Multikulturní setkání BU.cz vol 4-návrh

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 21:02

A tohle byla moje úplně první reakce na tu poznámku a transkripci:
Umíte číst Luene a Ukrope?

RUNAR píše:1) :D
2) Je ÚPLNĚ jedno jestli jestli tomu někdo říká dachi nebo tachi waza.....tý ženský zachránil život postoj asi je jí jedno jestli z dachi nebo tachi a to samý platí pro jiný použití.
3) Světově je spíš zavedená transkripce do Angličtiny dachi waza, neznám vůbec pravidla pro transkripce Japonštiny a tudíž klidně může bejt správně tachi waza.
4) Klidně se tomu může říkat Česky "technika postojů" nebo Anglicky "stances".....Japonci si taky převedli čínský nebo okinawský názvy a udělali správně.

Na tom se asi shodneme všichni. :)
Jinak nějakej pravopis asi bejt musí taky bych asi nesouhlasil kdyby někdo psal Shodogan :) i když je to silně nepodstatný ....v tomhle tu Pucmazovu poznámku chápu.

Ovšem přepis Shotokan který jsem nedávno vymyslel a to:
Shotogun se mi líbí 8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 21:07

player píše:Tome nedej se, fandim ti! 8)

Ále kámo mám ty páprdy a saláty tady na háku....aspoň je občas nějaká show. :D

Už nevědí jak na mě...... tak zkouší pravopis :D Holt asi byli ve škole šprti no.......:P
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 28. srp, 2009 21:42

runare, tak proc kdyz pises ze tomu nerozumis to tak agrasivne obhajujes se vsemi temi urazkami????? Ja kdyz si nejsem s necim jisty, tak se spis zeptam nez abych se se vsema hadal, ze ja musim mit pravdu... no ale delej jak myslis.... me vubec neslo o nejaky pravopisiky ale dost me zarazilo tvoje chovani...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 28. srp, 2009 21:59

Picard:
ach jó....tak popořadě:

-Nikomu jsem nenapsal žádný sprostý nadávky akorát Ginovi, papagáj a kopírka(nejde o sprostý slova) ...... za to jakýma "metodama" tady píše.

-Hned na začátku jsem napsal že nejsem odborník přes transkripce a všude jsem viděl psát dachi v Češtině i Angličtině....tudíž jsem měl dojem že je tohle zavedenej přepis.Pak jsem napsal že bych asi taky nesouhlasil kdyby někdo psal Shodogan a že tu puzmazovu poznámku chápu.

-Tobě jsem Picarde nic ošklivýho nenapsal protože jsi argumentoval docela férově.

No pak napsali Ukrop s Luenem že neumím přiznat omyl a to klidně po tom co jsem psal:
RUNAR píše:Jak říkám Japonsky neumim ani to nebudu nikde dohledávat to si radši pudu zatrénovat.
Jestli je to správně tachi waza tak jsem to psal špatně.....uznávám.

Jinak ale často vidím psáno jak Anglicky tak Česky dachi waza.....odtud ten můj dojem že je to zavedenej přepis.

No takže napsali HOVADINY což jsem jim napsal....nic co by nepatřilo k místnímu běžnýmu folkloru
8)
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 28. srp, 2009 23:48

RUNAR - docela by me zajimalo kde se vzala tahle tvoje averze vuci me. Kdyz jsme se videli vloni na srazu, prisel jsi mi normalni. Mozna tu mas neci respekt, ale ten muj jsi docista ztratil.

Vic k tomu psat je absolutne zbytecny - kazdej kdo ma trochu rozum si svuj nazor na uroven tveho jednani uz udelal.

Ucrop - zdravim. To vis, neni motivace se tu potloukat. Zjistil jsem, ze jsem mnohem spokojenejsi a vyrovnanejsi clovek, kdyz se nestresuju forumovejma nesmyslama. Coz se mi ted opet potvrdilo - jen co jsem vlezl a po par mesicich zase nechal slovo, narazim na lidskou blbost. Lepsi to zabalit a na cela fora zapomenout :) Jenom ta zvedavost nakonec vzdy zvitezi.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » sob 29. srp, 2009 7:51

ukropcany píše:Proste ako decko... :roll: On nevie povedať "ok, vieš to lepšie"

Haha proč mám pocit ste si hoši podobní :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 29. srp, 2009 8:31

Ukrop:
Napiš nějakej konkrétní argument a né tyhle obecný žvásty.....když mě nemůžeš přeargumentovat logicky tak se připojíš s trapnýma obecnýma a hloupýma žvástama ke slupince šprtů.Což neni chlapský, sorry.
Jedinej logickej argument sem od tebe nedostal.
Neustále se oháníš dětinskostí......mně naopak příjde že jako malej Míša píšeš ty:....jen hovadiny bez čehokoliv konkrétního.

Picard:
Ještě mě napadla jedna věc, tobě asi nejde o pravopis(což v týhle hádce nikomu) ale chtěl si se zastat SLAB©ÍHO 8) Gina.....to je pro mě pochopitelný jednání.....jen chci napsat PROČ jsem na něj takhle reagoval:
Nejednou na mou adresu psal podle mýho názoru křivý poznámky.Typu píšeš nesmysly atd......tak jsem napsal ať napíše KONKRÉTNĚ a už nic nenapsall a utekl od toho....což je docela podlost, alespoň z mýho pohledu.
Proto už na něj reaguju takhle.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 29. srp, 2009 8:46

Toman:
Jasan, show musí bejt :D ....tenhle Macho je taky dobrej:

http://www.youtube.com/watch?v=cCQwDW66yCY&feature=fvst

No a tohle je taky Mačou jak řemen :D :

http://www.youtube.com/watch?v=bGT3EdTuBco
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 29. srp, 2009 9:14

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:42, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 29. srp, 2009 9:35

Důvod těch hádek NENÍ VŮBEC přepis z Japonštiny....to se vyřešilo hned po prvním příspěvku.

Napište to na všechny weby jak CZ tak AJ kde se píše přepis dachi waza......je jich hodně.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 29. srp, 2009 10:15

RUNAR píše:
Luen: Je mi jedno kdo se kam kloní ale když někdo čeká až kdo co napíše a pak přispěchá a dělá chytrýho s nějakou papagáj informací tak z toho nemůžu, navíc když karate nikdy necvičil.
Zbytek je mimo mísu jako u Ukropa.....jasně jsem napsal HNED V PRVNÍM PŘÍSPĚVKU že nejsem odborník na transkripce z JPN do AJ.

Za další je to taková neskutečná hovadina že někdo dokáže řešit d nebo t když jde o příběh kdo postoj zachránil zdraví nebo dokonce i život jedný starý paní a lidi tu řeší d nebo t v transkriptu :roll: Pro mě je tohle ZVRÁCENOST.

Taky neresim D nebo T.Japonsky take neumim a proto se k tomu nevyjadruji, protoze nemam k cemu :!: Nicmene kdyz nekdo v japanu zije X let, tak asi vi jak se domluvit japonsky a pokouset se s nim polemizovat - byt velmi nenapadnou formou:

RUNAR píše:No je mi jasný že Pucmaz jen tak z legrace provokuje :P ale: ...

Tachi waza je pokud vím technika hodů teda vlastně i úchopů v postoji takže to vlastně byla kombinace dachi a tachi waza ...

Je prave to, co mi prijde typicky detinske. Ale jak jsem napsal je normalni nevedet vse, je normalni nebyt z toho rozhozenej, nedelat kolem toho kovbojku a klidne to prejit :wink:

Vubec nejde o posledni tema v tomto vlaknu, nikdo z diskutujicich se neregnul dnes ...

Uz jsme se spolu nekolikrat na tema karate bavili a chapu, ze jsem si tve sympatie neziskal tim, co jsem na adresu shotokanu napsal - reagovals obdobne :roll: A stejne jako tenkrat i ted mi to prijde naprosto zbytecne, detinske ...

Zbytek prispevku je mimo misu neco jako toto:

RUNAR píše:P.S: Spousta věcí co dělají NĚKTERÝ Japonci je dost hnusná a proti tomu je hubování na bu.cz vysoce ušlechtilá činnost.

Jako lide na celem svete, ale smysl toho prispevku v kontextu na to, co se resilo mi teda unika. Kdyz uz nekomu pises, ze je mimo misu, zkus se na ni sam posadit :wink:

RUNAR píše:No pak napsali Ukrop s Luenem že neumím přiznat omyl a ...

Precti si to jeste jednou, mam pocit, ze takova reakce je opravnena jen u nekoho, kdo trpi menstruacnima potizema ...
Vubec jsem to nemyslel spatne a to, ze nevis jak se co rika, nebo treba pise, nebo treba cvici ve stylu, ktery tady neustale obhajujes a prezentujes, je Tome tvuj boj - vubec to neresim :wink: Luen s tim nema nic spolecneho a jak jsem uz napsal je to OT.
Neshodneme se v otazce shotokanu, neshodneme se treba v otazce urovne sanda, nemusime se treba shodnout v otazce hercu jako je JCVD, ale neni to duvod pro prehnane reakce. Mimochodem Gino je jinak uplne v pohode kluk a je spatnej jen proto, ze si dovolil nesouhlasit? Vlastne za celou tu dobu se tu uz kazdej s kazdym o necem prel, ale neni to duvod k nejake osobni zasti - Tohle je ta detinskost o ktere se bavim a je jedno v jakem temtu se to zase potka :!:

Nemelo by se tedy radeji resit, kdy, kde a v kolik vol.4 :?: :?: :?: Jinak z toho zase bude zbytecnej flame a zase za nim budou stat ve vlaknu volume ti sami lidi :roll: :roll: :roll:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 29. srp, 2009 10:34

luen píše:Neshodneme se v otazce shotokanu, neshodneme se treba v otazce urovne sanda, nemusime se treba shodnout v otazce hercu jako je JCVD, ale neni to duvod pro prehnane reakce. Mimochodem Gino je jinak uplne v pohode kluk a je spatnej jen proto, ze si dovolil nesouhlasit?

No nebaví mě to ani trochu....tak vezmu jen tohle:

-Můžeš napsat něco konkrétního?V otázce čeho kolem Shotokanu a hlavně JAKÝHO Shotokanu?
Můj názor na některý podoby Shotokanu jak v CZ tak ve světě jsou celkem ujasněný už od teenagerskýho věku.

-Sanda....mluvil jsem o úrovni účastníků na czech open, tam choděj na sanda xboxeři.....co jsem viděl, jmenovitě si vybavuju třeba pana Havránka a Wolfa....ty jsou dost dobrý o tom jsem psal.

-JCVD....píšu a psát budu že umí praštit.....už jen z důvodu:
1) svých tréninkových partnerů, od mládí trénuje s maročanem Michellem Qissim různý xboxy.
2)silově-pohybových dispozic

-Gino....jak jsem už psal několikrát .....stačí si to přečíst asi mám jiný měřítka ale mně takovej styl a kolikrát i tvůj styl psaní Luene příjde jako podlost.

Takže Luene buď neumíš číst nebo schválně píšeš překroucený demagogie.

No a tachi waza je opravdu v Judo technika hodů v postoji a je součástí větší skupiny nage waza.Klidně ať mě někdo opraví jestli to píšu špatně.....nejsem jazykovědec.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 29. srp, 2009 15:45

Ucrop - makovou? Syrovou? :) brw: planujes byt na setkani, pokud bude? Nejak jsem jeste nevidel na 100% domluvu casu a mista, zatim snad jen navrhy.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 29. srp, 2009 15:50

ukropcany píše:Argumenty sú nanič, pretože Ty žiadne argumenty neberieš... na chlapa si ešte nedotástol (chlap totiž argument vezme), takže aj teraz si kľudne zober posledné slovo... 8) a vyhraj... :D ja padám. Idem si kúpiť telku... 8)

No nedotástol sem určitě.....dej bacha na pravopis a hlavně písmenka jo?
Argumenty ani napsat nemůžeš protože žádný nemáš.
:D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » sob 29. srp, 2009 17:01

Hej chlapci ©ukokan(Shotokan) tady neřešte ten se tu řeší pořád dokola a kam to vede... :lol:

Polovina lidí které znám se na ©ukokan vyprdla a proč asi...protože nejsou Blbý!!!!

To už opravdu radši ten Thajský Box :wink: 8)
Nebo Barmský box,nebo čínský Box :wink: :idea:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » sob 29. srp, 2009 18:58

ukropcany píše:buď sharpovú, alebo sonyovú, ešte uvidím na mieste...

Kup si barevnou, treba modra je dobra :wink: :lol:

4runar nechci se dohadovat, co jsem chtel, jsem napsal. Jak s tim nalozis je na tobe - v opacnem pripade muzeme pokracovat SZ :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 31. srp, 2009 8:10

ukropcany píše:Na stretko asi neprídem, ešte sa uvidí, keď padne definitívny termín......

To jsou akurát kecy :x .....napiš KONKRÉTNĚ kterej termín ti vyhovuje a budu za něj silně lobovat.....těším se.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 31. srp, 2009 8:54

Boj o titul byl legrace :D .....přečti si to jak jsem tom hned ve vláknu vol.3 psal.Tuším že všichni to tak brali.

Strašně na <> :D .....akorát v klinči to je jasný, protože ten netrénuju.

Hlavně klídek a neber se tak děsně vážně a radši si zkus udělat čas a přijet na vol.4 pokud to bude možný.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 31. srp, 2009 9:59

ukropcany píše: Ak prídem, tak dostaneš strašne na <>.....

Ok....hlavně příjeď a uvidíme.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Vrozkrokkop » pon 31. srp, 2009 10:41

Bude určitě hodně zajímavý sledovat, jestli tohle vlákno k něčemu povede, asi ne (určitě).
Jak má jít o dohodu, začne se řešit, kdo komu rozkopal bábovičku.
No, ale je to návrh, časem přijde někdo, kdo hodí místo a termíny natvrdo, to je asi jediná možnost jak předejít hašteření.
Každopádně - zkuste myslet, než začnete psát, hormony mají V©ICHNI a někteří se i ovládnou :wink:
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé