AIKIDO JE PRO MAGORY

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 18:21

škoda, je to velmi úsměvné a myslím, že i ukropcany by se pobavil...o co jde, to jejich taijutsu (boj beze zbraně) je tragedie, pozice nohou, stabilita těla, útok, vstupy do techniky, vzdálenost, je toho dost.navíc je to jediný styl, v kterém je tolik 10.danů, sakryš, ví o tom v německu?tam je 10.danů v čemkoliv (nejčastěji v JJ)dost, holt sekají to jak Baťa cvičky :lol: :lol: je nějaký žijící 10.dan v AIKI?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 18:23

kdepak se nám ztratil graver....?na něco jsem se ho ptal, ba přímo jsem žíznil po informacích, která tu sype z rukávu a on nikde 8) gravere?gravere?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 18:31

kumori: nech ho - všichni se o víkendu nenudí jako my:)

tak to jsem se asi nespletla...

no v aikibudo jsou v ČR (pokud vím) jenom dva 3. dany (jako nejvyšší u nás)... desátý to není, ale jsou žijící:)
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

:)

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 18:34

No v aikido o žádnem nevím... 10 dan je ojedinělí kdekoli... kdysi vyšla ve figter's magazínu příloha z 10. dany v Judo...nevím kolik jich tam bylo... ale rozhodně né moc :)

Ale abych se přiznal... danům už velkou váhu nedávám... samozřejmě když přijede nebo je někde blízko učitel s vysokým stupněm kterého neznám tak se na něj jedu mrknout... ale pak už si vybírám učitele podle stylu cvičení... někdy dávám přednost i nižším stupňům...

přecejenom... pásek ani diplom za nikoho necvičí :)

Zájímavé je ale páskování v kendo :) kde dělají zkoušky i na 8. dan... (v aikido se dělají zkoušky do 4-tého) viz dokument:

http://www.youtube.com/watch?v=MXMfPPWkMVY

zajímavá je procentní úspěšnost dosažení 8. danu :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: :-)

Příspěvekod graver » ned 20. kvě, 2007 18:46

kumori píše:4graver
můžeš mi pls, osvětlit co je wander ryu karatejutsu, kde se tu vzalo, kdo udělil p.hausnerovi 8.dan a kdo je jeho učitel

Nemůžu ti osvětlit ani jedno z toho, na co se ptáš, protože to nevím - do toho vlaku jsem nastoupil, už když jel a historii lokomotivy neznám. Ale mám skvělý nápad: což takhle se zeptat u pramene?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 20. kvě, 2007 18:48

Nula píše:No nevím... Já abych se přiznal tak chodím na trénink s tím že se z něj vrátim... ty ne??

Já taky - to pochopíš, když si ještě jednou pořádně přečteš, co jsem napsal.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 20. kvě, 2007 18:50

kumori píše:4graver
jsi ještě tady nebo už máš na dnes jiný program, než tu být s námi?

Promiň, ale už mám jiný program :P
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 20. kvě, 2007 19:00

kumori píše:kdepak se nám ztratil graver....?na něco jsem se ho ptal, ba přímo jsem žíznil po informacích, která tu sype z rukávu a on nikde 8) gravere?gravere?

Neřvi, chlape - s takovou netrpělivostí a sebeovládáním můžeš tak akorát hrát basket, ne dělat BU :roll: :roll:
btw: jak jsem psal, já tvou žízeň asi neukojím, ale kdyby jsi se náhodou dostal k nějakým informacím vlastní pílí, rádi si to poslechneme :wink:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 20:50

ukropcany píše:ad videá - je to komédia... Poliaci sa samozrejme snažia, ale je to 1. bez načasovania, 2. pohyb nie je jednoliaty (a tým pádom sú všetky aikido-princípy v řiti - podobne ako vo väčšine JJ skôl, podobnosť nie je vôbec náhodná), 3. postoj klasika rozčapený, 4. útoky infantilné, opäť klasika... ale verím, že keby natrénovali aj nejaké normálne BU, tak by im to mohlo fungovať, nasadenie im nechýba... Tisier je klasická ukážková hovadina, afektované jak sviňa, už len vyšpúliť zadky... :roll:

Ukropcany.. aikibudo a ne aikido...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 20:51

Jo a jestli aiki není plynulé, tak co teda proboha? když se tomu nadává do tanečků, tak to má svůj důvod..
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 21:30

pro ukropcany:

Sorry chlape, ale ty máš snad v hlavě sračky.... nechci tě urazit....

Nic ve zlém... :) tak si užívej Boxu a já nevim čeho ještě a aikido nech prosím raděj plavat... ;)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Trevize » ned 20. kvě, 2007 21:35

Nula píše:pro ukropcany:

Nic ve zlém... :) tak si užívej Boxu a já nevim čeho ještě a aikido nech prosím raděj plavat... ;)

To bylo asi tak diplomatické jako rána palicí :D :D

ukrpacny: Mě by jenom zajímalo- co za BU/BS jsi dělal/děláš? :)
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Skateordie » ned 20. kvě, 2007 22:00

to Ukropcany: och boze ja z tvojich prispevkov raz odpadnem :D :D :D :D :D Ina sranda. Uz som skoro skapal od nudy pri citani tejto diskusie. Posledne dve strany som preskocil, lebo tam neboli ziadne zname mena a potom vidim Ukropcany a uz mi to bolo jasne :D :D :D :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » ned 20. kvě, 2007 22:27

ukropcany píše: Poznáte tu niekto krivku normálneho rozdelenia? - [...] taká sínusoida...

to musim zitra ukazat kolegum, ti se budou tlemit od ucha k uchu :D

Zbytek super. Obcas si preju abych dokazal svoje myslenky tak pekne vyjadrit.
Porad cekam na aikido skolu, kde usporadaji vyzyvaci zapasy.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 20. kvě, 2007 22:31

mno...ja bych rekl ze Ukropcany tady mel zatim jako jediny rozumny prispevek - ono je vzdy neprijemne kdyz se do krouzku pritakavacu ozve nekdo komu to nestymuje...

Nula atp. - ted jsi to Ukropcanymu fakt nandal...aneb rekce typu: kdyz uz nevim tak poslat oponenta do prdele...

toto:Sorry chlape, ale ty máš snad v hlavě sračky.... nechci tě urazit....
(by me teda zajimalo co tim chces vyjadrit kdyz ne urazku...jo aha to je vlastne filosofie aiki ze? - za kazdym prohlasenim se kryt jakymsi zmirnenim vyroku? 8O 8O :roll:
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 20. kvě, 2007 22:50

Nula píše:pro ukropcany:

Proč myslíš, že má ukropcany v hlavě sračky? Je už to sice vyhlášený aikidobijec a huba nevymáchaná (co na srdci, to na jazyku), ale všechno co píše dává smysl a já osobně s tím na základě svých zkušeností souhlasím. Jen bych znovu připomenul, že z jeho strany se evidentně nejedná o kritiku lidí cvičících aikido, ale o kritiku aikida, které si hraje na BU, ačkoliv v současném pojetí žádného boje v podstatě schopné není.

PS: Řekl bys to s těma sračkama v hlavě ukropcanymu do očí? Já myslím, že se není čeho bát, protože pokud by se ten "primitivní" boxer / thaiboxer neovládl, použiješ vstup nebo atemi a když nepochopí tvoji převahu, tak ho odrovnáš tou "loket lámající" technikou... :twisted: :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 20. kvě, 2007 22:53

..tato diskuzia je "dusevna sodomia" v priamom prenose :evil: ..este ze to zachranuje Ukropcani...ten nadherne vystihol,ze konecne odzvonilo zmrdom a podvodnickom...je tu fenomen MMA a ludia konecne vidia co funguje a co nie.. http://www.metacafe.com/watch/220359/felony_fights_5/ suboje basmanov , v podstate velmi amaterske prevedenie MMA technik,ale bojuju podobne ako borci z MMA...ruky,klinche ,strhy a zhody a nakonie pekna "vitazna" pozicia s ukoncovackami :lol: ..preco ludia z aikido a podobnych institucii sa snazia bojovat inak..instiktivne a prirodzene techniky zamienaju za spektakularne a zlozite prazvlastnosti?
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 21. kvě, 2007 1:23

8O :roll: :roll: tak tato verbalna onania aikidistickych bojovnikov je fakt na urovni. Uff.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » pon 21. kvě, 2007 4:39

4ukropcany

vůbec nic nechápeš :P všichni co se věnují aikido jsou přátelé historie a členové klubu přátel dávné minulosti.Já osobně se rád dívám třeba na historický šerm, líbí se mi, no a aikido je na stejném levlu jako u nás, z naší historie vzešlý šerm.takže oni vlastně pomáhají zachraňovat část kulturní historie vzdáleného Nipponu.A za to mají mé sympatie.Co zkusit třeba bujinkan budo taijutsu, ti jsou taky skvělí fighteři :lol: :lol: :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

...

Příspěvekod Nula » pon 21. kvě, 2007 6:25

Tak ještě jednou...

Poslal jsem ukropcany do prdele... (ještě docela slušně) nic proti němu...
ale jak jsem napsal jednom ze svých přízpěvků...

Když někdo řekne "jeho" aikido je na nic... ok.. s tím nemám problém

ale když někdo řekne že "aikido" je na nic a že nefunguje... tak to už problém je... a řekne to jenom "blb"

(pro některé mám zkušenosti i s jinými BU/BS) než jen s aikido...)

Můžeš říct že nikyo nefunguje? nebo sankyom či kote gaeši? Ano, je těžké se vůbec k té technice dostat... nejdříve je potřeba vypořádat se s útokem....

A teď k aikido, neřikám že je aikido "nejfunkčnější" sebeobrana a ani si to nemyslím... pro mě je aikido něco jako kendo... něco jako napsal kumori...

a teď.... kdybych rozvedl veškeré vaše připomínky k aikido, mohl bych "podle mě" pomalu ale jistě napsat, že všechna BU jsou na hovno a cvičej je jenom magoři.... (aikido, kendo, judo, ju jutsu atd...)

Tak a poslední věc, zajímalo by mě jaké zkušenosti a hlavně délku praxe s aikido máte :)

Páč mi přijdete jako děcka, které byli 3x na tréninku tam dostali nakládačku a s brekem odešli boxovat že to nechápou a že až vyrostou tak to aikiďákům vrátěj... :P
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé