Volba vhodného bojového umění ...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Volba vhodného bojového umění ...

Příspěvekod kuceraj » stř 03. srp, 2005 23:03

Ahojky. Rozhodl jsem se, že zkusím nějaké bojové umění. Je mi 21 let. Vím, že to není na začátek uplně ideální věk :? . Předtím jsem asi 3 roky dělal box, ale moc mě to nebavilo. Jinak chodim cca 3 roky do posilovny což se dost promítlo na mé postavě (185cm/100Kg). Podle tělesnách dispozic bych taky rád volil BU. Vzhledem k mé postavě asi bojová umění jako např. karate odpadají :) . Chtěl bych něco ve stylu pouličního boje. BU jako např. Aikido mi přijdou příliš obranné.
Díky za každou radu ... :wink:
kuceraj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » čtv 04. srp, 2005 7:37

Proč by zrovna karate mělo odpadnou vzhledem k tvé postavě nechápu? Jinak s těmahle tělesnejma dispozicema budeš mít tak trochu navrch všude :-)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 04. srp, 2005 8:08

To asi jo ale rozhodne to neni jen o sile.Rychlost je prece taky dulezita.A posilovna zrovna rychlost prilis nevytribi (to nerikam proto ze bych byl mrnous (193/95) ale spis ze sve zkusenosti)
Je ovsem absolutne zcestne myslit si ze kvuli tve postave neco odpada.Proste si vyber co se ti lidi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » čtv 04. srp, 2005 9:57

neviem na isto ale vzhladom k tvojej postave by nebolo nejake wushu idealne.skor nejake combyt sytemy by som povedal.alebo muay thai,kick box,box ktory ta predsa len nebavil.je to na tebe.
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 04. srp, 2005 10:03

A proč ti ten box nesednul? Vod toho by se dalo vyjít.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 04. srp, 2005 10:08

No neumim si představit, že bych dělal třeba karate :-). Jsem prostě takovej zavalitej typ. To, že posilovna zpomaluje máš naprostou pravdu. Přišel jsem se po roce podívat jak se vede lidem z boxu, tak jsem vlezl do ringu a ani jednou jsem se netrefil a během chvíle jsem ležel na zemi :D .
No, tak ok. Já se po nějakém BU poohlédnu po netu. Pročtu weby, nastuduju a uvidím.
Potom sem kdyžtak napíšu co jsem vybral ... :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kuceraj » čtv 04. srp, 2005 10:14

Ten anonym jsem byl já ... :-)
kuceraj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 6:21

jasně že posilovna zpomaluje.stačí se podívat na běžce na sto metrů :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 9:15

Rozhodne se nedomnivam ze sprinteri makaj tri roky v posilovne a pak znicehonic vlezou na drahu a daj stovku za 10,9 s. Posilka je super DOPLŇĚK.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 05. srp, 2005 16:16

co takhle skusit judo? je to fakt fičák, běž na trénink a uvidíš. jedno z nej bu na ulici.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » pát 05. srp, 2005 20:22

na ulici nerozhodují bojové styly, ale bojovníci... :idea: vyzkoušej víc BU a sám se rozhodni kterou cestou půjdeš... výběr je jen na tobě. píšou sem trenéři co už v BU/BS něco dokázali, ale bohužel i lidi co vůbec netuší o čem je v plnokontaktnim zápase řeč. pročti si pečlivě ostatní místnosti, tohle téma se neustále opakuje jako to, jaký styl je "nej" a jaký úder je nejvíc "smrtelný".
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Jeet kune do

Příspěvekod Frana » ned 14. srp, 2005 21:47

Jestli chceš něco unyverzálního, zkus Jeet´kune do, je to bojový styl, který vynalezl Bruce Lee....Takovej univerzální :wink:
Fráňa
"i-šou tan-tchien!"
Pomatuj, že cesta do Pekel je dlážděna dobrýmy úmysly!
Frana
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Virgee » ned 14. srp, 2005 22:05

Vykašli se na styl a hlavně na všechno, co Ti tady kdo řekne nebo napíše někdo o konkrétním stylu. Jdi do čeho chceš, co se Ti bude líbit. Je to vlastně jedno.
I v excelentních stylech je kupa lidí, co neumí nic a nikdy nebudou a naopak v naprostých pseudo-bojových uměních a v klubech u idiotů a šarlatánů bývají lidé, kteří jsou opravdu bojovníky.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 14. srp, 2005 23:21

naprosto souhlasim s Virgeem. plus bych dodal, ze taky zalezi na tom, jaky lidi v tom klubu jsou, mnohem vetsi chut cvicit je, kdyz vis, ze u toho potkas prima lidi, s kteryma je sranda a treba se s nima i skvele pari nebo tak neco, nez kdyz tam jsou nejaci ma*ori
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 15. srp, 2005 6:17

posilovna spomaluje :?: :idea: nevsimol som si :wink: Treba len vediet ako cvicit :wink:
Box je slusny zaklad (pokial si makal), dalej je to fuk, rob na co budes mat chut - ak chces zlepsit nohy - kickbox, karate, tae kwon do.....
popripade MT - lakte a kolena su super, alebo ak chces aj pacit a skrtit- tak skus judo, zapasenie, bjj a pod...
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně