4 jendis: jo, turnaj v jihlave si pamatam, som liborovi povedal, ze nebudem bojovat, lebo tie zbrane nie su dobre spravene (boli zle konce vyhotovene), libor vtedy mavol rukou a o parminut som videl letiace zuby vzduchom
4 harumoto_yasamizu: priznam sa, ze soft bo som nevazil, neviem ci vazi viac ako pol kila, normalne bo ma okolo 900 gramov, takze moj odhad je, ze soft (ked je spravene z umelej hmoty) ma komplet hmotnost okolo 600 gramov, ale odvazim, lebo aj mna to zaujima.
v 90 rokoch sme pouzivali drevenne tyce obalene penou, izolacia musela byt dost hruba, aby neprichadzalo k zraneniam a bo sa zle drzalo, preto som neskor pristupil k umelej hmote, vdaka comu sa mohla zbran trochu zuzit, zlepsil sa uchop aj manipulacia s nou. Zbran sa ohyba, ale uz mame lepsiu hmotu, takze ohyb sa vyrazne zmensil.
niektori momentalne skusaju pouzivat vnutri dutu hlinikovu tyc, priemer sa este zmensil, ale je to velmi nebezpecne bez chranicov.
inak teraz v bratislave sa bojovalo 54 zapasov, dolamali sme asi 12-13 tyci, co je v pohode, lebo vzdy som radsej ked sa zlomi 20 tyci, ako jedna kost, alebo zub, pripadne vypichne oko

a modriny to robi riadne, rovnako ako bolest, aj ked tu clovek citi az ked dobojuje

adrenalin je svina
inak stale skusam nove materialy, ktore by sa dali pouzivat pre soft, v prvom rade je ale pre mna dolezita bezpecnost. ono je fajn, ked po skonceni turnaja mam v dojo 20 spokojnych priatelov a nie 20 dokalicenych a nasratych ...