her_cool_ass píše:od ktorej urovne ste zacali robit sparring? ja sa do toho neviem dostat, neviem dobre reagovat, uvitam vase rady a skusenosti ze ako ste zacinali dakujem
her_cool_ass píše:...techniky co som sa naucil tam malokedy vyuzijem pretoze tie udery v praxi su uplne ine ako pri cviceni
her_cool_ass píše:...lenze tam to funguje asi tak ze ide sparing a proste bite sa, vyssie levely vedia co maju robit ale ja ked tam pridem tak mi neostava nic ine ako ohanat sa rukami pretoze ma nikto neusmernil este ze ako mam zacat co mam vlastne robit a tak... proste trener ma dost vp*c*...techniky co som sa naucil tam malokedy vyuzijem pretoze tie udery v praxi su uplne ine ako pri cviceni
luen píše:A co rizenej sparing, neni uplne volnej a clovek se uci prosadit v ramci dohodnuteho arsenalu technik, reakci atd ...
U koho a jak dlouho cvicis?
her_cool_ass píše:no neni to zly napad take nieco, vyskusam to, snad niekoho presvecim aby isiel so mnou do toho, chcel by som sa zlepsit a aj ked si doma tienovo skusam techniky ktore by mohli byt ucinne v tom a v tom pripade, a ten pripad nastane pri sparringu a tu techniku pouzijem, tak to nikdy nevyjde tak ako som si predstavoval, vzdy ostanem nejakym sposobom prekvapeny...cvicim tak pol roka cca a kedze som vyssie spomenul ze ten trener ma dost vp*c* ze to niektorym ludom neide a neha to tak tak ho nebudem menovat aby som nerobil zlu reklamu
marcelo píše:her-cool-ass: odporucam ti ist prec z tej skoly,budes iba zbytocne frustrovany..to ze ti v sparingu nevychadzaju vsetky tie lopsau,fooksau techniky atd. to je klasika..no oni ti ani nebudu vychadzat proti strikingovke ako styl blokovania uderov,to vsetko su (anti) alebo klincove zalezitosti..a pokial nevies vysypat presnu a silnu kombinaciu ruka-noha, noha-ruka-hod atd. tak nikdy ti to nebude fungovat..zakladna metodika je chybna..podobnymi slepymi ulickami si tu preslo viacero ludi..najdi si nieco kde maju integrovanu metodiku kop-uder-vstup do klinca-uder alebo hod,strh atd
P.S. a od akej urovne mozes ist do sparingu?..kludne po mesiaci,ked vies uderiet ako tak do lapy,mecha za pohybu predna rovna a zadny lowkick, mozes kludne zacat riadeny a volny sparing s tymito 2 technikami..boxeri zacinaju sparing na zaciatku s prednym jabom,po par tyzdnoch ked s prihlasia do klubu![]()
goodluck
her_cool_ass píše:jj viem co je wing chun, zaujimam sa o to a aj som si postahoval cca 30 gb videi z netu kde je setko do podrobna vysvetlene, sice som to este nestihol setko kuknut lebo nemam na to tolko casu ale raz sa k tomu urcite dostanem, ani to sa mi moc nepaci ze som sa z tych videi dozvedel ovela viac ako od trenera, co by malo byt asi naopak, z tych videi sa snazim brat priklad a ked mam trochu casu (za tyzden tak max 6 hodin dokopy plus vikendy) sa snazim trenovat aspon tienovo tak hodku cca a kedze nemam sparringa takto vo volnom case tak aspon na treningu by som chcel ten sparring plnohodnotnejsie vyuzit lenze nejako si na to neviem zvyknut...este by som chcel dodat ze pasivne pozeranie tych videi je vpodstate iba nieco ako teoria, nikto nebude vediet bojove umenie len z toho ze to bude dokola pozerat, najlepsie sa to uci ked clovek citi ten kontakt...takisto mi pride aj to ked sa na treningu ucime aplikacie a potom ked dojde k tomu sparringu tak neviem co mam robit, aplikacie mi tiez pridu tak trochu ako teoria a chcel by som mat aj trochu praxe.
luen píše:Aplikace jsou morem kung fu a nevedou k tomu, ze se naucis bojovat. Jejich funkce je spise informativniho charakteru, ale v zadnem pripade to neni navod na bojovani nebo schudek, ktery te priblizi ke sparingu
jeikob píše:možná by stálo za to trochu ujasnit co to vlastně aplikace je:) třeba si lidi pletou vysvětlení jak která technika funguje a tím naučit tělo intuitivně reagovat na určitej podnět .přesněji řečeno chce mi dát někdo pestí hákem automaticky tam nějak strčim ruku a nepřenejšlím o tom co mám dělat . a na první pohled to můžou být ty samý pohyby. jinak je jasný když utočník zautočí na povel a obránce na povel udělá kryt . a nebudou se to učit aplikovat ve volným zápase tak se to nenaučej
ArchEron píše:Luen
hmm a ty aplikujes v sparringu aplikace?vim ze se to skoro neide ale preca sa niekedy sa ten priestor najde.![]()
inac to video sanda ta exzibice to si tam ty?
ukropcany píše:Aké ďalšie?pm píše:"...v ramci sparringu je dulezite zacit od jednoduchych a nejdulezitejsich skills (uder, kop, clinch, poraz... ) a postupne pridavat dalsi a dalsi...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník