Rovnováha?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Rovnováha?

Příspěvekod Boris68 » pát 16. čer, 2006 11:08

Co vidíte, co pro vás znamená pojem ROVNOVÁHA?
Ying vs. Yang ..... vnitřní vs. vnější ..... fyzický vs. mentální ..... rychlý vs. pomalý .... měkký vs. tvrdý .....
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » pát 16. čer, 2006 11:54

Svět bez války.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 16. čer, 2006 11:57

®e při pomalém nácviku kopů nepadnu na hubu (což se mi občas stává) :)
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boris68 » pát 16. čer, 2006 12:06

levá je stejně dobrá jako pravá!
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiexie » pát 16. čer, 2006 12:18

graver píše:®e při pomalém nácviku kopů nepadnu na hubu (což se mi občas stává) :)

Tak tomu se neříká ROVNOVÁHA ale HOVNOVÁHA :lol:
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pát 16. čer, 2006 13:47

xiexie píše:
graver píše:®e při pomalém nácviku kopů nepadnu na hubu (což se mi občas stává) :)

Tak tomu se neříká ROVNOVÁHA ale HOVNOVÁHA :lol:
:D :D :D :D :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pát 16. čer, 2006 21:32

Kefalín, čo si predstavujetě pod takým pojmom "rovnováha" :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ly » sob 17. čer, 2006 3:11

Dobre cvicenie na rovnovahu- stoj na jednej nohe so zavretymi ocami.
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » sob 17. čer, 2006 5:26

S tím nemám problém, ani s rovnováhou v technikách (no dobrá, občas). Jen prostě při nácviku, když to jde pomalu, ztratím balanc. Jinak máme ale zase výhodu, že cvičíme na tatami, takže na tvrdé zemi je to pak lepší. Zažil jsem to na zkouškách - měli tam parkety, takže jsem měl dost dobitý nohy, ale lepší pocit stability.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod m-pet » sob 17. čer, 2006 13:24

Rovnováha je důležitá část dovedností cvičence, bez rovnováhy není dobrý žádný úder ani jiná akce, chce li někdo vyhrát, snaží se vyvést soupeře z rovnováhy a pak provést techniku.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 17. čer, 2006 20:15

Nevěřte mu - zažijete jenj tu deziluzi. Kopec srandy zažijou ti ostatní. Věřte mně - já to zkoušel :oops:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » ned 18. čer, 2006 9:01

ukropcany píše:Cvičenie na rovnováhu? Cvičenie v prírode - skúste robiť techniky v teniskách na mokrej tráve v lese smerom z kopca a zažijete kopec srandy a slušnú stratu ilúzií o vlastných schopnostiach... :idea: Sterilné dojo prostredie je úplne na kundu...

Jojo, vonku je to ine kafe...Akurat minule sme sa o tom bavili s ucitelom...ze je kopa veci vo formach BU, ktorych dolezitost sa neprejavi, pretoze dnes sa predovsetkym cvici na rovnom, suchom, pohodlnom terene.
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 18. čer, 2006 9:10

ly píše:
ukropcany píše:Cvičenie na rovnováhu? Cvičenie v prírode - skúste robiť techniky v teniskách na mokrej tráve v lese smerom z kopca a zažijete kopec srandy a slušnú stratu ilúzií o vlastných schopnostiach... :idea: Sterilné dojo prostredie je úplne na kundu...

Jojo, vonku je to ine kafe...Akurat minule sme sa o tom bavili s ucitelom...ze je kopa veci vo formach BU, ktorych dolezitost sa neprejavi, pretoze dnes sa predovsetkym cvici na rovnom, suchom, pohodlnom terene.

Povrch je najvacsia zrada. Raz som sa musel zucastnit jednej bitky, bolo ich viac. Ked isiel konecne jeden na mna, tak som bol na sikmej ploche. Isiel som kopnut stop kop a dopredu. Ked som vsak kopol stop kop, tak som zistil, ze kym vystartujem, tak uz davno to bude cakat. :evil: :evil:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod m-pet » ned 18. čer, 2006 11:12

Jo jak se dostaneš na šikmou plochu tak seš v pr.....! Taky je zlý, když se dostaneš na zcestí. Já cvičim venku rád a často, většinou chodim kousek do lesa ať mě moc neočumují lidi. Cvičí se tam moc dobře, čerstvý vzduch, klid, uplně jiné podmínky než v tělocvičně. A když zkusíš třeba aikido, tak zjistíš, jak je těžké dostat na tvrdou zem lidi, co v tělocvičně na tatami skáčou do pádu salta. Venku se na zem nikomu nechce a ukeho odhodiš spíš kus od sebe než na zem, většina lidí by si radši nechala zlomit ruku, než aby venku spadli na zem.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » ned 18. čer, 2006 12:12

m-pet: já mám takovej praktickej názor, že dokud se člověk stydí za to co cvičí tak nemůže cvičit naplno:)

Eště mě napadá myslíte že je dobrý skoušet cvičit kopy třeba v těžkejch botách? Když vobuju kanady jsou najednou hrozně pomalý, ale třeba by v těch kopech pak ty nohy eště zesílily.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod m-pet » pon 19. čer, 2006 11:31

Já se ale za to co a jak cvičím nestydím. A nevadí mi, když se na mě někdo, kdo jde náhodou kolem podívá, nebo se na něco zeptá. Ale vadí mi, zvláště když jsem venku sám a cvičím třeba formy nebo zbraně, že se u mě zastaví třeba partička lidi a provokují. Když cvičim venku s někým druhým tak je mi i tohle jedno, to mě nerozhodí ani provokace.
m-pet
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » pon 19. čer, 2006 11:48

Harutomo_Yasumizu píše:Eště mě napadá myslíte že je dobrý skoušet cvičit kopy třeba v těžkejch botách? Když vobuju kanady jsou najednou hrozně pomalý, ale třeba by v těch kopech pak ty nohy eště zesílily.

Myslim, ze byvala docela bezna pomucka davat do podrazek treba zelezo, k posilovani nohou. Ovsem je treba udelat takovou zatez na konci nohy spravne - urcite by to chtelo mit botu co nejvic pripevnenou k noze, aby se stala jako jeji soucasti, kdyz mas boty volnejsi, tak by to asi bylo z dlouhodobeho hlediska zdravotne nevhodne.

Co na to tae-kwon-disti?
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ly » pon 19. čer, 2006 12:15

Harutomo_Yasumizu píše:Eště mě napadá myslíte že je dobrý skoušet cvičit kopy třeba v těžkejch botách? Když vobuju kanady jsou najednou hrozně pomalý, ale třeba by v těch kopech pak ty nohy eště zesílily.

Ak mas nejakeho kamosa ortopeda, skus sa opytat aj jeho. Cvicenie kopov s tazkymi botami mi pripada ako dost velky zatah na kolena. Mozno by pomohlo, keby si rozvrstvil zataz po celej ploche nohy (dolnej koncatiny), nie dat ju len na koniec, do topanky. V kazdom pripade, radsej opatrne. :idea:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SnEk » pon 19. čer, 2006 13:01

Harutomo_Yasumizu píše:m-pet: ... Eště mě napadá myslíte že je dobrý skoušet cvičit kopy třeba v těžkejch botách? Když vobuju kanady jsou najednou hrozně pomalý, ale třeba by v těch kopech pak ty nohy eště zesílily.

no Bezne se daji sehnat i zavazi na nohy (napriklad pro behani) ktere jsou velice ucinne na posileni nohou, ale rozhodne si nemyslim ze je prilis dobry napad zacit cvicit kopy v kanadach, pokud na tu zatez na nohou nejsi zvykly. Pri kopech totiz (na rozdil od behu) dochazi k dosti prudkym pohybum, ktere se v zaverecne fazi muzou prenest dost vyrazne i do koleniho kloubu (treba pri propnuti nohy v zaveru kopu) coz je s tezkou botou znasobeno a poskozeni ve stylu natrzeny koleni vazy nebo fyzicke poskozeni koleniho kloubu je dost pravdepodobne. Posiluj nohy treba tim behanim se zavazim (a pokud mozno v prirode na mekke zemi ne na asfalte ci betonu) a na ty kopy se na zavazi vykasli.
SnEk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 19. čer, 2006 13:58

SnEk: tak já je nosím docela často, dyž du na procházku a přez zimu pořát. Víš jak se to říká, na každej problém mám jeden lék, těžký boty ho vyřešej hned:) Tak je mi jasný že když je budu v těch botech drilovat tak mi koleno uletí, ale třeba pomalu kopnout a udržet balanc na stojné noze, stejně tak stát s tou nohou ve vzduchu 1,2 minutky může být zdravý na tříslo. Já tohle teda doma cvičil bez botů, občas eště cvičím, měl sem problém že mi jakoby vyskakovalo tříslo a už je to OK, sem to tím asi odstranil, ale s kanadama by mohlo bejt lepší skóre :?: Stejně tak sem odstranil vypadávající klíční kost když sem držel v naplejch rukách činky, si jednou na tohle zařídím nějakou rehabilitační ordinaci Dr. Vajíčka, všechno jsem osobně odskoušel :lol: Jen eště vyřešit ty věčně naražený palce, za poslední tejden 3x levej palec!
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně