scout píše:promin playere proc delit tak diametralne BU a BS ...vzpominam si ze kdyz jsem trenoval s ivou kosinou zaklady aikujutsu tak byla vzdycky tak brutalni rozcvicka ...zamerena i na vytrvalost...ze se ti malem spustila krev z nosu...![]()
...a jak vidim netery zapasy ve sportovnim karate ...tak tam tak porad poskakujou ze museji byt za par minut uplne vyštaveny.....vytrvalost se snad hodi vzdycky ne ??
severin píše:Když jsem viděl kdysi Drdlu nebo Mathiase z EWTO,ať si říká kdo chce co chce,jak to rozjeli tak mi to jako epileptickej záchvat nepřišlo,ale odborník na WCH nejsem.Samozřejmě jde o to,jestli chci udělat trénink rychlostně vytrvalostní nebo zaměřenej na maximální rychlost.Max. rychlost není o fyzičce,protože štáva /ATP/,kterou při tom tělo pálí vydrží na pár sekund ! Proto mezi nácvikem musí být pauzy,aby se šťáva doplnila.Když jí nechám vyčerpat a vyčerpám i CP,tak musím začít dychat,spalovat glukózu a nastupuje fyzička.Jenže to mě opět omezí v rozvoji rychlosti.
Kromě rozvoje rychlosti práce svalů,by se tu neměla opomenout také rychlost nervového systému,tam by mě zajímali vaše názory ?
Franz píše:TongPa píše:No kurňa luene, nejsou tyhle diskuzní fóra skvělý?®e se vždy najde někdo evidentně mnohem zkušenější, kdo ti může fundovaně poradit!
![]()
![]()
omg... to byl dotaz, to nebylo myšleno, že bych se snažil někoho poučovat... ale nechápu co sem si myslel, když sem psal dotaz na rychlost, mi bylo jasný, že to nakonec bude směřovat někam jinam, na každýho z vás, až si napíšete, jakej ste borec...
to co píšete není k tématu, tak nebrečte....
Franz píše:Ynseminator píše:Franz píše:Luen: Nevím, ale po třech ranách když umíš dát slušnou šlehu, a dáš mu na nos, tak kolikrat ani ty 3 nedáš, on si to rozmyslí, teda zase pokud to není nějaký boxer... ... navíc existuje tolik slabin na lidském těle, strašně moc jich je, to většina ani neví kde všude...
Ze jsou na tele slabiny vi asi kazdej. Ale otazka zn i dokazes je trefit ve rvacce? Kdyz ti tece adrenalin i z usi? Popripade se u protivnika objevi kamos (at uz clovek nebo v podobe noze, telskopu, kasru apod.)?
Celkem me dosavaji lidi co porad mluvi o tom kolik je na tele slabin, ale kdyz na to prijde tak zapomenou i utikat....
to si píš, že bych dokazal... když tě ted dotyčný nasere, tak to de samo¨a bez emocí
TongPa píše:Taky koukám, že ohledně vnímání tréninku rychlosti se to tu pomalu usadilo... Já osobně Ukropcanyho hlavní myšlenku, kterou se nám tady snažil sdělit - tedy že pro rozvoj rychlosti musíš mít dostatečný základ = dobrou fyzickou kondici včetně potřebné míry vytrvalosti, pochopil hned. Jinak bych ještě doplnil můj názor pro ty, kteří se zaklínají tím, že "na ulici" vytrvalost nepotřebují, protože se vše vyřeší za pár sekund: Pokud trénujete BU pro sebeobranu, měli by jste časem zkusit i scénáře, kdy bojujete proti skupině osob. Takový boj se může protáhnout i na pár minut, protože nemáte čas jednotlivé soupeře kvalitně "dorazit", vše to může probíhat ve stylu bum - bum, úhyb, krátký sprint, bum - bum - bum, odstrčení, krátký sprint, bum, krátký sprint a to všechno tak dlouho, dokud nebudete mít kudy utéct, nebo jich nesundáte tolik, aby toho ten zbytek nechal a nebo je prostě nesundáte všechny. Jak to chcete napumpovaný adrenalinem udejchat, když mnozí z vás neudejchají ani dvouminutové kolo plnokontaktního sparringu jeden na jednoho? Ti co mě viděli na setkání bu č. 2 ví, že jsem tam vypadal jako takovej pupkatej strejda, přesto nemám problém udejchat tříminutové kolo sparringu mimo jiné i díky tomu, že 2x týdně běhám 10 km.
Sinister píše:Ok tak kdyz uz se tu dosahlo relativni shody co se tyce rychlosti svalu, co ty reflexy? Jak trenovat? Samozrejme krome sparringu. Priznam se, ze o tom moc nevim...
TongPa píše:Reflexy jistě půjdou trénovat i jiným způsobem, než je sparring, klidně i formou různých her zaměřených na postřech. Ale v případě tréninku BU je podle mého názoru smysluplnější "zabít dvě mouchy jednou ranou", tedy učit se reagovat rychle na takové podněty, které s BU přímo souvisí - takže údery, kopy...
Panda píše:Je to tak jak říká Jendis, v šermu jsou treningy reflexů promakány dost dopodrobna...kdybys měl nějáký link tak ho postni...já jsem dřív trénoval ten klasický s pouštěním tužky, kolega drží tužku konečky prstů, vy nad ní máte rozevřenou ruku, v momentě kdy jí kolega pustí ji musíte chytit dřív než dopadne na zem...myslím že mi to docela dost pomáhalo, byl jsem pak i při sparingu rychlý jako blesk![]()
Obecně si myslím že rychlost oka se natrénovat dá a i když ve sparingu to máte samozřejmě "all in one" izolací jednotivých věcí můžete dosáhnout lepších výsledků...stejně jako někdo sbírá sílu do zápasu v posilovně a ne jenom sparingem, může tak specializovaným tréningem získávat i reflexy...jen můj názor
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník