ukropcany píše:... ak máš pocit, že na tom musíš ešte hodně makat, tak muselo byť v Tvojej doterajšej praxi niečo veľmi zle... alebo sa snažíš dosiahnuť úroveň o ktorej hovoríme ako o "sci-fi" a ktorá nikoho z x-boxerov nezaujíma, pretože je kopec iných dôležitých vecí... načasovanie keď tam raz je, tak tam je a už ho stačí len udržiavať... to o čo vyzerá, že sa snažíš je to, čomu hovoríme "karatistický ideál" kedy zožerieš týpka bez toho aby sa «a čo i len dotkol... ak áno, tak týmto "my" našťastie netrpíme, pretože vieme, že vždy niečo zožerieme a misiou je len to, aby ten druhý toho zožral viac... rozštípať totiž našlapaného týpka do KOčka môže byť totiž mimo naše aktuálne možnosti...
Od všeho trochu. Na mojí praxi dosavadní je zlé pouze méně sparingu než bych potřeboval a chtěl, ale to neznamená, že nic neumím. Pouze to není takové jak bych si představoval.
Trochu bych tvůj karatistický ideál opravil. Není mým cílem sundat soupeře bez toho, aby se mě dotknul (to nesplnitelný ideál), ale dostat jej dříve než se on opravdovou peckou trefí do mě. Malé rány se nepočítají. Všechno se vykrýt nedá, zvlášť pokud soupeř je zkušený mazák. Vždycky něco projde. Ale nesmí projí nic co by mělo fatální důsledky.
Myslím, že v tom se nelišíme akorát se o to snažíme každý jiným způsobem.
Mě nejde o KOčka, ale o sebeobranu. Na ulici na body nevyhraji, tam je potřeba situaci uhrát tak, aby odešel co s nejmenším možným poškozením po svých. Hřbitovy jsou plné hrdinů
RBR