalo nejaké kritériá. Ďalšie "lenže" - cvičia sa pred týmto kolégiom len zostavy (aj keď v dvojici), t.j. improvizácia je nul koma nix a hodnotí sa len "technické" spracovanie - t.j. na ten pohyb sa nepozerá ako na umenie, ale ako na remeselnú zručnosťJe to podobný rozdiel ako maliar a plagiátor...
Hodnotí sa plagiát, nie dielo ako také
A toto to stavia do role gymnastiky (nič proti gymnastike, je určite náročnejšia ako aikido a hlavne sa netvári ako BU). Takže toľko k "technike"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník