defendu píše:4 Angus
Kde berete tu trapnou jistotu,že lidi co trénujou x-box,mají problém rozdat si to s kýmkoliv bez rukavic?:
Kde jsem to tvrdil? Nauč se číst, nebaví mne to psát dokola.
defendu píše:Osobně např. neznám žádnýho aktivního karatistu co by dělal na dveřích....x-boxerů,co používají svoje "holý ruce" v práci znám tuny.
Takže svojí "parafrází" o sundání si rukavic jsi mě tak akorát rozesmál....
To, že Ty osobně neznáš karatisty, co používají boxerky, to ještě nic neznamená. Jen namátkou - na webu - SK Global Brno pod vedením Miry Haluzy:
http://www.youtube.com/watch?v=7dMqsUYQBIE
PS: Karate cvičím od roku 1982 a boxerky používám od roku 1978.
defendu píše:Znáte někdo Tomáše Prince?Netuším kolikátý má momentálně dan (kdysi před lety měl tuším třetí),ale trénuje shotokan něco přes třicet let....tvrdí,že je tento způsob boje nevhodný např. pro sebeobranu a boj na ulici,protože je technicky velice omezený a neřeší spoustu věcí,který na ulici musíš znát....asi je to neznalý hlupák,že?
Znám lidi s vyššími dany, které bych rozsekal v době, když jsem měl nějaký žákovský stupeň. To nic neznamená.
Pokud někdo trénuje shotokan 30 let a tvrdí tyhle věci, tak by se měl asi věnovat raději něčemu jinému, ale vlastně, když ho to baví, jeho věc.
Tím nechci napadat konkrétně zde jmenovaného, záleží v jakém kontextu co a jak dotyčný řekl, já jej neznám osobně a neviděl jsem jej cvičit, i když považuji klub NARAMA Plzeň za klub na určité úrovni.
Podle vyjádření většiny x-boxerů na tomto fóru je pro sebeobranu nevhodné cokoliv kromě x-boxu. To se tu objevilo nesčetněkrát.