randori

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

randori

Příspěvekod Radekkokk » úte 18. dub, 2006 22:59

Mohl byste mi nekdo trosku vice objasnit co je toto? Nikdy jsem o nicem takovem neslysel.

http://www.ju-jitsu.cz/index.php?url=dHJlbmlua3k=

Jinak jeste jsem se chtel zeptat na nejake bojove umeni,ktere je pododbne aikidu. Na aikidu se mi libi paky apod, ale zajimalo by me nejake umeni, ktere ma podobne techniky, ale je vice realne, zamerene na udery apod. Diky
Radekkokk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » stř 19. dub, 2006 9:45

Jedna se o sportovni formu Jujitsu. JJ ma totiz v soucasnosti nekolik forem - esteticko-kombinacni (ktere muzes casto videt na demoshow, jak manik prechazi plynule z jedne paky do druhe, haze souperem sem a tam a souper se nechava hazet s usmevem na rtech ;-), pak je tu sportovni, ktere omezuje nektere techniky, protoze by mohly privodit zraneni (je to takove bohatsi judo) a treti je sebeobranne JJ.
Na techto strankach najdes sportovni variantu (tzv. Duo system), ve kterem se hodnoti cistota provadene techniky. Ve zkratce jde o to, ze se proti sobe postavi dva manici a ukazuji predem dohodnute techniky v plynulem sledu. Hodnoti se napaditost a cistota provedeni. Nehodnoti se oproti tomu realita. Ale jak jsem rikal, jde o sportovni variantu JJ a proto zde realita nema co delat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » čtv 27. dub, 2006 15:50

Byt tebou zkusil bych BJJ (brazilsky ju-jitsu)...na internetu najdes urcite dost odkazu...dela ho hodne zapasniku z Vale tuda,UFC,Free fight,atd. Takze je docela dost realny a paky se v nem pouzivaji take...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » čtv 27. dub, 2006 21:03

jen bych dodal, ze napriklad WKF porada zavody, kde je tzv. Duo Kata, kde jsou predem stanovene utoky, dvojice si vymysli obranu, ktere by meli byt maximalne efektivni a vyuzitelne pro boj na ulici. Hodnoti se hlavne cistota provedeni
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně